Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ostatnio ogladalam Bosacką i mowila o naturalnych srodkach na przeziebienie...dobrze dziala czosnek z mlekiem, ale mleko musi byc tylko cieplke zeby czosnek nie strascil swoich wlasciwosci. Mozna jesc miod, pic sok z malin...ja to robilam sobie syrop z cebuli, kroilam cebule na grube plastry, na dno sloiko plaster cebyli, zasypywalam lyzeczka cukru potem kolejnynplaster i znow lyzeczka, czekalam kilka godzin az cebula pusci sok i pilam ten sok.
[/url]
-
aghata wrote:Ostatnio ogladalam Bosacką i mowila o naturalnych srodkach na przeziebienie...dobrze dziala czosnek z mlekiem, ale mleko musi byc tylko cieplke zeby czosnek nie strascil swoich wlasciwosci. Mozna jesc miod, pic sok z malin...ja to robilam sobie syrop z cebuli, kroilam cebule na grube plastry, na dno sloiko plaster cebyli, zasypywalam lyzeczka cukru potem kolejnynplaster i znow lyzeczka, czekalam kilka godzin az cebula pusci sok i pilam ten sok.
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
aghata wrote:Ostatnio ogladalam Bosacką i mowila o naturalnych srodkach na przeziebienie...dobrze dziala czosnek z mlekiem, ale mleko musi byc tylko cieplke zeby czosnek nie strascil swoich wlasciwosci. Mozna jesc miod, pic sok z malin...ja to robilam sobie syrop z cebuli, kroilam cebule na grube plastry, na dno sloiko plaster cebyli, zasypywalam lyzeczka cukru potem kolejnynplaster i znow lyzeczka, czekalam kilka godzin az cebula pusci sok i pilam ten sok.
To jest najlepszy naturalny sposób jaki znam na przeziębienie.
Evell nie kupuj tego syropu bo to strata pieniędzy, mąż mi go kupił jak gorzej się czułam ale jak zobaczyłam jego skład zrezygnowałam. Głównie to cukier i jakieś śladowe ilości soku z malin i sproszkowany czosnek.Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Ja jak byłam na początku ciąży przeziębiona to gin kazał mi kupić ten syrop Prenalen i mi pomógł:)do tego witaminę c i na kaszel polecam islę z porostem irlandzkim o rożnym smaku na chrypkę i kaszel ja to lubię porzeczkową:)i mi pomogło:)A co do składu to jak by było szkodliwe czy nie zdrowe to by tego nie produkowali dla ciężarnych.
-
Ale moim zdaniem po co kupować syrop w składzie jaki mozna sobie samemu w domu zrobić. Dziewczyny, przeziębienie to wirusy na ktore nie ma lekarstwa mozna tylko wspomóc walczyć organizmowi z tym wirusem i właśnie miód, sok malinowy, czosnek to są naturalne wspomagacze. A Prenalen to placebo.
[/url]
-
Sista, BrumBrumek, A1984, dziękuję za podpowiedzi
u mnie to też niestety powtarzająca się historia. Głupie otarcie czy ostrzejszy seks, mimo siku przed i po i mimo podmywania się delikatnym żelem kończyło się lekkim zapaleniem, dlatego w pewnym momencie zaczęłam profilaktycznie łykać jedno urofuraginum i jak ręką odjął spokój na co najmniej kilka tygodni.
Sposób z cytryną chyba działa, bo dzisiaj już lepiej. Rozrabiam sok z połowy cytryny z wodą i na raz wypijam + łykam żurawinę. Seksu od 2 tyg. brak, ciepło się ubieram i powinno zniknąć. Jutro jeszcze zapytam, co mój gin na to.
Jejku, druga wizyta i boję się, że nie zobaczę serduszka, że maleństwo nie urosło... Głupie myśli, bo prócz okropnego kłującego bólu cycków mdłości praktycznie brak. Trzymajcie kciuki :*
Ps. a na przeziębienie polecam wygrzanie się po wypiciu gorącej Gripovity lub herbaty z czarnego bzu.
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 20:07
BrumBrumek lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnyAghata zrobiłam sobie ten syrop nawet dobry w smaku al ecbulą jedzie ;)ale miesnie mnie znów bolą
ana to nie wiem co mi pomoże popołudniu wziełam tylko apap i już niechce brać narazie. Dziewczyny a was teraż kłuje tak w pochwie ? mnie kłuje teraz często dziś to pare razy już.
-
Mi na przeziębienie pomaga gorące mleko z 2 łychami miodu
Jak nie przechodzi to warto się przejść do lekarza. Ja myślałam że i tak mi nic nie przepisze bo nic nie można, ale się zdziwiłam. Dostałam spray do gardła i do nosa dozwolone w ciąży (i to nie był Prenalen
)
A pan w aptece mi ostatnio powiedział że te preparaty którymi się psika do nosa (otriviny itp) to właściwie wszystkie możemy używać, byle nie były to krople żeby się tego nie nałykać.
II trymestr zbliża się wielkimi krokami, a ja co raz więcej jemTak nagle uderza mnie taki głód jakby mi ktoś dziurę w brzuchu wiercił
Denerwuje mnie to bo czasem mam ochotę na jakieś placki czy coś co wymaga więcej czasu, ale jestem tak głodna że muszę jeść JUŻ i koniec, nie ma czasu na pichcenie.
-
nick nieaktualnyMoja niedziela minęła z mega energią
od rana do wieczora power. Mieszkanie błyszczy, kulinarnie sukces, sterta prania wyprasowana, wszystko wyprane pralka w ciągłym użyciu. Nadrobiłam z całego tygodnia kiedy to lenistwo i ogólne zmęczenie nie chciało odpuścić. Byliśmy rownież na zakupach i w lodziarni. Jejku dzisiaj mogłam góry przenosić
Wam kochane życzę udanych jutrzejszych wizyti zdrówka ( wirusy i zarazki precz)
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Ja niestety nie jestem w stanie przełknąć syropu z cebuli ;/ Ale sole emskie na mleku mi pomagają a to można pić w ciąży
Poza tym dużo sokuz malin domowego, herbata z cytrynką i grzanie pod kołdrą
Kurujcie się tam laseczki!
Ja dziś nie mogę nazwać dnia sukcesem... zakwas na chleb wyskoczył mi z garnka i pół kuchni zalał, potem chleb mi nie wyrósł przez to i był do wywalenia. Mąż jakoś lewą nogą wstał i nie chciał się seksić, ja miałam mega zamuła i do tego cały dzień sprzątania. Aż z utęsknieniem jutra wyczekuje, tym bardziej że jutro WIZYTA
Trzymajcie kciuki, ja życzę wam miłej nockiAlorrene13, A1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam przez moment parcie na KFC i to na konkretną kombinację: longer + twister
Witam z rańca, właśnie dałam się ukłuć na konflikt płytkowy. Wszystko poszło mega szybko i sympatycznie, pamiętajcie tylko że jak chcecie poza Warszawą oddawać krew to wydrukujckie za wczasu deklarację, bo ja byłam w małym punkcie pobrań i pani z 15 minut szukała drukarki a potem deklaracji przez internet żeby mi wydrukować, bo nie mieli tego na podorędziu...
Dziś wizyta. O kciuki proszę przed 16:00Alorrene13, lilirose lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej
widzę, że dziś dzień pełen wizyt - 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty i za każde kolejne w tym tygodniu a jak dobrze myślęto jest tydzień wizyt prenatalnych..- będzie dobrze
My na swoją w poradni genetycznej czekamy do czw. i musi być dobrzedobrze, że wizytę mamy o 10 (chociaż pewnie coś się przedłuży) ale jednak wolę wizyty z rana niż ten całodzienny stres oczekiwania do wieczora na wizytę.
Kochane damy radę
pogodnego tygodnia
PS: coraz bliżej świętaAka81, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczęta
witam się serdecznie po trochę dłuższej przerwie! M mnie porwał na weekend i zakazał używania komórki
Chciałam się odezwać zaraz po wizycie, ale nie zdążyłam!
U Bobasa wszystko okrośnie i rozwija się prawidłowo
usg genetyczne przebiegło z pewnymi komplikacjami, bo leżał nie w tą stronę odwrócony, ale zjedzenie snickersa pomogło i się ładnie odwrócił
Potem cały czas się kręcił, cmokał i wkładał kciuk do buzi - niesamowity widok
nie mogłam się napatrzeć
Wszystko jest w porządku, więc żadnych dodatkowych badań nie robimy!
I zaczęliśmy II trymestr! mogę teraz już spokojnie cieszyć się swoim rosnącym brzuszkiem
Pozdrawiam was gorąco i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!Magda_lena88, lilirose, Inesicia, Evell, Z., Aka81, Nieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Duzo wizyt dzisiaj. Zycze aby wszystkie byly pomyslne
Ja wlasnie tez czekam w poczekalni bo niestety w weekend nadal troszke plamilam wiec poszlam na kontrole. Zobaczymy. Martwie sie.lilirose, Evell, Nieukowa lubią tę wiadomość