X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co sie dzieje boli mnie strasznie zoladek cala noc nie spie,boli mnie w gornej czesci od pepka w gore .Podejrzewam ze to chyba od antybiotyku az mi sie wyc chce,chcezeby choc troche przestalo bolec:(

• aghata Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z ranca, łeb mnie znowu boli, wściekne się chyba, juznchce 2 trymestr niech te rzygi, te bóle głowyjuż sie skończą...
    Zyrcia, ciesze sie ze z dzidzia wszystko ok, teraz pójdzie już z górki

Evell,weź probiotyk, możesz teżmwziąć nospe na ból brzucha, napij sie mięty powinno przejść.

Obiecałam sobie że dzisiaj posprzątal troche chałupe, ale zawsze coś musi być nie tak, to głowa,nto niedobrze ;(

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia super wieści :-)

Co do ruszania się maleństw. Niektóre dziewczyny pisały, że machały ich kropeczki rączkami na USG albo się ruszały, dlatego smutno mi że ten mój kropek chyba ciągle śpi. Nie mam na myśli fikołków tylko chociaż poruszanie rączką.
    Ale muszę cierpliwie czekać do badań prenatalnych, wtedy chyba musi się trochę poruszać?

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika moj kropek tez sie nie ruszal ostatnio bo nie mial nawet miejsca, tylko widzialam gumisia z bijacym serduszkiem. Ide we wtorek skontrolowac ten mojmpecherzyk wtedy mam nadzieje beda juz fikolki

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia gratuluję. Dobrze przeczytać takie pozytywne wieści z rana;)
    Ja dziś znów obudziłam się z bólem ucha. Tym razem dla odmiany prawego. A podobnie jak aghata wczoraj obiecałam sobie sprzątanie naszej rezydencji.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Z. Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się ruszal a ostatnia wizyte mialam prawie dwa tygodnie temu ;) Może spróbuj coś slodkiego zjeść przed wizytą? ;) Słyszałam że to działa pobudzajaco na dziecko i tak robią ponoć ciezarne jak martwią się że za długo nie czują ruchów dziecka.

Katha81 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis w sredniej formie... zimno mi wyskoczylo, mdli jak skurczybyk, do tego od miuesiaca kaszle po przeziebieniu i mam wrazenie ze mi sie zaostrzylo... chce wytrzymac do konca trymestru zanim zaczne lykac antybiotyk ale nie wiem czy dam rade...

Jeszcze weekend aktywny bo umowilam sie z kumpela do knajpki, a jutro fedziemy do dziadkow... nie wiem jak porzezyje.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    asiaaaaaa dokładnie te same polecił mi mój gin, także są w Polsce :)

Ja tez biore femibion 1

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, super ze z malenstwem wszystko dobrze i gratuluje dobrego wyniku przeziernosci karkowej :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to dzien dobry :)

Mnie lekko rano zemdlilo jak wstalam do toalety ale przegryzlam kawalek buleczki i teraz czuje sie dobrze :)

Moj okruszek ostatnio wywijal nozkami i raczkami ale dopiero po kilku minutach usg. Najpierw spal i byl odwrocony pleckami. Potem sie ruszyl a ja sie zasmialam to podskoczyl i sie obudzili zaczal kopac :) juz sie boje o moje zebra jak podrosnie ;)
    A z tym slodkim przed badaniem to dobry pomysl...

Z., aga87 lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Hej z ranca, łeb mnie znowu boli, wściekne się chyba, juznchce 2 trymestr niech te rzygi, te bóle głowyjuż sie skończą...
    Zyrcia, ciesze sie ze z dzidzia wszystko ok, teraz pójdzie już z górki

Evell,weź probiotyk, możesz teżmwziąć nospe na ból brzucha, napij sie mięty powinno przejść.

Obiecałam sobie że dzisiaj posprzątal troche chałupe, ale zawsze coś musi być nie tak, to głowa,nto niedobrze ;(
    Ale czy to nid zaszkodzi ?tyle mam tych lekow euthyrox,jodid,luteina nospa duomox kwas foloiowy i jeszcze probiotyk martwie sie tym wszystkim i nie wiem skad ten okropny bol brzucha ehhh :(

• BrumBrumek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    Hej ;) A więc byłam dziś na wizycie, ginka założyła mi kartę ciąży, zbadała mnie ale tylko 'dowcipnie' bez USG i powiedziała że wszystko jest ok, umówiłyśmy się na badanie przezierności karkowej 3.12 u niej prywatnie i dwa dni później mam kolejną wizyte na NFZ u niej na którą mam przyjść z kolejnym wynikiem moczu, choć niby był ok. I kazała dalej brać folik ale ja chyba chcę już brać suplement dla ciężarnych bo tak jakoś czuję że lepiej będzie dla mnie, czy któraś z Was już coś bierze? zastanawiam się nad Pregna PLUS, co sądzicie?

Najlepiej zapytaj swojego gina co będzie dla Ciebie najlepsze. Mój już na pierwszej wizycie powiedział żeby kwas foliowy łykać przez całą ciążę, a najlepiej żeby był on łączony z suplementami diety. Ja kupiłam PREGNE PLUS bo ma wszystkie ważne składniki i w sumie cena nie jest najwyższa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 09:04

aga87 lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ja tez dzis w sredniej formie... zimno mi wyskoczylo, mdli jak skurczybyk, do tego od miuesiaca kaszle po przeziebieniu i mam wrazenie ze mi sie zaostrzylo... chce wytrzymac do konca trymestru zanim zaczne lykac antybiotyk ale nie wiem czy dam rade...

Jeszcze weekend aktywny bo umowilam sie z kumpela do knajpki, a jutro fedziemy do dziadkow... nie wiem jak porzezyje.

Nieukowa a robisz sobie inhalacje? Mi pomogly na kaszel. Zycze zdrowka!

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Dziewczyny nie wiem co sie dzieje boli mnie strasznie zoladek cala noc nie spie,boli mnie w gornej czesci od pepka w gore .Podejrzewam ze to chyba od antybiotyku az mi sie wyc chce,chcezeby choc troche przestalo bolec:(

jaki bierzesz antybiotyk?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duomox i teraz boli mnie brzuch znow ja go mam na bakterie w moczu kuzwa i co tu robic ??

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też brałam duomox jakiś czas temu i szczerze Ci współczuję jeśli czujesz to co ja wtedy... :( Ból brzucha, taki skurczowy, nie do opisania, ja wtedy byłam na pogotowiu i dali mi no-spe w tyłek i przeszło. A który to dzień antybiotyku?

Leki osłonowe na żołądek konieczne przy antybiotyku!! Krzywdy na pewno Ci nie zrobią, a jednak trochę zabezpieczą śluzówkę żołądka. Mnie właśnie takie bóle zaczęły się gdy skończył mi się osłonowy a nie chciałam już nowego bo zostały 2 tabl. antybiotyku... a wtedy się zaczęło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 09:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Też brałam duomox jakiś czas temu i szczerze Ci współczuję jeśli czujesz to co ja wtedy... :( Ból brzucha, taki skurczowy, nie do opisania, ja wtedy byłam na pogotowiu i dali mi no-spe w tyłek i przeszło. A który to dzień antybiotyku?

Leki osłonowe na żołądek konieczne przy antybiotyku!! Krzywdy na pewno Ci nie zrobią, a jednak trochę zabezpieczą śluzówkę żołądka. Mnie właśnie takie bóle zaczęły się gdy skończył mi się osłonowy a nie chciałam już nowego bo zostały 2 tabl. antybiotyku... a wtedy się zaczęło...

Od poniedzialku biore,ale nic mnie nie bolalodopiero w nocy straszny bol zoladka a teraz brzuch boli wzielam nospe i nieco zelzal ale boli nadal :( a ty jaki mialas ten bol i gdzie dokladnie ? Mozesz opisac ?jak nie przejdzie do wieczora to Ip. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko,ze ja biore oslonowy priobotyk i nix to nie daje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia gratuluję! Cudowna wiadomość :)

Evell ja miałam Duomox 2 razy. Nic mnie nie bolało. Jedynie gdy zabrakło mi probiotyku.

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był ból umiejscowiony za końcem mostka, nie ciągły ale taki skurczowy.

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ