X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie znów martwie,nie wiem tak sobie mysle ze 6 tydz a serduszka nie ma :( a u innych juz bylo :( boje sie ze wg go nie bedzie. I co ja mam zrobic ciagle sie boje

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem;-) przeciez sama na to czekam! No i dzisiaj mam, hafty stoja mi w gardle i jie wiedzą czy wyjść.... już chyba wolałabym se rzygnąć;-)

lauda wrote:
    Viola, tak szczerze, ale to najbardziej szczerze: nie mogę się doczekać tego zdychania nad kiblem :D Jak to się mówi kulturalniej "będę sprawdzać kubaturę porcelany" :D :D :D

lauda lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell, spokojnie. Według opisu książkowego, serduszko powinno oglądać się na USG w 8 tc. Wszystko będzie dobrze, stres nie jest dobry ani dla Ciebie ani dla maleństwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,ale czytałam ze większosc już widziała w 6 tyg serduszko,a jeszcze znajoma mnie nastraszyła,że moge poronić itp nie wiem dlaczego tak powiedziała czy z zazdrosci ehhh.Mam doła od tego leżenia.

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell a ty co wymyśliłaś, kobieto! 5w1d a ty chcesz serducho???:-) Przecież ja jestem na tym samym etapie co ty i gdzie nie przeczytasz to piszą że dopiero pęcherzyk może być widoczny na USG i nawet nie ma gwarancji ujrzenia ciałka żółtkowego a co dopiero serce i zarodek. Ja wczoraj byłam w szoku że dojrzał u mnie 2mm dzidziolka bo normalnie jest tylko pęcherzyk na tym etapie. Zobacz na kalendarz ciąży na Bellybestfriend.pl i tam jest napisane że w "6w4d może być widoczne serduszko w obrazie USG " a ny jestesmy dopiero w 5w1d....także spoko loko;-)

Evell wrote:
    A ja sie znów martwie,nie wiem tak sobie mysle ze 6 tydz a serduszka nie ma :( a u innych juz bylo :( boje sie ze wg go nie bedzie. I co ja mam zrobic ciagle sie boje

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Evell a ty co wymyśliłaś, kobieto! 5w1d a ty chcesz serducho???:-) Przecież ja jestem na tym samym etapie co ty i gdzie nie przeczytasz to piszą że dopiero pęcherzyk może być widoczny na USG i nawet nie ma gwarancji ujrzenia ciałka żółtkowego a co dopiero serce i zarodek. Ja wczoraj byłam w szoku że dojrzał u mnie 2mm dzidziolka bo normalnie jest tylko pęcherzyk na tym etapie. Zobacz na kalendarz ciąży na Bellybestfriend.pl i tam jest napisane że w "6w4d może być widoczne serduszko w obrazie USG " a ny jestesmy dopiero w 5w1d....także spoko loko;-)

Może masz racje ale gin powiedziała,że o 6 tydzień,pęcherzyk jest duzy ale o zarodku mi nic nie mówila co też jest dziwne moze niepotrzebnie schizuje,ale ja juz raz poroniłam i teraz sie boje znowu :(

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kochana, rozumiem cie b. Dobrze tylko pamietaj ze my dopiero mamy zaliczone 5 tygodni ciąży a nie 6! A ile ma twoj pecherzyk?

Evell wrote:
    Może masz racje ale gin powiedziała,że o 6 tydzień,pęcherzyk jest duzy ale o zarodku mi nic nie mówila co też jest dziwne moze niepotrzebnie schizuje,ale ja juz raz poroniłam i teraz sie boje znowu :(

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Wiem Kochana, rozumiem cie b. Dobrze tylko pamietaj ze my dopiero mamy zaliczone 5 tygodni ciąży a nie 6! A ile ma twoj pecherzyk?

13 mm podobno.

• RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell spokojnie! Mój pęcherzyk w 5tc0d miał tylko 6mm. I jak szukam na forach to niektóre babeczki też tak miały. BYć może się pocieszam :-) A jak to było u Was?

Moje 4 kochane Aniołki
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa no faktycznie, pisałaś przepraszam ale to z nadmiaru informacji wyleciało mi. Jak chcesz się uspokoić to wpisz w googlach np. "co widać na USG W 5t 0d" i przekonasz się Że można zobaczyć tylko pęcherzyk Ciążowy :-) nie martw się.....

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze niby fajnie ze mamy takie forum gdzie mozna sie wymienic informacjami ale z drugiej strony jest to czasami stresujące, bo jedna ma cos wieksze druga mniejsze i później jest stres, porównania itd....przeżyłam to już i chyba mam dystans do wszelkich porównań, bo przecież każda z nas jest inna i miała owulke w innym terminie.....ale jestem mądra, tralala, a jutro pewnie ja się będę tutaj żalić;-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje,że bedzie teraz dobrze musi być. Viola a co łykasz masz luteine lub duphaston masz jakies bóle brzucha lub plamienia ? ja mialam w sobote troszke taki podbarwiony sluz ale na szczescie przeszlo.

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie boli brzuch a z leków biorę luteine i heparyne do brzucha i acard. Po 3 poronieniach wreszcie obecny gin wpadł na to że skoro tak łatwo zachodze w ciążę, wyniki mam bardzo dobre a nie mogę donosic to może mam problem z krzepliwoscia krwi. Zobaczymy.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell czy ty jestes z okolic Bielska Bialej?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore luteine własnie ze względu na wczesniejsze pronienie. Wiesz mnie przez ost dwa tyg tak strasznie brzuch bolał,ze myslalam,ze juz jest koniec ciązy a tu jest ok :) oby tak bylo do konca i zycze nam wszystkim,ale to zamartwianie się to chyba zostanie do konca już .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Evell czy ty jestes z okolic Bielska Bialej?
    Tak kochana mieszkam 30 km od a dlaczego pytasz ?

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety do końca bedziemy sie martwić.....pytalam skąd jesteś bo ja jestem z Bielska:-) wiec moze gdzieś w szpitalu sie spotkamy:-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie słyszalam ze w Bielsku są dobre kliniki :) ja mieszkam w Andrychowie 30 km od Bielska.

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzut beretem....;-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • yustyna Nowa

Wysłany: 7 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Kupiłam juz sobie test ale z rossmanna jakis check&go ale nie wiem czy jest cos wart, apteka była juz zamknieta. Mam cicha nadzieje ze cos tam sie dzieje, ale z drugiej storny to przeczucie ze nie tym razem. Jutro rano zrobie ten test.
    Ja w pierwszej ciązy byłam zielona i mimo ze juz mam jedno dziecko to chyba duzo wiecej naucze sie od was, macie pewien bagaz doswiadczen i duuuza wiedze.

Viola lubi tę wiadomość

Justyna
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ