X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Mi dał jak byłam luteine dopochwowo jedź na badanie niech sprawdzi skąd to plamienie. Ja też się martwilam Ale nie potrzebnie trzymam kciuki za ciebie

Dzięki! Pocieszam się że malutko tego, brzuch nie boli a na USG wczoraj było wszystko super. Ale jednak jestem mocno zaniepokojona...

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, a nie masz może terminu @? Bo czasem zdarzają się plamienia właśnie w terminach miesiączek. Staraj się odpoczywać, nie pij kawy/herbaty, bo one podnoszą ciśnienie, leż i na pewno będzie dobrze. :)

Tak myślę o mojej smużce starej krwi (kolor kawy z mlekiem). Gdy powiedziałam o niej ginowi, że zauważyłam ją dzień po stosunku, to mówi, że tak czasem się zdarza, ale nie powiedział, żeby się nie kochać. Co myślicie, warto się wstrzymać czy po prostu uważać i kochać się delikatniej? Mąż w weekendy trochę napalony, chyba większe piersi robią swoje :P

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie mówiłas wczoraj o tym plamieniu? Było powiedzieć to byś już miała pod ręką leki

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Agata, a nie masz może terminu @? Bo czasem zdarzają się plamienia właśnie w terminach miesiączek. Staraj się odpoczywać, nie pij kawy/herbaty, bo one podnoszą ciśnienie, leż i na pewno będzie dobrze. :)

Tak myślę o mojej smużce starej krwi (kolor kawy z mlekiem). Gdy powiedziałam o niej ginowi, że zauważyłam ją dzień po stosunku, to mówi, że tak czasem się zdarza, ale nie powiedział, żeby się nie kochać. Co myślicie, warto się wstrzymać czy po prostu uważać i kochać się delikatniej? Mąż w weekendy trochę napalony, chyba większe piersi robią swoje :P

Lilirose, nie - jestem już po terminie 2 spodziewanej @ i wcześniej żadnych plamień nie było. Dla świętego spokoju przejadę się wieczorem do szpitala, może niech mi chociaż luteinę dadzą.

Co do seksu - nie chciałabym doradzać, wydaje mi się że nie zaszkodzi ale lepiej jednak zapytać gina

f2wl20mmpih2dfg3.png

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:

Ja miałam właśnie brązowy śluz dwa dni po stosunku ale gin zabronił mam do przyszłego usg kochania żeby zobaczyć czy już wszystko ok

25.png
    Mili <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    To nie mówiłas wczoraj o tym plamieniu? Było powiedzieć to byś już miała pod ręką leki

Mówiłam wczoraj o plamieniu - to był powód mojej wizyty w szpitalu i USG. Ale lekarz nie widział żadnego plamienia (bo trwało rzeczywiście tylko chwilę rano) i na USG było git, więc leków nie dostałam

A dziś znowu - chwila plamienia i koniec

f2wl20mmpih2dfg3.png

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dał w razie czego bo wiesz nigdy nie wiadomo a luteina nie zaszkodzi a pomoże

25.png
    Mili <3
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ale to takie plamienie żywą krwią u Ciebie?

No mój powiedział, że nic złego nie widzi, że wydaje się, że wszystko ok i że taki brudniejszy śluz to coś starego i że zdarza się, bo teraz wszystko tam na dole ukrwione i kruche. Chyba po prostu będziemy bardziej uważać i nie szaleć.

Od wczoraj czuję pobolewanie na dole brzucha jak wstaję, chodzę, jakby coś ciągnęło do pachwin (wczoraj powinnam mieć drugą @). Niby objaw popularny na tym etapie, bo macica rośnie, ale i tak to mnie trochę martwi, bo piszą, że żaden ból w ciąży nie powinien być bagatelizowany.

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Agata, ale to takie plamienie żywą krwią u Ciebie?

No mój powiedział, że nic złego nie widzi, że wydaje się, że wszystko ok i że taki brudniejszy śluz to coś starego i że zdarza się, bo teraz wszystko tam na dole ukrwione i kruche. Chyba po prostu będziemy bardziej uważać i nie szaleć.

Od wczoraj czuję pobolewanie na dole brzucha jak wstaję, chodzę, jakby coś ciągnęło do pachwin (wczoraj powinnam mieć drugą @). Niby objaw popularny na tym etapie, bo macica rośnie, ale i tak to mnie trochę martwi, bo piszą, że żaden ból w ciąży nie powinien być bagatelizowany.

Lili, nie to takie brązowe brudzenie, bez śladów czerwonej krwi
    Jeśli masz jakiekolwiek bóle brzucha to lepiej poczekaj z tradycyjnym seksem kilka dni, ale macie spektrum możliwości ;)

lilirose lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, poczuję się jak nastolatka z tym spektrum możliwości, hehe :D Zamiast klasycznego seksu trzeba będzie coś wymyślić delikatniejszego ;)

To dobrze, że to nie jest żywo czerwona krew, przynajmniej wg mojego gina. Moje po prostu szyjka macicy wrażliwsza? Może po USG takie lekkie plamienie. Jestem dobrej myśli :)

Zapytam Was jeszcze: czy Wasi ginowie mają USG takie cieniutkie, jak różczka czy takie grubsze, jak wibrator? Jak chodziłam do ginki na nfz i ona mi robiła badanie tym grubym pałąkiem to czułam ból (jeździła w lewo, prawo, wczoraj także, a jajniki są czyste), a jak USG robił gin prywatnie (on ma cieńsze urządzenie) to nie czułam żadnego bólu. Trochę się zmartwiłam po wczorajszym, że... mogło coś tam się uszkodzić, bo badanie było naprawdę nie przyjemne... albo że mam jakieś nieprawidłowości w budowie, że przy grubszym sprzęcie boli. Co myślicie?

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Agata, poczuję się jak nastolatka z tym spektrum możliwości, hehe :D Zamiast klasycznego seksu trzeba będzie coś wymyślić delikatniejszego ;)

To dobrze, że to nie jest żywo czerwona krew, przynajmniej wg mojego gina. Moje po prostu szyjka macicy wrażliwsza? Może po USG takie lekkie plamienie. Jestem dobrej myśli :)

Zapytam Was jeszcze: czy Wasi ginowie mają USG takie cieniutkie, jak różczka czy takie grubsze, jak wibrator? Jak chodziłam do ginki na nfz i ona mi robiła badanie tym grubym pałąkiem to czułam ból (jeździła w lewo, prawo, wczoraj także, a jajniki są czyste), a jak USG robił gin prywatnie (on ma cieńsze urządzenie) to nie czułam żadnego bólu. Trochę się zmartwiłam po wczorajszym, że... mogło coś tam się uszkodzić, bo badanie było naprawdę nie przyjemne... albo że mam jakieś nieprawidłowości w budowie, że przy grubszym sprzęcie boli. Co myślicie?

ja chyba zawsze miałam tym cieńszym więc się nie wypowiem w sprawie wibratora
    ale jeśli nie masz żadnych plamień i nic się nie dzieje to pewnie wszystko ok, poza faktem że pewnie było dość niekomfortowo

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki ja się obudziłam ale dalej śpiąca :-) maluszek daje znać że jest ;-) A teraz wzięłam się za kopytka taka ochota mnie wzięła:-) dziewczyny takie pytanie co do sexu boicie się czy w sypialni wszystko normalnie?? Ja dziś dostałam zielone światło ale boję się dlatego pytam co wy o tym sądzicie ?? Wkoncu od kad wiemy że jestem wszystko usnelo w sypialni...

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nawet nie wiem czy było cieńsze czy grubsze, ale mimo tego że pan doktor zawsze robi je delikatnie to po ostatnim usg czułam jakiś taki dyskomfort. A teraz mam wrażenie, że złapałam jakąś infekcję dróg moczowych. Może żurawina pomoże.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:

No ja zwróciłam na to uwagę i mój gin robi cienkim nie tak dosłownie jak różczka, ale nie czuje jak aplikuje i wyciąga, bo do wibratora to raczej nie można porównać nawet do "małego" hehe

25.png
    Mili <3

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaaaaaa wrote:
    Hej kobitki ja się obudziłam ale dalej śpiąca :-) maluszek daje znać że jest ;-) A teraz wzięłam się za kopytka taka ochota mnie wzięła:-) dziewczyny takie pytanie co do sexu boicie się czy w sypialni wszystko normalnie?? Ja dziś dostałam zielone światło ale boję się dlatego pytam co wy o tym sądzicie ?? Wkoncu od kad wiemy że jestem wszystko usnelo w sypialni...

U nas nie było wcześniej przeciwwskazań ale ja sama odwlekałam bo jakoś sie bałam a jak ostatnio bardzo ostrożnie i delikatnie sie kochaliśmy no fakt mi to nie było zbyt przyjemnie bo pochwa sie zacisnęła i musiała sie rozciągnąć to po dwóch dniach miałam brązowy śluz.. i byłam u gina to po usg ze wszystko było ok na razie przez 3 tyg od wizyty mamy zakaz i mój słyszał jak lekarz mówił wiec nie naciska :) chociaż ma ochotę większa niż przed moją ciąża:) tak te nasze hormony działają :)

25.png
    Mili <3
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    U nas nie było wcześniej przeciwwskazań ale ja sama odwlekałam bo jakoś sie bałam a jak ostatnio bardzo ostrożnie i delikatnie sie kochaliśmy no fakt mi to nie było zbyt przyjemnie bo pochwa sie zacisnęła i musiała sie rozciągnąć to po dwóch dniach miałam brązowy śluz.. i byłam u gina to po usg ze wszystko było ok na razie przez 3 tyg od wizyty mamy zakaz i mój słyszał jak lekarz mówił wiec nie naciska :) chociaż ma ochotę większa niż przed moją ciąża:) tak te nasze hormony działają :)
    Boję się ale zal mi mojego bo tyle czasu bez A tak to co wieczór praktycznie. Spróbujemy dziś powolutku niby mam zielone światło :/ ale strach jest

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wiesz jak nie spróbujecie to się nie dowiecie:) może akurat u Was będzie bez żadnych problemów tego Wam życzę:)

asiaaaaaa lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) A więc byłam dziś na wizycie, ginka założyła mi kartę ciąży, zbadała mnie ale tylko 'dowcipnie' bez USG i powiedziała że wszystko jest ok, umówiłyśmy się na badanie przezierności karkowej 3.12 u niej prywatnie i dwa dni później mam kolejną wizyte na NFZ u niej na którą mam przyjść z kolejnym wynikiem moczu, choć niby był ok. I kazała dalej brać folik ale ja chyba chcę już brać suplement dla ciężarnych bo tak jakoś czuję że lepiej będzie dla mnie, czy któraś z Was już coś bierze? zastanawiam się nad Pregna PLUS, co sądzicie?
    Ale się cieszę że wszystko jest ok, szkoda tylko że USG nie miałam dzisiaj:P na przezierności bede miała akurat pełny 13 tydzień. Już się nie mogę doczekać
    Aha i któraś z was pytała o badania genetyczne, także jeśli chodzi o mnie to ja oprócz przezierności nic więcej nie robię chyba że coś by niepokojącego wyszło czego nie biorę w ogóle pod uwage ;)

Nieukowa, Katha81 lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaaaaaa wrote:

My odkąd wiem że jestem w ciąży nie współżyjemy wcale. Mój mąż jakoś nie narzeka i sam zaproponował że lepiej będzie jak poczekamy aż skończy się pierwszy trymestr :) A biorąc pod uwagę to że do tej pory praktycznie byłam zdechlakiem, to nawet najbardziej napalony niechciałby seksu ze mną :P

asiaaaaaa, Katha81 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z kwasem foliowym, bierze się go przez całą ciążę?

p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ