X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że tak bo sam mi powiedział, że na połówkowym dopiero mi powie.

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy masz połówkowe?

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    A1984, ja nie robiłam Pappy. Czytając artykuły byłam na nią zdecydowana, ale czytając opinie innych mam już miałam wątpliwości.

Powiem tak. W pierwszej ciąży miałam 27lat. Nie wiem czy te 6 lat temu o tych testach było cicho czy mój tamtejszy gin o nich mi nie wspominał.
    Wiem tyle, że miałam robione badanie przezierności na nfz, na najzwyklejszym sprzęcie i przez lekarza, który nie miał zagranicznych certyfikatów.
    Po badaniu na którym wyszło wszystko ok nawet nie myślałam o jakiś dodatkowych badaniach i nie wątpiłam w słowa gina.
    Nie wiem czy to czasy się zmieniły czy ludzie czy myślenie, że teraz jest inaczej.

Aka ja się z Tobą w pełni zgadzam, też bym nie robiła Pappy - nie planowałam i mój gin mi mówił że nie ma sensu jak USG będzie ok. A teraz czytam to wszystko i tak sobie myślę że jak zrobię tylko USG to będę się stresowała całą ciążę. Zdam się na rekomendację gina po USG, zobaczymy co mi powie.

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie miałam w planach PAPPY , przy synu nie kojarze nawet przezierności karkowej żebym miała, ale teraz jestem do tego jakby zmuszona...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko nie umawiałam się jeszcze.

A1984, masz rację porozmawiaj z ginem i zobacz co Ci powie.

Aga87 Ty raczej nie masz wyjścia. Ty musisz zrobić mam nadzieję dla świętego spokoju.

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    Ja w ogóle nie miałam w planach PAPPY , przy synu nie kojarze nawet przezierności karkowej żebym miała, ale teraz jestem do tego jakby zmuszona...

Aga ja mam nadzieję ze to nic poważnego i wszystko będzie dobrze:) Wiem że to cie nie pocieszy ale trzeba mieć nadzieję do końca nawet jak sie okaże źle to nie można sie poddawać. Tulam i kciukam <3

25.png
    Mili <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zmieniając temat na nieco luźniejszy (nie myślmy choć przez chwilę o tyc cholernych badaniach...) czym smarujecie brzuszki? Ja najpierw kupiłam Palmersa ale zapach mnie mdlił okropnie więc oddałam przyjaciółce. Potem przez chwilę testowałam czysty olejek migdałowy ale mam wrażenie że jedynie natłuszcza ale nie nawilża. Teraz kupiłam Mustele krem i olejek i dziś zacznę testowanie.

Po okresie dojrzewania mam trochę rozstępów na biodrach i dole pleców - więc skłonności mam niestety :/

Czego Wy używacie i czy sądzicie że to coś daje czy raczej ściema?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984, ja w pierwszej ciąży używałam tylko oliwki z firmy HIPP bo ona wtedy jako jedyna zawierała własnie olejek migdałowy. Brzuch miałam naprawdę duży (mogę kiedyś pokazać) ale rozstępu nie mam żadnego. Rano i wieczorem na lekko zwilżoną skórę.
    Dla porównania nie smarowałam piersi i na nich delikatne mi się zrobiły.
    Teraz też używam tylko oliwki.

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam juz jakiś czas temu bio oil i teraz smaruje brzuszek na zmianę ze zwykłym balsamem. Za jakiś czas jak brzuch będzie widoczny pewnie się przerzuce na sam bio oil bo świetnie nawilza. I nawilzenie skory jest tu przecież najbardziej istotne.
    Za ok 2 godziny mam usg, trzymajcie kciuki za mnie bo zaczynam się denerwowac jak przegladam forum ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:16

Truskaweczka250, Inesicia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)

A1984 ja również mam skłonność do rozstępów i smaruje brzuch Pharmaceris z serii M dla kobiet w ciąży- pięknie pachnie i nie zawiera szkodliwej chemii - jak Palmers, który ma dużo konserwantów itd.

Ja dodatkowo mam problem z cerą, kłopoty mi się zaczęły w czerwcu tego roku i cały czas pojawiają mi się krosty, głównie na żuchwie i nie mogę sobie z nimi rady dać :(

f2w3w1d3c12dnook.png

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Dziewczyny, zmieniając temat na nieco luźniejszy (nie myślmy choć przez chwilę o tyc cholernych badaniach...) czym smarujecie brzuszki? Ja najpierw kupiłam Palmersa ale zapach mnie mdlił okropnie więc oddałam przyjaciółce. Potem przez chwilę testowałam czysty olejek migdałowy ale mam wrażenie że jedynie natłuszcza ale nie nawilża. Teraz kupiłam Mustele krem i olejek i dziś zacznę testowanie.

Po okresie dojrzewania mam trochę rozstępów na biodrach i dole pleców - więc skłonności mam niestety :/

Czego Wy używacie i czy sądzicie że to coś daje czy raczej ściema?

Ja już zaczynam smarować tez niestety mam skłonność do rozstępów jak zobaczyłam na piersiach z boku maleńkie jakoś w 6tyg to smarowałam palmersem i nie mam:) a brzuch to na razie smaruje tańszym z Ziaji od 4mc ale planuje kupić palmers dla mnie tez nie za fajnie pachnie ale na pewno skuteczny jak mi pomógł na piersiach:)

25.png
    Mili <3
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmetyki HIP są bardzo dobre, zawierają same naturalne składniki- nieliczna firma, która ma bardzo fajny skład wszystkich swoich kosmetyków

f2w3w1d3c12dnook.png

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia ja tez miałam problem z krostami wypryskami ale myje twarz mydłem siarkowym i polecam dziewczyny jest super pomaga że krosty znikają ale trzeba często peeling robić bo wysusza trochę twarz ale warto na prawdę żadne żele na to nie pomogą..:)

25.png
    Mili <3
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest bardzo fajna analiza składu roznych kosmetyków na rozstępy i wynika z tego ze rossmanowska oliwka dla kobiet w ciazy jest najlepsza :)
    http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Gonia123, A1984, Inesicia lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny! Ja bardzo lubię oliwki i olejki, Hipp znam - rzeczywiście super! Tylko u mnie one jakoś nie wnikają w skórę, jest natłuszczona ale nadal sucha - nie wiem jak to wytłumaczyć ;-)

Marcia, trzymam kciuki!

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 a smarujesz na suchą czy wilgotną skórę?

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny oliwka zatyka pory skóry bo jest tłusta..i skóra nie oddycha.. Na kosmetologii to miałam ja wole jednak balsamy co się wchłaniają i skóra nie jest zapchana:)

Viola lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ale dziewczyny oliwka zatyka pory skóry bo jest tłusta..i skóra nie oddycha.. Na kosmetologii to miałam ja wole jednak balsamy co się wchłaniają i skóra nie jest zapchana:)

Pewnie masz rację bo jak smarowałam całe ciało to na plecach różne nieciekawe rzeczy mi wyskakiwały. Jak smaruję brzuch, piersi i czasem biodra to jest ok.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście można smarować oliwka ale na zmianę z balsamami i często odświeżać skórę po oliwce nie tylko samą oliwkę:) bo można sobie zagwarantować zapalenie porów a tego nie chcemy:)

25.png
    Mili <3
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Tu jest bardzo fajna analiza składu roznych kosmetyków na rozstępy i wynika z tego ze rossmanowska oliwka dla kobiet w ciazy jest najlepsza :)
    http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Również polecam, świetny blog.

Autorka sprawdza składy i poleca naturalne kosmetyki, które nie szkodzą nam i naszym Maleństwom :)

f2w3w1d3c12dnook.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ