X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie u mnie sie niestety mdlości zaczeły już w nocy było mi strasznie nie dobrze też wg nie mam apetytu:-/ piersi mnie narazie nie bolą a bolały non stop dziwne ? tylko kłuje w dole brzucha. Miłego dnia dziewczyny :*

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;) U mnie nadal bez zmian. W nocy tylko obudził mnie jakiś dziwny sen i znów ciężko było mi zasnąć, ale na szczęście jakoś się udało. Miłego dnia wszystkim życzę;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej bylam wszystko ok jest zarodek jak kijanka i pyci serduszko biło tzn ruszalo się w kącie ale wypalalam za 3 tyg wizyta karta ciąży a teraz luteina euthyrox 75 i nospa w razie w

Viola, lauda, Czarnaa94, Nieukowa lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata super. Zazdroszczę widoku :)

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, gratulacje pomyslnych wieści divers2341.gif

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba jestem kopnięta, ale martwię się tym, że nie mam żadnych objawów. Tzn nie mam okresu i bolą mnie piersi. I to by było na tyle. Jeden dzień miałam taki płaczliwy, ale minęło i cisza.
    Aż chyba skoczę na betę, bo zaczynam mieć schizy, że sobie uroiłam ciążę :D

8une43r8mbu2h8v4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena, chyba nie możemy poddać się panice. Czytałam dzisiaj kilka forów dot. braku objawów i na większości dziewczyny piszą, żeby cieszyć się spokojem, brakiem mdłości i innych. Ja też trochę się boję, ale myślę, że na wszystko jeszcze przyjdzie pora i zatęsknię za spokojem takich dni jak teraz ;)

Eowena, Viola lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie robi wstret do jedzenia...wczoraj wzielam na sniadanie paste z krewetek strasznie mi smakowala a dzisiaj w pracy chcialam ja dokonczyc i mnue cofnelo...mam dosc juz chleba ale jadlabym caly czas owoce...im kwasniejsze tym lepiej. A wy jak tam sie czujecie? Cos kiepsko z wasza obecnoscia dzisiaj na forum.

preg.png[/url]
  • yustyna Nowa

Wysłany: 7 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was drogie Panie, czytam was od jakiegos czasu ale nie wiem jeszcze czy moge do was dołączyć, gdyż nie wiem jeszcze czy jestem w tej upragnionej ciąży i tu moje pytanie do Was. Po jakim czasie od stosunku mogę zrobić test? ostatnią miesiączke miałam 8.09 a do współżycia doszło 22,09 i 24,09 a okres powinnam dostac w czwartek. czy juz bedzie mozna cos wyczytac z testu jesli zrobie w dniu spodizewanej miesiaczki? to nie za wcześnie?z gory dziekuje za odpowiedzi.

Justyna
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yustyna wrote:
    Witam Was drogie Panie, czytam was od jakiegos czasu ale nie wiem jeszcze czy moge do was dołączyć, gdyż nie wiem jeszcze czy jestem w tej upragnionej ciąży i tu moje pytanie do Was. Po jakim czasie od stosunku mogę zrobić test? ostatnią miesiączke miałam 8.09 a do współżycia doszło 22,09 i 24,09 a okres powinnam dostac w czwartek. czy juz bedzie mozna cos wyczytac z testu jesli zrobie w dniu spodizewanej miesiaczki? to nie za wcześnie?z gory dziekuje za odpowiedzi.

Jeśli w dniu spodziewanej @ nie będzie jej to zrób test i jedź na betę:) ja testowałam 11dpo o wyszły mi dwie kreski a to bardzo wcześnie ale już wykazało:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata super wieści :-) A ile razy dziennie bierzesz luteinę?

Ja dziś odebrałam betę, wynik: 1116 ( odpowiada 6 tc) hmmmmm a jest przecież 4-5 tc :-)
    Luteinę mam brać 2-3 razy dziennie i się nie mogę zdecydować czy brać 2 razy czy 3? ehhh

lauda lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ta luteine mam brac dopochwowo raz na wieczor wczesniej nie bralam dzisiaj mialam wizyte a jutro dopiero wykupie recepte bo jestem osiol i nie wzielam ze soba kasy.

Yustyna na zrobilam test 4 dni przed okresem i bylo juz widac cien.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Hej bylam wszystko ok jest zarodek jak kijanka i pyci serduszko biło tzn ruszalo się w kącie ale wypalalam za 3 tyg wizyta karta ciąży a teraz luteina euthyrox 75 i nospa w razie w
    Jaki wczesniej brałaś eythyrox i jaki masz poziom ? ja biore 25 a wizyte mam dopiero 16-tego a endo mówila ze jak bym zaszła w ciaze to musi mi dawke zmienic aja ciagle biore 25 więc nie wiem czy ma to jakis wplyw ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yustyna, ja robiłam pierwszy domowy test 10 dni po owulacji i wyszła mi bardzo blada druga kreska. W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam kolejny test domowy i kreski były już całkiem widoczne. Jeśli zależy Ci na szybkim wyniku, to idź zrób badanie BetaHCG. Jest ono najpewniejsze i najdokładniejsze. W dniu spodziewanej miesiączki będziesz miała pewność, czy rośnie w Tobie fasolka.

Na testach domowych jest napisane, że wykrywają ciążę już 6 dni po zapłodnieniu, ale w większości przypadków to są wyniki mocno naciągnięte. Idź na betę i wszystko będzie jasne! :)
    Czekamy tutaj na Ciebie i z radością przyjmiemy do grona czerwcowych mam!
    yustyna wrote:

Viola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje laseczki, jak tam Wasze fasoleczki? :D
    Mam dobry humor, bo byłam u mojej mamy i sobie pogadałyśmy tak po babsku. (I do tego zrobiła racuchy z jabłkami... mmmm...) I moja własna rodzicielka mnie trochę uspokoiła, że jak była ze mną w ciąży, to też nie miała objawów długo. Więc może to u nas genetyczne? W piątek idę do gineksa więc też trochę się uspokoję.
    Tym, które już były ba badaniu bardzo gratuluję i cieszę się Waszą radością.

• RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny!
    Mam nadzieję, że się nie pospieszyłam, zapisując się tutaj. Moje ciąże to krótkie epizody 8tc, 6tc, 10tc. Obecnie termin na 6 czerwca :-)
    Tak bardzo chciałabym, aby się udało :-)
    Pozdrawiam, wszystkie pełne nadziei, szczególnie czerwcóweczki :-)

lauda lubi tę wiadomość

Moje 4 kochane Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RobaG, gratuluję i trzymam kciuki za Twoją fasolkę. Witaj wśród nas! :)

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dobry humor tylko zdycham....dzisiaj pierwszy raz tak mocno mnie muli.... wiec przespalam sie i córa zrobiła mi herbatke, taka herbatka smakuje najlepiej na świecie♥ Lauda przyjdą objawy aż będziesz je przeklinać! Wspomnisz moje słowa!

lauda wrote:
    Hej moje laseczki, jak tam Wasze fasoleczki? :D
    Mam dobry humor, bo byłam u mojej mamy i sobie pogadałyśmy tak po babsku. (I do tego zrobiła racuchy z jabłkami... mmmm...) I moja własna rodzicielka mnie trochę uspokoiła, że jak była ze mną w ciąży, to też nie miała objawów długo. Więc może to u nas genetyczne? W piątek idę do gineksa więc też trochę się uspokoję.
    Tym, które już były ba badaniu bardzo gratuluję i cieszę się Waszą radością.

lauda lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Roba, Yustyna.....w kupie raźniej:-)

lauda lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, tak szczerze, ale to najbardziej szczerze: nie mogę się doczekać tego zdychania nad kiblem :D Jak to się mówi kulturalniej "będę sprawdzać kubaturę porcelany" :D :D :D

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ