X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sen tylko i wyłącznie na brzuszku. W sumie już się tak przyzwyczaił, że nie ma szans żeby odpłynął nie leżąc na nim :) spróbuj. Zaszkodzić nie zaszkodzisz a możesz wiele pomóc. Z resztą na sam brzuszek kładzenie maluszków jest zdrowe, więc same plusy :)

Ja osobiście jestem w szoku ile jeszcze Was tu jest ;)

Tuptuś lubi tę wiadomość

• Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, ale jak jest prosto po jedzeniu to chyba nie bardzo twk na brzuszek? Nie uleje mu sie? Chyba najlepiej odczekac troszke co?

mhsvclb12eebnfwx.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prosto po jedzeniu nie kładziemy. Ale jeśli po kilku minutach nie odbeknie to nie czekamy tylko odkładamy. Nawet jakby miał ulać podczas snu (co jeszcze nie zaobserwowałam nigdy) to nie zachłyśnie się, tak jak jest to możliwe przy spaniu na plecach.

Tuptuś lubi tę wiadomość

• Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moglysmy sie odezwac ale jakos tak glupio wyszlo, czasu nie cofniemy a przeciez jestesmy czerwcowkami ale w ukryciu ;) szkoda ze sobie wymyslilyscie ze juz nikogo nie przyjmujecie do waszego grona-troche tego nie rozumiem... Napewno bysmy sie zaprzyjaznily.

Ja juz po spacerze, maly nawet pospal (oczywiscie ze smokiem w buzi), teraz wlasnie go karmie.
    Wasze maluszki jedza o stalych porach dnia czy raczej roznie?

ukdy3e5exkks76t9.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek po prostu się zżyłyśmy ze sobą na tyle, że publicznie pewnych tematów nie chciałyśmy poruszać. I też właśnie z tych powodu zostałyśmy w stałym gronie. Bo jednak poruszane zostały tematy nie tylko o kupach, ulewaniach i dzieciach. Miałyście dużo czasu, żeby się odezwać, a dopiero jak zaczęła się mowa o innym forum wyszło Was z ukrycia tyle. Więc się nie ma co dziwić.

• Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyszlo tyle bo niby sie nie udzielalysmy ale czytalysmy od samego poczatku, zzylysmy sie z wami i nie chcialysmy was "stracic". No trudno, czasu sie nie cofnie.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz mi jeszcze, kladziesz dzieciatko na brzuszku i samo zasypia czy odkladasz spiace, bo tak sie zastanawiam, moj synek zapewne sam na brzuszku nie zasnie, a przy odkladaniu jest ryzyko obudzenia. Zdradz swoje techniki :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuptuś powiem Ci tak. Szymek nie umie sam zasnąć. Więc w zasadzie odkładam go na pół śpiącego, najedzonego. Wtedy jeszcze w łóżeczku coś tam się rusza, wydaje jakieś dźwięki, ale jest na tyle zmęczony, że za jakąś chwilę zasypia. Oczywiście nie od razu udało mi się dojść do tego. Bo na początku musiał zasnąć na rękach, potem wejść już w pewną fazę snu, a teraz staram się z każdym dniem odkładać go coraz wcześniej, żeby powoli oduczać go zasypiania na rękach. Więc małymi kroczkami się udaje. Czasami nie chce spać ani na rękach ani w łóżeczku, to w grę wchodzi wózek i trochę jeżdżenia i wtedy to już pada na całość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 20:19

• Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem od jutra sprawdze czy ta metoda zadziala tez u mnie :)
    Obyyyu :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek wrote:
    No wyszlo tyle bo niby sie nie udzielalysmy ale czytalysmy od samego poczatku, zzylysmy sie z wami i nie chcialysmy was "stracic". No trudno, czasu sie nie cofnie.

Ja też nie byłam od początku na forum i z czasem jakoś się wkręciłam i nie czułam się "odrzucona". A gdyby tak się stało, to zawsze mogłam zrezygnować. Wy się może z nami zżyłyście, ale my Was nawet nie "znamy". Nie będę się wypowiadać za inne dziewczyny, ale tak dziwnie, że nagle powychodziłyście z "ukrycia". No i niestety jest jak jest.

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne próbuj. Ale nie zrażaj się od razu. Bo u nas też kolorowo nie było od samego początku. W dzień jest inaczej niż wieczorem. Bo wieczorem wie, że po kąpieli dostaje jeść i czas na sen. I wtedy przysypia już przy jedzeniu, a gdy odpadnie jest jeszcze taki na pół, więc go odkładam. Nawet jak próbuje się podnieść czy coś nie reaguję. Chyba, że zacznie mocno płakać, choć to teraz już się nie zdarza. Więc życzę powodzenia! A lubi leżeć na brzuszku?

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie chcio smiac troche, ile nagle odezwalo sie dziewczyn, ale sie nie dziwie, bo szkoda steacic kontakt z innymi mamami, rady itp. Sama czytalam i tylko pare razy sie odezwalam. Dziewczyny byly juz tak zzyte, ze w wiekszosci nie zwracaly nawet uwagi na moj post ;) zgraly sie I zalozyly swój watek. Ale nas tez jest tu jeszcze troche i moze za jakis czas tez zalozymy swój zamknięty :)
    Takze glowy do gory hehehe

Coffe, dorcia8919, Zozolek, Tuptuś lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam u pediatry z Nathankiem. Wreszcie ktos porzadnie go pobadal,bo w tej Norwegii to "wszystko jest normalne" I wszystko leczy sie paracetamolem.
    Maly ma anemie sie okazalo. Dostal zelazo. Ale lek sie smial, bo poza tym, ze w sumie czesto sie budzi.i nie raz nie spokojnie spi, to zadne objawy do niego nie pasuja. Na wadze bardzo dobrze przybiera. Wazy - uwaga! 7220g :O hehe. Ja to az sie przestraszyłam jak zobaczylam ta wage. Ale dr mnie uspokoil, ze Dzieci na mleku matki szybko przybieraja - jedno wiecej, drugie mniej. Ale przekarmic sie nie da. I ze za chwile waga stanie lub bedzie b.powoli szlak w gore.
    A tak wszystko w porzadku. Musze tylko jeszcze usg bioderek zrobic i zaszczepic malego na gruzlice bo tego tez u nas nie robia :(

dorcia8919 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamryka dlugo bedziecie w Polsce? Co wogole spowodowalo ze mieszkacie w Norwegii? Na stale juz?

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos do polowy pazdziernika, bo moj N ma urlop 3 tyg od konca wrzesnia. W miedzyczasie zrobimy chrzciny I zalatwimy reszte urzedowych spraw.
    Jak wiekszosc Polakow za granica, wjechalismy do pracy. Duzo latwiej tam sie zyje. Nie liczy sie kazdego gorsza i od 10-go do 10-go... Smutno bez rodziny i przyjaciol obok ale da sie przyzwyczaic. Poza tym samolotem to 1,5h podrozy i jestem w k-ach.
    Czy na stale? Sami jeszcze nie wiemy. Chyba bardziej sie sklaniamy ku temu, zeby wlasnie tam zostac. W szczegolnosci patrzymy teraz na Synka. On bedzie mial latwiejszy start w zycie tam.
    Tam problemem jest, ze zapomnialo sie zaplacic rachunku, a nie ze nie ma za co go zaplacic. Smutne, ale prawdziwe, ze mimo wyksztalcenia i doswiadczenie mlodzi ludzie musza "uciekac" za granice.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Coffe Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka, to super waga. Moja Córa równe 5kg ma. A na pierwszej wizycie nasza pediatra powiedziała mi że w 2 tyg. za dużo że 0,5 kg przybrała na wadze a też wszędzie słyszę że piersią nie można przekarmić, bez sensu czasem ta nasza pani dr.

siamyrka lubi tę wiadomość

[link=https://dzidziusiowo.pl/suwaczki]599a9c9d67aff.png[/link]

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj tez przybral 0,5 kg w 2 tyg. De u ktorego bylam jest jednym z najlepszych i polecanych na Slasku. I uspokajal - na piersi dziecka nie da sie przekarmic i cieszyc sie, ze tak ladnie przybiera. A faldki wszystkie "znikna" jak zacznie raczkowac a potem chodzic :)
    Coffe- takze nie Sluchaj swojej dr ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamaryka, zacna waga synka :)
    Dorcia, synek na brzuszku lubi polezec, ale zazwyczaj jest kladziony po kilka min, w ramach cwiczenia podnoszenia glowki

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamusie:) Podczytuje od początku, dziewczyny się przeniosły ale wątek hula nadal z czego bardzo się cieszę. Po krotne coś o sobie. 18.06 przyszła na świat moja córcia Nel, tydzień przed terminem (termin mialam na 30-te urodziny)Urodziłam sn 3320gr 51cm. Mieszkam w De i to forum było dla mnie skarbnica wiedzy ponieważ jesteśmy tu sami z mężem a Nel to nasze pierwsze dziecko. Bałam się okropnie jak to będzie ale na szczęście radzimy sobie bez większych problemów :) liczę na wasze rady a i ja jeśli będę mogła w czymś pomóc napewno dam znać.

siamyrka, Zozolek, Tuptuś lubią tę wiadomość

Migotka85
  • Coffe Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka, właśnie nie wszystkiego słucham naszczęście. :)

[link=https://dzidziusiowo.pl/suwaczki]599a9c9d67aff.png[/link]

‹‹ 1676 1677 1678 1679 1680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ