X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy cie kasia 123. Jest nas bardzo duzo czerwcowek w "ukryciu". Szkoda ze nie mozemy opowiadac wszystkie razem o naszych smykach i ich postepach.
    Siamryka jakbym czytala o swoim synku:-) Wszystkim sie szybko nudzi... Mowie na niego smerf maruda:-)

siamyrka lubi tę wiadomość

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze nas tu tyle zostalo :) zaczniemy od poczatku i latwiej nam bedzie, niz "wbijanie sie w temat" ;)
    Ja karmie piersia. Maly je dosc czesto. Bo niekiedy nawet co godzine. A niekiedy co 3-4. W dzien. W nocy nie wiem czy on tyle razy je czy ylko sobie cycka ale potrafi budzic sie co 1,5h.
    Nam kolki juz na szczescie odpuscily. Nawet zaczelam jesc wszystko (oprocz ogorkow, kapusty, fasolki i grochu)
    A ile Wasze Dzieci waza?
    Bo moj jest wyjatkowo duzy i nie wyglada na 9 tyg ;) wazy 6350 (2 tyg temu :P ) jak ogarne wstawianie zdj z tel to sie pochwale Nathankiem ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    58c3cff2a7830cb3med.jpg

Tuptuś, kasia123, Coffe, Viola, Finezja lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Aninha Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia123, mój synek też je co 3 h po 120 ml, tyle, że u nas nigdy nic nie zostaje, a nawet jest mała awanturka o jeszcze. Ostatnio na noc daje mu 150 ml i myślę czy nie zacząć mu po prostu tyle dawać co 4 h np.
    Mój Tymcio urodził się z wagą 3800, dzisiaj waży 5200.

Tymuś - kocham, kocham, kocham :)
    fd5fbc6128.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wlasnie moj Bobo- Nathanek :) 9 tyg+1 dzien ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek zaczal 11 tydzien. Waga urodzeniowa to 3125g a wzrost 53 cm. Teraz wazy ok 5,5 kg a mierzy ok 60 cm

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamryka ale prxystojniak:-) twoj synek ma 9 tygodni? Bo na pasku masz ponad 2 misiace

ukdy3e5exkks76t9.png
  • kasiulenkaa Nowa

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze nowe mamuski mile widziane wiec i ja wychodze z ukrycia :) czytam forum co prawda nie od poczatku ale zdazylam sie do niego przyzwyczaic. Jestem mama Filipa urodzonego 21.05. Termin porodu przypadal na czerwiec stad watek czerwcowy, maly jednak pospieszyl sie i na swiecie pojawil sie juz w maju.

Coffe lubi tę wiadomość

mhsvqps60iwbm3y5.png
  • kasia123 Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolki niestety jeszcze czasem występują, ale jest już dużo lepiej. Coraz częściej pojawia się jednak u nas histeryczny płacz jak na przykład położę mała na łóżko, jak jest na rękach to płacz ustaje, chodź czasem się jeszcze bardziej nakręca i jest nie spokojna dlatego też lekarka mi dała skierowanie na badanie moczu. Marlenka jak się urodziła miała 4160 i 59cm także duża dziewczyna, teraz już ma 6kg

• Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek wrote:
    A jesli chodzi o spanie to marnie to u nas wyglada:-) Spi okolo 3 razy dziennie po 30 minut max. Czasem ma dni ze czesciej ale wtedy drzemki po pare minut...

Moj synek podobnie, kilka drzemek w ciagu dnia po 30min.
    Noce rozne bywaja, niestety od dwoch dni syn budzi sie okolo 24 na mleczko i pozniej co 1h :/ okolo 5-6 mam juz pelna pobudke. Dzis sie zastanawialam skad tak czeste pobudki, czyzby sie nie najadal hmm.
    Syn zjada na raz 100-140ml (mleko mm) co 2,5-3h.

Ale fajnie ze ans przybywa :)

Zozolek lubi tę wiadomość

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszamy wszystkie mamy czerwcowe:-)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrus urodzil sie wazac 4050, w srede wazyl 5600,
    Siamryka synek piekniutki! :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Coffe Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. I ja chciałabym dołączyć. Czasem podczytywałam forum, ale i źle się czułam i ciągle bałam o ciąże. Teraz wiem, że skończyła się pozytywnie i brakuje mi kontaktu z Mamami na podobnym etapie wychowania. :) Urodziłam 22 czerwca Zosię. Mamy już dwa miesiące. :)

kasia123, Zozolek lubią tę wiadomość

[link=https://dzidziusiowo.pl/suwaczki]599a9c9d67aff.png[/link]

• Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od weekendu udaje mi sie karmic synka w rownych odstepach i dajac pelne porcje, wczesniej dostawal na rzadanie wiec butelka czesto byla w ruchu, teraz gdy marudzi wczesniej, daje mu herbatke, albo tule i zasypia, wczesniej dostalby butle. Musze jeszcze popracowac nad tymi nocami, bo jeszcze troche i padne :)
    Oduczylam tez noszenia na rekach, biore go tylko do karmienia i usypiania. Pozostaly czas leze kolo niego i sobie z nim gugam zeby sie nie nudzil. Musze pilnowac meza, bo gdy wraca z pracy i w weekendy najchetniej rozpieszczal by synka noszac i pokazujac swiat. :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Tuptuś Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze przyznac ze jestem bardzo mile zaskoczona tym jak wiele nas przybywa, bardzo mnie to cieszy, bo tez chcialam miec kontakt z mamami ktore maja bobaski w podobnym wieku.
    W tym tygodniu powinien przyjsc lezaczko-bujaczek dla synka, juz nie moge sie doczekac, ciekawa jestem czy mu sie spodoba, moze zacznie sam zasypiac :D sie rozmarzylam :)

mhsvclb12eebnfwx.png
  • Coffe Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuptuś, mnie też to cieszy. Czasem tyle pytań się ciśnie a Mamy starszaków już nie pamiętają. ;) Ja z leżaczka bardzo zadowolona jestem - czasem chwilowy ratunek żeby cokolwiek zrobić... Moja Zofka w dzień dużo pręży się i płacze, na szczęście noce mamy spokojniejsze bo chybabym padła. Mam nadzieję, że te kolki skończą się tak jak mówią ok. 3 miesiąca.

[link=https://dzidziusiowo.pl/suwaczki]599a9c9d67aff.png[/link]

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek! 10 tyg ma Synus. Zakrecilam sie jakos (czas ucieka mi miedzy palcami :O ).
    Ur sie 14.06 br :)
    My wlasnie ucinamy sobie drzemke - znaczy Nathan spi obok mnie a ja buszuje w necie ;)
    Super ze nas tu tyle (a pewnie jest I wiecej, wiec piszcie :) ).
    Warto miec mamy rowiesnikow na wyciagniecie reki i poradzic sie, pozalic itp :)
    Skad w ogole jestescie?
    Ja pochodze z K-wic I tu mieszkalam 19 lat. Potem wyjechalam do 3miasta studiowac a od prawie 2 lat mieszkam w Norwegii.
    Wlasnie urlopuje sie z Synem w Katowicach - zaraz jak dostalismy paszport, przyjechalismy, zeby Rodzinka poznala nowego czlonka ;)
    Wasze Szkraby to w ogóle takie kruszynki a moj to taki Maly Pulpecik ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzysiu właśnie też śpi obok mnie;) Męczy go kolka-ostatnio coraz częściej... Ja mieskzam w Kępnie, woj. Wielkopolskie. Mam 28 lat.
    Siamryka a ile wy macie wzrostu? Pewnie Nathan wdał się w kogoś z Was.
    Coffe a jesz wszystko?? Bo ja właściwie to nic, standardowo, ryż ziemniaki i marchewka;) Jak zjem coś innego np brzoskwinie, pieczone mięso, nawet coś z nabiału to następnego dnia jest płacz, nie cały czas ale ma takie napady, szczególnie zaraz po jedzeniu...

Jak się ustawia te paski z wiekiem maluszka???

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek- ja tez mam 28 lat :) a wzrostu ja mam 170 cm a narzeczony 185 cm. Nathanek po Tacie kawal chlopa bedzie :)
    Co do jedzenia to ja do niedawna tez jadlam ziemniaki, marchewke, buraki i gotowanego kurczaka/indyka. Ale jak zauwazylam poprawe z kolkami zaczelam probowac i teraz jem wszystko prawie.
    A stosujecie jakies kropelki? Ja najpierw stosowalam sab simplex ale nie dzialaly na nas. Tesciowa przywiozla espumisan i pomoglo :)

A te paski to wpisz w Google "suwaczki" i na ktores str ustawiasz date i wybierasz wzor i wtedy wklejasz link, ktory Ci wyskoczy w stopke w ustawieniach bbf :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • kasia123 Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojej Marlenki to też taki mały pulpecik w końcu ma już 6 kg, a ja mam zaledwie 166cm, a mój mąż ok 175cm, więc jak na nas to córkę mamy dużą. Ja mam 27 lat i też jestem ze Śląska, dokładnie Pszczyna

‹‹ 1671 1672 1673 1674 1675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ