X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady z migreną!

Katha to razem będziemy przeżywać 13.11 i 2.12 :-)

Katha81 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś popołudniu leżałam w łóżku (mdłości + mega zmęczenie) i miałam jedną zachciankę - niech ktoś mi przyniesie miseczkę gorącej grochówki :D

Katha81 lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zachciewajek miałam: sok z czerwonej pomarańczy z Sycylii :-)

lauda lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:

LUBIĘ TO! :D

• kiniusia00 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie i ja. Powiem wam ze wiecej czytam niz pisze, ale chyba ogolnie nie jest tak zle.
    Caly poniedzialek spedzilam w kuchni przy kopytkach, ale to byla zachcianka mojej corci , a nie moja.
    A co do tego kto wie o mojej ciazy- moja mama jako pierwsza jakk tylko test byl poytywny, pozniej moj maz. Maz wygadal najblizszym znajomym, ja nikomu nie powiedzialam, ale dzisiaj kolega wpadl na kawe i zapytal wprost wiec odpowiedzialam. Stwierdzil, ze juz widac brzuch no to ja mu na to ze przytylam, ale on sie upieral, moze i cos w tym jest.
    Milego wieczorku zycze.

Toxey, bardzo mi przykro.

1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.

• aghata Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Dziś popołudniu leżałam w łóżku (mdłości + mega zmęczenie) i miałam jedną zachciankę - niech ktoś mi przyniesie miseczkę gorącej grochówki :D

Ja mam grochówke, powiedz gdzie, to dowioze hehehe

Katha81, lilirose, Viola lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:

Ja kupilam kilo pomaranczy i zaraz bede robic soczek ;)

Grochowka ble, ale kopytka to dobry pomysl na jutro albo na pojutrze ;)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    A ja się nie udzielałam, ponieważ byłam w szpitalu. Maluszka już nie ma. Chcieli, żebym poroniła przez tabletki, ale nie dało rady i musieli zrobić łyżeczkowanie.

Dziewczyny nie słuchajcie tutaj żadnych rad, typu, że robienie co po chwile bety jest głupie, niepotrzebne i bezsensowne. Albo jak piszecie, że się martwicie, bo mijają Wam objawy to lepiej to sprawdźcie. Mi wszyscy pisali, że mam nie robić bety i że mam się nie stresować, że piersi przestały boleć, bo niektóre z Was też przestały i jest ok. Słuchajcie głosu serca, bo gdybym ja nie posłuchała i nie poszła na betę mimo negatywnych opinii, to jeszcze dwa tygodnie żyłabym w przekonaniu, że wszystko jest ok.

Kurcze tak mi przykro i głupio przez to że i ja pisałam i o tym ze będzie dobrze z betą:( ty najlepiej czułaś czy soc się dzieje.. trzymaj się i nie poddawaj <3 Tulam :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale narobilyscie ochoty na ta grochowke :) jutro zrobie ja na obiad :)

A z zachcianek to raz zazyczylam sobie duzego kebaba z sosem czosnkowym do lozka (bo wtedy tylko lezalam)
    A jesli chodzi o takie nietypowe i niepasujace do siebie potrawy to wczoraj zjadlam banana i zachwile zagryzlam sledziem w oleju z cebula ;) potem bylo mi niedobrze i poszlam spac. Blee ale maz sie smial i powiedzial 'banan ze sledziem? na to wlasnie czekalem! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 22:14

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, w okolice Wrocławia poproszę :D

Dziewczyny, mam taki dylemat. Idę w pon. na pierwszą wizytę do tego konkretnego gina i nie wiem, co z fryzurką na myszce. Zawsze zapuszczałam bobra, bo moja dotychczasowa gin krzywiła się na widok paseczka (mąż bardzo lubi taką fryzurkę, ja zresztą też), a teraz idę do faceta i nie wiem. Z drugiej strony im mocniejsza depilacja tym łatwiej o różne infekcje w ciąży.

Napiszcie, co myślicie, jak same nosicie się tam na dole :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose, Ja zawsze gole sie cala ;)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose, to jest chyba odwieczny temat tabu. Ja się golę cała zostawiam tylko paseczek żeby nie było za bardzo dziecięco. Szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie zarośniętego bobra, a'la nasze mamy ;-)

lilirose wrote:
    Aghata, w okolice Wrocławia poproszę :D

Dziewczyny, mam taki dylemat. Idę w pon. na pierwszą wizytę do tego konkretnego gina i nie wiem, co z fryzurką na myszce. Zawsze zapuszczałam bobra, bo moja dotychczasowa gin krzywiła się na widok paseczka (mąż bardzo lubi taką fryzurkę, ja zresztą też), a teraz idę do faceta i nie wiem. Z drugiej strony im mocniejsza depilacja tym łatwiej o różne infekcje w ciąży.

Napiszcie, co myślicie, jak same nosicie się tam na dole :)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose, do Wroclawia mam 30 km. A w jakiej mirejscowosci konkretnie mieszkasz?

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana. Jak tam u Was samopoczucie? Przyznam Wam się, że u mnie coraz gorzej. Mój mąż jest przeziębiony i bierze antybiotyk od trzech dni. Myślałam, że uda mi się jakoś przebrnąć przez to obronną ręką, ale chyba nie... Obudziłam się z drapiącym gardłem i przytkanym nosem. Kurka nooo :( I znowu cały arsenał domowych środków muszę uruchomić.
    A jestem na niego taka zła, że wrrrr! Niby dorosły facet, ale jak dziecko. Mówi się: załóż ciepłą kurtkę, nie łaź w samej marynarce, jak wychodzisz z pracy, to załóż kurtkę, a nie w samej koszuli (pewnie jeszcze bez marynarki). Normalnie ci faceci to są z zupełnie innej gliny.

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Lauda, czesc dziewczyny

Moj dzien tez zapowiada sie kiepsko. Jestem zmeczona i humorzasta bo juz druga noc zle spie :( wszystko mnie boli krzyz jak spie na wznak i ramiona jak na bokach :( moze z 3 godziny spalam. To lezenie jest straszne. Musze dzis pojsc na spacerek...

Lauda zycze ci duzo zdrowka

Milego dnia :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, moja sobota też będzie ciężka. Trochę migrena minęła ale mdłości mnie dopadły znowu :-( Jadę zaraz na badanie krwi- toxo i różyczkę, obok przychodni jest park to chyba się przejdę na spacerek.

A plamień ani śladu, więc chyba już po nich. Okazały się 1-dniowe. Gin powiedział tylko że co 4 kobieta w ciąży plami teraz, nie wiadomo z jakiego powodu. To chyba należę do tej statystyki.

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Lilirose, Ja zawsze gole sie cala ;)

Ja tak samo :-)

c77352d493.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez gole calkiem.

To super Kasia ze wszystko ok, ja dzis jakos lepiej niz ostatnimi czasy, moze dlatego ze mam czas dla siebie i nie siedze w robocie... mdlosci prawie nie ma, kaszel prawie przeszedl, mam sile porobic porzadki... zyc nie umierac, oby jak najdluzej tak zostalo ;)

Lauda: ciepla herbatka i pod koldre!
    ja tez srednio sypiam, codxiennie pobudka ok. 3 na siku, potem mnie mdli przez godzine zanim uda mi sie zasnac... dobrze ze dzis chociaz moglam dluzej pospac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 09:38

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) wczoraj miałam przypływ energii, gotowałam, sprzątałam pojechałam na miasto...już myślałam, że skoro to juz koniec 11tc to moje dolegliwości odeszły ale nieee:( dopadły mnie wieczorem i męczyły pół nocy.... Zapisałam sie na badania prenatalne na 24.11 dzidzia bedzie miala 13tc 2d także myśle, że może nawet płeć zobaczymy:)
    Co do zachcianek jakoś ostatnio preferuje na słodko, wczoraj naleśniczki z dżemem a dziś w biedronce oszalałam jak zobaczyłam maliny :D
    Co do golenia lubie na łyso :)
    Buziaki i miłego dnia :)
    85999n73jn7xl14d.png

Nieukowa lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dzisiaj straszne koszmaru...jechalam tramwajem i zadzwonili ze kolezanka zmarla na sepse,rozplakalam się i obidzilam potem na siku, pomyślałam co za sen ale to nie bylo wszystko, polozylam się znowu i ciąg dalszy tego snu...bylam w kościele na pogrzebie tej kolezanki, siedzialam w pierwszej ławce i czekaliśmy na trumnę, rozmawiałam z jej siostra, patrzę wchodzą z otwarta trumną, miala pomalowane usta, była blada, ja patrzę a ona kręci glowa, coraz bardziej, podniosła głowę, wstała z tej trumny usmiechnela się i miala takie brązowe zeby, podeszła do mnie, przytulila mnie powiedziałam jej ale ty jestes zimna, potem przytylala innych ludzi i zegnala sie z nimi....dalej nie pamiętam, pamiętam ten sen dokładnie, czytałam ze takie sny sa od progesteronu który wydłuża fazę rem. Ale koszmar, nie mogłam rano do siebie dojsc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 09:58

preg.png[/url]
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ