X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia :) Katha81 super wieści :-) Udanego weekendu :)

Joasia:), Katha81 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie dziewczyny że macie tak małe ryzyko i że tak krótko czekałyście, ja jestem ciekawa czy w poniedziałek od razu pobiorą mi krew na PAPPA bo tak powiedziała moja ginka ale to różnie bywa, mam nadzieje że to zrobią i że też tak szybko dostanę wynik bo w razie jakiejkolwiek nieprawidłowości (czego nie chce) to bede mogła szybciej umówić się na aminio na której wynik też się długo czeka, tyle tyg stresu :/ niby się tak nie denerwuje bo mówie sobie że musi być dobrze, ale jednak w nocy odczuwam to , mam problem ze snem drugą noc już, a ostatnie 2 tyg dobrze sypiałam.

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia i Katha Gratulacje:) oby wszystkim dziewczynkom wyniki dobre powychodziły:) Powodzenia

Widzę że Mikołajki i nie ma nikogo na forum:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rana... siedzę w pracy bo nas uszczęśliwili odrabianiem Wigilii...
    Gratuluję świetnych wyników genetycznego Joasia i Katha!

Aga trzymam kciuki za ciebie i za twoją najbliższą wizytę...

Ja się nie mogę doczekać poniedziałku, podobno mam dostać wtedy wyniki genetyczne (mam nadzieję że dostanę, bo we wtorek mam iść je analizować do mojego doktorka...).

Kurcze od początku ciąży ciągle mi coś dolega... najpierw jelitówka, potem przeziębienie (kaszel został mi 2miesiące aż do dziś), potem opryszczka, potem kąciki ust mi popękały, a teraz to już mam całe usta spieczone, 8-ka mi się zaczyna psuć i jeszcze zapalenia przyzębia dostałam bo mam po prawej stronie całe dziąsła spuchnięte i bolą ;/ Niby małe pierdółki, ale skutecznie życie zepsuć potrafią. Grr.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja się jakoś nie mogłam wkręcić ostatnio żeby coś napisać. Się zdołowałam trochę że takie rzeczy musicie/musimy przechodzić... Oby tylko wszystko się dobrze skończyło.

U mnie mam nadzieję wszystko ok. Czuję się co raz lepiej a do wizyty już tylko 1,5 tyg :) Odkąd wstaję co dzień o 9 to już nie mam mdłości i zawrotów głowy i mam troszkę więcej energii. Ale leń dalej we mnie siedzi. Szybko jakoś leci mi czas i dobrze. Wczoraj mój tata wrócił z Norwegii i już czuję co raz bliżej święta :) Uwielbiam kiedy On jest, zawsze to jakoś wesoło :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia, a dlaczego robiłaś PAPPE jeśli wcześniej robiłaś badanie inwazyjne z którego wyszło wszystko ok? Jezu jak ja się na tym wszystkim nie znam, niby czytam a ciemna w tym jestem jak cholera.

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Kurcze od początku ciąży ciągle mi coś dolega... najpierw jelitówka, potem przeziębienie (kaszel został mi 2miesiące aż do dziś), potem opryszczka, potem kąciki ust mi popękały, a teraz to już mam całe usta spieczone, 8-ka mi się zaczyna psuć i jeszcze zapalenia przyzębia dostałam bo mam po prawej stronie całe dziąsła spuchnięte i bolą ;/ Niby małe pierdółki, ale skutecznie życie zepsuć potrafią. Grr.

Znam to kochana. Jak to mawia moja mama: "Jak nie urok to sraczka" :D Ja przez 2 tyg miałam spuchnięte dziąsła i to była męczarnia przy każdym jedzeniu ale tylko przed wizytą u dentystki wszystko wróciło do normy. Jak się to skończyło to jakaś infekcja intymna mi się przyplątała. Ciągle coś.

Czy Wam też tak żyły wyłażą? U mnie ogólnie można sobie większość żył zobaczyć, ale dzisiaj jak zobaczyłam ręce i dekolt w lustrze to aż się przeraziłam. Całe swoje ukrwienie mogłam pooglądać :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też wychodzą żyły, też mi zęby dokuczają i mam bakterie w moczu dodatkowo, ale poza tym i tym że mam tak fatalną przezierność:( to nic innego mi nie dolega, wręcz przeciwnie, czuje się świetnie, nie mam już takich wzdęć , nie męczą mnie zaparcia, od dwóch tyg wszystko jak ręką odjął, mogło być tak pięknie a tu taka wiadomość .... Dokładnie jak pisze czarna jak nie urok to sraczka. Ja chce już poniedziałek!

• Muniek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, miło się czyta jak dziewczyny zadowolone jesteście z wyników i z dzieciaczkami wszystko dobrze. Ale z kolei współczuję tym którym te wyniki wyszły gorzej,dziewczyny bądźcie dobrej myśli,na pewno będzie dobrze!! Ja też czekam do poniedziałku,wtedy okaże się jak to u mnie wygląda.
    Od dwóch dni znowu męczą mnie mdłości,kurde było już coraz lepiej a tu masz znowu kicha!! Do tego na nic kompletnie nie mam siły,do wszystkiego muszę się zmuszać.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • sss Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    A ja dzisiaj zaliczylam muszle , nie moge jesc parowek ..myslalam ze juz mi przeszlo a tu niespodzianka.

Milej soboty

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    co do parówek to ja nawet słyszeć tej nazwy nie mogę, niedawno na reklamie sklepu były namalowane i o mało nie obrzygałam tego sklepu jak to widziałam :)

Sista, Evell lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc w Mikolajki. Moja Zuza ma radoche lubie patrzeb jak sie tak cieszy. Ja sie wzielam za sprzatanie ale nie moge, poodkurzalam, umylam podloge i tak mnie boli dol plecow ze musze polezec. Ciekawa jestem czy to minie czy tak juz bedzie do konca. Wszystko ok tylko te plecy.

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj mega lenia
    Siedzę na kanapie w pidzamie i oglądam seriale. A w planach miał być spacer :) Miłej soboty Dziewczyny :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    trochę tu nie zaglądałam bo miałam parę spraw na głowie i też nie czułam się rewelacyjnie...

Przykro mi z powodu złych wyników dziewczyn. Trzeba wierzyć mocno że dzieciaki urodzą się zdrowe.
    Trzymam też kciuki za pozostałe dziewczyny i badania, a także cieszę się ze wszystkich pozytywnych wieści.

Ja wczoraj była u gina, w sumie tylko pogadaliśmy sobie godzine i analizował wyniki badań. Ja na razie nadal nie robię pappy. Gin mnie nie namawiał ani nie odradzał, powiedział po prostu że to tylko statystyka i dopóki nie urodzę dziecka to nikt i nic nie da mi gwarancji, że dziecko które noszę jest zdrowe. Niestety.

Uzgodniliśmy że jeśli jakiś parametr będzie budził watpliwości to na pewno zastanawię się nad testem, chociaż wg niego kiedy przezierność jest wysoka następnym krokiem powinnam być amniopuncja, bo pappa już i tak niczego nie wyjaśni a wręcz może zasiać więcej watpliwości. Lekarz jest naprawdę super nie owija w bawełnę,a lubię wiedzieć na czym stoję.

Miłych Mikołajek kochane!:)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Mikojakowy dzień. Po pierwsze życzę udanych i miłych prezentów mikołajowych :)

Kochane trzymam kciuki za kolejne badania i wizyty Wasze, a tym dobrym gratuluje.

Aga USG genetyczne miałam jako kontrol po biopsji kosmówki a badanie pappa było w zestawie. Te wszystkie badania mam bezpłatnie ( w prywatnych gabinetach ale ze skierowaniem ) więc wolałam zrobić. Głupio nie skorzystać skoro nie muszę płacić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 13:08

Nieukowa lubi tę wiadomość

• aga87 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, nie wiedziałam wiec zapytałam bo ja juz się w tym gubie.

• lilirose Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Czesc w Mikolajki. Moja Zuza ma radoche lubie patrzeb jak sie tak cieszy. Ja sie wzielam za sprzatanie ale nie moge, poodkurzalam, umylam podloge i tak mnie boli dol plecow ze musze polezec. Ciekawa jestem czy to minie czy tak juz bedzie do konca. Wszystko ok tylko te plecy.
    Aghata, polecam Ci te ćwiczenia, mnie od razu przynoszą ulgę. Ćwiczę raz dziennie i o bólu praktycznie zapomniałam: Ola Malinowska - Jak ukoić ból w odcinku lędźwiow…: http://youtu.be/7hysOLeP2q8

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 15:01

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Wpadłam na chwilkę się przywitać i pogratulować dobrych wieści :) A tym z gorszymi dodać otuchy, że wszystko będzie dobrze!!!!

U nas już prawie połowa ciąży a też pamiętam swoją wizytę i stres czy będzie ok <3

Wszystko będzie dobrze!

Dużo dobrego!!! :*

A1984 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się wieczorowo-pozakupowo :D
    Buszowałam dziś po galeriach, żeby rozeznać teren w kwestii niemowlakowej i żeby coś kupić dla swojego powoli wystającego brzuszyska :D

Muszę wam powiedzieć, że to wybieranie ciuszków dla maleństwa to nie taka prosta sprawa... nic mi się kurde nie podoba a uniseksa trudno znaleźć jakiegoś ładnego! Byłam w HM, Tchibo, Pepco, Smyku i wróciłam z niczym dla malucha...
    Przynajmniej ja mam na siebie co włożyć, kupiłam sobie pierwsze w życiu spodnie ciążowe. Do tego kilka oversizowych bluzek i jeden luźniejszy sweter. Wszystko w CA - kocham ten sklep a teraz jeszcze widzę że mają w Poz dobrze wyposażony dział ciążowy :D
    Poza tym super jakości bielizna laktacyjna jest w Kappahlu ale jeszcze poczekam bo nie wiem jak duże mi cycki urosną :P

Nie wiedziałam że tak trudno w galeriach znaleźć stoiska ciążowe, jakoś tak je sklepy ukrywają, jakby się ich wstydziły ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Mam nadzieję, że Mikołajki radosne :) na tyle na ile to możliwe.
    U nas znowu przyplątała się opryszczka już 4 raz - pociesza mnie jedynie to, że skoro miewałam ją przed ciążą to teraz nie powinna zagrażać dziecku - OBY !! a do tego w bonusie mamy bóle gardła :| mam nadzieję, że moje ciepłe mleko z czosnkiem i miodem na noc coś zaradzi na to gardło..
    I mam ogromną nadzieję, że kolejne wizyty będą już tylko z pozytywnymi wieściami. My w czw. odbieramy wyniki z krwi genetyczne oby były dobre..trzeba wierzyć, że tak będzie :)
    Miłego wieczoru :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ