X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Coffe Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka85, witaj :)

[link=https://dzidziusiowo.pl/suwaczki]599a9c9d67aff.png[/link]

• Coffe Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, moja Córcia też miała termin wyliczony w imieniny teściów, albo w dzień ojca ale i tak wybrała swoją datę. :)
    A jak oceniasz służbę zdrowia w De, jak Twoje wrażenia poporodowe i ogólne?

• Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz się karmimy, noc całkiem spoko po kąpieli i cycu mała zwykle zasypia po 21 i budzi się co 2,5-3h na jedzenie, a potem zasypia dosyc szybko, jest już lepiej o wiele niż wcześniej bo mieliśmy sporo problemów ze zrobieniem kupki. Mała płakała i nic nie pomagało, w ruch szły kropelki, czopki, ciepły wareczek na brzuszek i masaże. Teraz też czasem się spina ale już nie tak czesto, a zmian w diecie nie wprowadzałam jakoś specjalnie bo nie widziałam i tak różnicy.

Migotka85
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Synus urodzil sie 2 dni po moich urodzinach ;)

Migotka85 - wlasnie - jak porod i opieka w De?

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffe wrażenia poporodowe raczej marne. Służba zdrowia super, nawet lekarz prowadzący ciążę jeśli pacjentka sobie życzy przyjeżdża do porodu ,co prawda nie jest od początku ale dla mnie było ważne ze był ktoś kto po polsku mówił :) ból był nie do zniesienia skurcze zaczęły się około 1 w nocy a urodziłam dopiero na drugi dzień po 22. Poprosiłam o PDA czyli zzo. Ale przestało działać jeszcze przed bolami party mi niestety. No i największa moja zmora to wymioty po skurczach, przez co nie mogłam nawet się napić wody bo wszystko zwracałam, ostatecznie nastraszono mnie proznociagiem i kleszczami i zawzielam się no i poszlo. Niestety bardzo mnie musieli naciac:( ból mi towarzyszył jeszcze kilka tygodni po porodzie, teraz została tylko niespodzianka w postaci mega hermanow

Migotka85
  • kasia123 Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Migotka85 moja córeczka też urodziła sie 18.06:)

• Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wspomnę o opiece po porodzie. Oczywiście dziecko od początku na sali ze mną ale to i w pl. Jedzenie wybieracie sobie z karty z trzech różnych propozycji to jest super jak w hotelu, wszystkie rzeczy typu pidklady,podpaski, pampersy czy ciuszki dla szkrabow zapewnia szpital ale to hyba i w pl. No i położna wybieracie ja sobie sami i dużo razy przychodzi moja była ze 13 chyba. Ale trochę się na niej zawiodłam była mega eco z jednej strony dobrze ale do mnie nie koniecznie przemawiają na wszystko środki hemoopatyczne.

Migotka85
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia123 a jak ma na imię niunia? A już widzę Marlenka. Ślicznie i spora się urodziła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:50

Migotka85
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka85 wrote:
    Witam Was mamusie:) Podczytuje od początku, dziewczyny się przeniosły ale wątek hula nadal z czego bardzo się cieszę. Po krotne coś o sobie. 18.06 przyszła na świat moja córcia Nel, tydzień przed terminem (termin mialam na 30-te urodziny)Urodziłam sn 3320gr 51cm. Mieszkam w De i to forum było dla mnie skarbnica wiedzy ponieważ jesteśmy tu sami z mężem a Nel to nasze pierwsze dziecko. Bałam się okropnie jak to będzie ale na szczęście radzimy sobie bez większych problemów :) liczę na wasze rady a i ja jeśli będę mogła w czymś pomóc napewno dam znać.

Piekne imie daliscie corce :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuptuś wrote:
    Piekne imie daliscie corce :)
    Dziękuję

Migotka85
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)
    Siamryka, nie dziwie sie, mam znajomych w Norwegii i wioda spokojne zycie, nie oszczedzaja a spora sumka na koncie rosnie... Jedynie troche ta pogoda odstrasza, co? Czy nie jest tak zle?

U nas noc ok, jedna kupka poszla ;) za to teraz cos sie wierci, niby spac, ale cos mu nie gra, tylko co?
    Czy wasze dzieciaczki uzywaja smoczkow? Bo moj synek taki nerwus, bez niego ani rusz, non stop mu czegos brakuje...

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek witam. U nas właśnie ze smoczkiem problem od początku go nie dawalismy bo położna odradzala, że laktacje wstrzyma bo mała nie będzie chciała piersi. I teraz problem bo go nie chce, bierze kiedy jest naprawdę bardzo głodna ale musze przytrzymać na chwilkę by nie wyplula i trzyma go może z 5 min max

Migotka85
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie chcialam go do niego uczyc, ale jest taki nerwus ze bez niego by nie zasnal! Na szczescie piers uwielbia dalej ;) W nocy ok, ale w dzien to juz bez smoczka ani rusz, spacer 10 minut ;)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolku, moj synek od poczatku lubi smoczek, bez niego nie zasnie, gdy juz spi i ma dosc to go wypluwa :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • kasia123 Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja myszka też zazwyczaj zasypia ze smoczkiem, ale też tylko chwile i go wyrzuca. Dziś byłam u lekarza z Marlenką i mała ma zapalenie układu moczowego i do tego jeszcze zapalenie uszka:/

• Coffe Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zonia też takim mocnym ssaczkiem jest, że mimo że nie chciałam jak najdłużej dawać smoka to poddałam się jak wymiękały mi brodawki. ;) W dzień go używa, jak zasypia wypluwa i spokój. Ale znam dzieci, które w ogóle smoczków nie lubią. To chyba kolejna sprawa, którą mamy muszą wyczuć u swoich dzieci indywidualnie a nie słuchać jak być powinno. Moja teściowa uważa np. że dzieci powinny ssać smoczek bo nie nauczą się mówić ale nie za długo. ;)))

• Coffe Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia :( biedna Malutka. Też się tego boję. Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje...

• kasia123 Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam nadzieje, że szybko sobie z tym poradzimy, bo Mała jest zdecydowanie bardziej nerwowa i płaczliwa, ale trudno się dziwić jak zapewne ją to boli:/

• Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    kasia123 zdrowia życzę dla twojego szkraba

A my dziś z Izunią byłyśmy na szczepieniu mam nadzieje że dobrze to zniesie

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia123 - zdrowka dla Malej!

Zozolek - z pogoda nie ma tragedii. Mieszkam niedaleko Oslo i tam podobnie do klimatu polskiego. No moze az takich upalow jak ost nie ma ;)
    Moj smoczka dostaje, bo sie uspokaja. Ale nie jest zagorzalym jego fanem. Czesto wypluwa i ogolnie moze zyc bez niego.

Bylismy na spacerze i stwierdzam,ze Nathanek id paru dni nie lubi spacerowac. Pierwsze 20 min jest ok- patrzy, gaworzy, bawi sie raczkami. Potem przychodzi zmeczenie i zamiast spac jest ryk. Ale taki, ze szok. Dzis juz dziwnie ludzie patrzeli. .. cycka nie chcial. Najlepiej by bylo na rekach ale przy jego wadze to jest problem. Poza tym nie chce go przyzwyczajac.. wkoncu zasnal zmeczony placzem. We mnie juz sie gotowalo, bo chce dla niego dobrze - zeby sie dotlenil itp a Jemu nie pasuje. Nic go nie boli, glodny nie jest a wrzeszczy... I nie wiem jak mu pomoc :(

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
‹‹ 1677 1678 1679 1680 1681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ