Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Gratuluje udanych wizyt!
Mam pytanie do dziewczyn które biorą żelazo czy dostalyscie je ze względu na obniżoną morfologie? Jeśli tak to czy Wasze wyniki były lekko poniżej normy czy mocno? Troche mi właśnie poleciała krew a wizyte mam w kolejnym tygodniu i zbieram wiedzę
U nas wszystko w porządku. Chociaż muli mnie dalej a to praktycznie koniec 14 tyg. może to też ze względu na tą krew?
Poza tym mam wrażenie że coś tam powoli zaczyna w brzuchu się ruszać w sensie tak jakby mi się coś delikatnie przeslizgiwalo pod brzuchem. Już się nie mogę doczekać kiedy będzie to na tyle wyraźne żebym nie miała wątpliwości
Spokojnego wieczorkuTruskaweczka250 lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Aha to ja nie mam w takim razie:)
Co do trwania badań to ja też nie miałam godziny jak dziewczyny tylko jakieś 15 min usg a cała wizyta pół godziny i to prywatnie ale pójdę po 10 na usg 3d żeby mi dokładniej sprawdzili gdzieś indziej bo na zwykłym usg słabo było widać -
Ja mam bóle krzyża. Dziś rano zabrałam się za prasowanie, zajęło mi to z 1,5 godziny i teraz boli. Boję się co będzie jak brzuszek urośnie.
Ja mam przodozgięcie więc to klasyczna budowa i chyba nie powinno powodować to bólu. To, że mam przodozgięcie wiem z usg które było robione jeszcze przed ciążą.
Eowena super wiadomości;) Gratuluję
U mnie usg też trwało dość krótko. Jakieś 20 minut mimo tego, że Maluch się strasznie wiercił i też ciężko było zbadać serduszko, ale jakoś się udało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:03
-
Z. wrote:Hej
Gratuluje udanych wizyt!
Mam pytanie do dziewczyn które biorą żelazo czy dostalyscie je ze względu na obniżoną morfologie? Jeśli tak to czy Wasze wyniki były lekko poniżej normy czy mocno? Troche mi właśnie poleciała krew a wizyte mam w kolejnym tygodniu i zbieram wiedzę
U nas wszystko w porządku. Chociaż muli mnie dalej a to praktycznie koniec 14 tyg. może to też ze względu na tą krew?
Poza tym mam wrażenie że coś tam powoli zaczyna w brzuchu się ruszać w sensie tak jakby mi się coś delikatnie przeslizgiwalo pod brzuchem. Już się nie mogę doczekać kiedy będzie to na tyle wyraźne żebym nie miała wątpliwości
Spokojnego wieczorku
Wiesz że ja też tak dzisiaj czułam takie dziwne prześlizgiwanie jak by tak z prawej strony na lewą się przesuwalo Ale tak bardzo delikatnie hehe myślałam że mi się wydawało?
Z. lubi tę wiadomość
-
Truskaweczko a zrobili ci 3d???
Truskaweczka250 wrote:Aha to ja nie mam w takim razie:)
Co do trwania badań to ja też nie miałam godziny jak dziewczyny tylko jakieś 15 min usg a cała wizyta pół godziny i to prywatnie ale pójdę po 10 na usg 3d żeby mi dokładniej sprawdzili gdzieś indziej bo na zwykłym usg słabo było widać -
Truskaweczka250 wrote:Wiesz że ja też tak dzisiaj czułam takie dziwne prześlizgiwanie jak by tak z prawej strony na lewą się przesuwalo Ale tak bardzo delikatnie hehe myślałam że mi się wydawało?
Mi podobnie ale bardziej z lewej strony. I zwrocilam uwagę że jak mi gmerał tym usg po brzuchu to tez bardziej z lewej wiec kto wie? I czułam coś takiego tylko leżącCzekamy czekamy
Truskaweczka250, Katha81 lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Viola a widzialas te komory serca? U mnie tez patrzyla na serce i mowila ze wszystko dobrze ale ja tam nic za bardzo nie widzialam
Achhh dam sobie juz spokoj ta dzisiejsza wizyta. Wazne ze nic niepokojacego nie zauwazyla... tylko troche wkurzona jestem bo tyle kasy wydalam i niejestem do konca zzadowolona... ale trudno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:50
-
Katha, no to kiedy robia to 3d ??? Moja kolezanka u swojego zwykłego gina miala zackazdym razem 3d, tzn. przelaczal sie na chwilkę żeby popatrzeć malucha z tu na genetycznym nie robia?? Cholera...moze wtedy płeć byłaby widoczna? Bardziej....
Katha81 wrote:Viola ja tez mialam w 2d -
Aaa, jeszcze się fotami progenitury pochwalę
Aż sama się sobie dziwiłam jak bardzo lubię oglądać cudze, więc wrzucam też swoje
Tzn właściwie nie "swoje", a "swojego dziecka". Sorry za jakość, ale to tyko zdjęcie zdjęcia... Zapomniałam dać lekarzowi płytkę, a miałam w torebce
Ustawiło się jak mały bokserWcześniej miało złożone rączki jak do modlitwy. Lekarz mówi "może będzie religijnie nastawione", a my oboje z mężem "no nie wiem po kim"
A co do tego USG 3D, to ja się tym jakoś nie jaramWg mnie nawet lepiej było widać na zwykłym USG, a w tym 3D to jakoś tak widać jakby to dziecko siedziało w jakiejś jaskini i jeszcze jakoś tak częściowo pochłonięte przez jej ściany
Jak jest "w gratisie" to czemu nie, ale jeśli nie to ja bym nie szła osobno. Poza tym na ten widok 3D lekarz przełącza tylko na chwilkę, więc tym bardziej nie ma co dopłacać wg mnie.
Kasika, a FHR było 159ud/minWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:55
Z., Katha81, Czarnaa94, Aka81, Nieukowa, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Komór nie widzialam mimo że ona je pokazywała. Rozróżniłam tylko serce, mózg, żołądek, pokazywała też jelita których niestety też nie widzialam. Pewnie dostałaś opis z badania wiec na pewno masz wszystko dokladnie opisane. Ja dostałam 3 kartki A4 na ktorych są również zdjecia z najważniejszymi organami i przeplywami.
Katha81 wrote:Viola a widzialas te komory serca. U mnie tez patrzyla na serce i mowila ze wszystko dobrze ale ja tam nic za bardzo nie widzialam
Achhh dam sobie juz spokoj ta dzisiejsza wizyta. Wazne ze nic niepokojacego nie zauwazyla... tylko troche wkurzona jestem bo tyle kasy wydalam i niejestem do konca zzadowolona... ale trudno. -
Eowena u mnie biło identycznie 159.poczytałam trochę i te zagrożenie 1/306 to brane jest wszystko pod uwagę. Usg,krew,luteina,nawet poronienia.wszystko lekarz wpisał do wyliczenia.skorygowane ryzyko zawiera wszystko,łącznie z wiekiem.
-
Viola wrote:Katha, jeśli chodzi o zastawkę to lekarka badając wszystko komentowała. Więc kiedy była przy sercu to opowiadała że są 4 komory, wielkości prawidłowe, zastawka prawidłowa itd. W sumie niby wszystko sprawdziła, ale byłam nastawiona na około godzinne badanie a tak naprawdę trwało to dużo krócej, wg mnie gdzieś 20 minut, mój mąż potwierdza. Nie wiem czemu niektóre z nas mają takie długie badanie jak np.Kasika 1.5 godziny a ja takie krótkie? Aha, i nie zrobili mi 3d, jak spytałam dlaczego to powiedziała lekarka że w pierwszym trymestrze racsej się unika tego badania...a wy mialyscie 3d? Czy tylko mnie wyciulali?
Pierwsze słyszę że się 3d nie robi w I trym. Ja miałam i to na NFZ