X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie znów martwie,nie wiem tak sobie mysle ze 6 tydz a serduszka nie ma :( a u innych juz bylo :( boje sie ze wg go nie bedzie. I co ja mam zrobic ciagle sie boje

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem;-) przeciez sama na to czekam! No i dzisiaj mam, hafty stoja mi w gardle i jie wiedzą czy wyjść.... już chyba wolałabym se rzygnąć;-)

lauda wrote:
    Viola, tak szczerze, ale to najbardziej szczerze: nie mogę się doczekać tego zdychania nad kiblem :D Jak to się mówi kulturalniej "będę sprawdzać kubaturę porcelany" :D :D :D

lauda lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell, spokojnie. Według opisu książkowego, serduszko powinno oglądać się na USG w 8 tc. Wszystko będzie dobrze, stres nie jest dobry ani dla Ciebie ani dla maleństwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,ale czytałam ze większosc już widziała w 6 tyg serduszko,a jeszcze znajoma mnie nastraszyła,że moge poronić itp nie wiem dlaczego tak powiedziała czy z zazdrosci ehhh.Mam doła od tego leżenia.

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell a ty co wymyśliłaś, kobieto! 5w1d a ty chcesz serducho???:-) Przecież ja jestem na tym samym etapie co ty i gdzie nie przeczytasz to piszą że dopiero pęcherzyk może być widoczny na USG i nawet nie ma gwarancji ujrzenia ciałka żółtkowego a co dopiero serce i zarodek. Ja wczoraj byłam w szoku że dojrzał u mnie 2mm dzidziolka bo normalnie jest tylko pęcherzyk na tym etapie. Zobacz na kalendarz ciąży na Bellybestfriend.pl i tam jest napisane że w "6w4d może być widoczne serduszko w obrazie USG " a ny jestesmy dopiero w 5w1d....także spoko loko;-)

Evell wrote:
    A ja sie znów martwie,nie wiem tak sobie mysle ze 6 tydz a serduszka nie ma :( a u innych juz bylo :( boje sie ze wg go nie bedzie. I co ja mam zrobic ciagle sie boje

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Evell a ty co wymyśliłaś, kobieto! 5w1d a ty chcesz serducho???:-) Przecież ja jestem na tym samym etapie co ty i gdzie nie przeczytasz to piszą że dopiero pęcherzyk może być widoczny na USG i nawet nie ma gwarancji ujrzenia ciałka żółtkowego a co dopiero serce i zarodek. Ja wczoraj byłam w szoku że dojrzał u mnie 2mm dzidziolka bo normalnie jest tylko pęcherzyk na tym etapie. Zobacz na kalendarz ciąży na Bellybestfriend.pl i tam jest napisane że w "6w4d może być widoczne serduszko w obrazie USG " a ny jestesmy dopiero w 5w1d....także spoko loko;-)

Może masz racje ale gin powiedziała,że o 6 tydzień,pęcherzyk jest duzy ale o zarodku mi nic nie mówila co też jest dziwne moze niepotrzebnie schizuje,ale ja juz raz poroniłam i teraz sie boje znowu :(

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kochana, rozumiem cie b. Dobrze tylko pamietaj ze my dopiero mamy zaliczone 5 tygodni ciąży a nie 6! A ile ma twoj pecherzyk?

Evell wrote:
    Może masz racje ale gin powiedziała,że o 6 tydzień,pęcherzyk jest duzy ale o zarodku mi nic nie mówila co też jest dziwne moze niepotrzebnie schizuje,ale ja juz raz poroniłam i teraz sie boje znowu :(

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Wiem Kochana, rozumiem cie b. Dobrze tylko pamietaj ze my dopiero mamy zaliczone 5 tygodni ciąży a nie 6! A ile ma twoj pecherzyk?

13 mm podobno.

• RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell spokojnie! Mój pęcherzyk w 5tc0d miał tylko 6mm. I jak szukam na forach to niektóre babeczki też tak miały. BYć może się pocieszam :-) A jak to było u Was?

Moje 4 kochane Aniołki
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa no faktycznie, pisałaś przepraszam ale to z nadmiaru informacji wyleciało mi. Jak chcesz się uspokoić to wpisz w googlach np. "co widać na USG W 5t 0d" i przekonasz się Że można zobaczyć tylko pęcherzyk Ciążowy :-) nie martw się.....

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze niby fajnie ze mamy takie forum gdzie mozna sie wymienic informacjami ale z drugiej strony jest to czasami stresujące, bo jedna ma cos wieksze druga mniejsze i później jest stres, porównania itd....przeżyłam to już i chyba mam dystans do wszelkich porównań, bo przecież każda z nas jest inna i miała owulke w innym terminie.....ale jestem mądra, tralala, a jutro pewnie ja się będę tutaj żalić;-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje,że bedzie teraz dobrze musi być. Viola a co łykasz masz luteine lub duphaston masz jakies bóle brzucha lub plamienia ? ja mialam w sobote troszke taki podbarwiony sluz ale na szczescie przeszlo.

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie boli brzuch a z leków biorę luteine i heparyne do brzucha i acard. Po 3 poronieniach wreszcie obecny gin wpadł na to że skoro tak łatwo zachodze w ciążę, wyniki mam bardzo dobre a nie mogę donosic to może mam problem z krzepliwoscia krwi. Zobaczymy.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell czy ty jestes z okolic Bielska Bialej?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore luteine własnie ze względu na wczesniejsze pronienie. Wiesz mnie przez ost dwa tyg tak strasznie brzuch bolał,ze myslalam,ze juz jest koniec ciązy a tu jest ok :) oby tak bylo do konca i zycze nam wszystkim,ale to zamartwianie się to chyba zostanie do konca już .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Evell czy ty jestes z okolic Bielska Bialej?
    Tak kochana mieszkam 30 km od a dlaczego pytasz ?

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety do końca bedziemy sie martwić.....pytalam skąd jesteś bo ja jestem z Bielska:-) wiec moze gdzieś w szpitalu sie spotkamy:-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie słyszalam ze w Bielsku są dobre kliniki :) ja mieszkam w Andrychowie 30 km od Bielska.

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzut beretem....;-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • yustyna Nowa

Wysłany: 7 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Kupiłam juz sobie test ale z rossmanna jakis check&go ale nie wiem czy jest cos wart, apteka była juz zamknieta. Mam cicha nadzieje ze cos tam sie dzieje, ale z drugiej storny to przeczucie ze nie tym razem. Jutro rano zrobie ten test.
    Ja w pierwszej ciązy byłam zielona i mimo ze juz mam jedno dziecko to chyba duzo wiecej naucze sie od was, macie pewien bagaz doswiadczen i duuuza wiedze.

Viola lubi tę wiadomość

Justyna
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ