X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    fT4. 14,11 pmol/l. 12 - 22
    P-ciała p/peroksydazie tarczycowej (s)12,04 IU/ml< 34
    ATG (antytyreoglobulinowe)12,3 IU/ml< 115
    TSH (s)3,52 mU/l0,27 - 4,2

Tyle, spróbuje sie zapisać na wizytę. Buźki :*

Kochana mi endokrynolog mowila ze jak nie ma hashimoto to wg nie powinno byc przeciwcial a ty widze masz tam jakies wskazniki. Nie umiem tego zinterpretowac moze idz do swojego endo.

• lilirose Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz TSH niecałe 2,2, na początku ciąży 3,3, tuż przed zajściem 2,1 a w ogóle leczyłam się od 4,7. Teraz biorę zamiennie 50 mg i 75 mg euthyroxu, bo jest plan zbicia do 1,5. I chodzę osobno do endo i osobno do gin :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Kochana mi endokrynolog mowila ze jak nie ma hashimoto to wg nie powinno byc przeciwcial a ty widze masz tam jakies wskazniki. Nie umiem tego zinterpretowac moze idz do swojego endo.

Pierwsze słyszę coś takiego :P To też zależy od labo bo ja mam niby taką samą jednostkę, a normy w ogóle inne. U mnie np a-TPO mam <1,0 norma do 5,6 a a-TG 2,71 norma do 4,11 i mój endo twierdzi że jest super.

Allorene najlepiej idź do endokrynologa :) jak widać co lekarz to co innego, a i my lekarzami nie jesteśmy :) Ja wiem tylko że za wysokie TSH w ciąży może być groźne i to mogła być jedna z przyczyn obumarcia mojej pierwszej ciąży. Na pewno trzeba coś tym zrobić :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie :) Progenitura fika i tańczy Makarenę w brzuchu :) Niestety długo się nie napatrzyłam, bo lekarz właściwie tylko zmierzył dzidzię i powiedział, że wielkość kwalifikuje do USG genetycznego i umówił mnie na kolejny wtorek 2.12.
    W sumie teraz rzeczywiście nie było sensu robić dłuższego USG skoro za tydzień będzie robione takie dokładne, ale ja bym mogła nawet bez żadnych pomiarów się gapić na nie :) Taka się uczuciowa zrobiłam, kto by pomyślał :)

Cieszę się dziewczyny, że u was też w porządku :) Niekuowa, ta fota naprawdę wyborna :)

Poza tym jeszcze napiszę wam coś śmiesznego - jakiś czas temu powiedziałam mężowi, że niedługo będzie musiał zacząć gadać do brzucha, bo już dziecko będzie słyszeć, a on popykał mnie w brzuch i mówi "cześć płodzie" :) hehe normalnie poziom czułości 100% :) Od tej mówimy na młode "progenitura". Mam nadzieję, że dziecko odziedziczy to kretyńskie poczucie humoru, bo inaczej może się czuć trochę pokrzywdzone :)

Katha81, Z., Inesicia, Aka81, Nieukowa, aga87 lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena to fajnie ze 'progenitura' sobie tam fika ;) za tydzien bedzie mozna dluzej poogladac :) ja i kasika tez mamy 2.12. Usg genetyczne :)

A wlasnie kasika co u Ciebie? Nadal jestes w szpitalu.?

Eowena lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Mam nadzieję, że do czerwca wszystkie będę już tylko takie. My dziś zaczynamy II trymestr i ogromnie się z tego powodu cieszę. Wczoraj pochwaliłam się mojej przyjaciółce i teraz mam w sobie mnóstwo pozytywnej energii;) W Rossmanie nabyłam wczoraj balsam przeciw rozstępom MAMA-CARE z Efektima. Słyszała któraś coś o tym? Bo w sumie to nie czytałam żadnych opinii tylko wzięłam w ciemno.
    PS. Nieukowa, ale to Twoje Maleństwo duże:) Zaczynam mieć kompleksy bo mój Kropek miał zaledwie 5,71 cm i podobno odpowiadało to 12t2d.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Z. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

Byłam ponownie u gina i dzieć ma już prawie 7 cm :) Odpowiada bodajże 13t1d. I niespodziewany news - dowiedzieliśmy się że raczej będzie chłopak :) Wciąż mam uśmiech na twarzy :)

Miłego dzionka :)

Inesicia, Truskaweczka250, Aka81, Gonia123, Katha81, Eowena, BrumBrumek, aga87, Joasia:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)
    Gratuluję udanych wizyt i takich super wieści :) swoją drogą ciekawe ile się spełni z obstawiania płci w tak wczesnym tygodniu :)
    Za wizytujące w tym tygodniu 3mam kciuki :) My czekamy do czwartku a później wizyta już u mojego gina w śr :)
    Pogodnego dnia <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello...witam się po ciężkiej nocy z migrena, musialam wziac paracetamol bo myślałam ze umrę nie mogłam spac wiercilam się moze to z nerwów przed usg prenatalnym dzisiejszym...nie wiem. Znowu czuje się nie w ciąży chyba poki nie poczuje ruchów to bede panikowac przed każdym usg. Moze was to denerwuje ale to jest silniejsze odemnie.

Ja mam Hashimoto bo wyszły mi przeciwciała i mam subkliniczna niedoczynność biorę euthyrox 75 a teraz lekarz kazał mi zrobić tylko ft4 bo ponoć tsh w ciąży moze pokazywać cuda a ważne żeby ft4 były w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 10:00

preg.png[/url]
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Alamakota i Z. Gratulacje dla Was;) Synków:)

Ja mam wizytę jutro kurcze denerwuję się troszkę ja raczej nie zobaczę płci bo będę miała zwykłe a na 3d to pójdę może na Mikołaja 6.12 zrobić Prezencik dla Wszystkich Domowników:)

Z., elukkkcha245 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    PS. Nieukowa, ale to Twoje Maleństwo duże:) Zaczynam mieć kompleksy bo mój Kropek miał zaledwie 5,71 cm i podobno odpowiadało to 12t2d.

inesicia podzielam twoje zdanie bo mój kropek ma 57mm

ea895dd043.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elukkkcha245 wrote:
    inesicia podzielam twoje zdanie bo mój kropek ma 57mm

E tam. Najważniejsze że rośnie z wizyty na wizyte :) Mój maluch jest teraz wiekszy ale jak dobije na koniec do 3 kg to bede zadowolona bo drobna jestem i ogolnie dzieci w rodzinie małe się rodziły :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gratuluję wszystkich pozytywnych wizyt, super wieści i bardzo się cieszę!!!:)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdroszczę tych pięknych widoków Eeehhh jak tu przyspieszyć czas jak w pracy się tak wlecze

preg.png[/url]
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13, Nieukowa, elukkkcha245, Alamakota gratuluje wam Dziewczyny :) Super, że dzidzie tak rosną :) Ciekawe ile mój bobasek urósł - jutro się dowiem, ajaj już nie mogę się doczekać :) :) Jeszcze idzie ze mną mąż, po raz pierwszy zobaczy maleństwo.

Alorrene13, elukkkcha245, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Hejo :)

Byłam ponownie u gina i dzieć ma już prawie 7 cm :) Odpowiada bodajże 13t1d. I niespodziewany news - dowiedzieliśmy się że raczej będzie chłopak :) Wciąż mam uśmiech na twarzy :)

Miłego dzionka :)

Ale rośnie maluszek :) super

Z. lubi tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. gratuluje :)
    Ja tez jestem ciekawa jak to typowanie plci sie sprawdzi :)

Z. lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę! też już bym chciałam wiedzieć! :-) Myślicie że jest opcja że dowiem się za tydzień na zwykłym USG - to będzie 10+5? A tak naprawdę 11 bo maluch jest kilka dni do przodu. Bo genetyczne mam dopiero 17.12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 11:18

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się z Waszych udanych wizyt :)

Z., gratuluję synka :)

Dziewczyny, też odwiedzacie gina razem z mężami, partnerami? Wchodzą z Wami do gabinetu, przysłuchują się rozmowie, patrzą na USG?

Z. lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja ja totra śmietankowo-czekoladowego poprawiłam boczkiem jestem normalnie w szoku hanhahahaha

Katha81, Nieukowa lubią tę wiadomość

ea895dd043.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ