X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziennie klade go ok 2 godz moze "do kupy" ;) rano jak wstajemy, to bawimy sie w lozku lezac praktycznie caly czas na brzuchu. I w dzien na macie jak sie bawimy to tez od czasu do czasu na brzuszek. Potrafi wylezec i pol godz-40 min.
    Dzieci sie przyzwyczajaja do nowych pozycji. Np u nas Maly coraz czesciej chce sie bawic na siedzaco. No bo przeciez lepiej niz lezec na brzuchu. Takze probuj Synka mniej prowadzac a wiecej ma brzuszku klasc.
    U nas marudzenie sie wlaczylo :/

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie Siamyrka go nie prowadzac ale on jest tak wymagajacy, ledwo sie obudzi to juz chce wszystko chwytac co w zasiegu wzroku, jak tylko z nim usiade to zaraz marudzi. Jest strasznie ruchliwy, no i corka i tesciowa bardzo lubia prowadzanie mimo moich protestow... Dzisiaj moze ok 1h w sumie wytrzymal na brzuszku, bo staje na rzesach rzeby jak najdluzej wylezal. Ale jemu tak niewygodnie sie bawic wiec spiewam lub mu gram zeby czyms go zajac ;) troche to juz meczace ale sie zaparlam! Oczywiscie sa dni, ze minuty nie wylezy. Teraz wlasnie zasnal, ciekawe na jak dlugo.
    Co do marudzenia, to moj po drzemce czyli od 17 tez marudzil strasznie, nawet z nim tanczylam byle by nie stekal ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:37

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka myslalas jak tu sie wymienic zdjeciami naszych szkrabow?

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek a moze na maila sobie bedziemy wysylac? :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) :-) :-)

Jestem jestem, u nas wlasnie swieta.mijaja , dlatego.te zaniedbania z mojej strony :-) meczacy okres jak dla mnie, jeszcze jakos przetrwac weekend i powrot do rzeczywistosci :-) dzis juz z mezem.mielismy dosc wepchnelismy corke do tesciowej , srednio byla zadowolona i dalismy noge na lyzwy, spacer ( piekna aura , gesty snieg padal)a pozniej na drinka.

Bardzo wam wslolczuje nieprzespanych nocy , moja idzie spac o 21 i wstaje o 8, zrobila sie bardzo regularna , praktycznie z zegarkiem robi drzemki i je, jest smieszka i gadula, marudzila troszke bo zabki ida mamy 2 dolne jedynki, i gorna dwojke, wydaje mi sie ze gorne jedynki tez ida
    A wracajac do problemow Zozolka z Krzysiem zasugeruj pediatrze czy to nie moze byc refluks , refluks moze byc bezobjawowy , teraz u mego 1.5 poltorarocznego siostrzenca stwierdzono refluks , i pediatra piwiedziala ze juz rok czasu jest nieloczony pierwszy oznaka dziecko.7- 8 mce piwinno przesypiac noc, oczywiscie wiem ze kaxde jest inne , i nie zawsze jedt ksiazkowo, ale ewidentnie cos Krzysiowi dolega,

julka82
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Julka w koncu! ;)
    Dzieki za troske i podpowiedz, napewno skorzystam :) bo te problemy napewno nie sa normalne... Zeby sie meczyc tyle czasu ze snem...
    Bardzo dobrze zrobiliscie z tym wypadem, nalezy sie od czasu do czasu, a co :)
    Zazdroszcze regularnosci coreczki, u nas niby tez podobne godziny ale z Krzyskiem zazwyczaj nic nie wiadomo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 21:54

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka super pomysl z ty mailem :) [email protected]
    Jak bede miec czas, moze jutro to Ci przesle pare fotek :) a Ty podaj mi swojego maila.
    Spijcie dobrze

ukdy3e5exkks76t9.png
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) jak nocki ?

my jemy sniadananko i jedziemy foteliki samochodowe poogladac, bo maz zaraz wyjezdza a w nosidelku mala juz na styk sie miesci , co prawda jeszcze sama nie siedzi ale wole byc w temacie fotelikowym. Moze wy cos mozecie doradzic , czy fotelik to fotelik ?

julka82
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc z pobudkami co godz...
    Wczoraj "zaczepilam" jedna dziewczynek w grupie na fb, bo pisala o sposobie w jaki udalo jej sie oduczyc swoje dziecko takich pobudek.
    To co mi napisala :
    "Wszystkim glosze ta metode bo zycie mi uratowala! A przeczytalam caly internet zeby cos na to poradzic i wszedzie tylko pisza ze jak dziecko sie budzi to znaczy ze glodne i trzeba czekac az sam zacznie przesypiac noce albo zastosowac drastyczna metode i kategorycznie nie dac piersi, ale na to jakos nie moglam sie zdobyc... jesli chodzi o ta metode budzenia dziecka, to ja mojemu synkowi ustalilam trzy nocne karmienia co trzy godziny, (wybralam takie pory o ktorych najczesciej sie budzil). Trzeba sobie ustawic budzik i samodzielnie wybudzic dziecko do karmienia i polozyc spac. (Na ooczatku dziwnie sie z tym czulam ze go budze, ale tlumaczylam sobie ze noworodki tez sie budzi do karmienia;) jezeli dziecko sie obudzi miedzy posilkami trzeba go uspic bez podawania piersi, ja tez zastosowalam tu metode nie brania dziecka na rece. U mnie pomagalo podanie wody, to go wybilalo z placzu i pozniej kolysanka wystarczyla no i smoczek w buzi (wczesniej bylam jego przeciwniczka, ale brak snu mnie zlamal i zaczelam dawaci do spania:) Po dwoch - trzech dniach zauwazylam znaczaca poprawe, syn przestal sie budzic miedzy karmieniami, po tygodniu zaczelam wydluzac przerwy miedzy karmieniami co kilka dni, sama Pani zobaczy czy juz mozna. Teraz mamy dwa karmienia i synek spi i niebo lepiej! Naprawde polecam sprobowac i prosze mi dac znac jak Pani poszlo:)"
    Dzis chyba zaczne.

Zozolek - wysle Ci maila, jak Malemu dam obiadek :)

Julka- podobno najbezpieczniej wozic dziecko w dalszym ciagu tylem do kierunku jazdy. Czyli taki fotelik. Ja chcialam taki kupic ale dostalismy od kuzynki inny wiec szkoda wydawac kase. My mamy römer king size. Dobry bedzie taki, ktory sie rozklada na pol lezaco. Nathanek mimo ze sam juz siedzi, rozkladam mu tak wlasnie ten fotelik bo wydaje mi sie, ze jest mu wygodniej.
    Ale najlepiej sie zapytac fachowcow w sklepie.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek - poszlo :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka Nathanek sliczny :) a jakie figury smieszne robi, moj tak nie umie! I wcale nie wyglada na 11 kg. Wogole widac ze fajna z was rodzinka. Ja tez Ci przesle fotki nasze, postaram sie jeszcze dzis.
    Co do sposobu to wydaje mi sie dla was idealny, probuj napewno sie uda. U nas odpada bo jest butla o 20 i 3 wiec stale pory.
    Ja mam fotelik po Amelce, tez z rozkladanym oparciem-super tylko z takim plastikiem pod spodem wiec dosc masywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:08

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlo z telefonu pare, teraz ida z komps ;)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.
    Co u Was? Jak ndz? :)

My bylismy ma basenie. Zaczelismy kolejny poziom :) Maly dzis "skakal" z brzegu do wody (na rekach mamy)+ zanurkowal i plynal (tez podtrzymywany przez mame) przez szerokosc basenu ;)
    Pozniej bylismy w Oslo na spacerze i u znajomych.

Julka - Twoja Mala ma juz 3 zabki?! Szok! U nas nic a nic nie widac.
    A u Cb Zozolek??

Zasypalo nas strasznie. Sniegu prawie do "pol lydki" :O

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niedziela kiepsko. Chcialam zeby maly jadl coraz wiecej rzeczy i dalam mu troche kalafiorka, nie wiem czy to bylo przyczyna czy pobyt u rodzicow poprostu... Caly czas plakal...
    Wlasnie Siamyrka zastanawiam sie tez nad zabkami, nie ma ani jednego ale wydaje mi sie ze na dole ma mala szparke w dzasle wiec byc moze cos tam zaczyna sie dziac. Amelka miala zqbka w 8 miesiacu, no i ponoc czym pozniej tym lepiej.

Nathanek jest niesamowity, idzie do przodu jak nic. Super postep z tym basenem. Nie wyobrazam sobie Krzysia tak "plywajacego" ;) swietnie poprostu ;)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sniegu brak... A ile macie stopni? Jak dlugo spacerujecie w mrozny dzien?

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wreszcie Wracam do Was. Wczoraj wróciliśmy z 3 tygodniowego urlopu z Pl i nie zaglądałam tu (wstyd mi), ale teraz zabieram sie za nadrabianie zaległości ;) fajnie ze jesteście .

siamyrka lubi tę wiadomość

Migotka85
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super Migotka! W koncu. Jak sie ogarniesz to napisz co u Was.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-) my dalej sie karmimy cyckiem :-) Iga miala 8listopada ospe i musimy czekac 3miesiace do lutego na szczepienie :-/ mamy trzy ząbki a czwarty to kwestia czasu bo juz po malu wychodzi. Mnie jakies chorobsko chwycilo i smarkam okropnie.. A i Igusia mowi juz "baba" :D dawno mnie tutaj nie bylo ale czasem czytam :) buziaczki :)

siamyrka lubi tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super laski, ze do nas wrocilyscie :)

U nas cos sie dzieje- jakis skok/ zeby... Maly nie chce spac. W dzien spal po basenie w samochodzie, przy wyciaganiu z fotelika sie obudzil i tak do teraz :O
    Przy cycku nawet nie zasypia - szok! Na szczescie nie placze. Ma znakomity humor- "hopsa" sobie, gada itp. Mam nadzieje, ze chociaz dlugo jutro pospimy. Aaa no a w nocy znów pobudki co godz a niekiedy i czesciej :( sposob budzenia narazie nie pomaga.
    U nas mroz ok -7. Przy takim mrozie wychodzimy nawet na godzinny spacer. Natomiast jak bylo ost ponizej -10 to doslownie na 10 min albo wcale.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :)
    No i pospalismy prawie do 11 :D pobudek tez duzo nie bylo ;)
    Ale przy usypianiu przed 24 byl placz :(

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
‹‹ 1720 1721 1722 1723 1724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ