Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
A1984 wrote:Zyrcia powodzenia na wizycie!
Ja mam 29 lat - zdecyduję się na USG + Pappa, jak coś wyjdzie źle - NIFTY z krwi.
Mi wszystko śmierdzi (łącznie z moim facetem, jezu...). Miód mi śmierdział żulem autobusowym. Herbata mi śmierdzi starą ścierą, perfumy - nie mogę używać. Mój krem przeciwko rozstępom ma jakiś kokosowo orzechowy zapach który po prostu mnie odrzuca
A najbardziej śmierdzą pomidory - normalnie zwala z nóg.
Hehe mi mój mąż też śmierdzi, jak tylko chce się przytulić to zapach jego skóry mnie po prostu odrzuca Perfum już dawno nie używam bo od razu wszystko mi do gardła podchodziło, ale okropnie też reaguję na zapach gotowanych ziemniaków,cytryny, herbaty...no po prostu szał mdłości!
Ja też dziewczynki idę leżeć. Zyrcia trzymam kciuki za wizytę, choć wiem że wszystko jest super papa -
Pracowalam blisko plant w Krakowie i raz takiego zula spotkalam masakra.
Ja z mdlosciami to roznie raz do poludnia innym razem odpoludnia. Na kawe patrzec nie moge na sama mysl mnie odrzuca i mycie zebow. Jestem alergikiem i nos mam wiecznie zapchany ale czuje takie rzeczy ze szok heee.
Ja bede ronic usg genetyczne ale nie wiem co w to wchodzi jeszcze sie nie zastanawialam. Pierwszym razem jak sie umawialam to usg i pappa itp i kosztowalo 400 zl. Teraz bede robic u mojego lekarza.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Aka81 wrote:Ja jestem umówiona na komplet czyli usg + test pappa ale nad tym drugim się zastanawiam.
ja właśnie też, im więcej czytam, tym bardziej przekonuję się , że nie jest potrzebne robienie PAPP-A. ewentualnie kiedy usg wyjdzie niepokojące.
Aka81 lubi tę wiadomość
-
Ja pewnie pójdę tylko na usg w 12 tyg to z przeziernościa karkową. W pierwszej ciąży też miałam, lekarz wszystko posprawdzał, policzył, zmierzył i było ok.
Ja mam grupę 0rh+, mój M Brh+.
Jejciu muszę normalnie co godzinę coś zjeść bo inaczej aż mnie żołądek boli i mnie muli, jak tak dalej pójdzie to nie wiem. W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg. -
Ja robię tylko usg z przeziernością karkową (200zł), ewentualnie jeśli coś będzie nie tak to może zdecydujemy się na PAPPA.
Wróciłam z zakupów;) Mam sweterek, spodnie i czapkę. Jupii;)Viola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Zaglądam do Was od czasu do czasu Cieszę się pozytywnymi wieściami i przeżywam również te smutne wieści... Od zabiegu minęły 2 tyg dokładnie dzisiaj a ja zaczęłam diagnostykę. Właśnie piszę bo wiem że Nieukowa się zna i może mi pomoże Zacznę od tego że nie jest za dobrze! A więc:
- mocz kiepski - leukocyty - mam powtórzyć badanie za tydz
- usg brzucha - trzustka piękna ( a o nią najbardziej się bałam bo miałam spadki cukru) i tu uwaga - śledziona powiększona w górnej granicy normy, pogrubienie fałdów błony śluzowej żołądka - początkowe zmiany zapalne, i najlepsze - kamica pęcherzyka żółciowego - 12 złogów (kamieni) o średnicy 1cm - także kolejny zabieg mnie czeka!
Dzisiaj odebrałam wyniki toxo, cytomegalii, i różyczki i jestem zielona z tego:
Cytomegalia Igg 170,4 Igm 0,21 norma: 6
Toxoplazmoza Igg 92,2 Igm 0,31 norma: 6,40
Różyczka Igg 63,1 Igm 0,25 norma: 5
Chyba nie jest zaciekawie.... Nieukowa a Ty jak myślisz? Wszędzie jak czytam to piszę ze jak są oba na (+) to organizm jest zakażony wirusem.... Dziewczyny jak możecie to pomóżcie.... wizytę mam dopiero za tydzień
Pozdrawiam! -
nick nieaktualnyMarCza nie bardzo rozumiem jak czytać te wyniki. Napewno masz przeciwciała i cyto i toxo i różyczki.
Jeśli chodzi o IgM które świadczą o ewentualnym zakażeniu to chyba masz jednak ujemne a nie dodatnie. A jeśli ujemne to wszystko dobrze.
Masz podane jakieś przedziały? -
nick nieaktualnyMoim zdaniem igM jednak ujemne:
Cytomegalia Igg 170,4 Igm 0,21 norma: 6
Skoro norma to 6 to to co jest poniżej jest ujemne.
Przynajmniej ja tak to rozumiem.
Według mnie chorowałaś kiedyś bo masz przeciwciała. Teraz jest wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 13:57
-
MarCza: wirusy są ok, jesteś chroniona przed zakażeniem
Przechodziłaś już cytomegalię i tokso, a na różyczkę pewnie byłaś szczepiona, albo też przechorowałaś (IgG jest we wszyskitch przypadkach wysokie)
IgM masz ujemne, więc infekcja nie była przyczyną poronienia (dodatnie pojawia się tylko jak jest świeże zakażenie).
Co do moczu, to czasami można nawet nie wiedzieć że jest infekcja ;/
Nie wiem czemu może być powiększona śledziona i żołądek, musisz chyba się skonsultować z gastrologiem i z immunologiem jak już wyleczysz infekcję i pozbędziesz się kamieni ;(
Trzymam kciuki za szyki powrót do zdrowia, zasługujesz na dzidzię i to niejedną
-
A1984 wrote:Dziewczyny znowu mam to mini brązowa plamienie (takie jak wczoraj przez chwilę). Chyba się znowu przejadę do szpitala na USG ((
Też bym tak zrobiła!
A1984 ty powaznie chcesz NIFTY robić? moim zdaniem jest przereklamowany - drogi w cholerę... niby czuły i z krwi, ale wykrywa tylko 3 choroby genetyczne i płeć. Nic nie zastąpi amniopunkcji, tym bardziej że NIFTY nie jest obecnie akceptowany jako wiarygodne badanie laboratoryjne i nie mozna na jego podstawie orzec o wadzie tylko i tak trzeba amnio robić... -
Dzięki dziewczyny
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze Swoją drogą idziesz na badanie usg w kierunku hipoglikemii i okazuje się że trzustka to Twój najpiękniejszy narząd a wychodzisz z zupełnie czymś innym czyli idziesz do przychodni zdrowa a wychodzisz bardziej chora.... ale co zrobić! pora się za siebie zabrać
Trzymam za Was kciuki
Powodzenia -
Nieukowa wrote:Też bym tak zrobiła!
A1984 ty powaznie chcesz NIFTY robić? moim zdaniem jest przereklamowany - drogi w cholerę... niby czuły i z krwi, ale wykrywa tylko 3 choroby genetyczne i płeć. Nic nie zastąpi amniopunkcji, tym bardziej że NIFTY nie jest obecnie akceptowany jako wiarygodne badanie laboratoryjne i nie mozna na jego podstawie orzec o wadzie tylko i tak trzeba amnio robić...
NIFTY zrobię tylko jak USG / Pappa wyjdzie niepokojącoNieukowa lubi tę wiadomość
-
A1984 wrote:Dziewczyny znowu mam to mini brązowa plamienie (takie jak wczoraj przez chwilę). Chyba się znowu przejadę do szpitala na USG ((
Mi dał jak byłam luteine dopochwowo jedź na badanie niech sprawdzi skąd to plamienie. Ja też się martwilam Ale nie potrzebnie trzymam kciuki za ciebieA1984 lubi tę wiadomość