Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaaaa! Laseczki ja na szybko bo obiad stygnie
Oto moje 6 centymetrów szczęścia, które jak świetnie obrazuje zdjęcie, ma nas głęboko w DOOOPIE!!!
A za to zdjęcie nasz gin powinien na world press photo wystartować: mały odwrócił się dupskiem i nijak nie szło go podejść w 3D, ja już zrezygnowałam, a spec zrobił ujęcie od tyłu po którym mi szczęka opadła (nieostre mi wyszło zdj. usg, ale jest mega w rzeczywistości!)
.
.
.
.
.
.
Truskaweczka250, Alorrene13, Z., Czarnaa94, Joasia:), BrumBrumek, simon86, Eowena, elukkkcha245, Rozalia, aga87 lubią tę wiadomość
-
Nieukowaaaa
Ale mnie zaszokowalaś. Bardzo dobre masz te zdjęcia! Brzuch czy dopochwowo? Gratuluje, super!
Moja ginka dziś stwierdziła ze 11 tydzień to zrobimy usg przez brzuch już i jakość zdjęć była kiepściutka.
Twoja Fasolucha może jednak starsza bo moja ma 4,6 cm i to w normie książkowo podobnoa moze Ty jesteś wysoka ?
Serce biło, jakaś niewyraźna rączka była, słuchanie serducha było. Ogólnie jestem happy
A za tydzień genetyczneNieukowa lubi tę wiadomość
-
No wlasnie, niesamowite ze taki juz podobny do niemowlecia a to dopiero 12 tydzien...
W ogole ruszal lapkami jak najety, krecil nimi i wszystkie 3d nieostre wychodzily, to bylo jedyne ostre
W 2d mamy 6,05cm crl, NT 1,3 i obecna kosc nosowaPlus z racji dupnego ustawienia widzielismy ten caly wzgorek plciowy (bez zgadywania plci) i miednice w przekroju, idealnie jak u doroslego tylko z chrzastki
dalej jestem w szoku! Nawet mezowi sie podobalo i az z wrazenia zaniemowil
dzieki za kciuki i sciskam was bardzo mocno! Czekam na kolejne dobre niusy od Was!Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Alorrene ja mialam dowcipnie jeszcze. Bez tego byloby malo wyrazne zapewne... Maluch wyrosl z 11t2d na 11t6dc, to ciekawe, bo ostatnio byl o czasie a nawet o 3 dni mlodszy...
e tam nfz, prywatnie oczywiscie... jutro mam zwykla wizyte na usg, takze takich fajerwerkow sie wiecej nie spodziewamWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 18:39
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Nieukowa jakie piekne zdjecie, zazdroszcze normalnie. Ja ide jutor na to 3d tez wam wysle zdecie. Ja dzisiaj jakas nerwowa jestem , chcialkam sie zdrzemnac pol godzinki a moje dziecko po obiedzie placze mi specjalnie ze chce platki z mlekiem...jak wrzasnelam na nia i poszlam plakac, hehe smieszne to teraz dla mnie, ipnie wiem czemu tak zrobilam.
[/url]
-
Nieukowa cudne! A ja się moim zdjęciem w 3d zachwycałam
Przy Twoim się chowa
No ale ja miałam przez brzuch. Faktycznie duże to Wasze bobo, Nasz miał 6 cm w 12t 0d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 18:57
-
nick nieaktualnySuper te fotki i ze wszystko jest ok !
Ja miałam w zeszłą środę USG brzuszne więc fotki mało wyraźne . Właśnie wróciłam ze spotkania rodziców w przedszkolu. Jestem dumna z mojego 5 latka bo najlepiej czyta i pisze.
w mikołajki jedzie na turniej szachowy:) musiałam się pochwalić. Przecież tak niedawno był małą fasolką w moim brzuszku.
I znów wieczorna zachcianka ... tylko skąd tu wziąść gołąbki w sosie pomidorowymA1984, Nieukowa, Eowena, Katha81, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny spotkalyscie sie moze z choroba Hashimoto? Okazalo sie dzisiaj ze moja siostra ja ma. Siostra sie wygadala ze jestem w ciazy i lekarka jej przekazala ze musze powiedziec mojmu ginekologowi bo to wazne. Podala mi nawet jakie musze badania porobic. Samo TSH i FT3 i FT4 jej nie wykrywa. I co ja mam teraz myslec?Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysss wrote:Hej dziewczyny spotkalyscie sie moze z choroba Hashimoto? Okazalo sie dzisiaj ze moja siostra ja ma. Siostra sie wygadala ze jestem w ciazy i lekarka jej przekazala ze musze powiedziec mojmu ginekologowi bo to wazne. Podala mi nawet jakie musze badania porobic. Samo TSH i FT3 i FT4 jej nie wykrywa. I co ja mam teraz myslec?
U mnie było podejrzenie hashimoto ale na szczescie obyło sie na strachu, masz skłonnosci do tycia ? różowe rozsępy na brzuchu udach pośladkach ? jezeli tak to możesz mieć tą chorobe zrób badania na kortyzol jak będziesz miała wysoki wieczorem to raczej masz tą chorobe musisz zrobić badania na pc-anty tg itp. -
sss wrote:Hej dziewczyny spotkalyscie sie moze z choroba Hashimoto? Okazalo sie dzisiaj ze moja siostra ja ma. Siostra sie wygadala ze jestem w ciazy i lekarka jej przekazala ze musze powiedziec mojmu ginekologowi bo to wazne. Podala mi nawet jakie musze badania porobic. Samo TSH i FT3 i FT4 jej nie wykrywa. I co ja mam teraz myslec?
Kochana, przede wszystkim nie denerwuj sięLekarka ma rację, powinnaś dostać skierowanie na badania TSH, ft3, ft4, anty-TPO i anty-TG (to właśnie te 2 ostatnie pozwalają na wykrycie Hashimoto). Jeśli TSH będzie za wysokie to do endokrynologa. Tej choroby co prawda nie można wyleczyć, ale można powstrzymać jej postępowanie. Po prostu będziesz musiała brać leki i być pod stałą opieką endokrynologa, zwłaszcza w ciąży. To tylko tak strasznie brzmi