Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny, mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona szczesliwych mamusiek podczytywalam to forum ale jakos nigdy nie bylo czasu sie odezwac. Jestem mamą Hani, urodzila sie 11 czerwca tego roku dwa tygodnie przed terminem. pozdrawiam i licze na wspolny czas na forum
Zozolek, mrówka:), Tuptuś, siamyrka lubią tę wiadomość
-
Witaj agateszek! Twoja Hania urodzila sie w tym samym dniu co Mikolaj i tez 2 tyg. przed terminem:-)
Zozolek dziekujemy za zyczenia powrotu do zdrowia. Na szczescie antybiotyku nie mamy, tylko stosujemy nasivin i wode morska.
Czy wasze dzieci lubia maty edukacyjne i lezaczki? Bo nasz woli bardziej jak sie go zabawia. W lezaczku oststnio wysiedzial 15-20 minut i to juz sukces, a na macie z 5 minut max:-( Dobrze, ze siostra potrafi go zabawic na dluzsza chwilke to moge wtedy cos w domu porobic albo zjesc;-)agateszek lubi tę wiadomość
-
Epic wow! To mozesz smialo powiedziec, ze jestes wyspana:) Ciekawe kiedy Mikolaj tak pieknie zacznie przesypiac noce. Choc i tak nie moge narzekac bo ostatnio budzi sie 2 razy na karmienie i od razu zasypia;) A Iga w dzien tez ladnie spi czy raczej rojbruje?
-
Mrowka ja mam identycznie! Moj synek nie zajmie sie sam soba, czasem palagiem sie pobawi, tez max 15 minut, a tak trzeba go caly czas zagadywac i zabawiac... jak chce isc do wc lub cos zrobic to tez jwgo siostra go wtedy zajmuje inaczej kaplica
mrówka:) lubi tę wiadomość
-
EP!C wrote:A juz myslalam ze forum zamilklo na amen Iga dzisiaj spala pd 23-6! I pozniej od 7-10
Wow pieknie, u nas od 20-24 po kilku lykach mlesia pospal do 2 a pozniej juz tak co godzinke sie wiercil. Kiedy i on zacznie przesypiac ladniej noce -
epic masz złote dziecko, że tyle śpi Nasz wysypia się chyba w nocy, bo w dzień za wiele nie chce. I potem maruda z niego taka, bo jest niewyspany i do kąpieli ciężko go przetrzymać. Sam się sobą zająć nie umie i co rusz trzeba coś wymyślać nowego, bo się nudzi. co mi się za dziecko trafiło Z resztą pozycje poziome są nudne, więc bywa ciężko. A o spacerach to się nawet nie wypowiadam.
EP!C lubi tę wiadomość
-
Ep!c jaka fale zazdrosci poruszylas wpisem o spaniu hihi a myslalam ze tylko mi sie marzy porzadnie pospac
Nam dzis przyszedl lezaczko-bujaczek, juz sie nie moge doczekac az maz zlozy i zrobimy tescik czy mlodemu sie spodoba, trzymajcie kciuki
Moj synek ostatnio potrafi sie sam soba zakac na jakies 30' w lozeczku z wlaczona karuzela, wtedy wykorzystuje czas na maxa: obrac ziemniaczki, zaliczyc toalete, ogarnac domek i takie tam. Czasem nawet zostaje troche czasu dla mnie
Ja tez sie bardzo ciesze, ze nas przybywa. Nie sadzilam ze jest nas w ukryciu tak wiele jak jeszcze jakies sie chowaja to smialo, wychodzcie z ukrycia, im nas wiecej tym fajniej -
Apropo spaceru, dzis jak nigdy zero marudzenia. Najpierw 30min rozgladania sie z zaciekawieniem, pozniej zasnal, po jakiejs godzince sie obudzil i juz muslalam ze bedzie placz a on kurcze znow sie rozglada zadowolony no jakby mi kto dziecko podmienil oby juz tak zawsze
-
EP!C wrote:Maly spioszek z niej ale tylko na brzuszku na plecach to tylko w wozku i nosidelku dajecie herbatke swoim maluszkom? Moja Iga ostatnio robila 1 kupe na trzy dni a po herbatce 3 dziennie
Daje herbatke rumiankowa, nie lubi za bardzo ale troszke wypija. Kupki robil co 1,5/2 dni a teraz minimum jedna dziennie, wczoraj tez zrobil trzy
-
Ja podaje od czasu do czasu koperek, ale nie przesadzam za wiele, bo z brzuszkiem nie mamy problemów - tfu tfu.... podałam raz rumianek, ale że może uczulać zrezygnowałam. wolę podać wodę. a kupy w zasadzie codziennie są. a jak jeden dzień zabraknie, to na następny kilkoma nadrabia U nas nawet w wózku nie będzie spał na plecach i z wypiętym tyłkiem musi być na brzuszku. Już się nauczył, bo od praktycznie samego początku tak spał i inaczej nie umie.
edit: muszę spróbować anyżek. moja mama podawała go i mnie i siostrze. Więc może i Szymek polubiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:06
EP!C lubi tę wiadomość