X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie u mnie sie niestety mdlości zaczeły już w nocy było mi strasznie nie dobrze też wg nie mam apetytu:-/ piersi mnie narazie nie bolą a bolały non stop dziwne ? tylko kłuje w dole brzucha. Miłego dnia dziewczyny :*

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;) U mnie nadal bez zmian. W nocy tylko obudził mnie jakiś dziwny sen i znów ciężko było mi zasnąć, ale na szczęście jakoś się udało. Miłego dnia wszystkim życzę;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej bylam wszystko ok jest zarodek jak kijanka i pyci serduszko biło tzn ruszalo się w kącie ale wypalalam za 3 tyg wizyta karta ciąży a teraz luteina euthyrox 75 i nospa w razie w

Viola, lauda, Czarnaa94, Nieukowa lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata super. Zazdroszczę widoku :)

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, gratulacje pomyslnych wieści divers2341.gif

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba jestem kopnięta, ale martwię się tym, że nie mam żadnych objawów. Tzn nie mam okresu i bolą mnie piersi. I to by było na tyle. Jeden dzień miałam taki płaczliwy, ale minęło i cisza.
    Aż chyba skoczę na betę, bo zaczynam mieć schizy, że sobie uroiłam ciążę :D

8une43r8mbu2h8v4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena, chyba nie możemy poddać się panice. Czytałam dzisiaj kilka forów dot. braku objawów i na większości dziewczyny piszą, żeby cieszyć się spokojem, brakiem mdłości i innych. Ja też trochę się boję, ale myślę, że na wszystko jeszcze przyjdzie pora i zatęsknię za spokojem takich dni jak teraz ;)

Eowena, Viola lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie robi wstret do jedzenia...wczoraj wzielam na sniadanie paste z krewetek strasznie mi smakowala a dzisiaj w pracy chcialam ja dokonczyc i mnue cofnelo...mam dosc juz chleba ale jadlabym caly czas owoce...im kwasniejsze tym lepiej. A wy jak tam sie czujecie? Cos kiepsko z wasza obecnoscia dzisiaj na forum.

preg.png[/url]
  • yustyna Nowa

Wysłany: 7 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was drogie Panie, czytam was od jakiegos czasu ale nie wiem jeszcze czy moge do was dołączyć, gdyż nie wiem jeszcze czy jestem w tej upragnionej ciąży i tu moje pytanie do Was. Po jakim czasie od stosunku mogę zrobić test? ostatnią miesiączke miałam 8.09 a do współżycia doszło 22,09 i 24,09 a okres powinnam dostac w czwartek. czy juz bedzie mozna cos wyczytac z testu jesli zrobie w dniu spodizewanej miesiaczki? to nie za wcześnie?z gory dziekuje za odpowiedzi.

Justyna
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yustyna wrote:
    Witam Was drogie Panie, czytam was od jakiegos czasu ale nie wiem jeszcze czy moge do was dołączyć, gdyż nie wiem jeszcze czy jestem w tej upragnionej ciąży i tu moje pytanie do Was. Po jakim czasie od stosunku mogę zrobić test? ostatnią miesiączke miałam 8.09 a do współżycia doszło 22,09 i 24,09 a okres powinnam dostac w czwartek. czy juz bedzie mozna cos wyczytac z testu jesli zrobie w dniu spodizewanej miesiaczki? to nie za wcześnie?z gory dziekuje za odpowiedzi.

Jeśli w dniu spodziewanej @ nie będzie jej to zrób test i jedź na betę:) ja testowałam 11dpo o wyszły mi dwie kreski a to bardzo wcześnie ale już wykazało:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata super wieści :-) A ile razy dziennie bierzesz luteinę?

Ja dziś odebrałam betę, wynik: 1116 ( odpowiada 6 tc) hmmmmm a jest przecież 4-5 tc :-)
    Luteinę mam brać 2-3 razy dziennie i się nie mogę zdecydować czy brać 2 razy czy 3? ehhh

lauda lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ta luteine mam brac dopochwowo raz na wieczor wczesniej nie bralam dzisiaj mialam wizyte a jutro dopiero wykupie recepte bo jestem osiol i nie wzielam ze soba kasy.

Yustyna na zrobilam test 4 dni przed okresem i bylo juz widac cien.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Hej bylam wszystko ok jest zarodek jak kijanka i pyci serduszko biło tzn ruszalo się w kącie ale wypalalam za 3 tyg wizyta karta ciąży a teraz luteina euthyrox 75 i nospa w razie w
    Jaki wczesniej brałaś eythyrox i jaki masz poziom ? ja biore 25 a wizyte mam dopiero 16-tego a endo mówila ze jak bym zaszła w ciaze to musi mi dawke zmienic aja ciagle biore 25 więc nie wiem czy ma to jakis wplyw ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yustyna, ja robiłam pierwszy domowy test 10 dni po owulacji i wyszła mi bardzo blada druga kreska. W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam kolejny test domowy i kreski były już całkiem widoczne. Jeśli zależy Ci na szybkim wyniku, to idź zrób badanie BetaHCG. Jest ono najpewniejsze i najdokładniejsze. W dniu spodziewanej miesiączki będziesz miała pewność, czy rośnie w Tobie fasolka.

Na testach domowych jest napisane, że wykrywają ciążę już 6 dni po zapłodnieniu, ale w większości przypadków to są wyniki mocno naciągnięte. Idź na betę i wszystko będzie jasne! :)
    Czekamy tutaj na Ciebie i z radością przyjmiemy do grona czerwcowych mam!
    yustyna wrote:

Viola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje laseczki, jak tam Wasze fasoleczki? :D
    Mam dobry humor, bo byłam u mojej mamy i sobie pogadałyśmy tak po babsku. (I do tego zrobiła racuchy z jabłkami... mmmm...) I moja własna rodzicielka mnie trochę uspokoiła, że jak była ze mną w ciąży, to też nie miała objawów długo. Więc może to u nas genetyczne? W piątek idę do gineksa więc też trochę się uspokoję.
    Tym, które już były ba badaniu bardzo gratuluję i cieszę się Waszą radością.

• RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny!
    Mam nadzieję, że się nie pospieszyłam, zapisując się tutaj. Moje ciąże to krótkie epizody 8tc, 6tc, 10tc. Obecnie termin na 6 czerwca :-)
    Tak bardzo chciałabym, aby się udało :-)
    Pozdrawiam, wszystkie pełne nadziei, szczególnie czerwcóweczki :-)

lauda lubi tę wiadomość

Moje 4 kochane Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RobaG, gratuluję i trzymam kciuki za Twoją fasolkę. Witaj wśród nas! :)

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dobry humor tylko zdycham....dzisiaj pierwszy raz tak mocno mnie muli.... wiec przespalam sie i córa zrobiła mi herbatke, taka herbatka smakuje najlepiej na świecie♥ Lauda przyjdą objawy aż będziesz je przeklinać! Wspomnisz moje słowa!

lauda wrote:
    Hej moje laseczki, jak tam Wasze fasoleczki? :D
    Mam dobry humor, bo byłam u mojej mamy i sobie pogadałyśmy tak po babsku. (I do tego zrobiła racuchy z jabłkami... mmmm...) I moja własna rodzicielka mnie trochę uspokoiła, że jak była ze mną w ciąży, to też nie miała objawów długo. Więc może to u nas genetyczne? W piątek idę do gineksa więc też trochę się uspokoję.
    Tym, które już były ba badaniu bardzo gratuluję i cieszę się Waszą radością.

lauda lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Roba, Yustyna.....w kupie raźniej:-)

lauda lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, tak szczerze, ale to najbardziej szczerze: nie mogę się doczekać tego zdychania nad kiblem :D Jak to się mówi kulturalniej "będę sprawdzać kubaturę porcelany" :D :D :D

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ