X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    No ale cień nadziei jest ;) a łatwo poszło czy marudził?

Ku mojemu zdziwieniu, przy odkladaniu na spoocha nawet sie nie obidzil, tzn otworzyl oko ale od razu je zamknal. :):)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolku ja czekam az moj synek zacznie sie smiac w glos, poki co to sa taki skromne usmiechy, ktore juz mnie rozczulaja a co dopiero jak bedzie sacieszac na maxa :) chyba wymiekne :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usmieszki takich szkrabow to chyba najpiekniesze uczucie swiata! W tych oczkach widac wtedy tyle milosci... taki maluszek a ma w sobie tyle uczuc:-)

Tuptuś lubi tę wiadomość

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrowka w takim razie duzo zdrowka dlawas! Miki ma antybiotyk? Czy leczycie sie witamina c i kroplami do noska? No i gratulacje dla niego za katarek, moj nawet fridy nie lubi :-)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • agateszek Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona szczesliwych mamusiek :) podczytywalam to forum ale jakos nigdy nie bylo czasu sie odezwac. Jestem mamą Hani, urodzila sie 11 czerwca tego roku dwa tygodnie przed terminem. pozdrawiam i licze na wspolny czas na forum

Zozolek, mrówka:), Tuptuś, siamyrka lubią tę wiadomość

3i49cwa1h28oehb6.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuptuś wrote:
    Ku mojemu zdziwieniu, przy odkladaniu na spoocha nawet sie nie obidzil, tzn otworzyl oko ale od razu je zamknal. :):)

O to super :) Próbuj dalej, może zaśnie na dłużej. Powodzenia!

• EP!C Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz myslalam ze forum zamilklo na amen :-P Iga dzisiaj spala pd 23-6! I pozniej od 7-10 :-)

Tuptuś, siamyrka lubią tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agateszek witamy!
    Epic milo ze sie odezwalas! No to Iga zaszalala-masakra, tez tak chce!
    Wogole bardzo sie ciesze ze forum nadal istnieje i ze nas przybywa! Super!

EP!C, agateszek lubią tę wiadomość

ukdy3e5exkks76t9.png
  • mrówka:) Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj agateszek! Twoja Hania urodzila sie w tym samym dniu co Mikolaj i tez 2 tyg. przed terminem:-)

Zozolek dziekujemy za zyczenia powrotu do zdrowia. Na szczescie antybiotyku nie mamy, tylko stosujemy nasivin i wode morska.

Czy wasze dzieci lubia maty edukacyjne i lezaczki? Bo nasz woli bardziej jak sie go zabawia. W lezaczku oststnio wysiedzial 15-20 minut i to juz sukces, a na macie z 5 minut max:-( Dobrze, ze siostra potrafi go zabawic na dluzsza chwilke to moge wtedy cos w domu porobic albo zjesc;-)

agateszek lubi tę wiadomość

f2wl4z17opsm6rcz.png

w5wqcwa1duldkdy6.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Iga nie lubi lezaczka, max 15 min i ryk :-) a mate edukacyjna jeszcze nie wyciaglam :-)

20150530650113.png
  • mrówka:) Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Epic wow! To mozesz smialo powiedziec, ze jestes wyspana:) Ciekawe kiedy Mikolaj tak pieknie zacznie przesypiac noce. Choc i tak nie moge narzekac bo ostatnio budzi sie 2 razy na karmienie i od razu zasypia;) A Iga w dzien tez ladnie spi czy raczej rojbruje?

f2wl4z17opsm6rcz.png

w5wqcwa1duldkdy6.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrowka ja mam identycznie! Moj synek nie zajmie sie sam soba, czasem palagiem sie pobawi, tez max 15 minut, a tak trzeba go caly czas zagadywac i zabawiac... jak chce isc do wc lub cos zrobic to tez jwgo siostra go wtedy zajmuje ;) inaczej kaplica :-)

mrówka:) lubi tę wiadomość

ukdy3e5exkks76t9.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzien tez spi po 2-3 h :-) nid moge na moje dziecko narzekac ;-P wlasnie teraz spi :-D

20150530650113.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EP!C wrote:
    A juz myslalam ze forum zamilklo na amen :-P Iga dzisiaj spala pd 23-6! I pozniej od 7-10 :-)

Wow pieknie, u nas od 20-24 po kilku lykach mlesia pospal do 2 a pozniej juz tak co godzinke sie wiercil. Kiedy i on zacznie przesypiac ladniej noce :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    epic masz złote dziecko, że tyle śpi :) Nasz wysypia się chyba w nocy, bo w dzień za wiele nie chce. I potem maruda z niego taka, bo jest niewyspany i do kąpieli ciężko go przetrzymać. Sam się sobą zająć nie umie i co rusz trzeba coś wymyślać nowego, bo się nudzi. co mi się za dziecko trafiło ;) Z resztą pozycje poziome są nudne, więc bywa ciężko. A o spacerach to się nawet nie wypowiadam.

EP!C lubi tę wiadomość

• Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ep!c jaka fale zazdrosci poruszylas wpisem o spaniu hihi a myslalam ze tylko mi sie marzy porzadnie pospac :D

Nam dzis przyszedl lezaczko-bujaczek, juz sie nie moge doczekac az maz zlozy i zrobimy tescik czy mlodemu sie spodoba, trzymajcie kciuki :)

Moj synek ostatnio potrafi sie sam soba zakac na jakies 30' w lozeczku z wlaczona karuzela, wtedy wykorzystuje czas na maxa: obrac ziemniaczki, zaliczyc toalete, ogarnac domek i takie tam. Czasem nawet zostaje troche czasu dla mnie :)

Ja tez sie bardzo ciesze, ze nas przybywa. Nie sadzilam ze jest nas w ukryciu tak wiele :) jak jeszcze jakies sie chowaja to smialo, wychodzcie z ukrycia, im nas wiecej tym fajniej :):):)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly spioszek z niej :-) ale tylko na brzuszku :-) na plecach to tylko w wozku i nosidelku :-) dajecie herbatke swoim maluszkom? Moja Iga ostatnio robila 1 kupe na trzy dni a po herbatce 3 dziennie :-D

dorcia8919 lubi tę wiadomość

20150530650113.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo spaceru, dzis jak nigdy zero marudzenia. Najpierw 30min rozgladania sie z zaciekawieniem, pozniej zasnal, po jakiejs godzince sie obudzil i juz muslalam ze bedzie placz a on kurcze znow sie rozglada zadowolony :D no jakby mi kto dziecko podmienil :D oby juz tak zawsze

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EP!C wrote:
    Maly spioszek z niej :-) ale tylko na brzuszku :-) na plecach to tylko w wozku i nosidelku :-) dajecie herbatke swoim maluszkom? Moja Iga ostatnio robila 1 kupe na trzy dni a po herbatce 3 dziennie :-D

Daje herbatke rumiankowa, nie lubi za bardzo ale troszke wypija. Kupki robil co 1,5/2 dni a teraz minimum jedna dziennie, wczoraj tez zrobil trzy :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje od czasu do czasu koperek, ale nie przesadzam za wiele, bo z brzuszkiem nie mamy problemów - tfu tfu.... podałam raz rumianek, ale że może uczulać zrezygnowałam. wolę podać wodę. a kupy w zasadzie codziennie są. a jak jeden dzień zabraknie, to na następny kilkoma nadrabia ;) U nas nawet w wózku nie będzie spał na plecach i z wypiętym tyłkiem musi być na brzuszku. Już się nauczył, bo od praktycznie samego początku tak spał i inaczej nie umie.

edit: muszę spróbować anyżek. moja mama podawała go i mnie i siostrze. Więc może i Szymek polubi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:06

EP!C lubi tę wiadomość

‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ