X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Eowena!:-)
    Nie robisz pappa bo lekarz odradzał czy sama zdecydowałaś?

U gina do którego jestem zapisana USG genetyczne to 400 zł więc myślę że i tak zapłaciłaś nie tak dużo

Eowena lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie robiłam PAPPA ;)

Miałam trochę posprzątać a zamiast tego poszłam spać. Ale leń ostatnio ze mnie... I pół dnia bym mogła przespać.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorkiem :)u mnie ok jutro na 11:40 USG prenatalne plus wyniki ( narazie telefoniczna informacja ). Kurczę na niczym nie mogę się skupić cały dzień. Działam jak automat bez myślenia. Chciałam być twarda i się nie denerwować ale nie wychodzi... nawet mojemu M się dostało . Dobra nie truje :( trzymajcie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 20:13

• A1984 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa ale z tego co widzę Ty jesteś rocznik 94 więc ryzyko minimalne, ja już 10 lat więcej ;-)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Witam wieczorkiem :)u mnie ok jutro na 11:40 USG prenatalne plus wyniki ( narazie telefoniczna informacja ). Kurczę na niczym nie mogę się skupić cały dzień. Działam jak automat bez myślenia. Chciałam być twarda i się nie denerwować ale nie wychodzi... nawet mojemu M się dostało . Dobra nie truje :( trzymajcie kciuki.

Joasia ciesz się tą wizytą zamiast stresować, pooglądasz sobie Maluszka a ryzyko że coś będzie nie ok jest znikome!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, jeszcze chciałam do Kasiki napisać - na twoim miejscu bym się w ogóle nie przejmowała... 1:306 to jest jakieś 0,3% prawdopodobieństwa, więc właściwie na granicy błędu. Tym bardziej, że na USG wszystko ok, a to jest zupełnie osobne badanie. Czyli po dodaniu tej wiedzy do tych 0,3%, to ryzyko jeszcze bardziej się zmniejsza. To czysta matematyka, z której wynika, że nie masz się czym przejmować :)

A1984 lubi tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ale moje ryzyko jest jednak duże... Ale nie boję się USG lecz wyników biopsji kosmówki z Warszawy. Ale ok skoro Wy dziewczyny mówicie, że bedzie dobrze to tak będzie !!!

A1984 lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanie, tylko proszę nie krzyczcie że panikuję bo nie panikuję ale wolę wiedzieć ;-) Od kilku dni pobolewa mnie co jakiś czas dół placów, zaraz nad pośladkami, ale nie środek (nie kręgosłup) tylko raczej po bokach, takie lekkie rwanie które przechodzi po kilku minutach. To nawet nie ból, raczej odczucie. Wiem że źle wróżą bóle krzyża ale czy po bokach na wysokości krzyża to to samo? Mnie krzyż często bolał przed okresem ale to był skrajnie inny ból, nie wiem co to teraz..

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt dziewczyny :) ja to też jem dużo owoców ale, mięso też jem i nawet nie przeszkadza mi do tego obowiązkowo kanapki z pomidorem w zimie to nigdy nie jadłam bo nie smaczne mi się wydawały a teraz tylko do kanapki pomidor

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAPPA nie robię, bo wg USG wszystko ok, a to zawsze 2 stówki w kieszeni :) To nie jest tak, że żałuję na badania, ale robić tylko po to, żeby potwierdzić to co już wiem - że jest wszystko ok, to wg mnie szkoda kasy.
    Poza tym PAPPA i tak nie podaje 100% wyniku, tylko prawdopodobieństwo. Szczerze mówiąc dla mnie nie ma różnicy czy jest 1:200 czy 1:1000. I taka i taka wartość są pomijanie małe. A zakładam, że 1:1, nie będzie, bo wtedy USG by już coś pokazało :)

A1984 lubi tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Kochane mam pytanie, tylko proszę nie krzyczcie że panikuję bo nie panikuję ale wolę wiedzieć ;-) Od kilku dni pobolewa mnie co jakiś czas dół placów, zaraz nad pośladkami, ale nie środek (nie kręgosłup) tylko raczej po bokach, takie lekkie rwanie które przechodzi po kilku minutach. To nawet nie ból, raczej odczucie. Wiem że źle wróżą bóle krzyża ale czy po bokach na wysokości krzyża to to samo? Mnie krzyż często bolał przed okresem ale to był skrajnie inny ból, nie wiem co to teraz..
    Ja też tam takie bóle lędźwiowe ze czasami nie mogę się podnieść z łóżka nie wiem jak to będzie później jak będę miała większy brzuch to nie zapowiada się kolorowo:(

25.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena, to raczej ja jestem matematyczny gamoń ;-) lekarka w ogole nie chciała nic mówić o płci bo nie było widać za bardzo, to ja naciągałam ją aby chociaż na 50% oceniła. Dalej nie chciała no i jak w końcu powiedziała że ostatecznie to ona widzi może "kreseczkę" więc stwierdziłam że skoro to takie naciągane 50% to wychodzi na niepewne 40% ;-)

Dziewczyny a Żyrcia się odzywała? Bo wydaje m8 się że nie...ciekawe co tam u niej...

Eowena wrote:
    Ja też już po USG :) Wszystkie markery ok, ten najbardziej znany: przezierność karkowa 1,8mm. Moja dzidzia też skakała :) Ja mówię "ale fajnie fika", a lekarz "dla kogo fajnie, dla tego fajnie. Ja tam wolę grzeczne dzieci, które dają się pomierzyć" :) Tak samo jak u Kasiki, było kilka podejść do obejrzenia serduszka. Już myślałam, że coś nie tak, bo lekarz oglądał, oglądał i nic się nie odzywał, ale po prostu nie mógł złapać, bo tak się kręciła i mówi "kolejny cyrkowiec cholera" :)

No i lekarz powiedział, że z płcią jeszcze ciężko, ale gdyby miał strzelać, to gdzieś na 60-70% dziewczynka.

Co do testu PAPPA, to ja też nie robię.

Viola, dziwnie matematykę rozumie ta twoja lekarka ;) Przecież bez żadnego USG to jest nawet na 50% dziewczynka :) 40% na dziewczynkę, to ja rozumiem 60% chłopiec?

A jeszcze chciałam was zapytać: ile u was kosztowało to badanie, jeśli robiłyście prywatnie? U mnie 250zł :/ Jeśli to norma, to ok, ale szczerze mówiąc przy kasie się zdziwiłam...

Eowena lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ja też tam takie bóle lędźwiowe ze czasami nie mogę się podnieść z łóżka nie wiem jak to będzie później jak będę miała większy brzuch to nie zapowiada się kolorowo:(

Truskaweczka myślisz że to od brzucha? Tylko że mój jeszcze nie urósł :D

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Zyrcia gdzie jesteś? Co u Ciebie i maluszka ? Mam nadzieje, że ok tylko odpoczywasz od forum.

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Truskaweczka myślisz że to od brzucha? Tylko że mój jeszcze nie urósł :D
    Nie wiem ale mój m mówi że to od tego że zaczyna nam się kręgosłup wyginac pod wpływem brzuszka i dlatego pewnie boli. :(

25.png
    Mili <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena wrote:
    Aaa, jeszcze chciałam do Kasiki napisać - na twoim miejscu bym się w ogóle nie przejmowała... 1:306 to jest jakieś 0,3% prawdopodobieństwa, więc właściwie na granicy błędu. Tym bardziej, że na USG wszystko ok, a to jest zupełnie osobne badanie. Czyli po dodaniu tej wiedzy do tych 0,3%, to ryzyko jeszcze bardziej się zmniejsza. To czysta matematyka, z której wynika, że nie masz się czym przejmować :)

Test Pappa wyszedł na granicy i stąd moje zmartwienie. Przezierność karkową mam tak jak Ty 1,8. A ile masz FHR serduszka?

No lekarz też narzekał, że ta tak fika. Serduszko mierzył z 15 minut bo uciekała mu.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam bole krzyza i tak jak juz kiedys pisalam u mnie sa one spowodowane prostowaniem sie macicy bo mam tylozgiecie no i wiazadla sie naciagaja to tez powoduje bole plecow.

Dziewczyny ja mam takie pytanie jak wyglafalo to sprawdzanie przeplywu przez zastawke trojdzielna? Kurcze meczy mnie ta dzisiejsza wizyta ze nie wszystko zbadala :/

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Sista Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:

Gdzieś czytałam, że takie bóle da normalne juz w 1 trymestrze. Mnie też się zdarzają, choć brzucha jeszcze nie widać. Chyba nie ma się czym przejmować.

A1984 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Ja tez mam bole krzyza i tak jak juz kiedys pisalam u mnie sa one spowodowane prostowaniem sie macicy bo mam tylozgiecie no i wiazadla sie naciagaja to tez powoduje bole plecow.

Dziewczyny ja mam takie pytanie jak wyglafalo to sprawdzanie przeplywu przez zastawke trojdzielna? Kurcze meczy mnie ta dzisiejsza wizyta ze nie wszystko zbadala :/
    A jak ocenia się to tylozgiecie? To widać na badaniach usg czy jak bo ja nie wiem czy ja mam wszystko ok nowo i ja mam i tak mnie przez to kręgosłup boli

25.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha, jeśli chodzi o zastawkę to lekarka badając wszystko komentowała. Więc kiedy była przy sercu to opowiadała że są 4 komory, wielkości prawidłowe, zastawka prawidłowa itd. W sumie niby wszystko sprawdziła, ale byłam nastawiona na około godzinne badanie a tak naprawdę trwało to dużo krócej, wg mnie gdzieś 20 minut, mój mąż potwierdza. Nie wiem czemu niektóre z nas mają takie długie badanie jak np.Kasika 1.5 godziny a ja takie krótkie? Aha, i nie zrobili mi 3d, jak spytałam dlaczego to powiedziała lekarka że w pierwszym trymestrze racsej się unika tego badania...a wy mialyscie 3d? Czy tylko mnie wyciulali?
    Katha81 wrote:

Katha81 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ