X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    fT4. 14,11 pmol/l. 12 - 22
    P-ciała p/peroksydazie tarczycowej (s)12,04 IU/ml< 34
    ATG (antytyreoglobulinowe)12,3 IU/ml< 115
    TSH (s)3,52 mU/l0,27 - 4,2

Tyle, spróbuje sie zapisać na wizytę. Buźki :*

Kochana mi endokrynolog mowila ze jak nie ma hashimoto to wg nie powinno byc przeciwcial a ty widze masz tam jakies wskazniki. Nie umiem tego zinterpretowac moze idz do swojego endo.

• lilirose Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz TSH niecałe 2,2, na początku ciąży 3,3, tuż przed zajściem 2,1 a w ogóle leczyłam się od 4,7. Teraz biorę zamiennie 50 mg i 75 mg euthyroxu, bo jest plan zbicia do 1,5. I chodzę osobno do endo i osobno do gin :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Kochana mi endokrynolog mowila ze jak nie ma hashimoto to wg nie powinno byc przeciwcial a ty widze masz tam jakies wskazniki. Nie umiem tego zinterpretowac moze idz do swojego endo.

Pierwsze słyszę coś takiego :P To też zależy od labo bo ja mam niby taką samą jednostkę, a normy w ogóle inne. U mnie np a-TPO mam <1,0 norma do 5,6 a a-TG 2,71 norma do 4,11 i mój endo twierdzi że jest super.

Allorene najlepiej idź do endokrynologa :) jak widać co lekarz to co innego, a i my lekarzami nie jesteśmy :) Ja wiem tylko że za wysokie TSH w ciąży może być groźne i to mogła być jedna z przyczyn obumarcia mojej pierwszej ciąży. Na pewno trzeba coś tym zrobić :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie :) Progenitura fika i tańczy Makarenę w brzuchu :) Niestety długo się nie napatrzyłam, bo lekarz właściwie tylko zmierzył dzidzię i powiedział, że wielkość kwalifikuje do USG genetycznego i umówił mnie na kolejny wtorek 2.12.
    W sumie teraz rzeczywiście nie było sensu robić dłuższego USG skoro za tydzień będzie robione takie dokładne, ale ja bym mogła nawet bez żadnych pomiarów się gapić na nie :) Taka się uczuciowa zrobiłam, kto by pomyślał :)

Cieszę się dziewczyny, że u was też w porządku :) Niekuowa, ta fota naprawdę wyborna :)

Poza tym jeszcze napiszę wam coś śmiesznego - jakiś czas temu powiedziałam mężowi, że niedługo będzie musiał zacząć gadać do brzucha, bo już dziecko będzie słyszeć, a on popykał mnie w brzuch i mówi "cześć płodzie" :) hehe normalnie poziom czułości 100% :) Od tej mówimy na młode "progenitura". Mam nadzieję, że dziecko odziedziczy to kretyńskie poczucie humoru, bo inaczej może się czuć trochę pokrzywdzone :)

Katha81, Z., Inesicia, Aka81, Nieukowa, aga87 lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena to fajnie ze 'progenitura' sobie tam fika ;) za tydzien bedzie mozna dluzej poogladac :) ja i kasika tez mamy 2.12. Usg genetyczne :)

A wlasnie kasika co u Ciebie? Nadal jestes w szpitalu.?

Eowena lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Mam nadzieję, że do czerwca wszystkie będę już tylko takie. My dziś zaczynamy II trymestr i ogromnie się z tego powodu cieszę. Wczoraj pochwaliłam się mojej przyjaciółce i teraz mam w sobie mnóstwo pozytywnej energii;) W Rossmanie nabyłam wczoraj balsam przeciw rozstępom MAMA-CARE z Efektima. Słyszała któraś coś o tym? Bo w sumie to nie czytałam żadnych opinii tylko wzięłam w ciemno.
    PS. Nieukowa, ale to Twoje Maleństwo duże:) Zaczynam mieć kompleksy bo mój Kropek miał zaledwie 5,71 cm i podobno odpowiadało to 12t2d.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Z. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

Byłam ponownie u gina i dzieć ma już prawie 7 cm :) Odpowiada bodajże 13t1d. I niespodziewany news - dowiedzieliśmy się że raczej będzie chłopak :) Wciąż mam uśmiech na twarzy :)

Miłego dzionka :)

Inesicia, Truskaweczka250, Aka81, Gonia123, Katha81, Eowena, BrumBrumek, aga87, Joasia:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)
    Gratuluję udanych wizyt i takich super wieści :) swoją drogą ciekawe ile się spełni z obstawiania płci w tak wczesnym tygodniu :)
    Za wizytujące w tym tygodniu 3mam kciuki :) My czekamy do czwartku a później wizyta już u mojego gina w śr :)
    Pogodnego dnia <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello...witam się po ciężkiej nocy z migrena, musialam wziac paracetamol bo myślałam ze umrę nie mogłam spac wiercilam się moze to z nerwów przed usg prenatalnym dzisiejszym...nie wiem. Znowu czuje się nie w ciąży chyba poki nie poczuje ruchów to bede panikowac przed każdym usg. Moze was to denerwuje ale to jest silniejsze odemnie.

Ja mam Hashimoto bo wyszły mi przeciwciała i mam subkliniczna niedoczynność biorę euthyrox 75 a teraz lekarz kazał mi zrobić tylko ft4 bo ponoć tsh w ciąży moze pokazywać cuda a ważne żeby ft4 były w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 10:00

preg.png[/url]
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Alamakota i Z. Gratulacje dla Was;) Synków:)

Ja mam wizytę jutro kurcze denerwuję się troszkę ja raczej nie zobaczę płci bo będę miała zwykłe a na 3d to pójdę może na Mikołaja 6.12 zrobić Prezencik dla Wszystkich Domowników:)

Z., elukkkcha245 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    PS. Nieukowa, ale to Twoje Maleństwo duże:) Zaczynam mieć kompleksy bo mój Kropek miał zaledwie 5,71 cm i podobno odpowiadało to 12t2d.

inesicia podzielam twoje zdanie bo mój kropek ma 57mm

ea895dd043.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elukkkcha245 wrote:
    inesicia podzielam twoje zdanie bo mój kropek ma 57mm

E tam. Najważniejsze że rośnie z wizyty na wizyte :) Mój maluch jest teraz wiekszy ale jak dobije na koniec do 3 kg to bede zadowolona bo drobna jestem i ogolnie dzieci w rodzinie małe się rodziły :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gratuluję wszystkich pozytywnych wizyt, super wieści i bardzo się cieszę!!!:)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdroszczę tych pięknych widoków Eeehhh jak tu przyspieszyć czas jak w pracy się tak wlecze

preg.png[/url]
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13, Nieukowa, elukkkcha245, Alamakota gratuluje wam Dziewczyny :) Super, że dzidzie tak rosną :) Ciekawe ile mój bobasek urósł - jutro się dowiem, ajaj już nie mogę się doczekać :) :) Jeszcze idzie ze mną mąż, po raz pierwszy zobaczy maleństwo.

Alorrene13, elukkkcha245, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Hejo :)

Byłam ponownie u gina i dzieć ma już prawie 7 cm :) Odpowiada bodajże 13t1d. I niespodziewany news - dowiedzieliśmy się że raczej będzie chłopak :) Wciąż mam uśmiech na twarzy :)

Miłego dzionka :)

Ale rośnie maluszek :) super

Z. lubi tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. gratuluje :)
    Ja tez jestem ciekawa jak to typowanie plci sie sprawdzi :)

Z. lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę! też już bym chciałam wiedzieć! :-) Myślicie że jest opcja że dowiem się za tydzień na zwykłym USG - to będzie 10+5? A tak naprawdę 11 bo maluch jest kilka dni do przodu. Bo genetyczne mam dopiero 17.12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 11:18

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się z Waszych udanych wizyt :)

Z., gratuluję synka :)

Dziewczyny, też odwiedzacie gina razem z mężami, partnerami? Wchodzą z Wami do gabinetu, przysłuchują się rozmowie, patrzą na USG?

Z. lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja ja totra śmietankowo-czekoladowego poprawiłam boczkiem jestem normalnie w szoku hanhahahaha

Katha81, Nieukowa lubią tę wiadomość

ea895dd043.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ