Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Evell wrote:No to skoro są tylko małe plamienia i na dodatek to nie krew żywa to też mysle,że nie ma co panikowac i leciec od razu do gina .Ale zawsze ta niepewnośc pozostaje mówiłam ost,że nie bede już panikowac i byłam szczęsliwa po ost wizycie ale znów mi sie niepokój udziela
Evell ja jednak bym na Twoim miejscu poszła jeśli jutro się nie skończą. Tak dla spokojnego sumienia. Prawdopodobnie to nic takiego ale lepiej być spokojną niż się zadręczać. Możesz też podskoczyć do szpitala - nie bagatelizują tego. -
nick nieaktualnyA1984 wrote:Evell ja jednak bym na Twoim miejscu poszła jeśli jutro się nie skończą. Tak dla spokojnego sumienia. Prawdopodobnie to nic takiego ale lepiej być spokojną niż się zadręczać. Możesz też podskoczyć do szpitala - nie bagatelizują tego.
Jeżeli sie powtórzą to pojade na ip albo do gina .Dzięki za wsparcieA1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Evell ja mam od czwartku plamienia. Bardzo male. Bylam w szpitalu a dzis na kontroli u ginki bo przez weekend zamartwialam sie tym. Ginka powiedziala ze jesli na usg nie stwierdza zadnej patologii to niema sie czym martwic. Takie plamienia wystepuja w 1 trymestrze w okolicach dni kiedy mialaby byc @. Ponoc 2 na 3 ciezarne to spotyka.
-
Evell wrote:Dziewczyny a czujecie teraz takie pobolewania wpodbrzuszu kłucia itp ? ja czuje takie ciągniecia jakby cały czas nie wiem jak to okreslic hm ?
Evell wcześniej pewnie też to czułaś tylko nie wczytywałaś się tak w sygnały ciała, teraz się przejmujesz bo plamienia...
Kłucia, ciągnięcia, napięcie brzucha - nie ma sie czym martwić
Skurcze, ból krzyża - jeśli silne należy skonsultować z gin -
Nieukowa superaśnie zdjecie
gratulacje
Alamakota gratuluje synka
sss u mnie tez podejzewali hashimoto bo kortyzol mam wysoki i anty Tpo i tg niebyly do konca prawidlowe ale po powtornych badaniach wyszly w normie. Choc kortyzol ciagle mam podwyzszonychyba ze stresu
Mam problem z netem i niedoczytuje wszystkich wpisow. Jesli byly dzis jeszcze inne wizytujace to mam nadzieje ze pomyslne
Joasia trzymam kciuki za Ciebie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatha81 wrote:Nieukowa superaśnie zdjecie
gratulacje
Alamakota gratuluje synka
sss u mnie tez podejzewali hashimoto bo kortyzol mam wysoki i anty Tpo i tg niebyly do konca prawidlowe ale po powtornych badaniach wyszly w normie. Choc kortyzol ciagle mam podwyzszonychyba ze stresu
Mam problem z netem i niedoczytuje wszystkich wpisow. Jesli byly dzis jeszcze inne wizytujace to mam nadzieje ze pomyslne
Joasia trzymam kciuki za Ciebie
Jaki masz kortyzol wieczorny ? ja miałam za pierwszym razem ponad 15,95 czyli za wysoki ikazałami powtórzyć wyszedł 11,59 w normie a tak to bym już miała skierowanie do szpitala teraz poranny mi wyszedł za wysoki ponad 23,9 ale gin mowila ze ok. -
Allorene może Ci gin coś przepisać, a jeśli nie to idź do endokrynologa już z wynikami ft3, ft4, anty-TPO i anty-TG bo i tak będzie Ci kazał zrobić pewnie. Ja miałam TSH 3,5 a teraz mi spadło ładnie do 0,89
Tak jak Katha chodzę na wizyty co 6-8 tygodni i mam brać leki co najmniej do 18 tyg bo wtedy dziecko ma już własną tarczycę.
Katha81 lubi tę wiadomość
-
A1984 wrote:Mój gin endo
Ale tu nie chodzi tylko o TSH, na (tylko) tej podstawie nie powinno się przypisywać leków
Badałaś Ft3 i Ft4?
fT4. 14,11 pmol/l. 12 - 22
P-ciała p/peroksydazie tarczycowej (s)12,04 IU/ml< 34
ATG (antytyreoglobulinowe)12,3 IU/ml< 115
TSH (s)3,52 mU/l0,27 - 4,2
Tyle, spróbuje sie zapisać na wizytę. Buźki :* -
Alorrene13 wrote:fT4. 14,11 pmol/l. 12 - 22
P-ciała p/peroksydazie tarczycowej (s)12,04 IU/ml< 34
ATG (antytyreoglobulinowe)12,3 IU/ml< 115
TSH (s)3,52 mU/l0,27 - 4,2
Tyle, spróbuje sie zapisać na wizytę. Buźki :*
Nie jestem endo ale FT4 powinnnaś mieć w połowie skali, koło 17. Co w połączeniu z takim TSH wygląda na lekką niedoczynność dla osoby koło 30 (takie wyniki ma się koło 50 - wtedy są ok). w normalnym życiu pewnie nie przeszkadza ale w ciąży lepiej skonsultować. Co do przeciwciał - nie wiem jak to się interpretuje bo moje wyniki były zawsze inaczej podawane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 23:07