X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika powodzonka ! Śmiesznie z tym myciem :P

syy26iyeeuly3wjb.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny... u mnie był dziś niezły stres. Rano miałam oddać mocz do badania i zgodnie ze wskazówkami gina zaaplikowałam sobie małego tampona przed całą akcją. Gdy go wyjęłam byłam w szoku b sporo było na nim takiej szaro-burej krwi. Poza ubrudzonym tamponem nic, żadnej nawet mini plamki na bieliźnie, przy podcieraniu - no nic. Poleciałam do lux medu ale mnie zlali, żadnego usg (lekarz stwierdził że niczego nie widzi i nie ma żadnego plamienie i że no przecież się krew do środka nie wciągnęła, jakby była to by widział - masakra). Pojechałam od razu do szpitala i jestem pozytywnie zaskoczona - od razu usg, przemiła Pani, bardzo delikatna i uspokajająca, nikt mi nie mówił że z pierdołami przyjechałam (a tak się czułam w Lux Medzie). Z Maluszkiem wszystko ok, pięknie rośnie, nadal większy niż data OM, serduszko wali, nie ma śladów plamień. Kurczę uspokoiłam się ale co to była za krew na tym tamponie? Poprzednia nocy była dość upojna no ale nie czułam żadnego bólu ani nic..

lilirose, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Aga a przeciwciał nie kazali ci od nowa zrobić? Grupa krwi się nie zmienia i może być z poprzedniej ciąży, ale podobno przeciwciała się mogą wytworzyć w dowolnym momencie i to powinno się powtarzać...

Katha gratulacje :)
    Jejku jak ja bym chciała już zobaczyć znowu co tam we mnie siedzi...
    A tu jeszcze ponad tydzień czekania ;(

W ogóle mój mąż mnie trochę zaniepokoił - stwierdził że boi się iść ze mną na USG, bo ta ciąża i fakt bycia ojcem do nie go nie dociera w ogóle i on się boi, że jest jakiś zaburzony, bo nie cieszy się z dziecka... że tak nijak mu z tym że nie czuje ekscytacji i że odczuwa tylko strach że będzie złym ojcem :(

I co ja mam mu na to poradzić? Poprosiłam żeby ze mną poszedł i żeby zamiast się zadręczyć zaczął się oswajać z myślami... nie wiem co mu odwaliło, jak się staraliśmy to bardzo mu zależało... tylko sama nie wiem teraz czy na dziecku, czy na tym żebym ja się zrealizowała jako matka ;/

Nieukowa ja myślę że faceci się wolniej z tematem oswajają i jest to całkiem normalne. Fajnie jak Ci mówi szczerze co czuje i jakie ma obawy - nie gań go za to, on ma prawo być w lekkim szoku :) Gdy poczuje ze nie ma presji by od razu wczuł się w role ojca łatwiej mu będzie sobie wszystko w glowie ułożyć.

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moze i zle robie, ale odkad mam zwolnienie i biore luteine nie mam upojnych nocy, czasami tylko reczna robota, ale najchetniej to bym szla spac o 20 i odwracalamsie od M pupa. Moje libido teraz -100

Przy pierwszym dziecku moj M chyba do koncq nie wierzyl, w szpitalu byl mzdziwiony ze ona taka malutka, potem bal sie przy niej cokolwiek zrobic, a teraz nie widzi swiata poza Zuzia. Faceci instynkt maja dopiero po porodzie, niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 15:17

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    Ale zinterpretowałam sobie wyniki morfologii i mam małą anemie, dokładniej niedobór witaminy B12, kwasu foliowego i żelaza a biore kwas foliowy codziennie, jutro musi mi zapisać coś dodatkowego bo diete mam w miarę dobrą, kurcze z młodym też miałam w ciąży, ciągle miałam za mało żelaza i musiałam łykać tardyferon który mało mi dawał. Normalnie zawsze mam spoko wyniki a w ciąży ciągle czegoś brakuje , któraś z Was też ma jakieś niedobory?

Ja w ostatnich wynikach mam podwyższone MCHC cokolwiek to znaczy o.O

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja moze i zle robie, ale odkad mam zwolnienie i biore luteine nie mam upojnych nocy, czasami tylko reczna robota, ale najchetniej to bym szla spac o 20 i odwracalamsie od M pupa. Moje libido teraz -100

Przy pierwszym dziecku moj M chyba do koncq nie wierzyl, w szpitalu byl mzdziwiony ze ona taka malutka, potem bal sie przy niej cokolwiek zrobic, a teraz nie widzi swiata poza Zuzia. Faceci instynkt maja dopiero po porodzie, niestety

Moje Libido też niestety kiepskie :/

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w klubie obniżonego na maxa libido.

Katha81 lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis od lekarki w koncu dostalam pozwolenie na seksik z mezem :)

jestem ciekawa jak to bedzie z moim libido bo to juz prawie 3 miesiace abstynencji :/ az sie boje ;)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na początku nie mogliśmy. Teraz nie pytałam, ale i tak mi się nie chce.

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prawde mowiac tez nie mam ochoty ale maz nalegal aby zapytac wiec zapytalam :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido raczej niskie ale zauważyła że jak się poprzytulamy to czuje się lepiej fizycznie - ne boli głowa, mdłości mniejsze. I psychicznie o niebo lepiej :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) prowadzę "listę obecnych ciężarówek" zachęcam przyszłe mamy do zgłaszania się, pokażmy ile nas jest na Belly.

Serdecznie zapraszam :D

9bsp388.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    (...)Gdy go wyjęłam byłam w szoku b sporo było na nim takiej szaro-burej krwi. Poza ubrudzonym tamponem nic, żadnej nawet mini plamki na bieliźnie, przy podcieraniu - no nic. (...) Pojechałam od razu do szpitala i jestem pozytywnie zaskoczona - od razu usg, przemiła Pani, bardzo delikatna i uspokajająca, nikt mi nie mówił że z pierdołami przyjechałam (a tak się czułam w Lux Medzie). Z Maluszkiem wszystko ok, pięknie rośnie, nadal większy niż data OM, serduszko wali, nie ma śladów plamień. Kurczę uspokoiłam się ale co to była za krew na tym tamponie? Poprzednia nocy była dość upojna no ale nie czułam żadnego bólu ani nic..

Miałam ostatnio podobnie, w śluzie taka beżowo-brązowa smuga starej krwi i gin powiedział, że to zdarza się po seksie, bo szyjka macicy krucha i mocno ukrwiona.

Dziewczyny, wrócę jeszcze do dzisiejszej felernej wizyty. Czy przy pierwszym kontakcie z ginem, gdy byłyście potwierdzić ciążę to lekarz pytał Was czy chcecie donosić tę ciążę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:01

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Miałam ostatnio podobnie, w śluzie taka beżowo-brązowa smuga starej krwi i gin powiedział, że to zdarza się po seksie, bo szyjka macicy krucha i mocno ukrwiona.

Dziewczyny, wrócę jeszcze do dzisiejszej felernej wizyty. Czy przy pierwszym kontakcie z ginem, gdy byłyście potwierdzić ciążę to lekarz pytał Was czy chcecie donosić tę ciążę?

Lilirose mi podczas pierwszej wizyty lekarz insynuował że wcale nie jestem w ciąży :D ("taki wyniki bety to pomyłka w lab, a testy ciążowe to nawet mężczyznom wychodza") ;-)
    A tak na serio - nie wiem co miało na celu pytanie Twojego gina, jak Ty to odebrałaś? Jako zielone światło że jakby co to ona aborcje robi...????

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Lilirose mi podczas pierwszej wizyty lekarz insynuował że wcale nie jestem w ciąży :D ("taki wyniki bety to pomyłka w lab, a testy ciążowe to nawet mężczyznom wychodza") ;-)
    A tak na serio - nie wiem co miało na celu pytanie Twojego gina, jak Ty to odebrałaś? Jako zielone światło że jakby co to ona aborcje robi...????

Nie mam pojęcia, po co zadała to pytanie. W karcie miała wpisane nawet, że planowaliśmy ciążę...a po usg, wg którego wszystko jest ok, pyta czy chcę urodzić :(

Wiesz, emocje zostawiłam dla siebie i tylko powiedziałam, że oczywiście, że chcę. Chyba byłam w szoku z powodu jej pytania.

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:12

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziwne pytanie, też bym chyba nie wiedziała co powiedzieć... Może sprawdz na dobrylekarz.pl jakie ma opinie, czy ktoś pisze o takim zachowaniu

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w dzisiejszy ponury dzień :(
    Jestem dziś bardzo zestresowana jutro wizyta tak boję się usłyszeć złych wieści. :( umieram wręcz przez to wszystko. Trzymajcie kciuki żeby było dobrze .
    Proszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:21

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, nie zamierzam jej więcej odwiedzić. Byłam tylko po skierowanie na badania, którego mi nie dała, "bo mogę je sama zrobić". Powiedziała, że ona nie będzie wydawać 300 zł na te badania, że może mi dać ma morfologię, mocz i glukozę, czyli na te najtańsze.

Asia, trzymam mocno :*

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:29

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)
    A1984 po co gin kazał Ci aplikować ten tampon przed oddaniem moczu na badanie? ja mam oddać we wtorek i tak się zastanawiam :-) co do libido Dziewczyny to u mnie jest na odwrót :-) zawsze i wszędzie :-) do tego jeszcze większe piersi i mój M chodzi baaardzo zadowolony :-)

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Hejka :-)
    A1984 po co gin kazał Ci aplikować ten tampon przed oddaniem moczu na badanie? ja mam oddać we wtorek i tak się zastanawiam :-) co do libido Dziewczyny to u mnie jest na odwrót :-) zawsze i wszędzie :-) do tego jeszcze większe piersi i mój M chodzi baaardzo zadowolony :-)

Ja po ostatnim plamieniu,mam zakaz na sexik..:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ