X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany aghata rzeczywiście okropny sen. U mnie dziś zapowiada się kiepski dzień. Wstałam rano co najmniej tak zmęczona jak poszłam spać wczoraj. Myślałam, że się z łóżka nie podniosę, ale jakoś się pozbierałam chociaż najchętniej wróciłabym pod kołderkę. Co prawda udało mi się zmusić do prasowania, ale jak pomyślę, że musimy jeszcze pojechać na zakupy to naprawdę wolałabym się schować. Na dodatek od kilku dni zaczęły mnie znów męczyć zaparcia. Ehh...
    No dobra wiem, że marudzę;/

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • kiniusia00 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie w sobote :)
    Z tymi snami to rzeczywiscie jakas masakra, albo ktos mi umiera, albo jestem nieuleczalnie chora, ktos kogos zabija itd. Okropnosci. Budze sie po kilka razy w nocy i pozniej nie moge zasnac.
    Dzisiaj mam zaplanowane sprzatanie calego domu, ale moja corcia jakos sie nie rwie do pomocy, wiec pewnie troche mi to zajmie.

Milego dnia zycze:)

1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.

• karollaa Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Widzę że nie tylko u mnie taka marna sobota.Jestem mega zmęczona i cały dzień bym przespała.dobrze że córcia jest cały dzien u cioci:) a mąż zabierze ja dopiero wieczorem,ale zeby nie było tak kolorowo to musze jeszcze obiad ugotowac najlepiej na dzis i jutro!A wy co dzis pichcicie w kuchni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 14:15

26aup5z.png
    w777blq.png
  • kiniusia00 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz posprzatane:) U mnie na obiad barszcz bialy z kielbasa i kurczak pieczony na drugie.

Dziewczyny, ale ja wlasciwie nie po to wpadlam, chcialam Wam powiedziec ze podczas prysznica "cos mi wypadlo". Nie duze wielkosci obcietego paznokcia bylo brazowe. Bardzo sie przestraszylam. Poronilam juz tyle razy...ale zawsze tyowarzyszyly mi bole i krwawienie a niekiedy krwotoki. Mam tylko nadzieje , ze z malenstwem wszystko ok.
    Moze ktoras tak miala? Moze to od tego progesteronu?
    Wizyte mam w poniedzialek, a juz sie tak oryczalam ze nie mam sily na nic. W dodatku maz w pracy.

1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, u mnie zgodnie z planamy były kopytka smażone z cebulką. Pychota!:)Rano byłam pobrac krew i oddac siuśki do wszystkich badań, które zlecił mi lekarz. Dziś generalnie cały czas śpię, jestem mega zmęczona. Mąż pojechał do znajomych, a ja zalegam pod kołdrą...

kiniusia ja się nie znam, więc niestety nie pomogę...Wiem tylko że byłabym spokojniejsza gdyby zobaczył mnie lekarz. Masz możliwośc podejścia/podjechania do szpitala? Powinni przyjąc Cię od ręki...

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karollaa Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia00 wrote:
    Juz posprzatane:) U mnie na obiad barszcz bialy z kielbasa i kurczak pieczony na drugie.

Dziewczyny, ale ja wlasciwie nie po to wpadlam, chcialam Wam powiedziec ze podczas prysznica "cos mi wypadlo". Nie duze wielkosci obcietego paznokcia bylo brazowe. Bardzo sie przestraszylam. Poronilam juz tyle razy...ale zawsze tyowarzyszyly mi bole i krwawienie a niekiedy krwotoki. Mam tylko nadzieje , ze z malenstwem wszystko ok.
    Wizyte mam w poniedzialek, a juz sie tak oryczalam ze nie mam sily na nic. W dodatku maz w pracy.
    Ja przy ciąży z córka tez miałam takie małe brazowe "skrzepy" bo nie wiem jak to nazwac.Powtorzyło sie to pare razy,ale lekarz do ktorego chodziłam uspokojał mnie ze to nic powaznego a przy małej tez brałam luteine.Kazał sie martwic jesli wystapila bole brzucha i zacznie leciec krew zywo czerwona.Dla uspokojenia moze pojedz na IP powiedz to zrobia ci usg.Pozdrawiam

kiniusia00 lubi tę wiadomość

26aup5z.png
    w777blq.png
  • kiniusia00 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki :)
    Jak juz pisalam mieszkam w Irlandii, a tu ciaza do 12 tyg niestety ma przetrwac sama. W moim przypadku mam prawo do wczesniejszych usg, ale nic poza tym. W ostatniej ciazy pojechalam na osrty dyzur z krwawieniem a lekrz powiedzial mi ze widocznie tak ma byc i ze moze mnie zapisac na usg, gabinet jest czynny od pon-pt 8.30-12 i to wszystko. Nie ma nic takiego jak oddzial patologia ciazy czy cos w tym stylu, kobiety w ciazy leczy sie dopiero po 12tc. Tutaj usg na Early Pregnancy Unit mam w poniedzialek na 11, ale chyba pojade wczesniej, bo z terminami tez tu jest smiesznie. Zasada kto pierszy tem lepszy. Czyli jak wezme karte o 9 i wpisze sie na liste bede przyjeta wczesniej. Smiechu warte...

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia pisałaś że sprzątałaś mieszkanie, może troszkę poleciało skrzepu przez wysiłek fizyczny? Połóż się, odpocznij.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny!!! Umieram chyba... Jestem tak zakatarzona, że gadam jak żaba czy coś... Katar to moja największa zmora od zawsze. Mam bardzo wysoki próg bólu, nie skarżę się na migreny, przeżyłam kolkę nerkową (a podobno nie ma gorszego bólu, serio - nawet poród tak nie boli), ale katar... Dostaję kataru i zgon. Leżę w łóżku i dogorywam. Posiłkuję się tylko solą morską w aerozolu, bo prenalen katar póki co jest niedostępny w aptekach.
    Życzę Wam zdrowia i jeszcze raz zdrowia. Jak nie wykituję do jutra, to coś skrobnę. Paaa

• annaj Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda jeśli masz inhalator to zrób sobie inhalacje z soli fizjologicznej w takich małych ampułkach. U mnie zdziałało to cuda przy katarze. Ja póki co spokojniejsza bo objawy mam takie jak przy pierwszej ciąży, wtedy było wszystko ok. Przy tej drugiej poronionej całkiem inne miałam. Byliśmy na małych zakupach a teraz odpoczywam.

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • ula83 Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie

ja też mało się odzywam bo szczerze czasami nie mam siły komp właczyć...

mam pytanie do was : czy któraś może z was miała doświadczenie krwiaka na macicy ?

mam niestety ten problem - krwiak mały (trochę pomad 1 cm),po lewej stronie, lekarz robiący usg powiedział że nie jest problemem ale wiadomo człowiek się trochę martwi... szczególnie ze ja trochę plamie - głownie rano, po nocy po długim lezeniu jak wstane do ubukacji to lekkie krwawienie siepojawia, później w ciągu dnia go nie ma. na usg mi w czwartek wyszedł ten krwiak niedobry ...
    mam jeszcze polipa na szyjce - też mały (w lipcu go nie było) i myślałam że to zniego to kapkap ale teraz to może z tego krwiaka ...

u swojej gin prowadzącej będę w srodę.
    podkusiło mnie i trochę w necie poczytałam o tych krwiakach to roze rzeczy o tym pisza...

gdyby nie ten krwiak to w sumie wszystko jest ok - zrodke 2 cm prawie, tak 9 tydzień z usg wychodzi. Luteine biorę ale tylko 1 tabl na dobe mam zaleconą.

ula83
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ula83 ja też miałam krwiaka i po 3 tygodniach zniknął. To że plamisz to jak najbardziej normalne w takiej sytuacji i tak jak powiedział lekarz- nie ma powodów do zmartwień :) A internet to zło ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia00 wrote:

Biorę też progesteron... I moja lekarka mówi że takie coś nie ma prawa mieć miejsca idź do lekarza lub szpitala niech Cię zkontroluja

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mój oszalał... wyczytal gdzieś w necie że kobieta w ciąży powinna pić 3 litry wody dziennie gdzie ja to wleje. Strasznie się uparł nie mam prawa sprzeciwu mam pić i koniec słyszeliście o takim czymś

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • sss Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja po wczorajszej wizycie jestem. Fasolka urosla serducho bije. Nawet krwiaka nie bylo widac na usg i nie plamie juz 2 dni. Mdlosci mnie dopadaja do poludnia ale mycie zebow to koszmar..musze lezakowac oszczedzac sie dalej. Badania podstawowe zrobic i za miesjac jak sie nic nie zmieni na genetyczne.
    Tez chodze do faceta lekarza i ja wole na lyso, mysle ze ginekolog tyle widzial ze nie robi mu roznicy.

Pozdrawiam

Nieukowa, Z., Aka81, lauda, karollaa, Inesicia lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • aghata Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam...asiaaaa wypijac plynow a nie wody. Np jesz zupe to zobacz ile w niej jest wody, ogolnie w wiekszosci pokarmow jest woda, ale to nie zmieniq faktu, ze powinno sie pic z poltora litra dziennie wody niegazowanej...ja nie pije az tyle, pije jak chce mi sie pic.
    Ja mam od rana placzliwy nastroj, krzyczalam na swojego ze wszystko na mojej glowie...ze mi zimno,ze to, ze tamto...

asiaaaaaa lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jeszcze żyję, ale jest ciężko. Całą noc nie spałam, bo zapchany nos, bo coś z niego leci, bo nie mogę wydmuchać porządni i tak dalej... Bolą mnie stawy, plecy, głowa, gardło. Przeziębienie pełną gębą. Idę dzisiaj do lekarza, nie ma co zwlekać. Na swojego męża krzyczę, bo mi za gorąco i zakręcam każdy termostat w domu, a on chodzi i odkręca bo mu zimno. Nie dogadamy się raczej :/ A poza tym nawrzeszczałam na niego, że to on mnie zaraził i teraz nie ma prawa głosu. Ufff chcę być zdrowa!
    P.S. Jutro mam USG. Myślę o moim ludku, czy moja choroba mu nie szkodzi. Jak nie urok, to sraczka, ot i cała życiowa filozofia.

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    I ja witam...asiaaaa wypijac plynow a nie wody. Np jesz zupe to zobacz ile w niej jest wody, ogolnie w wiekszosci pokarmow jest woda, ale to nie zmieniq faktu, ze powinno sie pic z poltora litra dziennie wody niegazowanej...ja nie pije az tyle, pije jak chce mi sie pic.
    Ja mam od rana placzliwy nastroj, krzyczalam na swojego ze wszystko na mojej glowie...ze mi zimno,ze to, ze tamto...
    Domyślam się że tak jest ale to jak osioł a może gorzej upartego. Dzięki za odpowiedź.

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Hej. Jeszcze żyję, ale jest ciężko. Całą noc nie spałam, bo zapchany nos, bo coś z niego leci, bo nie mogę wydmuchać porządni i tak dalej... Bolą mnie stawy, plecy, głowa, gardło. Przeziębienie pełną gębą. Idę dzisiaj do lekarza, nie ma co zwlekać. Na swojego męża krzyczę, bo mi za gorąco i zakręcam każdy termostat w domu, a on chodzi i odkręca bo mu zimno. Nie dogadamy się raczej :/ A poza tym nawrzeszczałam na niego, że to on mnie zaraził i teraz nie ma prawa głosu. Ufff chcę być zdrowa!
    P.S. Jutro mam USG. Myślę o moim ludku, czy moja choroba mu nie szkodzi. Jak nie urok, to sraczka, ot i cała życiowa filozofia.
    A może spróbuj syropu z cebuli,mleka gorącego z miodem, czosnek też pomaga. Życzę szybkiego powrotu do zdrówka

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze wszystkie dzis jestesmy pogodowo rozwalone :/ ja wlasnie przezpalam 2h a wczesniej caly ranek mdlosci... nie do zycia jestem a moj chlop zapieprza budujac podjazd do garazu :/ mam wyrzuty sumienia bo nawet obiadu dobrego mu nie mam sily zrobic... niby nie jest na mnie zly ale widze ze ma na koncu jezyka ze on zapierdziela a ja paocem nie ruszam ;(((

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ