Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    No ale cień nadziei jest ;) a łatwo poszło czy marudził?

Ku mojemu zdziwieniu, przy odkladaniu na spoocha nawet sie nie obidzil, tzn otworzyl oko ale od razu je zamknal. :):)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolku ja czekam az moj synek zacznie sie smiac w glos, poki co to sa taki skromne usmiechy, ktore juz mnie rozczulaja a co dopiero jak bedzie sacieszac na maxa :) chyba wymiekne :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usmieszki takich szkrabow to chyba najpiekniesze uczucie swiata! W tych oczkach widac wtedy tyle milosci... taki maluszek a ma w sobie tyle uczuc:-)

Tuptuś lubi tę wiadomość

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrowka w takim razie duzo zdrowka dlawas! Miki ma antybiotyk? Czy leczycie sie witamina c i kroplami do noska? No i gratulacje dla niego za katarek, moj nawet fridy nie lubi :-)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • agateszek Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona szczesliwych mamusiek :) podczytywalam to forum ale jakos nigdy nie bylo czasu sie odezwac. Jestem mamą Hani, urodzila sie 11 czerwca tego roku dwa tygodnie przed terminem. pozdrawiam i licze na wspolny czas na forum

Zozolek, mrówka:), Tuptuś, siamyrka lubią tę wiadomość

3i49cwa1h28oehb6.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuptuś wrote:
    Ku mojemu zdziwieniu, przy odkladaniu na spoocha nawet sie nie obidzil, tzn otworzyl oko ale od razu je zamknal. :):)

O to super :) Próbuj dalej, może zaśnie na dłużej. Powodzenia!

• EP!C Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz myslalam ze forum zamilklo na amen :-P Iga dzisiaj spala pd 23-6! I pozniej od 7-10 :-)

Tuptuś, siamyrka lubią tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agateszek witamy!
    Epic milo ze sie odezwalas! No to Iga zaszalala-masakra, tez tak chce!
    Wogole bardzo sie ciesze ze forum nadal istnieje i ze nas przybywa! Super!

EP!C, agateszek lubią tę wiadomość

ukdy3e5exkks76t9.png
  • mrówka:) Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj agateszek! Twoja Hania urodzila sie w tym samym dniu co Mikolaj i tez 2 tyg. przed terminem:-)

Zozolek dziekujemy za zyczenia powrotu do zdrowia. Na szczescie antybiotyku nie mamy, tylko stosujemy nasivin i wode morska.

Czy wasze dzieci lubia maty edukacyjne i lezaczki? Bo nasz woli bardziej jak sie go zabawia. W lezaczku oststnio wysiedzial 15-20 minut i to juz sukces, a na macie z 5 minut max:-( Dobrze, ze siostra potrafi go zabawic na dluzsza chwilke to moge wtedy cos w domu porobic albo zjesc;-)

agateszek lubi tę wiadomość

f2wl4z17opsm6rcz.png

w5wqcwa1duldkdy6.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Iga nie lubi lezaczka, max 15 min i ryk :-) a mate edukacyjna jeszcze nie wyciaglam :-)

20150530650113.png
  • mrówka:) Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Epic wow! To mozesz smialo powiedziec, ze jestes wyspana:) Ciekawe kiedy Mikolaj tak pieknie zacznie przesypiac noce. Choc i tak nie moge narzekac bo ostatnio budzi sie 2 razy na karmienie i od razu zasypia;) A Iga w dzien tez ladnie spi czy raczej rojbruje?

f2wl4z17opsm6rcz.png

w5wqcwa1duldkdy6.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrowka ja mam identycznie! Moj synek nie zajmie sie sam soba, czasem palagiem sie pobawi, tez max 15 minut, a tak trzeba go caly czas zagadywac i zabawiac... jak chce isc do wc lub cos zrobic to tez jwgo siostra go wtedy zajmuje ;) inaczej kaplica :-)

mrówka:) lubi tę wiadomość

ukdy3e5exkks76t9.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzien tez spi po 2-3 h :-) nid moge na moje dziecko narzekac ;-P wlasnie teraz spi :-D

20150530650113.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EP!C wrote:
    A juz myslalam ze forum zamilklo na amen :-P Iga dzisiaj spala pd 23-6! I pozniej od 7-10 :-)

Wow pieknie, u nas od 20-24 po kilku lykach mlesia pospal do 2 a pozniej juz tak co godzinke sie wiercil. Kiedy i on zacznie przesypiac ladniej noce :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    epic masz złote dziecko, że tyle śpi :) Nasz wysypia się chyba w nocy, bo w dzień za wiele nie chce. I potem maruda z niego taka, bo jest niewyspany i do kąpieli ciężko go przetrzymać. Sam się sobą zająć nie umie i co rusz trzeba coś wymyślać nowego, bo się nudzi. co mi się za dziecko trafiło ;) Z resztą pozycje poziome są nudne, więc bywa ciężko. A o spacerach to się nawet nie wypowiadam.

EP!C lubi tę wiadomość

• Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ep!c jaka fale zazdrosci poruszylas wpisem o spaniu hihi a myslalam ze tylko mi sie marzy porzadnie pospac :D

Nam dzis przyszedl lezaczko-bujaczek, juz sie nie moge doczekac az maz zlozy i zrobimy tescik czy mlodemu sie spodoba, trzymajcie kciuki :)

Moj synek ostatnio potrafi sie sam soba zakac na jakies 30' w lozeczku z wlaczona karuzela, wtedy wykorzystuje czas na maxa: obrac ziemniaczki, zaliczyc toalete, ogarnac domek i takie tam. Czasem nawet zostaje troche czasu dla mnie :)

Ja tez sie bardzo ciesze, ze nas przybywa. Nie sadzilam ze jest nas w ukryciu tak wiele :) jak jeszcze jakies sie chowaja to smialo, wychodzcie z ukrycia, im nas wiecej tym fajniej :):):)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly spioszek z niej :-) ale tylko na brzuszku :-) na plecach to tylko w wozku i nosidelku :-) dajecie herbatke swoim maluszkom? Moja Iga ostatnio robila 1 kupe na trzy dni a po herbatce 3 dziennie :-D

dorcia8919 lubi tę wiadomość

20150530650113.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo spaceru, dzis jak nigdy zero marudzenia. Najpierw 30min rozgladania sie z zaciekawieniem, pozniej zasnal, po jakiejs godzince sie obudzil i juz muslalam ze bedzie placz a on kurcze znow sie rozglada zadowolony :D no jakby mi kto dziecko podmienil :D oby juz tak zawsze

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EP!C wrote:
    Maly spioszek z niej :-) ale tylko na brzuszku :-) na plecach to tylko w wozku i nosidelku :-) dajecie herbatke swoim maluszkom? Moja Iga ostatnio robila 1 kupe na trzy dni a po herbatce 3 dziennie :-D

Daje herbatke rumiankowa, nie lubi za bardzo ale troszke wypija. Kupki robil co 1,5/2 dni a teraz minimum jedna dziennie, wczoraj tez zrobil trzy :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje od czasu do czasu koperek, ale nie przesadzam za wiele, bo z brzuszkiem nie mamy problemów - tfu tfu.... podałam raz rumianek, ale że może uczulać zrezygnowałam. wolę podać wodę. a kupy w zasadzie codziennie są. a jak jeden dzień zabraknie, to na następny kilkoma nadrabia ;) U nas nawet w wózku nie będzie spał na plecach i z wypiętym tyłkiem musi być na brzuszku. Już się nauczył, bo od praktycznie samego początku tak spał i inaczej nie umie.

edit: muszę spróbować anyżek. moja mama podawała go i mnie i siostrze. Więc może i Szymek polubi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:06

EP!C lubi tę wiadomość

‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ