Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlorrene13 wrote:fT4. 14,11 pmol/l. 12 - 22
P-ciała p/peroksydazie tarczycowej (s)12,04 IU/ml< 34
ATG (antytyreoglobulinowe)12,3 IU/ml< 115
TSH (s)3,52 mU/l0,27 - 4,2
Tyle, spróbuje sie zapisać na wizytę. Buźki :*
Kochana mi endokrynolog mowila ze jak nie ma hashimoto to wg nie powinno byc przeciwcial a ty widze masz tam jakies wskazniki. Nie umiem tego zinterpretowac moze idz do swojego endo. -
Ja mam teraz TSH niecałe 2,2, na początku ciąży 3,3, tuż przed zajściem 2,1 a w ogóle leczyłam się od 4,7. Teraz biorę zamiennie 50 mg i 75 mg euthyroxu, bo jest plan zbicia do 1,5. I chodzę osobno do endo i osobno do ginSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Evell wrote:Kochana mi endokrynolog mowila ze jak nie ma hashimoto to wg nie powinno byc przeciwcial a ty widze masz tam jakies wskazniki. Nie umiem tego zinterpretowac moze idz do swojego endo.
Pierwsze słyszę coś takiegoTo też zależy od labo bo ja mam niby taką samą jednostkę, a normy w ogóle inne. U mnie np a-TPO mam <1,0 norma do 5,6 a a-TG 2,71 norma do 4,11 i mój endo twierdzi że jest super.
Allorene najlepiej idź do endokrynologajak widać co lekarz to co innego, a i my lekarzami nie jesteśmy
Ja wiem tylko że za wysokie TSH w ciąży może być groźne i to mogła być jedna z przyczyn obumarcia mojej pierwszej ciąży. Na pewno trzeba coś tym zrobić
-
Ja też już po wizycie
Progenitura fika i tańczy Makarenę w brzuchu
Niestety długo się nie napatrzyłam, bo lekarz właściwie tylko zmierzył dzidzię i powiedział, że wielkość kwalifikuje do USG genetycznego i umówił mnie na kolejny wtorek 2.12.
W sumie teraz rzeczywiście nie było sensu robić dłuższego USG skoro za tydzień będzie robione takie dokładne, ale ja bym mogła nawet bez żadnych pomiarów się gapić na nieTaka się uczuciowa zrobiłam, kto by pomyślał
Cieszę się dziewczyny, że u was też w porządkuNiekuowa, ta fota naprawdę wyborna
Poza tym jeszcze napiszę wam coś śmiesznego - jakiś czas temu powiedziałam mężowi, że niedługo będzie musiał zacząć gadać do brzucha, bo już dziecko będzie słyszeć, a on popykał mnie w brzuch i mówi "cześć płodzie"hehe normalnie poziom czułości 100%
Od tej mówimy na młode "progenitura". Mam nadzieję, że dziecko odziedziczy to kretyńskie poczucie humoru, bo inaczej może się czuć trochę pokrzywdzone
Katha81, Z., Inesicia, Aka81, Nieukowa, aga87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Mam nadzieję, że do czerwca wszystkie będę już tylko takie. My dziś zaczynamy II trymestr i ogromnie się z tego powodu cieszę. Wczoraj pochwaliłam się mojej przyjaciółce i teraz mam w sobie mnóstwo pozytywnej energii;) W Rossmanie nabyłam wczoraj balsam przeciw rozstępom MAMA-CARE z Efektima. Słyszała któraś coś o tym? Bo w sumie to nie czytałam żadnych opinii tylko wzięłam w ciemno.
PS. Nieukowa, ale to Twoje Maleństwo duże:) Zaczynam mieć kompleksy bo mój Kropek miał zaledwie 5,71 cm i podobno odpowiadało to 12t2d. -
Hejo
Byłam ponownie u gina i dzieć ma już prawie 7 cmOdpowiada bodajże 13t1d. I niespodziewany news - dowiedzieliśmy się że raczej będzie chłopak
Wciąż mam uśmiech na twarzy
Miłego dzionkaInesicia, Truskaweczka250, Aka81, Gonia123, Katha81, Eowena, BrumBrumek, aga87, Joasia:) lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
hejo
Gratuluję udanych wizyt i takich super wieściswoją drogą ciekawe ile się spełni z obstawiania płci w tak wczesnym tygodniu
Za wizytujące w tym tygodniu 3mam kciukiMy czekamy do czwartku a później wizyta już u mojego gina w śr
Pogodnego dnia -
Hello...witam się po ciężkiej nocy z migrena, musialam wziac paracetamol bo myślałam ze umrę nie mogłam spac wiercilam się moze to z nerwów przed usg prenatalnym dzisiejszym...nie wiem. Znowu czuje się nie w ciąży chyba poki nie poczuje ruchów to bede panikowac przed każdym usg. Moze was to denerwuje ale to jest silniejsze odemnie.
Ja mam Hashimoto bo wyszły mi przeciwciała i mam subkliniczna niedoczynność biorę euthyrox 75 a teraz lekarz kazał mi zrobić tylko ft4 bo ponoć tsh w ciąży moze pokazywać cuda a ważne żeby ft4 były w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 10:00
[/url]
-
Witajcie:)
Alamakota i Z. Gratulacje dla Was;) Synków:)
Ja mam wizytę jutro kurcze denerwuję się troszkę ja raczej nie zobaczę płci bo będę miała zwykłe a na 3d to pójdę może na Mikołaja 6.12 zrobić Prezencik dla Wszystkich Domowników:)Z., elukkkcha245 lubią tę wiadomość
-
elukkkcha245 wrote:inesicia podzielam twoje zdanie bo mój kropek ma 57mm
E tam. Najważniejsze że rośnie z wizyty na wizyteMój maluch jest teraz wiekszy ale jak dobije na koniec do 3 kg to bede zadowolona bo drobna jestem i ogolnie dzieci w rodzinie małe się rodziły
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Alorrene13, Nieukowa, elukkkcha245, Alamakota gratuluje wam Dziewczyny
Super, że dzidzie tak rosną
Ciekawe ile mój bobasek urósł - jutro się dowiem, ajaj już nie mogę się doczekać
Jeszcze idzie ze mną mąż, po raz pierwszy zobaczy maleństwo.
Alorrene13, elukkkcha245, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Z. wrote:Hejo
Byłam ponownie u gina i dzieć ma już prawie 7 cmOdpowiada bodajże 13t1d. I niespodziewany news - dowiedzieliśmy się że raczej będzie chłopak
Wciąż mam uśmiech na twarzy
Miłego dzionka
Ale rośnie maluszeksuper
Z. lubi tę wiadomość
-
Ale Wam zazdroszczę! też już bym chciałam wiedzieć!
Myślicie że jest opcja że dowiem się za tydzień na zwykłym USG - to będzie 10+5? A tak naprawdę 11 bo maluch jest kilka dni do przodu. Bo genetyczne mam dopiero 17.12
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 11:18
-
Cieszę się z Waszych udanych wizyt
Z., gratuluję synka
Dziewczyny, też odwiedzacie gina razem z mężami, partnerami? Wchodzą z Wami do gabinetu, przysłuchują się rozmowie, patrzą na USG?Z. lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥