Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc Muniek fajnie ze jestes tu
ja czekalam do dzis az zakupami bo myslalam ze dowiem sie jaka plec. Ale dalej niewiadomo. Czatuje na przesliczne spodenki dla dziewczynki ale na razie musze sie wstrzymac.
A co do witamin to ja biore teraz femibion 2Muniek lubi tę wiadomość
-
Katha gratuluję
Muniek sama się sobie dziwię, ale jeszcze nic nie kupiłam. Na razie udaje mi się powstrzymywać. Ostatnio wyciągnęłam M do Pepco żeby zobaczyć czy mają tam coś ładnego, ale na szczęście nastawiłam się tylko na oglądanie i nie kupiłam nic po za koszulkami dla bratanków. -
A ja mam problem... Od kilku dni czuję swędzenie i pieczenie "tam". Brałam żuravit i witaminę C ale za bardzo nie pomogło... No to zrobiłam badanie moczu a tam wszystko idealne Pójdę jutro do gina, może mnie przyjmie...
-
Simon, mnie podobnie powiedział, że na to co miał pomóc to pomógł. A jakiś czas temu czytałam, że przyjmowanie kwasu po 1 trym. może zaszkodzić. Ale nie zapisałam sobie tego artykułu i nie wiem, ile w tym prawdy. Ja nie planuję przyjmować tabletek, prócz wit. D i jodu od endo i żelaxa od gina, po 1 trym.
Włosy mi nie wypadają, a paznokcie twarde jak kamień (a zawsze i na nie i na włosy mogłam tylko narzekać), więc cieszę się
Katha, super wieści
Rozalia, ale masz fajnego nowego avka
Muniek, ja jeszcze nic nie kupuję. Mam take głupie myślenie, że nie chcę zapeszać, a po drugie nie znam płci, po trzecie mieszkam na obrzeżach miasta i mało u mnie sklepów z dziecięcymi rzeczami. Same supermarkety, bloki i zieleń
Czarna, mnie też to niestety dotyczy, już jest o niebo lepiej niż kilka dni temu, ale nadal uważam. Gin polecił mi 3x dziennie urosept i żurawit, a dziewczyny na forum poleciły picie soku z cytryny. Wypijam sok z połowy cytryny wymieszany z wodą 3 razy w ciągu dnia i widzę znaczną poprawę, praktycznie nic nie piecze. Do tego 2-3 razy dziennie herbata z rumiankuRozalia lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
No to mamy na forum dziewczynkę. Pięknie się rozkraczyła, choć na połówkowych mi gin potwierdzi. Niegrzeczna była na usg strasznie, 1,5 godz. leżałam, tak wariowała.Potem czkawki chyba dostała następnie ręce do buzi i nie było jak dłoni sprawdzić. Gin stwierdził, ze dawno takiego żywego dziecka nie widział.
USG wyszło ok, wszystko w normie.
Z testem PAPPA gorzej, Trisomia 18 i 13 super- praktycznie 0 zagrożenia, ale Trisomia 21 wyszła 1:306 Lekarz stwierdził, że jest to dobry wynik, ale nie rewelacyjny
Na USG komora nosowa prawidłowa ale w krwi zagrożenie wyszło choroby Downa
Dobrze, że mam kariotypy zrobione, zawsze to jakiś plus i szansa że niebędzie tym 306 przypadkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 16:38
Truskaweczka250, Rozalia, Nieukowa, Sista, Joasia:), Eowena, Alorrene13, Aka81, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
lilirose dzięki za rady, na pewno skorzystam
Kasika gratulacje :* Mam nadzieję że córeczka będzie zdrowa. 1:306 to chyba nie tak strasznie, a skoro na USG wszystko ok to myślę że będzie dobrze -
Ja bym chciała córeczkę. Ale coś czuję że będzie chłopak i tak się nastawiam żeby potem płaczu nie było A jak się okaże że dziewczynka to najwyżej będę miała cudną niespodziankę
Katha81, Inesicia lubią tę wiadomość
-
kasika wiem że to może marne pocieszenie, ale mojej znajomej w zeszłym roku wyszło 1:61 że ich córeczka będzie miała zespół downa i urodziła się zupełnie zdrowa:)
Ooo mnie też odrzuciło od mięsa chociaż ja tylko kurczaka jadałam, no ale owoców nie tykam. Jem za to słodycze w każdej postaci, ale to chłopak tak czuję -
Czarnaa94 wrote:A ja mam problem... Od kilku dni czuję swędzenie i pieczenie "tam". Brałam żuravit i witaminę C ale za bardzo nie pomogło... No to zrobiłam badanie moczu a tam wszystko idealne Pójdę jutro do gina, może mnie przyjmie...
Może to wcale nie ma nic wspólnego z moczem ani pęcherzem, dlatego badania wychodzą dobrze. Gin mi mówił że w ciąży często przychodzą różne infekcje i zapalenia bakteryjne pochwy, więc może to to.lilirose, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
Rozalia,dzięki za pocieszenie. No nie panikuję, bo zagrożenie nie jest bardzo duże. lekarz stwierdził, że jest dobre ale mogło być lepsze. Inwazyjnych mam nie robić, nie ma sensu. Przezierność karkowa wyszła 1,8 mm więc super ( przy chorobie Downa jest powyżej 2,5mm) tylko w tej krwi głupiej zagrożenie jakieś wyszło. Też przez mój wiek pewnie. Bo w opisie jest wpisane że marker ustawiany pod wiek ciężarnej.
Katha moje USG trwało 1,5 godz. Jestem z niego mega zadowolona. Widziałam każdą kostkę, nerkę wątrobę, z serduszkiem jaja były, bo za bardzo skakała i nie mógł lekarz ocenić budowy komór i przepływu krwi przez serduszko, ale w końcu się udało. USG miałam dowcipne i przez brzuch, zależy co chciał lekarz sprawdzić.
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny oby ta moja córcia była w tym przypadku 305 nie 306.
Ale jaja by były jak na połówkowych bym się dowiedziała że jednak chłopak
Lekarz dał 99%, ale sukienek na razie mam nie kupowaćlilirose lubi tę wiadomość
-
Rozalia wrote:Może to wcale nie ma nic wspólnego z moczem ani pęcherzem, dlatego badania wychodzą dobrze. Gin mi mówił że w ciąży często przychodzą różne infekcje i zapalenia bakteryjne pochwy, więc może to to.
Kasika, gratuluję córeczki na pewno urodzi się zdrowa, tego Ci życzę z całego serca
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Czarnaa94 wrote:lilirose dzięki za rady, na pewno skorzystam
Kasika gratulacje :* Mam nadzieję że córeczka będzie zdrowa. 1:306 to chyba nie tak strasznie, a skoro na USG wszystko ok to myślę że będzie dobrze
Dzięki