X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    ja juz po wizycie :) okruszek rosnie jak na drozdzach.. ma juz 3.91cm :D serduszko bije mocno. Niespal jak go podgladalismy. Strasznie ruchliwy jest, kopal nozkami i machal raczkami jakby chcial kogos boksowac :D a jaka ksztaltna glowka odzielala sie ladnie od tulowia wraz z cudownym noskiem :)

zycze milego dnia i pomyslnych wizyt! :)

ojej :D gratulacje !! :*
    Ja już nie mogę się doczekać jutro tych genetycznych :o a to dopiero przed 20tą wrrr

Katha81 lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    ojej :D gratulacje !! :*
    Ja już nie mogę się doczekać jutro tych genetycznych :o a to dopiero przed 20tą wrrr

zyrcia, trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte!!! :D

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za morfologie, vdrl, hcv, glukoze i mocz nie płaciłam, ale za różyczkę, toxo i hiv musiałam zapłacić, łącznie 132 zł :/ a co z grupą krwi nie wiem, bo nie robiłam, mam wyniki z pieczątkami z pierwszej ciązy.
    Katha gratuluję wizyty :) Super, ja mam jutro, ciekawe co zobaczę ;)
    lilirose, morfologię robią prawie co miesiąc w ciąży przynajmniej u mnie ale reszta jest chyba jednorazowo, no może czytałam że toxo co 3 miesiące i wydaje mi się że powinna Ci je zrobić na samym początku, te wszystkie badania a nie że ona ma na to czas, a jak byś miała coś nie tak to co?, masz się dowiedzieć dopiero w dziewiątym miesiącu? co za baba...

• Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale fajowo :) Cieszę się, że wszystko w porządku :) :) :) :) ciekawe ile mój dzidziuś urósł.

powinien mieć podobną wielkość, w końcu mamy ten sam termin 10.06 :)

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a przeciwciał nie kazali ci od nowa zrobić? Grupa krwi się nie zmienia i może być z poprzedniej ciąży, ale podobno przeciwciała się mogą wytworzyć w dowolnym momencie i to powinno się powtarzać...

Katha gratulacje :)
    Jejku jak ja bym chciała już zobaczyć znowu co tam we mnie siedzi...
    A tu jeszcze ponad tydzień czekania ;(

W ogóle mój mąż mnie trochę zaniepokoił - stwierdził że boi się iść ze mną na USG, bo ta ciąża i fakt bycia ojcem do nie go nie dociera w ogóle i on się boi, że jest jakiś zaburzony, bo nie cieszy się z dziecka... że tak nijak mu z tym że nie czuje ekscytacji i że odczuwa tylko strach że będzie złym ojcem :(

I co ja mam mu na to poradzić? Poprosiłam żeby ze mną poszedł i żeby zamiast się zadręczyć zaczął się oswajać z myślami... nie wiem co mu odwaliło, jak się staraliśmy to bardzo mu zależało... tylko sama nie wiem teraz czy na dziecku, czy na tym żebym ja się zrealizowała jako matka ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Krew mnie zalewa jak słucham o chodzeniu do przychodni na NFZ :/ O wszystko trzeba się wykłócać. Jakby mnie próbowali tak zrobić w balona i bym się dowiedziała, że kłamią to bym im zrobiła taki dym żeby im się odechciało odwalać takie akcje. Ale trzeba mieć tupet i siłę do tego.
    Dobrze, że mam możliwość korzystać gdzie indziej z usług medycznych.

U mnie odpoczynek po pojedynku z górą prasowania na który przez mdłości do tej pory nie miałam siły. Dzisiaj trochę lepiej. Nie mogę się doczekać następnej wizyty, jeszcze tyyyydzień. Oby wszystko było dobrze.

Pozdrawiam i mimo szarości za oknem życzę miłego dnia! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 13:22

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa facet na pewno odbiera ciążę inaczej niż kobieta. Może musi się oswoić z myślą, że będzie ojcem. My to co innego. Od początku czujemy zmiany jakie w nas zachodzą.
    A do niego dotrze to na 100% jak poczuje kopnięcia w brzuszek :)

Jeśli chodzi o badania to Lilirose ja byłam ostatnio na wizycie w szpitalu na NFZ oczywiście.
    Nawet nie musiałam pytać o skierowanie bo dr od razu mi dała: mocz, toxo, awidność toxo, hiv, wr, tsh, ft3, ft4 i przeciwciała. Morfologię, glukozę miałam swoją. Gdyby nie to to dałaby mi wszystko.
    Oczywiście nic za to nie płaciłam.

Katha gratuluję :) Mój maluch miał wczoraj 3,20cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 13:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któraś chciała pozywać poradnie lub szpitale to zapraszam do mnie :D Jestem wprawiona w bojach, obecnie toczą się 3 sprawy :D pół Łodzi mnie zna i chyba się już mnie boją :D

Z., Nieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny, jak w poprzedniej ciazy mi wyszlo ze mialam toxoplazmoze i mam przeciwciala to teraz tez to musze robic?

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata dowiedz się u gina. Ja z powodu toxo straciłam poprzednią ciążę. Gdy IgM było ujemne zaczeliśmy się starać ale 2 ginów mówiło mi, że toxo w ciąży może się odnowić.
    Ja zbadałam teraz i wyszedł mi wynik wątpliwy...robiłam ponownie w poniedziałek i czekam co teraz.

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 20:27

Nieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam ;)
    ja właśnie wróciłam z zakupów;) kupiłam kilka tunik spodnie i pierwszy ręcznik dla dzidziusia bo był w atrakcyjnej cenie niestety niebieski ale cóż jak czuje że będzie chłopak to może akurat się przyda a jak nie to i dla dziewczynki to tylko ręcznik w tym sie nie chodzi:) nastrój po zakupach od razu sie poprawił w taki ponury dzień:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wyczytalam ze jak mam przeciwciala to nawet powtorne zakazenie w ciazy nie jwt juz grozne dla plodu.

preg.png[/url]
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za rady. Ochłonęłam trochę i... sama nie wiem czy sens to zgłaszać. Nie mam zamiaru więcej do tej baby iść... Ehhh tylko się nadenerwowałam, bo chciałam mieć taniej :(

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, nikt mi nic nie mówił, rok temu jak byłam u laryngologa,i dostałam skierowanie na wycinanie migdałków to też nie kazał mi robić powtórnie grupy krwi tylko zapytał czy mam oryginał z pieczątką, i teraz u mojej pierwszej gin jak byłam też nie chciała mi robić i ta teraz też nie, powiedziała że mam sobie olaminować wynik żeby się nie zniszczył i nie potrzeba nic więcej więc trzech lekarzy miało to samo zdanie, ale zapytam dla pewności jutro :)
    A co do Twojego tatuśka, to nie przejmuj się za bardzo, facet odczuwa stres przed zmianą w swoim życiu ;) to normalne, musi się oswoić .

• aga87 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zinterpretowałam sobie wyniki morfologii i mam małą anemie, dokładniej niedobór witaminy B12, kwasu foliowego i żelaza a biore kwas foliowy codziennie, jutro musi mi zapisać coś dodatkowego bo diete mam w miarę dobrą, kurcze z młodym też miałam w ciąży, ciągle miałam za mało żelaza i musiałam łykać tardyferon który mało mi dawał. Normalnie zawsze mam spoko wyniki a w ciąży ciągle czegoś brakuje , któraś z Was też ma jakieś niedobory?

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Cześć Wam ;)
    ja właśnie wróciłam z zakupów;) kupiłam kilka tunik spodnie i pierwszy ręcznik dla dzidziusia bo był w atrakcyjnej cenie niestety niebieski ale cóż jak czuje że będzie chłopak to może akurat się przyda a jak nie to i dla dziewczynki to tylko ręcznik w tym sie nie chodzi:) nastrój po zakupach od razu sie poprawił w taki ponury dzień:)

HA ! Ja też dziś pójdę na shopping a co ! Z mężem albo i bez :P
    Mam Endokrynologa wieczorem, zobaczymy jak będzie.
    Kupię coś może dla dziecka, swojego albo nie swojego bo w sobotę idę na 1-wsze urodziny chrześniaka :D :D :D

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Aga a przeciwciał nie kazali ci od nowa zrobić? Grupa krwi się nie zmienia i może być z poprzedniej ciąży, ale podobno przeciwciała się mogą wytworzyć w dowolnym momencie i to powinno się powtarzać...

Katha gratulacje :)
    Jejku jak ja bym chciała już zobaczyć znowu co tam we mnie siedzi...
    A tu jeszcze ponad tydzień czekania ;(

W ogóle mój mąż mnie trochę zaniepokoił - stwierdził że boi się iść ze mną na USG, bo ta ciąża i fakt bycia ojcem do nie go nie dociera w ogóle i on się boi, że jest jakiś zaburzony, bo nie cieszy się z dziecka... że tak nijak mu z tym że nie czuje ekscytacji i że odczuwa tylko strach że będzie złym ojcem :(

I co ja mam mu na to poradzić? Poprosiłam żeby ze mną poszedł i żeby zamiast się zadręczyć zaczął się oswajać z myślami... nie wiem co mu odwaliło, jak się staraliśmy to bardzo mu zależało... tylko sama nie wiem teraz czy na dziecku, czy na tym żebym ja się zrealizowała jako matka ;/

Nieukowa mój mąż w zasadzie nie komentuje obecnych wydarzeń.
    Tzn. czuję, że on czeka na ten moment, aż zobaczy ruszającego się bobasa na usg i wtedy uwierzy bo na razie to z niedowierzaniem patrzy na mój coraz większy brzuszek i nie wyręcza mnie jeszcze w obowiązkach domowych :P
    Ogólnie bardzo się cieszy ale czeka na rozwój sytuacji, tym bardziej że nie mam zbytnio objawów, więc nie postrzega mnie inaczej. Myślę, że wszystko się ułoży i Twój mąż będzie bardzo zadowolony :D

BrumBrumek, Nieukowa lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz idę na wizytę, trzymajcie kciuki!!!

A ja w brzuszku mam chyba brudaska :-) Tylko się wykąpię to zaczynają się mdłości na maxa. Ledwo do wanny wlezę i się zaczyna :-) Mąż mówi, że po prostu nie lubi się kąpać, po tatusiu :-)

Katha81, BrumBrumek, Nieukowa lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, trzymam kciuki ;)

preg.png[/url]
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ