X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ze pamietamy! Super ze sie odezwalas. Gratulacje :)
    Co tam u Leonka? Grzeczny czy daje Ci popalic?

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ja tez oczywiście pamietam :) ogromne gratulacje !! U nas bez większych zmian , noce ciut lepsze ale nadal dużo pobudek, na szczescie w końcu ząbek sie przebił, katar troszkę sie zmniejszył , ale szału nie ma myśle ze za moment wyjdzie kolejny ząbek dlatego jeszcze cieknie z noska , śmieszne a zarazem nie typowe , ze wyszedł ząbek u góry ale wcale nie jedynka..? Dwójka wyszła. Dzis małej dałam spróbować kluskę śląska , zajadała aż jej sie uszy trzęsły ;) pozdrawiam Was . Ciesze sie ze juz po świętach .

Migotka85
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak w skrócie o Leonie ma 78cm i 11kg .jest przecietniakiem jeśli chodzi o marudzenie.budzi sie za zwyczaj 1raz .ma 8 zębów wszedzie gdzie tylko moze ostatnio sie wspina :)
    Buziaki dla Was i dla maluszków :*

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka85 - super, ze zabek wyszedl :) I pewnie za niedlugo nastepne beda :)
    Dada- super, ze Leos tak fajnie sie rozwija :) z Rodzenstwem bedzie jeszcze radosniej.

Ja ostatnio myslalam, co by to bylo jakbym wpadla (nie zabezpieczamy sie :P, ale uwazamy). I chyba jeszcze nie jestem gotowa na nastepne dziecko. Nathanek ma dni (np dzis), ze praktycznie caly dzien wyje... meczy go katar i chyba kolejne zeby. Noc tez byla do bani. A ja padam na twarz. Jakbym miala jeszcze noworodka w domu to by mnie w kaftan chyba zamkneli hehehe

Zozolek lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka i wszystko jasne-zabkuje :) Pewnie jak sie uspokoi to wszystko wroci do normy. Mojej kuzynki corce wyszly najpierw trojki-kly, wiec nie ma tu reguly. Ale wygladala zabawnie :)
    Siamyrka masz racje, dziecko wymagajace ciaglej uwagi i noworodek-tez sobie nie wyobrazam. Krzys np nie jest marudny ale ruchliwy, wiec oczy w kolo glowy, nawet do wc boje sie isc bo wszedzie go pelno.
    Dzisiaj bylam u kolezanki-rodzilysmy razem i tak sie poznalysmy, jej coreczka tez nie potrafi siadac, wstawac i raczkowac. Ale ona jest tak grzeczna ze siedzi caly czas w spacerowce wiec pewnie nie miala mozliwosci sie nauczyc. Za to caly czas sie usmiecha, jest bardzo radosna i kontaktowa. Krzysiu za to ciekal po calym pokoju i robil zamieszanie za dwoch. Raczkowanie idzie mu juz na 5, w ciagu dnia upada kilka razy bo co chwile gdzies wstaje ale go to nie zraza. Za to spac w dzien nie chce, jeszcze buszuje...
    Wogole sobie tak mysle, ze zmienil sie o 100 %-byle by nie zapeszyc ;) Te problemy brzuszkowe do 7 miesiaca zostaly wynagrodzone ;) za to padam na twarz z innego powodu-ruchliwego ;)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje pomocy, za wszystkie rady będę wdzięczna . Dzis miałam rozmowę o pracę i zaczynam od 15.04 , problem w tym, ze to bedą godziny popołudniowe czyli czas gdy mała jest karmiona piersią na noc, jak w dwa tygodnie przekonać ją do butli i mleka modyfikowanego ???? Czy to moze sie udać? Boje sie ze, małż sie zniechęci przez ryk małej, a mi bardzo zależy na tej pracy. Błagam was poradzcie co robic:( zozolek super ze Krzys wreszcie daje ci tyle radości, bardzo sie ciesze, ze problemy brzuszkowe odeszły w niepamięć. Sianyrka my tak samo, nie zabezpieczamy sie tylko uważamy, praktykowaliśmy tak prawie 6 lat i przeszło mi przez myśl ze moze coś nie tak, skoro wpadki nie zaliczyliśmy , ale ponoć po pierwszym dziecku łatwiej o wypadek przy pracy. Życzę tobie i sobie szczęścia w tej kwestii :)

Migotka85
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, pierwsze dni beda ciezke jesli chodzi o butle, ona juz duzo rozumie wiec na e odpusci tak latwo. Jak bedzie glodna to daj jej butelka-najlepuej ze smoczkiem anatomicznym. Jesli bedzie protestowac nie dawaj cyca tylko za jakis czas znowu butle-w koncu zalapie. Tylko musisz byc konsekwentna... Chyba ze nie bedzie chciala nawet po paru godzinach glodu to daj cyca i probuj pozniej. Krzysiu tez protestowal, ale pare razy i zalapal a potem juz z gorki. A ile godzin dziennie bedziesz pracowac? Ja sobie jakos nue wyobrazam wrocic do pracy, ale kiedys to nastapi...
    My tez sie nie zabezpieczamy juz ladnych pare lat i nie zawodzi ;) tylko u nas byl problem z zajsciem wiec nie wiem czy tak znam swoj cykl czy to to ;)
    Siamyrka i jak Nathanek? Katarek i kaszel odpuscil? Krzysia nadal musze inhalowac bo duzo flegmy mu zalega, wszystko swiszczy jak oddycha.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam juz dosc. Mlody nie chce spac, w dzien raz sie kimnie na troche, teraz zasnal o 21 i za 30 minut sie obudzil... Probowalam bujac, klepac a ten co go poloze to wstaje. Mam takie nerwy ze szok! Kurde chcialabym troche polezec, poogladac tv, miec troche czasu dla siebie ale nie, bede z nim siedziec do pozna w nocy, a od rana znowu to samo! Chwilowa zalamka mnie ogarnela...

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zozolek biedna Ty. A płacze czy sie chce bawić? Domyślam sie jak Ci ciezko Wytrzymać bez chwili odpoczynku , oddychaj głęboko i przypomnij sobie ile radości wniósł w Twoje życie, mnie to osobiście pomaga jak mam mega nerwa, i Dziekuje wtedy w duchu ze mała zdrowa, myśle o Was i mam nadzieje, ze juz tego nie przeczytasz dzis bo spisz :) Nel dzis rano wypiła pierwsze 100 ml mleka w proszku:) po czterech prubach udało sie :) na noc niestety juz jej nie naklonilam na flachę, ale dużo sie u nas działo i poszła spac godzine pozniej niż zwykle. Malenkimi kroczkami moze coś z tego bedzie. Dzis znaleźliśmy większe mieszkanie wreszcie, ale u mnie zmian sie szykuje, aż sie boje

Migotka85
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek, mam to samo .. u nas wszystko ok :) Igusia ma 5 zębów, raczkuje i chodzi za rączki :) ciągle karmimy się cyckiem a w nocy mamy pierdyliard pobudek na cycocha.. Ale jej uśmiech wynagradza mi nieprzespane nocki :) a dodam że dziś zobaczyłam dwie krechy... :) i to nie Prima aprilis :P hehe buziaki :)

siamyrka, Zozolek lubią tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka - bedzie dobrze, powolutku dawaj Malej, po troszku i zalapie wkoncu. :) 3mam kciuki za powodzenie :)

Zozolek - biedna Ty... Moze zeby? U nas jest to samo :( budzi sie z placzem. Nad ranem, zeby troche pospac, biore go do nas do lozka- wtulony w Mame spi super. Ale za to ja rano wstaje polamana, z bolem kregoslupa :(
    EP!C - gratulacje! !! Ale wiadomosc <3 az sie tez chce nastepnego bobasa :)

My juz zdrowsi. Znaczy Nathanek. Bo N na zwolnieniu a mnie zaczynaja migdaly bolec :(
    Dzis bylysmy na placu zabaw. Ale extra :) Maly byl w niebo wziety :)
    W ogole czuc juz wiosne w powietrzu :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie-nie plakal, zasnal po 24, nie wiem dlaczego taki nieospały, moze zabki a moze to, ze przeciez "tyle fajnych rzeczy dookoła a ja musze spac"...
    Migotka no to rzeczywiscie duzo zmian. Trzeba to przetrzymac i bedzie super ;)
    Epic bardzo sie ciesze i gratuluje :) Siamyrka ma racje, az sie 3 chce ;)
    Siamyrka wlasnie, niech swieci duzo slonca, to dodaje radosci, a przyda sie bardzo.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Epic ogromne gratulacje i dużo siły życzę ;) Nel dzis po raz pierwszy wypiła butle z mm na noc zasnęła przy tym na rękach, jeszcze nie miała pobudki, zobaczymy jak upłynie nam noc. Jestem bardzo podekscytowana moze wreszcie prześpi troche dłużej :) bo mm jest chyba bardziej sycące.

Migotka85
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, mm jest bardziej sycace i wolniej sie trawi, mala powinna dluzej spac. Daj znac jak minela noc.
    U nas weekend minal super, bylismy u rodzicow. Krzysiu juz wymawia bach jak cos mu spadnie albo sam sie przewroci, mowi mama jak mnie bardzo potrzebuje i robi sie bardzo cwany ;) lubi bic brawo, pokazywac jaki jest duzy-az za bardzo :) dzisiaj na noc dalam mu nurofen i spal super, dopiero od 4 sie krecil wiec ewidentnie bol mu nie daje spac, moze zeby? Choc na razie nie widze zeby cos sie dzialo.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka85 - nooo super :) oby Mala Ci ladnie spala. To nie regula, ze po mm dzieci lepiej spia. Bo np moj ani po mm ani po kaszce nie spi lepiej. Taki typ :P

Zozolek- Krzysiu robi mega postepy :) gratulacje :)

U nas ida dwojki jak nic. W nocy pobudki non stop z okropnym placzem :( nawet po paracetamolu lepiej nie bylo. Dzien- marudny. Poza tym 37.3 i rzadka, czesta kupa :O
    Nathanek tez mowi "bam" jak czyms rzucic :P
    Jutro mamy spotkanie z fizjoterapeutka. Moze jej sie uda ruszyc tego lenoicha. Bo widze, ze chcialby np wstac podciagajac sie na rekach ale niestety jakby sil mu brakowalo :/

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek wspaniałe postępy robi Krzys, ja próbuje od dłuższego czasu nauczyć Nelcie papa i mi nie wychodzi :( noc bez zmian po mm niestety po 3h pobudka z wielkim płaczem , dałam pierś i zasnęła, kolejne pobodki co 3h ;( czyli wszystko tak samo, ale widze spore postępy w próbach raczkowania i zdarzy jej sie samej juz usiąść :) siedzi bardzo stabilnie juz, i ładnie sama potrafi sie zabawić, na szczescie juz troche lepiej gdy wychodzę do innego pokoju , wcześniej był mega ryk jak tylko została sama, teraz nie zwraca uwagi tak na to no zajęta jest zabawkami, katar tez juz w końcu minął, po wyjściu dwojeczki :)

Zozolek lubi tę wiadomość

Migotka85
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Migotka, wszystko sie uklada wspaniale ;) gratulacje dla malutkiej, oby tak dalej :) dzisiaj znowu piekna pogoda wiec duzo na zewnatrz bylismy, maly nawet po trawie chodzil, ale laskotala go w raczki ;) oprocz spaceru i hustawki to nie wiadomo co z takim szkrabem robic na dworze.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka - piekne postepy robi Malutka :)

U nas niestety ciagle jest wrzask za mama :( ok 40 min sie przebudzil i N do niego poszedl- jest taki wrzask, ze szok... ale nie moge teraz go wziac, bo sie przyzwyczai :(

U nas pogoda marna... ale bylam dzis na spacerze. Nawet hustawki udalo nam sie zaliczyc ;)
    Katar nie odpuszcza ale jestem prawie pewna ze to od zebow.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jak dzisiejsza noc? Troche lepiej czy bez zmian?
    Siamyrka ja dopiero dzisiaj odczytalam twoje 2 wpisy na forum-nie wiem dlaczego wczesniej nie bylo ich widac. Nathanek naprawde okropnie przechodzi zabkowanie, trzymaj sie dzielnie, dasz rade! Dzisiaj troszke lepiej spal?
    Moj mlody wczoraj zasnal po 22, a juz przed 7 pobudka, pewnie bedzie marudzil az do drzemki. Nie wiem dlaczego, ale od jakiegos czasu zauwazylam ze do poludnia jest marudny, a popoludniu i wieczorem caly czas sie usmiecha, chetniej bawi i jest ogolnie wesoly. Nie wiem od czego to wynika.
    Co do zabkowanie to u nas jak cos sie dzieje to jest wieksze slinienie i tez luzna kupa, ale to jest tak ze trwa pare dni i cisza i znowu, wiec nigdy nie wiem kiedy mu wyjda.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy Idze wychodziły ząbki to strasznie się slinila i też miała luzniejsze kupy . Mamy 5 zębów a szósty w drodze :) pół biedy ze przesyłka w miarę noc. Wczoraj w nocy spadla nam z łóżka .. nic się nie stało, nawet nie płakała tylko się wystraszyla, a rano usiadła na łóżku i mówi "bam" :) wiedziała że spadłA hehe :) mnie było to jakoś wysoko, no ale jednak..

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
‹‹ 1731 1732 1733 1734 1735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ