Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej z ranca, łeb mnie znowu boli, wściekne się chyba, juznchce 2 trymestr niech te rzygi, te bóle głowyjuż sie skończą...
Zyrcia, ciesze sie ze z dzidzia wszystko ok, teraz pójdzie już z górki
Evell,weź probiotyk, możesz teżmwziąć nospe na ból brzucha, napij sie mięty powinno przejść.
Obiecałam sobie że dzisiaj posprzątal troche chałupe, ale zawsze coś musi być nie tak, to głowa,nto niedobrze ;([/url]
-
Zyrcia super wieści
Co do ruszania się maleństw. Niektóre dziewczyny pisały, że machały ich kropeczki rączkami na USG albo się ruszały, dlatego smutno mi że ten mój kropek chyba ciągle śpi. Nie mam na myśli fikołków tylko chociaż poruszanie rączką.
Ale muszę cierpliwie czekać do badań prenatalnych, wtedy chyba musi się trochę poruszać? -
Zyrcia gratuluję. Dobrze przeczytać takie pozytywne wieści z rana;)
Ja dziś znów obudziłam się z bólem ucha. Tym razem dla odmiany prawego. A podobnie jak aghata wczoraj obiecałam sobie sprzątanie naszej rezydencji. -
Mój się ruszal a ostatnia wizyte mialam prawie dwa tygodnie temu
Może spróbuj coś slodkiego zjeść przed wizytą?
Słyszałam że to działa pobudzajaco na dziecko i tak robią ponoć ciezarne jak martwią się że za długo nie czują ruchów dziecka.
Katha81 lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Ja tez dzis w sredniej formie... zimno mi wyskoczylo, mdli jak skurczybyk, do tego od miuesiaca kaszle po przeziebieniu i mam wrazenie ze mi sie zaostrzylo... chce wytrzymac do konca trymestru zanim zaczne lykac antybiotyk ale nie wiem czy dam rade...
Jeszcze weekend aktywny bo umowilam sie z kumpela do knajpki, a jutro fedziemy do dziadkow... nie wiem jak porzezyje. -
A tak wogole to dzien dobry
Mnie lekko rano zemdlilo jak wstalam do toalety ale przegryzlam kawalek buleczki i teraz czuje sie dobrze
Moj okruszek ostatnio wywijal nozkami i raczkami ale dopiero po kilku minutach usg. Najpierw spal i byl odwrocony pleckami. Potem sie ruszyl a ja sie zasmialam to podskoczyl i sie obudzili zaczal kopacjuz sie boje o moje zebra jak podrosnie
A z tym slodkim przed badaniem to dobry pomysl...Z., aga87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaghata wrote:Hej z ranca, łeb mnie znowu boli, wściekne się chyba, juznchce 2 trymestr niech te rzygi, te bóle głowyjuż sie skończą...
Zyrcia, ciesze sie ze z dzidzia wszystko ok, teraz pójdzie już z górki
Evell,weź probiotyk, możesz teżmwziąć nospe na ból brzucha, napij sie mięty powinno przejść.
Obiecałam sobie że dzisiaj posprzątal troche chałupe, ale zawsze coś musi być nie tak, to głowa,nto niedobrze ;( -
aga87 wrote:Hej
A więc byłam dziś na wizycie, ginka założyła mi kartę ciąży, zbadała mnie ale tylko 'dowcipnie' bez USG i powiedziała że wszystko jest ok, umówiłyśmy się na badanie przezierności karkowej 3.12 u niej prywatnie i dwa dni później mam kolejną wizyte na NFZ u niej na którą mam przyjść z kolejnym wynikiem moczu, choć niby był ok. I kazała dalej brać folik ale ja chyba chcę już brać suplement dla ciężarnych bo tak jakoś czuję że lepiej będzie dla mnie, czy któraś z Was już coś bierze? zastanawiam się nad Pregna PLUS, co sądzicie?
Najlepiej zapytaj swojego gina co będzie dla Ciebie najlepsze. Mój już na pierwszej wizycie powiedział żeby kwas foliowy łykać przez całą ciążę, a najlepiej żeby był on łączony z suplementami diety. Ja kupiłam PREGNE PLUS bo ma wszystkie ważne składniki i w sumie cena nie jest najwyższaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 09:04
aga87 lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Ja tez dzis w sredniej formie... zimno mi wyskoczylo, mdli jak skurczybyk, do tego od miuesiaca kaszle po przeziebieniu i mam wrazenie ze mi sie zaostrzylo... chce wytrzymac do konca trymestru zanim zaczne lykac antybiotyk ale nie wiem czy dam rade...
Jeszcze weekend aktywny bo umowilam sie z kumpela do knajpki, a jutro fedziemy do dziadkow... nie wiem jak porzezyje.
Nieukowa a robisz sobie inhalacje? Mi pomogly na kaszel. Zycze zdrowka! -
Evell wrote:Dziewczyny nie wiem co sie dzieje boli mnie strasznie zoladek cala noc nie spie,boli mnie w gornej czesci od pepka w gore .Podejrzewam ze to chyba od antybiotyku az mi sie wyc chce,chcezeby choc troche przestalo bolec:(
jaki bierzesz antybiotyk?
-
nick nieaktualny
-
Też brałam duomox jakiś czas temu i szczerze Ci współczuję jeśli czujesz to co ja wtedy...
Ból brzucha, taki skurczowy, nie do opisania, ja wtedy byłam na pogotowiu i dali mi no-spe w tyłek i przeszło. A który to dzień antybiotyku?
Leki osłonowe na żołądek konieczne przy antybiotyku!! Krzywdy na pewno Ci nie zrobią, a jednak trochę zabezpieczą śluzówkę żołądka. Mnie właśnie takie bóle zaczęły się gdy skończył mi się osłonowy a nie chciałam już nowego bo zostały 2 tabl. antybiotyku... a wtedy się zaczęło...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 09:16
-
nick nieaktualnyBrumBrumek wrote:Też brałam duomox jakiś czas temu i szczerze Ci współczuję jeśli czujesz to co ja wtedy...
Ból brzucha, taki skurczowy, nie do opisania, ja wtedy byłam na pogotowiu i dali mi no-spe w tyłek i przeszło. A który to dzień antybiotyku?
Leki osłonowe na żołądek konieczne przy antybiotyku!! Krzywdy na pewno Ci nie zrobią, a jednak trochę zabezpieczą śluzówkę żołądka. Mnie właśnie takie bóle zaczęły się gdy skończył mi się osłonowy a nie chciałam już nowego bo zostały 2 tabl. antybiotyku... a wtedy się zaczęło...
Od poniedzialku biore,ale nic mnie nie bolalodopiero w nocy straszny bol zoladka a teraz brzuch boli wzielam nospe i nieco zelzal ale boli nadala ty jaki mialas ten bol i gdzie dokladnie ? Mozesz opisac ?jak nie przejdzie do wieczora to Ip.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny