Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
jak narazie odpukac malą juz brzuszek nie poboluje staram sie juz jesc wszystko, chodzi za mna kebab ale chyba sie nie odwaze a wasze maluchy maja smoczki ? Moja ma 7 a i tak zadnego nie chce. Takie bezsmoczkowe dziecie:-) czasem wolalabym zeby tego smoka chciala bo od jej memlania bola mnie sutki
dorcia8919 lubi tę wiadomość
-
Nasz smoczków też nie lubi Czasami wcisnę na siłę i trzymam przez chwilę, bo już nie daję rady i widzę, że działa na niego i czasami nawet zaśnie. Ale jak puszczę to od razu wypluwa. no cóż nie będe się potem martwić, że trzeba oduczać ja karmię cycem, ale i mm.
-
Kochana karm cycem ile się da. Zawsze to lepsze niż mm. Ja się do końca broniłam przed butlą, ale niestety mam w domu głodomora i cyc był dla niego za mało. Ba nawet dwa cyce to było mało. Niestety od początku miałam antybiotyki i to mogło osłabić mi laktację. Moja mama opowiadała, że nawet przy chorobie nie można było nic brać tylko paracetamol, bo lekarz w żadnym wypadku nie zgadzał się na leki przy kp. a ja dostałam 2 antybiotyki i kazano mi karmić normalnie... trudno, ważne że Szymek się najada trochę cyca jednak ma
-
Moja Myszka też potrzebuje cały czas uwagi, tak 15-30 min poleży spokojnie sama w łóżeczku ale później jest już płacz, na brzuszku to max 5 min bo też od razu krzyk. A kupki u nas co drugi dzień, może też spróbuje dawać jej herbatkę żeby były częściej.
-
Moja smoczka nie bierze a mamy ich też chyba z 8;) karmie piersią ale widzę duże różnice jak daje herbatkę koperkowej wtedy nie spina się tak przy kupach.bujaczku nie lubiła zbytnio od początku, ale im jest starsza tym chętniej się buja-właśnie w nim zasypia. Na macie poleży nawet 35 min ale na te pałąki narzucam karuzele i gra sobie inaczej ani rusz. My już po zakupach spożywczych smerfeta uwielbia jeździć samochodem.Migotka85
-
Moj tez niestety smoczka nie chce:( a to ulatwiloby mi zycie Wika tez nie chciala. Chyba taki urok moich dzieci. Moze wplyw ma na to fakt, ze karmie cycem. A probowalyscie moze smoczka kauczukowego? Ja jeszcze tego jednego nie sprobowalam ze wzgledu na jego wyglad i zastanawiam sie czy nie kupic na probe bo on jest taki mieciutki jak cycus;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 13:06
-
Mamy dziewczynek tez was tak irytują te podwijajace się kiecki? Tak się cieszyłam ze będę mogła stroić Nel w te śliczne sukieneczki a teraz najchętniej ubieram ja w śpiochy lub spodnie bo dostaje białej gorączki jak założę jej sukienkę.Migotka85
-
Ep!c ja rowniez zazdroszcze tak przespanej nocy choc tez narzekac nie moge. Maly budzi sie czesto. Ale ja juz na spiocha wyciagam cycka i spie. On pociagnie pare razy i tez spi. I tak zazwyczaj do 8-9.I w dzien mamy stale pory drzemek. Takze spi dosc duzo teraz wlasnie zasnal
Nathanek dostaje smoka bo mniej marudzi z nim ale bez niego tez da sie zyc
Jak bylam ost na wizycie, lek mowil, ze za ok 2 tyg mam zaczac powoli podawac soczki (te od 4 m-cq). Najpierw po 2 lyzeczki, a potem coraz wiecej. Miesiac pozniej dawac juz zupki, po 2 tyg od podawania zupek dodac kasze manne do nich, a za kolejny miesko. Szybko. Ale lekarz jeden z najlepszych na Slasku pediatrow wiec chyba wie co mowi