Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
aga87 wrote:Hej
A więc byłam dziś na wizycie, ginka założyła mi kartę ciąży, zbadała mnie ale tylko 'dowcipnie' bez USG i powiedziała że wszystko jest ok, umówiłyśmy się na badanie przezierności karkowej 3.12 u niej prywatnie i dwa dni później mam kolejną wizyte na NFZ u niej na którą mam przyjść z kolejnym wynikiem moczu, choć niby był ok. I kazała dalej brać folik ale ja chyba chcę już brać suplement dla ciężarnych bo tak jakoś czuję że lepiej będzie dla mnie, czy któraś z Was już coś bierze? zastanawiam się nad Pregna PLUS, co sądzicie?
Ale się cieszę że wszystko jest ok, szkoda tylko że USG nie miałam dzisiaj:P na przezierności bede miała akurat pełny 13 tydzień. Już się nie mogę doczekać
Aha i któraś z was pytała o badania genetyczne, także jeśli chodzi o mnie to ja oprócz przezierności nic więcej nie robię chyba że coś by niepokojącego wyszło czego nie biorę w ogóle pod uwage
Do 3go czas szybko zleci, ja mam 10go i też będę się pewnie troszkę nieciepliwić
Witamin na razie żadnych nie biorę poza kwasem foliowym, chociaż lekarz polecił mi jakieś i powiedział że już mogę brać. Wybiorę się może jutro i w końcu je kupię. -
Też uważam że naj z tego powodu bo brałam centrum dla ciężarnych i wymiotowalam dalej jak patrzęc mogę one maja te same witaminy i po nich wszystko super zawsze polecam dalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 20:17
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
Aga ja biore Pregne plus, na razie na przemian z foliakiem. W drugim trym. bede brac juz pelna dawke. Trudno powiedziec na ile te suplementy dzialaja, ten wzielam bo gin rekomendowal a poza tympwolywali sie najakies artykuly medyczne ze preparat dobrze przetrstowany, tak jak lek a nie jak suplement.
Ja wole z kolei grubsza sonde do usg, jakos tsk mniejszy strach ze mnie tym dzgnie, poza tym wiem ktore miejsce konkretnie widze na ekranie i to jest fajneWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 20:37
-
Ja biorę Pregne Plus- mój gin je polecił.
Mój gin ma sondę grubą i też troszkę bólu czuję, myślę, że to normalne.
Mam pechaNa każdym USG kropku śpi. Kurcze mogłam gina spytać, dlaczego kropek się nie rusza, w sensie czy nie powinien fikać w brzuszku?
Śpioszek na maxa.
Gin się ucieszył, że kropek rośnie, idealnie odpowiada dniu.Rozalia, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
kasika8303 wrote:Ja biorę Pregne Plus- mój gin je polecił.
Mój gin ma sondę grubą i też troszkę bólu czuję, myślę, że to normalne.
Mam pechaNa każdym USG kropku śpi. Kurcze mogłam gina spytać, dlaczego kropek się nie rusza, w sensie czy nie powinien fikać w brzuszku?
Śpioszek na maxa.
Gin się ucieszył, że kropek rośnie, idealnie odpowiada dniu.
Jeszcze będziesz czuła po żebrach jak będzie fikałNajważniejsze że maluch rośnie i wszystko jest dobrze
Uciekam spaciu. Dobranoc! -
Kasika szczerze mówiąc to mnie się wydaje ze troche za wczesnie na fikanie dzieciaczka, ale to moje zdanie........
Gdzie ta Żyrcia, miala nam zdać relacje !!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:25
kasika8303 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak długo, bo było spore opóźnienie w gabinecie, samo badanie trwało prawie godzinę. Lekarz sprawdził m.in. czy są wszystkie paluszki, rączki, czy kręgosłup ok, komory serca, mózg, żyły, przepływy krwi itp. Mam kartę A4 z całym opisem. Serduszku bije jak powinno, generalnie wszystko jest okej, jedyne co to jednak badanie było troszke za wcześnie i za 2 tygodnie mam przyjść już bez kolejki i płacenia, bo za wcześnie na zobaczenie czy kości nosowe są w pełni skostniałe, dla mnie nic nadzwyczajnego bo nosek widziałam
Dzidzia ma 46 mm co odpowiada na 11t3d
I teraz co do płciOwszem jak pójdziecie na to badanie i gin będzie miał taki sprzęt i znał się jak mój to pewnie już będziecie wiedziały, ja byłam troszkę za wcześnie, więc na pewno powie mi za dwa tygodnie, ale teraz napowiedział, że jakby miał obstawiać to 70%, że dziewczynka
I tak w to nie wierzę, więc czekamy do 28go
!
Nieukowa, Z., Inesicia, Katha81, aga87, Truskaweczka250, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Z tego co czytalam w 8-9tc zarodek zaczyna drgac a potem ruszac raczkami i nogami, potem od 10tc plod juz sie rusza. Ale to jied sa jeszcze jakies mega skoki i piruety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:36
Viola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Z tego co czytalam w 8-9tc zarodek zaczyna drgac a potem ruszac raczkami i nogami, potem od 10tc plod juz sie rusza. Ale to jied sa jeszcze jakies mega skoki i piruety
zyrcie tak wymeczyli na tym genetycznym ze wrocila i padla
Lekarz kazał mi kaszleć i tam je miętosił, bo albo się wiercił i robił fikołki, albo nie chciał się ruszyć -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny