X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko, no to faktycznie goni ci ta beta nieźle!! super:-)
    Suzanna22 wrote:
    W tym akurat miesiacu owulka wypadła 18dc lub 19dc dlatego pęcherzyk mógłbyc mniejszy :) beta hcg przyrasta wiec jestem dobrej mysli :) dzisiejsza beta 17906,6mlU/ml , mam nadzieje ze gin nie bedzie kazal juz powtarzac :

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Aga87 witaj! Gratuluję Ci fasolki i oby rosła zdrowo.
    Na kiedy masz wyznaczony termin? Wpiszemy Cię na listę czerwcówek :)
    Według belly na 10 czerwca ;)

lauda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie słoneczka ja juz po wizycie pęcherzyk ma 13 mm to 6 tydzień według usg serduszka jeszcze nie dane mi było zobaczyc mimo to ciesze sie :) mam przyjsc za dwa tyg Viola jak u cb ? bo coś ost mówilas ze dziś też masz wizyte lub miałas ?

lauda, Inesicia, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Evell, dzięki za pamięć. Tak ja tez mam zaraz wizytę, na 16.20. I siedzę jak na szpilkach.
    Gratuluję pęcherzyka-giganta!!:-)
    Evell wrote:
    witajcie słoneczka ja juz po wizycie pęcherzyk ma 13 mm to 6 tydzień według usg serduszka jeszcze nie dane mi było zobaczyc mimo to ciesze sie :) mam przyjsc za dwa tyg Viola jak u cb ? bo coś ost mówilas ze dziś też masz wizyte lub miałas ?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstępnie podjełam decyzję i idę 10.10 na samo usg. Będą robić je młodzi uczący się lekarze lub specjalizujący się w tej dziedzinie pod kontrolą lekarza ginekologa oczywiście. Jeśli będzie wszystko w porządku (a musi być!) to 23.10 idę do swojego gina bo tak już się umowiłam dużo wcześniej. Nie będzie on prowadził mojej ciąży bo niestety nie pracuje w szpitalu a w moim mieście niestety lepiej mieć takiego lekarza.

Viola lubi tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:

Witaj kochana:) i stało się obie wylądowałyśmy w Czerwcówkach:)Super że widziałaś pęcherzyk:) ja jeszcze nie robiłam usg, zorbie jak będzie już serduszko biło to zabiorę męża;)

Evell lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej Evell, dzięki za pamięć. Tak ja tez mam zaraz wizytę, na 16.20. I siedzę jak na szpilkach.
    Gratuluję pęcherzyka-giganta!!:-)[/QUO
    Daj znać koniecznie :)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja oprócz kwasu foliowego biorę luteinę ( ale jestem po 2 poronieniach więc wyjścia nie ma). Pierwszą wizytę mam 12.10, pewnie od razu dostanę zwolnienie do pracy i czeka mnie leżenie. Teraz też tylko do pracy i po pracy od razu do łóżka leżeć.
    Jutro mam zamiar powiedzieć w pracy- czeka mnie masa delegacji na które nie mogę pojechać i czas im tam w robocie to uświadomić. Stresuję się ich reakcją no ale cóż..... rzeczy ważne i ważniejsze a maleństwo jest teraz najważniejsze :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kasika :) widze ze znowu Ci sie udalo <3 oby tym razem wszystko sie szczesliwie zakonczylo :) pozdrawiam ;)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Witaj kochana:) i stało się obie wylądowałyśmy w Czerwcówkach:)Super że widziałaś pęcherzyk:) ja jeszcze nie robiłam usg, zorbie jak będzie już serduszko biło to zabiorę męża;)
    Mój mąż niestety nie mógł dziś byc ze mną,ale następnym razem go zabiore :D trzymam kciuki kochana

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola dawaj znać jak po wizycie!

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Hej Kasika :) widze ze znowu Ci sie udalo <3 oby tym razem wszystko sie szczesliwie zakonczylo :) pozdrawiam ;)

Nie dziękuję :-) A jak tam Majeczka? :-)Pozdrawiam

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Viola Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł!!!!!!!! Jestem juz w domu, z wrażenia nie wiem jak dojechalam:-) no wiec widziałam pęcherzyk ktory ma 10 mm a w nim zarodek!!! Dzidziulek ma 2 mm i z USG wychodzi 5w5d. Dziewczyny pierwszy raz po 3 poronieniach zobaczyłam zarodek!!! Wcześniej było tak że albo nie rósł pęcherzyk albo nie rósł zarodek itd Wiem że dopóki nie usłyszę serduszka powinnam wstrzymać emocje ale po prostu nie potrafię. Życzę wszystkim takiego widoku z całego serca:-)

Inesicia, Evell, Czarnaa94, lauda, Amberla, Nieukowa, Ewelcia, Z., Eowena, renatkach, Buziulka, Aka81, aga87, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Heloł!!!!!!!! Jestem juz w domu, z wrażenia nie wiem jak dojechalam:-) no wiec widziałam pęcherzyk ktory ma 10 mm a w nim zarodek!!! Dzidziulek ma 2 mm i z USG wychodzi 5w5d. Dziewczyny pierwszy raz po 3 poronieniach zobaczyłam zarodek!!! Wcześniej było tak że albo nie rósł pęcherzyk albo nie rósł zarodek itd Wiem że dopóki nie usłyszę serduszka powinnam wstrzymać emocje ale po prostu nie potrafię. Życzę wszystkim takiego widoku z całego serca:-)

Super wiadomosc kochana :* kiedy masz następną wizyte ?

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell, Viola cieszę się, że u Was wszystko w porządku;) Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 19:06

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Evell, Viola cieszę się, że u Was wszystko w porządku;) Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej;*

Oby kochana ja teraz już wole leżec i sie nie przemęczac dostałam luteine dopochwowo i mam brać 3x1

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczyny. Baaardzo się cieszę z Waszej radości. Teraz Wy trzymajcie kciuki za kolejne czerwcówki, które mają wizyty w ciągu tygodnia. :)

Evell, Inesicia lubią tę wiadomość

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja oprócz kwasu foliowego biorę luteinę ( ale jestem po 2 poronieniach więc wyjścia nie ma). Pierwszą wizytę mam 12.10, pewnie od razu dostanę zwolnienie do pracy i czeka mnie leżenie. Teraz też tylko do pracy i po pracy od razu do łóżka leżeć.
    Jutro mam zamiar powiedzieć w pracy- czeka mnie masa delegacji na które nie mogę pojechać i czas im tam w robocie to uświadomić. Stresuję się ich reakcją no ale cóż..... rzeczy ważne i ważniejsze a maleństwo jest teraz najważniejsze :-)

Ja tez biore luteine 2*100mg :)

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czewsc kochane...nie pisalam dzisiaj bo mam limit wyczerpany w telefonie a z pracowego kompa nie moge pisac...oczywiscie witam tez nowe mamusie..

Viola ciesze sie ze wszystko ok

Ja jutro mam usg przed 8 rano nie wiem czy napisze czy tel polaczy mnie z netem. Wyniki krwi ok tylko tsh wciaz za wysokie ale dawke zwiekszalam 2 tyg temu takze troche za bardzo pospieszylam sie z kontrola, no ale trudno, za miesiac powtorzy i zobaczymy.

preg.png[/url]
  • Viola Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za życzliwość:-) nast wizyte mam 16.10. Zeby sprawdzić czy serduszko bije a potem to już pewnie będą wizyty comiesięczne jeśli wszystko dobrze pójdzie. Teraz ja będę trzymała kciuki za wizytujace w tym tygodniu.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ