X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie umówiłam się na wizytę na 10.10 na 11. Już nie mogę się doczekać

Viola, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku biorę duphaston. No na razie wygląda na to że bliźniaki ;)

Truskaweczka250, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :-)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem na kiedy umawiać się do gina. W którym tc byłyście na pierwszej wizycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka, ciążę potwierdzoną z krwi (betaHCG) miałam 25.09. i następnego dnia poszłam do swojego gineksa. Na szczęście u niego jest taki zwyczaj, że na wizyty nie trzeba się zapisywać jeśli jesteś jego stałą pacjentką. Wtedy byłam w 5 tc.
    Więc 26.09. zbadał mnie, dał zlecenia na podstawowe badania (morfologia z rozmazem, przeciwciała, ogólne b.moczu), zalecił prenatal i umówiliśmy się na 10.10.
    Teraz pewnie sprawdzi moje wyniki i zrobi USG, albo umówi termin w przyszłym tyg.
    Może to za szybko jak na pierwszą wizytę, ale chciałam iść dla własnego spokoju. Przynajmniej w ten sposób mogę mieć chociaż namiastkę poczucia jakiejś kontroli nad ciążą. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 11:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dla świętego spokoju sama bym poszła, ale chciałabym żeby było już coś widoczne na usg bo tak dalej będę w nieświadomości.

• simon86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam pierwszy raz dokładnie w 5 tyg i podobnie jak lauda to było bardziej dla własnego spokoju, chociaż gin zrobił mi usg i było widać małą czarną kropkę! potwierdził wczesną ciążę i zaprosił za 2 tyg bo już ma być lepiej widać :-)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja nie chcę bliźniaków ;/ Jedna z moich większych obaw w ciąży to bliźniaki. Duże ryzyko poronień, wad i hipotrofii jednego lub obu płodów ;/ No i cesarka w 34 tygodniu - wcześniactwo obu maluszków... Ja wiem że to fajnie, podwójna radość i w ogóle, ale ja marzę o dwójce szkrabów po kolei a nie naraz :) Co będzie to będzie, poczekam do USG do 27go to się okaże co tam siedzi :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez byłam na pierwszej wizycie w 5 tyg ale można w sumie pójść w 7 bo niektórzy lekarze czepiają się że za wcześnie ja tak nie miałam:) zrobiłam betę w sobotę bo pracowałam ciągle i nie miałam czasu a w środę pojechałam do lekarza zarejestrowałem się w sobotę po wynikach przez internet:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Chyba sobie odpuszczę. Tzn jeszcze przed ciążą umówiłam się na 10.10 na bezpłatne badania usg. Miałam je odwołać i umówić się do gina, ale chyba pójdę tutaj a do gina za tydzień lub dwa. Co myślicie?

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie robiłam usg bo chce pojechać z mężem jak będzie słychać bicie serduszka:) czyli jakoś za dwa tyg:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka, w piątek 10.10 będziesz w 4w6d, wiec pęcherzyk spokojnie zobaczysz! Ja byłam poprzednio w 4w5d i był już pęcherzyk o wymiarach ok. 0,8 mm. Jak masz umówiona wizytę i chcesz iśc to idź, będziesz spokojniejsza ze to nie jest np. ciąża pozamaciczna i pęcherzyk ulokował się tam gdzie trzeba.
    Aka81 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Chyba sobie odpuszczę. Tzn jeszcze przed ciążą umówiłam się na 10.10 na bezpłatne badania usg. Miałam je odwołać i umówić się do gina, ale chyba pójdę tutaj a do gina za tydzień lub dwa. Co myślicie?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Aka, w piątek 10.10 będziesz w 4w6d, wiec pęcherzyk spokojnie zobaczysz! Ja byłam poprzednio w 4w5d i był już pęcherzyk o wymiarach ok. 0,8 mm. Jak masz umówiona wizytę i chcesz iśc to idź, będziesz spokojniejsza ze to nie jest np. ciąża pozamaciczna i pęcherzyk ulokował się tam gdzie trzeba.

Moja kumpela była w 5w1d i tylko dostała stresa i depresji, bo nie było widać nic i gin ją nastraszył, że w zasadzie opcje są tylko 2: pozamaciczna albo poronienie w toku. I okazało się że po prostu za wcześnie przyszła bo implantację musiała mieć późno i stąd nie było widać pęcherzyka. Zafundowała sobie tą wizytą ogromny stres i ból na kolejne 2tyg, po czym się okazało że jest i pęcherzyk i serce. Teraz jest w 8mc ciąży... A mogła od razu przyjść na serduszko i nic z tych rzeczy nie miałoby miejsca...

Dobra, nie straszę już, od dziś tylko radosne posty :)

Wpada jutro do mnie kumpela na kawkę, lauda chyba skorzystam z twojego przepisu na ten torcik czekoladowy bo wygląda PYSZNIE!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, nieskromnie powiem, że jest pyszny :D
    I bardzo szybko się robi to ciasto, a w domu pachnie obłędnie. Także zapraszam do wykorzystania przepisu.
    Nieukowa wrote:
    Wpada jutro do mnie kumpela na kawkę, lauda chyba skorzystam z twojego przepisu na ten torcik czekoladowy bo wygląda PYSZNIE!

Viola lubi tę wiadomość

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u gina byłam odrazu po pozytywnej becie czyli wychodzi ze byl to 4W a na usg byłam 5w3d i był pecherzyk 5mm, mialam troche pozniej owulke wiec sadze ze dlatego jest mniejszy ale wazne ze jest i oby moje dzieciątko sie rozwijalo. Nastepne usg mam w ten czwartek czyli 6w3d, mój gin chce od pczatku wszystko kontrolowac ze wzgledu na utrate poprzedniej ciazy i szew okrezny który bede miała zakładany. Jesli chodzi o witaminy to mi lekarz polecił Femibion natal 1 + Vitrum D3 2000j :) W poprzedniej ciązy tez brałam Femibion natal 1:)

Viola lubi tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie dziewczyny i dołączam do czerwcówek ;)
    Mam 27 lat i 5 letniego syna też z czerwca, a teraz razem z Wami będę oczekiwać kolejnej kruszynki, jestem w 4 tyg i 5 dniu według ost miesiączki, do gin zapisałam się na 28 września to będzie 8 tydzień myśle że optymalnie.
    Pozdrawiam!

lauda, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne, nie przyjmuj się wielkością pęcherzyka, ja mam bardzo wczesne owulacje, dlatego mój był taki a nie inny. Ja mam owulację zazwyczaj 10-11 dc.
    Suzanna22 wrote:
    Ja u gina byłam odrazu po pozytywnej becie czyli wychodzi ze byl to 4W a na usg byłam 5w3d i był pecherzyk 5mm, mialam troche pozniej owulke wiec sadze ze dlatego jest mniejszy ale wazne ze jest i oby moje dzieciątko sie rozwijalo. Nastepne usg mam w ten czwartek czyli 6w3d, mój gin chce od pczatku wszystko kontrolowac ze wzgledu na utrate poprzedniej ciazy i szew okrezny który bede miała zakładany. Jesli chodzi o witaminy to mi lekarz polecił Femibion natal 1 + Vitrum D3 2000j :) W poprzedniej ciązy tez brałam Femibion natal 1:)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga87 witaj! Gratuluję Ci fasolki i oby rosła zdrowo.
    Na kiedy masz wyznaczony termin? Wpiszemy Cię na listę czerwcówek :)

• Eowena Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u ginki w sobotę, czyli w 4t5d też dla własnego spokoju. Na pierwsże usg idę dopiero w 9tyg, bo w sumie po co wcześniej :) jeśli fasolka ma się prawidłowo rozwijać to sobie poradzi też bez usg :) a 9tc już coś zobaczę poza kropką :)
    A co do suplementacji to mi też ginka kazała brać tylko kwas foliowy, i dopiero od 2 trymestru coś jeszcze. i też powiedziała, że wystarczy się prawidłowo odżywiać i witamin jest aż nadto. Ja chciałam być mądrzejsza i kupiłam sobie falvit mama, ale może rzeczywiście nie ma sensu skoro wam lekarze mówią podobnie?

Viola, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Susanne, nie przyjmuj się wielkością pęcherzyka, ja mam bardzo wczesne owulacje, dlatego mój był taki a nie inny. Ja mam owulację zazwyczaj 10-11 dc.

W tym akurat miesiacu owulka wypadła 18dc lub 19dc dlatego pęcherzyk mógłbyc mniejszy :) beta hcg przyrasta wiec jestem dobrej mysli :) dzisiejsza beta 17906,6mlU/ml , mam nadzieje ze gin nie bedzie kazal juz powtarzac :

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ