X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss a kiedy badałaś TSH? I jaki był wynik?

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon och domowe gołąbki pycha:) już w desperacji chciałam wysłać mojego M po takie gotowe w słoiku np Pudliszki. Ale to chyba głupi pomysł:(
    Evell oby jutro było lepiej .. Trzymam kciuki.
    Sss to co brzmi strasznie pewnie jest do opanowania, ale życzę dobrych wyników .

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam nie miałam teraz robionego TSH oj w przyszłym tygodniu muszę to badanie zrobić. No okazuje się, że mam je zapisane na grudzień. To chyba nie zapoźno ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) dzis bylam na badaniach prenatalnych, wszystko okej, dzidzia fika wesolo i jest zdrowa!:) jestem szczesliwa !!!!!!!!!!!!!!!!! Bede miala SYNKA <3 ewidentnie!

f2w3ebkm4zmxlu1m.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:40

Evell, Joasia:), Czarnaa94, A1984, Eowena, Inesicia, Nieukowa, Alorrene13, Z., BrumBrumek, Truskaweczka250, Rozalia, Aka81, aga87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze to takie chwilowe to plamienie było i jednodniowe bo nic się nie dzieję mam nadzieję,że sie nie rozwinie bo chyba zawału dostane.sss będzie wszystko dobrze napewno ja miałam też podejrzenie hashi a tylko mam małą tarczyce to wszystko i przez to miałam problemy z zajsciem w ciąże bo starałam sie dosyć długo zrób badania i nie enerwuj sie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota :)))) bosko ... Super

Alamakota lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSS - powinnaś tak jak pisała jedna z dziewczyn szybko zrobić anty TPO i TG. Hashimoto jest mocno zdeterminowane genetycznie więc ważne żeby to sprawdzić. Jeśli odpukać okaże się że masz przeciwciała - spokojnie, dobry endokrynolog sobie poradzi z kontrolą hormonów. Moja mama to ma i ma 2 zdrowych dzieciaków :)

Evell - chyba masz dokładnie takie plamienia jak ja miałam. Widoczne tylko gdy się trochę wewnątrz pogrzebie (przepraszam za dosłowność). U mnie przeszło najpierw po 1 dniu, potem po 2 dniach wróciło i przeszło po 2 / 3 dniach po luteinie i leżeniu, z Małym nic niepokojącego się nie działo. Nie wiadomo czemu plamienia - miałam w sumie 3 USG z tego powodu i nic nie wykryto. Mam nadzieję że ani u mnie ani u Ciebie już nie wrócą. Bierzesz luteinę?

Alamakota - gratuluję :-))))

Nieukowa - super fotki! Zazdroszczę Wam dziewczyny, u mnie genetycznie dopiero 17.12

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia ja TSH robiłam na własną rękę, gin wcale nie musi takich badań zlecać, zwłaszcza jeśli nie ma problemów z zajściem i z ciążą :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Myśle ze to takie chwilowe to plamienie było i jednodniowe bo nic się nie dzieję mam nadzieję,że sie nie rozwinie bo chyba zawału dostane.sss będzie wszystko dobrze napewno ja miałam też podejrzenie hashi a tylko mam małą tarczyce to wszystko i przez to miałam problemy z zajsciem w ciąże bo starałam sie dosyć długo zrób badania i nie enerwuj sie :)

Ja też mam małą tarczycę, taka nasz uroda :) Mi ostatnio endo powiedział że jest mała ale sympatyczna, tak jak właścicielka :D

Evell lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedne tsh robilam w lipcu. 2 tyg temu robilam badania ale wynikow nie mam bo mialam skierowanie z poradni kobiet i tylko na wizycie moge je odebrac wiec jutro mam mojemu lekarzowi przypomniec to zerknie na nie. Chodze prywatnie bo w poradni nie ma juz terminow w tym roku do mojego lekarza.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ale super dzidzia! :)
    Alamakota, jak szybko wiesz, myślałam, że na płeć dłużej się czeka, ale fajnie :)

Dziękuję za kciuki :* maluszek ma ponad 2.5 cm, podczas badania smacznie spał :) dostałam żelazo, lekarz zrobił cytologię i założył kartę ciąży. Poza tym wszystko jest ok :) teraz mamy podjąć decyzję co do badań genetycznych, czy zostajemy przy samej przezierności czy dołączamy Pappa.

Czarnaa94, Nieukowa, Aka81 lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi plamieniami to nie ma co panikować skoro dzidzia ładnie rośnie :) ja bym mogła o tym książkę napisać bo plamiłam w sumie od początku tej ciąży do 12 tyg, ale nie chcę Was zanudzać ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Jedne tsh robilam w lipcu. 2 tyg temu robilam badania ale wynikow nie mam bo mialam skierowanie z poradni kobiet i tylko na wizycie moge je odebrac wiec jutro mam mojemu lekarzowi przypomniec to zerknie na nie. Chodze prywatnie bo w poradni nie ma juz terminow w tym roku do mojego lekarza.

To daj znać jutro jaki masz wynik :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarmaa a czy u Ciebie określili czemu plamiłaś?
    Leżałaś do 12 tyg?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    SSS - powinnaś tak jak pisała jedna z dziewczyn szybko zrobić anty TPO i TG. Hashimoto jest mocno zdeterminowane genetycznie więc ważne żeby to sprawdzić. Jeśli odpukać okaże się że masz przeciwciała - spokojnie, dobry endokrynolog sobie poradzi z kontrolą hormonów. Moja mama to ma i ma 2 zdrowych dzieciaków :)

Evell - chyba masz dokładnie takie plamienia jak ja miałam. Widoczne tylko gdy się trochę wewnątrz pogrzebie (przepraszam za dosłowność). U mnie przeszło najpierw po 1 dniu, potem po 2 dniach wróciło i przeszło po 2 / 3 dniach po luteinie i leżeniu, z Małym nic niepokojącego się nie działo. Nie wiadomo czemu plamienia - miałam w sumie 3 USG z tego powodu i nic nie wykryto. Mam nadzieję że ani u mnie ani u Ciebie już nie wrócą. Bierzesz luteinę?

Alamakota - gratuluję :-))))

Nieukowa - super fotki! Zazdroszczę Wam dziewczyny, u mnie genetycznie dopiero 17.12

Biore luteine 100 mg wczesniej brałąm 2x1 ale z racji że było wszystko dobrze na sotatniej wizycie gin kazał brać tylko 1 na noc teraz a potem odstawic jak sie skonczy luteina naprawde nie wiem skąd to plamienie bo nawet brzuch mnie nie boli tylko kuje troszke ale to normalne u mnie ost cały czas kuje no miejmy nadzieje,że już nie wróci ! a jaki kolor miałaś tych plamień dużo czy malutko ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grudzień ma zapisane oprócz morfologi glukoza mocz właśnie TSH HBS HCV HIV. Prosiałam, żeby pisał wszystkie rownież te tylko polecane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:51

• A1984 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell najpierw miała malusieńko takiej brązowej mazi (zauważyłam na tamponie przed badaniem moczu + następnego dnia ciut na bieliźnie). Potem miałam odrobinę śluzu zabarwioną na jasnoróżowo, potem już tylko jasnobrązowe / beżowe zabarwienie śluzu niewidoczne na bieliźnie. W sumie było tego malusio i też mnie nic nie bolało. Objawy ciążowe nadal mam więc zakładam że Maluch w brzuchu ostro fika i plamienia mu nie zaszkodziły :-)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj długa to historia ale jak chcecie to opowiem ;) Może komuś się lepiej zrobi :P
    Zaczęłam plamić już 2 dni przed terminem miesiączki. Myślałam że to @ właśnie sobie się rozkręca a tu zdziwienie na drugi dzień- czysto. Dlatego zrobiłam test, bo nigdy czegoś takiego nie miałam. Na drugi dzień poszłam do lekarza bo się wystraszyłam, tydzień wcześniej dostałam wyniki badań i okazało się że mam chlamydie, za wysokie TSH i prolaktynę (podobno nie powinnam zajść z taką) no i te plamienia. Na USG były dwa pęcherzyki ciążowe i miałam mięśniaka na macicy, dostałam duphaston 2x1. Tydzień później nadal 2 pęcherzyki, mięśniak i pomimo duphastonu nadal plamienia. W 7 tyg na USG było serduszko, ale jedno a po mięśniaku nie było śladu. Nadal mi się zdarzał różowy czy brązowy śluz lub nitki krwi ale nie panikowałam (starałam się ;) ). W 9 tyg na USG okazało się że jednak zarodki są dwa, ale jeden nie żywy- zatrzymał się w 7 tyg. Byłam co prawda przerażona, brudny śluz nadal się zdarzał ale lekarz kazał się nie martwić. Kolejne USG w 12 tyg, po martwym zarodku nie ma śladu a dzidziuś sobie ładnie skakał ;) Ostatni brązowawy śluz miałam kilka dni temu, ale to po seksie, trochę nas poniosło.

Mówiłam że długa historia, a dzidziuś rośnie (mam nadzieję ;) ) jak na drożdżach :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to skoro są tylko małe plamienia i na dodatek to nie krew żywa to też mysle,że nie ma co panikowac i leciec od razu do gina .Ale zawsze ta niepewnośc pozostaje mówiłam ost,że nie bede już panikowac i byłam szczęsliwa po ost wizycie ale znów mi sie niepokój udziela :(

• A1984 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Oj długa to historia ale jak chcecie to opowiem ;) Może komuś się lepiej zrobi :P
    Zaczęłam plamić już 2 dni przed terminem miesiączki. Myślałam że to @ właśnie sobie się rozkręca a tu zdziwienie na drugi dzień- czysto. Dlatego zrobiłam test, bo nigdy czegoś takiego nie miałam. Na drugi dzień poszłam do lekarza bo się wystraszyłam, tydzień wcześniej dostałam wyniki badań i okazało się że mam chlamydie, za wysokie TSH i prolaktynę (podobno nie powinnam zajść z taką) no i te plamienia. Na USG były dwa pęcherzyki ciążowe i miałam mięśniaka na macicy, dostałam duphaston 2x1. Tydzień później nadal 2 pęcherzyki, mięśniak i pomimo duphastonu nadal plamienia. W 7 tyg na USG było serduszko, ale jedno a po mięśniaku nie było śladu. Nadal mi się zdarzał różowy czy brązowy śluz lub nitki krwi ale nie panikowałam (starałam się ;) ). W 9 tyg na USG okazało się że jednak zarodki są dwa, ale jeden nie żywy- zatrzymał się w 7 tyg. Byłam co prawda przerażona, brudny śluz nadal się zdarzał ale lekarz kazał się nie martwić. Kolejne USG w 12 tyg, po martwym zarodku nie ma śladu a dzidziuś sobie ładnie skakał ;) Ostatni brązowawy śluz miałam kilka dni temu, ale to po seksie, trochę nas poniosło.

Mówiłam że długa historia, a dzidziuś rośnie (mam nadzieję ;) ) jak na drożdżach :)

Czarna dzięki! A czy prowadzisz normalny tryb życia czy leżysz (leżałaś do 12 tyg)?
    Bo ja już mam dość tego zalegania w łóżku, no ale do następnego wtorku chyba dam radę.. U mnie też plamienie się zaczęło następnego dnia po dość ostrym seksie (no ale też bez przesady, nie wyczynialiśmy nie wiadomo czego ;-))

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ