Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie umówiłam się na wizytę na 10.10 na 11. Już nie mogę się doczekać
Viola, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAka, ciążę potwierdzoną z krwi (betaHCG) miałam 25.09. i następnego dnia poszłam do swojego gineksa. Na szczęście u niego jest taki zwyczaj, że na wizyty nie trzeba się zapisywać jeśli jesteś jego stałą pacjentką. Wtedy byłam w 5 tc.
Więc 26.09. zbadał mnie, dał zlecenia na podstawowe badania (morfologia z rozmazem, przeciwciała, ogólne b.moczu), zalecił prenatal i umówiliśmy się na 10.10.
Teraz pewnie sprawdzi moje wyniki i zrobi USG, albo umówi termin w przyszłym tyg.
Może to za szybko jak na pierwszą wizytę, ale chciałam iść dla własnego spokoju. Przynajmniej w ten sposób mogę mieć chociaż namiastkę poczucia jakiejś kontroli nad ciążą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 11:54
-
nick nieaktualny
-
Kurcze, ja nie chcę bliźniaków ;/ Jedna z moich większych obaw w ciąży to bliźniaki. Duże ryzyko poronień, wad i hipotrofii jednego lub obu płodów ;/ No i cesarka w 34 tygodniu - wcześniactwo obu maluszków... Ja wiem że to fajnie, podwójna radość i w ogóle, ale ja marzę o dwójce szkrabów po kolei a nie naraz Co będzie to będzie, poczekam do USG do 27go to się okaże co tam siedzi
-
Ja tez byłam na pierwszej wizycie w 5 tyg ale można w sumie pójść w 7 bo niektórzy lekarze czepiają się że za wcześnie ja tak nie miałam:) zrobiłam betę w sobotę bo pracowałam ciągle i nie miałam czasu a w środę pojechałam do lekarza zarejestrowałem się w sobotę po wynikach przez internet:)
-
nick nieaktualny
-
Aka, w piątek 10.10 będziesz w 4w6d, wiec pęcherzyk spokojnie zobaczysz! Ja byłam poprzednio w 4w5d i był już pęcherzyk o wymiarach ok. 0,8 mm. Jak masz umówiona wizytę i chcesz iśc to idź, będziesz spokojniejsza ze to nie jest np. ciąża pozamaciczna i pęcherzyk ulokował się tam gdzie trzeba.
Aka81 wrote:Dzięki dziewczyny. Chyba sobie odpuszczę. Tzn jeszcze przed ciążą umówiłam się na 10.10 na bezpłatne badania usg. Miałam je odwołać i umówić się do gina, ale chyba pójdę tutaj a do gina za tydzień lub dwa. Co myślicie? -
Viola wrote:Aka, w piątek 10.10 będziesz w 4w6d, wiec pęcherzyk spokojnie zobaczysz! Ja byłam poprzednio w 4w5d i był już pęcherzyk o wymiarach ok. 0,8 mm. Jak masz umówiona wizytę i chcesz iśc to idź, będziesz spokojniejsza ze to nie jest np. ciąża pozamaciczna i pęcherzyk ulokował się tam gdzie trzeba.
Moja kumpela była w 5w1d i tylko dostała stresa i depresji, bo nie było widać nic i gin ją nastraszył, że w zasadzie opcje są tylko 2: pozamaciczna albo poronienie w toku. I okazało się że po prostu za wcześnie przyszła bo implantację musiała mieć późno i stąd nie było widać pęcherzyka. Zafundowała sobie tą wizytą ogromny stres i ból na kolejne 2tyg, po czym się okazało że jest i pęcherzyk i serce. Teraz jest w 8mc ciąży... A mogła od razu przyjść na serduszko i nic z tych rzeczy nie miałoby miejsca...
Dobra, nie straszę już, od dziś tylko radosne posty
Wpada jutro do mnie kumpela na kawkę, lauda chyba skorzystam z twojego przepisu na ten torcik czekoladowy bo wygląda PYSZNIE! -
nick nieaktualnyNieukowa, nieskromnie powiem, że jest pyszny
I bardzo szybko się robi to ciasto, a w domu pachnie obłędnie. Także zapraszam do wykorzystania przepisu.
Nieukowa wrote:Wpada jutro do mnie kumpela na kawkę, lauda chyba skorzystam z twojego przepisu na ten torcik czekoladowy bo wygląda PYSZNIE!Viola lubi tę wiadomość
-
Ja u gina byłam odrazu po pozytywnej becie czyli wychodzi ze byl to 4W a na usg byłam 5w3d i był pecherzyk 5mm, mialam troche pozniej owulke wiec sadze ze dlatego jest mniejszy ale wazne ze jest i oby moje dzieciątko sie rozwijalo. Nastepne usg mam w ten czwartek czyli 6w3d, mój gin chce od pczatku wszystko kontrolowac ze wzgledu na utrate poprzedniej ciazy i szew okrezny który bede miała zakładany. Jesli chodzi o witaminy to mi lekarz polecił Femibion natal 1 + Vitrum D3 2000j W poprzedniej ciązy tez brałam Femibion natal 1:)
Viola lubi tę wiadomość
-
Witam Was wszystkie dziewczyny i dołączam do czerwcówek
Mam 27 lat i 5 letniego syna też z czerwca, a teraz razem z Wami będę oczekiwać kolejnej kruszynki, jestem w 4 tyg i 5 dniu według ost miesiączki, do gin zapisałam się na 28 września to będzie 8 tydzień myśle że optymalnie.
Pozdrawiam!lauda, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Susanne, nie przyjmuj się wielkością pęcherzyka, ja mam bardzo wczesne owulacje, dlatego mój był taki a nie inny. Ja mam owulację zazwyczaj 10-11 dc.
Suzanna22 wrote:Ja u gina byłam odrazu po pozytywnej becie czyli wychodzi ze byl to 4W a na usg byłam 5w3d i był pecherzyk 5mm, mialam troche pozniej owulke wiec sadze ze dlatego jest mniejszy ale wazne ze jest i oby moje dzieciątko sie rozwijalo. Nastepne usg mam w ten czwartek czyli 6w3d, mój gin chce od pczatku wszystko kontrolowac ze wzgledu na utrate poprzedniej ciazy i szew okrezny który bede miała zakładany. Jesli chodzi o witaminy to mi lekarz polecił Femibion natal 1 + Vitrum D3 2000j W poprzedniej ciązy tez brałam Femibion natal 1:) -
nick nieaktualny
-
Ja byłam u ginki w sobotę, czyli w 4t5d też dla własnego spokoju. Na pierwsże usg idę dopiero w 9tyg, bo w sumie po co wcześniej jeśli fasolka ma się prawidłowo rozwijać to sobie poradzi też bez usg a 9tc już coś zobaczę poza kropką
A co do suplementacji to mi też ginka kazała brać tylko kwas foliowy, i dopiero od 2 trymestru coś jeszcze. i też powiedziała, że wystarczy się prawidłowo odżywiać i witamin jest aż nadto. Ja chciałam być mądrzejsza i kupiłam sobie falvit mama, ale może rzeczywiście nie ma sensu skoro wam lekarze mówią podobnie?Viola, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:Susanne, nie przyjmuj się wielkością pęcherzyka, ja mam bardzo wczesne owulacje, dlatego mój był taki a nie inny. Ja mam owulację zazwyczaj 10-11 dc.
W tym akurat miesiacu owulka wypadła 18dc lub 19dc dlatego pęcherzyk mógłbyc mniejszy beta hcg przyrasta wiec jestem dobrej mysli dzisiejsza beta 17906,6mlU/ml , mam nadzieje ze gin nie bedzie kazal juz powtarzac :