Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Dziewczyny... u mnie był dziś niezły stres. Rano miałam oddać mocz do badania i zgodnie ze wskazówkami gina zaaplikowałam sobie małego tampona przed całą akcją. Gdy go wyjęłam byłam w szoku b sporo było na nim takiej szaro-burej krwi. Poza ubrudzonym tamponem nic, żadnej nawet mini plamki na bieliźnie, przy podcieraniu - no nic. Poleciałam do lux medu ale mnie zlali, żadnego usg (lekarz stwierdził że niczego nie widzi i nie ma żadnego plamienie i że no przecież się krew do środka nie wciągnęła, jakby była to by widział - masakra). Pojechałam od razu do szpitala i jestem pozytywnie zaskoczona - od razu usg, przemiła Pani, bardzo delikatna i uspokajająca, nikt mi nie mówił że z pierdołami przyjechałam (a tak się czułam w Lux Medzie). Z Maluszkiem wszystko ok, pięknie rośnie, nadal większy niż data OM, serduszko wali, nie ma śladów plamień. Kurczę uspokoiłam się ale co to była za krew na tym tamponie? Poprzednia nocy była dość upojna no ale nie czułam żadnego bólu ani nic..
lilirose, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Aga a przeciwciał nie kazali ci od nowa zrobić? Grupa krwi się nie zmienia i może być z poprzedniej ciąży, ale podobno przeciwciała się mogą wytworzyć w dowolnym momencie i to powinno się powtarzać...
Katha gratulacje
Jejku jak ja bym chciała już zobaczyć znowu co tam we mnie siedzi...
A tu jeszcze ponad tydzień czekania ;(
W ogóle mój mąż mnie trochę zaniepokoił - stwierdził że boi się iść ze mną na USG, bo ta ciąża i fakt bycia ojcem do nie go nie dociera w ogóle i on się boi, że jest jakiś zaburzony, bo nie cieszy się z dziecka... że tak nijak mu z tym że nie czuje ekscytacji i że odczuwa tylko strach że będzie złym ojcem
I co ja mam mu na to poradzić? Poprosiłam żeby ze mną poszedł i żeby zamiast się zadręczyć zaczął się oswajać z myślami... nie wiem co mu odwaliło, jak się staraliśmy to bardzo mu zależało... tylko sama nie wiem teraz czy na dziecku, czy na tym żebym ja się zrealizowała jako matka ;/
Nieukowa ja myślę że faceci się wolniej z tematem oswajają i jest to całkiem normalne. Fajnie jak Ci mówi szczerze co czuje i jakie ma obawy - nie gań go za to, on ma prawo być w lekkim szokuGdy poczuje ze nie ma presji by od razu wczuł się w role ojca łatwiej mu będzie sobie wszystko w glowie ułożyć.
-
Ja moze i zle robie, ale odkad mam zwolnienie i biore luteine nie mam upojnych nocy, czasami tylko reczna robota, ale najchetniej to bym szla spac o 20 i odwracalamsie od M pupa. Moje libido teraz -100
Przy pierwszym dziecku moj M chyba do koncq nie wierzyl, w szpitalu byl mzdziwiony ze ona taka malutka, potem bal sie przy niej cokolwiek zrobic, a teraz nie widzi swiata poza Zuzia. Faceci instynkt maja dopiero po porodzie, niestetyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 15:17
[/url]
-
nick nieaktualnyaga87 wrote:Ale zinterpretowałam sobie wyniki morfologii i mam małą anemie, dokładniej niedobór witaminy B12, kwasu foliowego i żelaza a biore kwas foliowy codziennie, jutro musi mi zapisać coś dodatkowego bo diete mam w miarę dobrą, kurcze z młodym też miałam w ciąży, ciągle miałam za mało żelaza i musiałam łykać tardyferon który mało mi dawał. Normalnie zawsze mam spoko wyniki a w ciąży ciągle czegoś brakuje , któraś z Was też ma jakieś niedobory?
Ja w ostatnich wynikach mam podwyższone MCHC cokolwiek to znaczy -
aghata wrote:Ja moze i zle robie, ale odkad mam zwolnienie i biore luteine nie mam upojnych nocy, czasami tylko reczna robota, ale najchetniej to bym szla spac o 20 i odwracalamsie od M pupa. Moje libido teraz -100
Przy pierwszym dziecku moj M chyba do koncq nie wierzyl, w szpitalu byl mzdziwiony ze ona taka malutka, potem bal sie przy niej cokolwiek zrobic, a teraz nie widzi swiata poza Zuzia. Faceci instynkt maja dopiero po porodzie, niestety
Moje Libido też niestety kiepskie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A1984 wrote:(...)Gdy go wyjęłam byłam w szoku b sporo było na nim takiej szaro-burej krwi. Poza ubrudzonym tamponem nic, żadnej nawet mini plamki na bieliźnie, przy podcieraniu - no nic. (...) Pojechałam od razu do szpitala i jestem pozytywnie zaskoczona - od razu usg, przemiła Pani, bardzo delikatna i uspokajająca, nikt mi nie mówił że z pierdołami przyjechałam (a tak się czułam w Lux Medzie). Z Maluszkiem wszystko ok, pięknie rośnie, nadal większy niż data OM, serduszko wali, nie ma śladów plamień. Kurczę uspokoiłam się ale co to była za krew na tym tamponie? Poprzednia nocy była dość upojna no ale nie czułam żadnego bólu ani nic..
Miałam ostatnio podobnie, w śluzie taka beżowo-brązowa smuga starej krwi i gin powiedział, że to zdarza się po seksie, bo szyjka macicy krucha i mocno ukrwiona.
Dziewczyny, wrócę jeszcze do dzisiejszej felernej wizyty. Czy przy pierwszym kontakcie z ginem, gdy byłyście potwierdzić ciążę to lekarz pytał Was czy chcecie donosić tę ciążę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:01
Magda_lena88 lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
lilirose wrote:Miałam ostatnio podobnie, w śluzie taka beżowo-brązowa smuga starej krwi i gin powiedział, że to zdarza się po seksie, bo szyjka macicy krucha i mocno ukrwiona.
Dziewczyny, wrócę jeszcze do dzisiejszej felernej wizyty. Czy przy pierwszym kontakcie z ginem, gdy byłyście potwierdzić ciążę to lekarz pytał Was czy chcecie donosić tę ciążę?
Lilirose mi podczas pierwszej wizyty lekarz insynuował że wcale nie jestem w ciąży("taki wyniki bety to pomyłka w lab, a testy ciążowe to nawet mężczyznom wychodza")
A tak na serio - nie wiem co miało na celu pytanie Twojego gina, jak Ty to odebrałaś? Jako zielone światło że jakby co to ona aborcje robi...???? -
A1984 wrote:Lilirose mi podczas pierwszej wizyty lekarz insynuował że wcale nie jestem w ciąży
("taki wyniki bety to pomyłka w lab, a testy ciążowe to nawet mężczyznom wychodza")
A tak na serio - nie wiem co miało na celu pytanie Twojego gina, jak Ty to odebrałaś? Jako zielone światło że jakby co to ona aborcje robi...????
Nie mam pojęcia, po co zadała to pytanie. W karcie miała wpisane nawet, że planowaliśmy ciążę...a po usg, wg którego wszystko jest ok, pyta czy chcę urodzić
Wiesz, emocje zostawiłam dla siebie i tylko powiedziałam, że oczywiście, że chcę. Chyba byłam w szoku z powodu jej pytania.
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:12
-
Witam w dzisiejszy ponury dzień
Jestem dziś bardzo zestresowana jutro wizyta tak boję się usłyszeć złych wieści.umieram wręcz przez to wszystko. Trzymajcie kciuki żeby było dobrze .
ProszęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:21
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
Agata, nie zamierzam jej więcej odwiedzić. Byłam tylko po skierowanie na badania, którego mi nie dała, "bo mogę je sama zrobić". Powiedziała, że ona nie będzie wydawać 300 zł na te badania, że może mi dać ma morfologię, mocz i glukozę, czyli na te najtańsze.
Asia, trzymam mocno :*
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:29
-
Hejka
A1984 po co gin kazał Ci aplikować ten tampon przed oddaniem moczu na badanie? ja mam oddać we wtorek i tak się zastanawiamco do libido Dziewczyny to u mnie jest na odwrót
zawsze i wszędzie
do tego jeszcze większe piersi i mój M chodzi baaardzo zadowolony
-
simon86 wrote:Hejka
A1984 po co gin kazał Ci aplikować ten tampon przed oddaniem moczu na badanie? ja mam oddać we wtorek i tak się zastanawiamco do libido Dziewczyny to u mnie jest na odwrót
zawsze i wszędzie
do tego jeszcze większe piersi i mój M chodzi baaardzo zadowolony
Ja po ostatnim plamieniu,mam zakaz na sexik..