Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
simon86 wrote:Cześć Kochane
jestem po wizycie u najwspanialszej pani gin na świecie
Zawsze chodziłam do faceta, bo myślałam że to lepiej, a tu trafiłam na kobitkę i jestem super zadowolona
Obejrzała bobaska bardzo dokładnie, sprawdziła komory w sercu, nerki, żołądek i półkule w mózgu! wszystko jest ok
Na koniec sprawdziła czy są wszystkie paluszki i zmierzyła gigantyczna stopę, która ma całe 1,5 cm
Widok niesamowity i wzruszający, a zobaczyć mojego M ze łzami w oczach - bezcenne
No i będziemy mieć Synka
Gratulacje Kochana Synka:)Ale Ci fajnie:) też bym chciała wiedzieć jaka dzidzia we mnie jest ale mój powiedział ze dopiero powie w 20 tyg:( nie wiem czy tyle czekać jak już większość dziewczyn w podobnym tyg wie...;( Może jednak pójdę w połowie grudnia na 3d ale żeby kasy na darmo nie wydać jak nie pokaże się -
simon gratuluję
Truskaweczka ja też poznam płeć dopiero w okolicach 20 tygodnia więc jakby coś to nie będziesz czekać sama;) Jeśli nic nie będzie się działo to bynajmniej nie wybieram się wcześniej na usg. Przecież tak naprawdę to czy dowiem się teraz czy za 6 tygodni niczego nie zmieni, a zamiast wydawać kolejne pieniążki na badania tylko po to żeby zaspokoić ciekawość wolę kupić coś dla Malucha. Wiadomo, że fajnie byłoby już wiedzieć, ale wtedy pewnie już teraz zaczęłabym kupować jakieś ubranka, a tak to jeszcze będę musiała poczekać więc zakupy później będą może bardziej przemyślane;)
A w gruncie rzeczy to i tak myślę, że będzie chłopczyk;PTruskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Masz racje ale wiesz nie chodzi o kupowanie ubranek bo nawet nie wiem jakiej wielkości kupować te pierwsze śpioszki..
ale sam fakt że wiesz co masz pod serduszkiem:) czy synka czy córeczkę
teraz to ja nic nie podejrzewam dowiemy się po badaniu:) ale zauważyłam że sami chłopcy jak na razie:)
-
Simon, świetne wieści
Ja idę dzisiaj. O 16:30 możecie zacząć kibicować żeby dzidzia też nóżki rozłożyła
Rzeczywiście same chłopaki u nas, trzeba zacząć nadrabiać.
Poza tym też mam problem ze snem. Wieczorem potrafię leżeć i leżeć zanim zasnę, a i w nocy jeszcze się budzę. A właściwie miałam problem, bo zaczęłam pić melisę przed snem i zasypiam jak po chloroformie -
Eowena wrote:Simon, świetne wieści
Ja idę dzisiaj. O 16:30 możecie zacząć kibicować żeby dzidzia też nóżki rozłożyła
Rzeczywiście same chłopaki u nas, trzeba zacząć nadrabiać.
Poza tym też mam problem ze snem. Wieczorem potrafię leżeć i leżeć zanim zasnę, a i w nocy jeszcze się budzę. A właściwie miałam problem, bo zaczęłam pić melisę przed snem i zasypiam jak po chloroformie
Trzymam kciuki:)za Wizytę -
Truskaweczka250 wrote:Masz racje ale wiesz nie chodzi o kupowanie ubranek bo nawet nie wiem jakiej wielkości kupować te pierwsze śpioszki..
ale sam fakt że wiesz co masz pod serduszkiem:) czy synka czy córeczkę
teraz to ja nic nie podejrzewam dowiemy się po badaniu:) ale zauważyłam że sami chłopcy jak na razie:)
U mnie od ok. tygodnia też problem ze snem. O ile zasypiam dość szybko to później budzę się ok. 4 i nie mogę zasnąć tylko przewracam się z boku na bok. Wczoraj o 4.30 wstałam i jadłam kanapkę ze śledziem. O dziwo dziś udało mi się przespać całą noc.
Eowena trzymam mocno kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 11:17
-
Ja nie mam problemów ze snem śpi mi się dobrze nie raz nie mogę się ułoży bo brzuszek przeszkadza jednak no i nie wstaje w nocy głodna o tyle dobrze bo i tak co kilka godzin w ciągu dnia chcę mi się jeść
lilirose lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Simon, gratuluję synka
Ja też dobrze sypiam, odpukać. Gorzej, że kiedy już się kładę, jakieś 3-4 h po kolacji to znowu jestem głodna. Wczoraj zamarzyły mi się chrupiące naleśniki z jogurtem brzoskwiniowym, posypane cukrem pudremi dziś rano takie sobie zrobiłam
Dziewczyny, do kiedy będziecie brały kwas foliowy? Bo mój gin powiedział, że do końca 1 trym. powinnam a później trzeba odstawić. Co myślicie? Pytałyście się waszych ginów?
Trzymam kciuki za wizytySzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Lilirosse mi wczoraj ginka powiedziała, że kwas już nie potrzebny! na co miał pomóc to już pomógł! żadnych witamin dla II trymestru też nie kazała kupować, bo mówi że to naciąganie na kasę, a poleca za to kupić sobie Omegamed i jodid (bo z racji naszego klimatu jesteśmy z natury go pozbawieni), ale to jest już na receptę!
-
ak kasika. Rano o 9 mialam prenatalne. Dzidzius ma ponad 7cm. Troche duzy jak na swoj wiek ale w normie. Caly czas mial nogi wzdluz wyprostowane
serce ok. Wydzialam dobrze glowke i mozg oraz zoladek. NT 1.2
Plec ciezko bylo ocenic. Najpierw lekarka obstawila dziewczynke, potem cos bylo widac miedzy nogami ale to mogla byc pepowina. Szkoda bo chcialabym juz wiedziec. Wyniki pappa beda za kilka dni.
Wogole to przez brzuch niewidac tak dobrze
Nastepna wizyte mam 8.01. U poloznej i potem 26.01. Usg drugiego trymestru. Troche dlugo
Eowena trzymam kciukiRozalia, Inesicia, aga87, Joasia:), Aka81 lubią tę wiadomość
-
Katha najważniejsze że zdrowe, a co ma między nogami pokaże prędzej czy później
Lili ja mam witaminy z kwasem które skończą mi się za kilka dni i kupuję takie same ale na drugi trymestr już bez kwasu. Może to i naciąganie na kasę, ale zauważyłam że jak biorę jakieś to mniej lecą mi włosy a i tak mam mało, więc wolę łykaćAle mi narobiłaś ochoty na naleśniki,niedobra Ty
-
Też wolę brać jakieś witaminy, bo teraz zimą z owocami kiepsko. Ja wg zaleceń lekarza mam się przestawić z czystego kwasu foliowego na jakiś preparat wielowitaminowy (polecał OmegaMed DHA). Ale właściwie we wszystkich multiwitaminach dla ciężarnych jest też kwas foliowy, więc nie można się od niego tak łatwo uwolnić
-
Mnie lekarz również powiedział, że powoli z końcem I trymestru odstawiać kwas foliowy.
I kupić jakieś tabletki z DHA. Te tabletki najczęściej i tak właśnie zawierają kwas foliowy, więc pewnie dlatego.
Super, że już znacie płećMnie jeszcze trzeba poczekać
-
Katha najważniejsze że z dzieckiem wszystko dobrze,już niedługo a wszystkie się dowiemy co to tam rośnie.Ale wiem że z tą cierpliwościa jest już gorzej
Raz jeszcze powodzenia dziewczyny na kolejnych wizytach;)
Co do spania to ja wieczorem szybko zasypiam,ale potem budzę się tak po 5 i nie mogę zasnąć.
Powiedzcie mi kupujecie już jakieś rzeczy dla malucha,czy wstrzymujecie się jeszcze?ja staram się wytrzymać,ale już mnie bardzo kusi
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek