X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie umówiłam się na wizytę na 10.10 na 11. Już nie mogę się doczekać

Viola, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku biorę duphaston. No na razie wygląda na to że bliźniaki ;)

Truskaweczka250, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :-)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem na kiedy umawiać się do gina. W którym tc byłyście na pierwszej wizycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka, ciążę potwierdzoną z krwi (betaHCG) miałam 25.09. i następnego dnia poszłam do swojego gineksa. Na szczęście u niego jest taki zwyczaj, że na wizyty nie trzeba się zapisywać jeśli jesteś jego stałą pacjentką. Wtedy byłam w 5 tc.
    Więc 26.09. zbadał mnie, dał zlecenia na podstawowe badania (morfologia z rozmazem, przeciwciała, ogólne b.moczu), zalecił prenatal i umówiliśmy się na 10.10.
    Teraz pewnie sprawdzi moje wyniki i zrobi USG, albo umówi termin w przyszłym tyg.
    Może to za szybko jak na pierwszą wizytę, ale chciałam iść dla własnego spokoju. Przynajmniej w ten sposób mogę mieć chociaż namiastkę poczucia jakiejś kontroli nad ciążą. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 11:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dla świętego spokoju sama bym poszła, ale chciałabym żeby było już coś widoczne na usg bo tak dalej będę w nieświadomości.

• simon86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam pierwszy raz dokładnie w 5 tyg i podobnie jak lauda to było bardziej dla własnego spokoju, chociaż gin zrobił mi usg i było widać małą czarną kropkę! potwierdził wczesną ciążę i zaprosił za 2 tyg bo już ma być lepiej widać :-)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja nie chcę bliźniaków ;/ Jedna z moich większych obaw w ciąży to bliźniaki. Duże ryzyko poronień, wad i hipotrofii jednego lub obu płodów ;/ No i cesarka w 34 tygodniu - wcześniactwo obu maluszków... Ja wiem że to fajnie, podwójna radość i w ogóle, ale ja marzę o dwójce szkrabów po kolei a nie naraz :) Co będzie to będzie, poczekam do USG do 27go to się okaże co tam siedzi :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez byłam na pierwszej wizycie w 5 tyg ale można w sumie pójść w 7 bo niektórzy lekarze czepiają się że za wcześnie ja tak nie miałam:) zrobiłam betę w sobotę bo pracowałam ciągle i nie miałam czasu a w środę pojechałam do lekarza zarejestrowałem się w sobotę po wynikach przez internet:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Chyba sobie odpuszczę. Tzn jeszcze przed ciążą umówiłam się na 10.10 na bezpłatne badania usg. Miałam je odwołać i umówić się do gina, ale chyba pójdę tutaj a do gina za tydzień lub dwa. Co myślicie?

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie robiłam usg bo chce pojechać z mężem jak będzie słychać bicie serduszka:) czyli jakoś za dwa tyg:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka, w piątek 10.10 będziesz w 4w6d, wiec pęcherzyk spokojnie zobaczysz! Ja byłam poprzednio w 4w5d i był już pęcherzyk o wymiarach ok. 0,8 mm. Jak masz umówiona wizytę i chcesz iśc to idź, będziesz spokojniejsza ze to nie jest np. ciąża pozamaciczna i pęcherzyk ulokował się tam gdzie trzeba.
    Aka81 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Chyba sobie odpuszczę. Tzn jeszcze przed ciążą umówiłam się na 10.10 na bezpłatne badania usg. Miałam je odwołać i umówić się do gina, ale chyba pójdę tutaj a do gina za tydzień lub dwa. Co myślicie?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Aka, w piątek 10.10 będziesz w 4w6d, wiec pęcherzyk spokojnie zobaczysz! Ja byłam poprzednio w 4w5d i był już pęcherzyk o wymiarach ok. 0,8 mm. Jak masz umówiona wizytę i chcesz iśc to idź, będziesz spokojniejsza ze to nie jest np. ciąża pozamaciczna i pęcherzyk ulokował się tam gdzie trzeba.

Moja kumpela była w 5w1d i tylko dostała stresa i depresji, bo nie było widać nic i gin ją nastraszył, że w zasadzie opcje są tylko 2: pozamaciczna albo poronienie w toku. I okazało się że po prostu za wcześnie przyszła bo implantację musiała mieć późno i stąd nie było widać pęcherzyka. Zafundowała sobie tą wizytą ogromny stres i ból na kolejne 2tyg, po czym się okazało że jest i pęcherzyk i serce. Teraz jest w 8mc ciąży... A mogła od razu przyjść na serduszko i nic z tych rzeczy nie miałoby miejsca...

Dobra, nie straszę już, od dziś tylko radosne posty :)

Wpada jutro do mnie kumpela na kawkę, lauda chyba skorzystam z twojego przepisu na ten torcik czekoladowy bo wygląda PYSZNIE!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, nieskromnie powiem, że jest pyszny :D
    I bardzo szybko się robi to ciasto, a w domu pachnie obłędnie. Także zapraszam do wykorzystania przepisu.
    Nieukowa wrote:
    Wpada jutro do mnie kumpela na kawkę, lauda chyba skorzystam z twojego przepisu na ten torcik czekoladowy bo wygląda PYSZNIE!

Viola lubi tę wiadomość

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u gina byłam odrazu po pozytywnej becie czyli wychodzi ze byl to 4W a na usg byłam 5w3d i był pecherzyk 5mm, mialam troche pozniej owulke wiec sadze ze dlatego jest mniejszy ale wazne ze jest i oby moje dzieciątko sie rozwijalo. Nastepne usg mam w ten czwartek czyli 6w3d, mój gin chce od pczatku wszystko kontrolowac ze wzgledu na utrate poprzedniej ciazy i szew okrezny który bede miała zakładany. Jesli chodzi o witaminy to mi lekarz polecił Femibion natal 1 + Vitrum D3 2000j :) W poprzedniej ciązy tez brałam Femibion natal 1:)

Viola lubi tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie dziewczyny i dołączam do czerwcówek ;)
    Mam 27 lat i 5 letniego syna też z czerwca, a teraz razem z Wami będę oczekiwać kolejnej kruszynki, jestem w 4 tyg i 5 dniu według ost miesiączki, do gin zapisałam się na 28 września to będzie 8 tydzień myśle że optymalnie.
    Pozdrawiam!

lauda, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne, nie przyjmuj się wielkością pęcherzyka, ja mam bardzo wczesne owulacje, dlatego mój był taki a nie inny. Ja mam owulację zazwyczaj 10-11 dc.
    Suzanna22 wrote:
    Ja u gina byłam odrazu po pozytywnej becie czyli wychodzi ze byl to 4W a na usg byłam 5w3d i był pecherzyk 5mm, mialam troche pozniej owulke wiec sadze ze dlatego jest mniejszy ale wazne ze jest i oby moje dzieciątko sie rozwijalo. Nastepne usg mam w ten czwartek czyli 6w3d, mój gin chce od pczatku wszystko kontrolowac ze wzgledu na utrate poprzedniej ciazy i szew okrezny który bede miała zakładany. Jesli chodzi o witaminy to mi lekarz polecił Femibion natal 1 + Vitrum D3 2000j :) W poprzedniej ciązy tez brałam Femibion natal 1:)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga87 witaj! Gratuluję Ci fasolki i oby rosła zdrowo.
    Na kiedy masz wyznaczony termin? Wpiszemy Cię na listę czerwcówek :)

• Eowena Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u ginki w sobotę, czyli w 4t5d też dla własnego spokoju. Na pierwsże usg idę dopiero w 9tyg, bo w sumie po co wcześniej :) jeśli fasolka ma się prawidłowo rozwijać to sobie poradzi też bez usg :) a 9tc już coś zobaczę poza kropką :)
    A co do suplementacji to mi też ginka kazała brać tylko kwas foliowy, i dopiero od 2 trymestru coś jeszcze. i też powiedziała, że wystarczy się prawidłowo odżywiać i witamin jest aż nadto. Ja chciałam być mądrzejsza i kupiłam sobie falvit mama, ale może rzeczywiście nie ma sensu skoro wam lekarze mówią podobnie?

Viola, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Susanne, nie przyjmuj się wielkością pęcherzyka, ja mam bardzo wczesne owulacje, dlatego mój był taki a nie inny. Ja mam owulację zazwyczaj 10-11 dc.

W tym akurat miesiacu owulka wypadła 18dc lub 19dc dlatego pęcherzyk mógłbyc mniejszy :) beta hcg przyrasta wiec jestem dobrej mysli :) dzisiejsza beta 17906,6mlU/ml , mam nadzieje ze gin nie bedzie kazal juz powtarzac :

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ