X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa! Laseczki ja na szybko bo obiad stygnie :D

Oto moje 6 centymetrów szczęścia, które jak świetnie obrazuje zdjęcie, ma nas głęboko w DOOOPIE!!! :D

67hjtzx5lcrh_t.jpg

A za to zdjęcie nasz gin powinien na world press photo wystartować: mały odwrócił się dupskiem i nijak nie szło go podejść w 3D, ja już zrezygnowałam, a spec zrobił ujęcie od tyłu po którym mi szczęka opadła (nieostre mi wyszło zdj. usg, ale jest mega w rzeczywistości!)

.
    .
    .
    .
    .
    .
    yxf2lnyxcmep_t.jpg

Truskaweczka250, Alorrene13, Z., Czarnaa94, Joasia:), BrumBrumek, simon86, Eowena, elukkkcha245, Rozalia, aga87 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj jaki duzy i slodziak. Mam nadzieje ze ja niedluge tez zobacze. To juz czlowieczek taki. Wzruszylam sie.

Nieukowa lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakie duże maleństwo super te w 3d ja też chce☺grunt ze rośnie i jest ok a kiedyś się odwróci

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowaaaa :)
    Ale mnie zaszokowalaś. Bardzo dobre masz te zdjęcia! Brzuch czy dopochwowo? Gratuluje, super!
    Moja ginka dziś stwierdziła ze 11 tydzień to zrobimy usg przez brzuch już i jakość zdjęć była kiepściutka.
    Twoja Fasolucha może jednak starsza bo moja ma 4,6 cm i to w normie książkowo podobno ;) a moze Ty jesteś wysoka ? ;)
    Serce biło, jakaś niewyraźna rączka była, słuchanie serducha było. Ogólnie jestem happy :D
    A za tydzień genetyczne <3

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, niesamowite ze taki juz podobny do niemowlecia a to dopiero 12 tydzien...
    W ogole ruszal lapkami jak najety, krecil nimi i wszystkie 3d nieostre wychodzily, to bylo jedyne ostre ;)

W 2d mamy 6,05cm crl, NT 1,3 i obecna kosc nosowa ;) Plus z racji dupnego ustawienia widzielismy ten caly wzgorek plciowy (bez zgadywania plci) i miednice w przekroju, idealnie jak u doroslego tylko z chrzastki ;) dalej jestem w szoku! Nawet mezowi sie podobalo i az z wrazenia zaniemowil ;)

dzieki za kciuki i sciskam was bardzo mocno! Czekam na kolejne dobre niusy od Was!

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne to 3d, to z NFZ? (Szok ;) )
    :D miłego wieczorku, jedziemy coś zjeść :*

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene ja mialam dowcipnie jeszcze. Bez tego byloby malo wyrazne zapewne... Maluch wyrosl z 11t2d na 11t6dc, to ciekawe, bo ostatnio byl o czasie a nawet o 3 dni mlodszy...

e tam nfz, prywatnie oczywiscie... jutro mam zwykla wizyte na usg, takze takich fajerwerkow sie wiecej nie spodziewam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 18:39

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wszystko jasne ;) ;) ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa jakie piekne zdjecie, zazdroszcze normalnie. Ja ide jutor na to 3d tez wam wysle zdecie. Ja dzisiaj jakas nerwowa jestem , chcialkam sie zdrzemnac pol godzinki a moje dziecko po obiedzie placze mi specjalnie ze chce platki z mlekiem...jak wrzasnelam na nia i poszlam plakac, hehe smieszne to teraz dla mnie, ipnie wiem czemu tak zrobilam.

preg.png[/url]
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa cudne! A ja się moim zdjęciem w 3d zachwycałam :D Przy Twoim się chowa :) No ale ja miałam przez brzuch. Faktycznie duże to Wasze bobo, Nasz miał 6 cm w 12t 0d :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 18:57

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie podobno maluchy już rosną sobie jak im się podoba, każdy w innym tempie i zazwyczaj nie zgadza się to z OM :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super te fotki i ze wszystko jest ok ! :) Ja miałam w zeszłą środę USG brzuszne więc fotki mało wyraźne . Właśnie wróciłam ze spotkania rodziców w przedszkolu. Jestem dumna z mojego 5 latka bo najlepiej czyta i pisze. ;) w mikołajki jedzie na turniej szachowy:) musiałam się pochwalić. Przecież tak niedawno był małą fasolką w moim brzuszku.

I znów wieczorna zachcianka ... tylko skąd tu wziąść gołąbki w sosie pomidorowym :)

A1984, Nieukowa, Eowena, Katha81, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell jak samopoczucie ? Mam nadzieje że wszystko dobrze ?

• A1984 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super film
    http://vod.pl/programy-tv/odyseja-zycia-od-pozadania-do-plodu/1wh6w

evell, jak u Ciebie?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia ja mam gołąbki :-) były dzisiaj na obiad, ale trochę się zostało :-) Nieukowa śliczne zdjęcie :-)

• sss Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny spotkalyscie sie moze z choroba Hashimoto? Okazalo sie dzisiaj ze moja siostra ja ma. Siostra sie wygadala ze jestem w ciazy i lekarka jej przekazala ze musze powiedziec mojmu ginekologowi bo to wazne. Podala mi nawet jakie musze badania porobic. Samo TSH i FT3 i FT4 jej nie wykrywa. I co ja mam teraz myslec?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem wkładka jest czysta ciągle chodze spradzwdzam ale jak wycieram to troszeczke ciut takiej wydzieliny brązowej jest czemu tak jest ? ja sie więcej stresu najem a wszystko było dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Hej dziewczyny spotkalyscie sie moze z choroba Hashimoto? Okazalo sie dzisiaj ze moja siostra ja ma. Siostra sie wygadala ze jestem w ciazy i lekarka jej przekazala ze musze powiedziec mojmu ginekologowi bo to wazne. Podala mi nawet jakie musze badania porobic. Samo TSH i FT3 i FT4 jej nie wykrywa. I co ja mam teraz myslec?

U mnie było podejrzenie hashimoto ale na szczescie obyło sie na strachu, masz skłonnosci do tycia ? różowe rozsępy na brzuchu udach pośladkach ? jezeli tak to możesz mieć tą chorobe zrób badania na kortyzol jak będziesz miała wysoki wieczorem to raczej masz tą chorobe musisz zrobić badania na pc-anty tg itp.

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:

Kochana, przede wszystkim nie denerwuj się :) Lekarka ma rację, powinnaś dostać skierowanie na badania TSH, ft3, ft4, anty-TPO i anty-TG (to właśnie te 2 ostatnie pozwalają na wykrycie Hashimoto). Jeśli TSH będzie za wysokie to do endokrynologa. Tej choroby co prawda nie można wyleczyć, ale można powstrzymać jej postępowanie. Po prostu będziesz musiała brać leki i być pod stałą opieką endokrynologa, zwłaszcza w ciąży. To tylko tak strasznie brzmi :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Samo tsh mialam w normie . moze wszystko bedzie ok. Ogolnie rozstepow nie mam , tycie raczej nie mam problemow hmm. Dzieki za informacje...

Joasia:) lubi tę wiadomość

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ