X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne macie brzuszki!! U mnie niewiele widać, jak ktoś nie wie to nie ma szans zeby się domyslil, mam nadzieje ze tez mi cos wyskoczy niedlugo! Zazdroszczę! Moj gin powiedział ze przy mojej budowie (162cm, drobna ale nie chuda) powinnam przytyć max 9-10kg, no zobaczymy :D staram się pilnować, tylko nie bardzo wiem kiedy mam zacząć przybierać na wadze? Jak to powinno wyglądać?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inescia ja też jeszcze nic nie ogarnęłam :) chyba po usg genetycznym trochę zacznę. Albo jak pójdę na zwolnienie czyli pewnie kolo 6/7mc

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki to i ja coś wrzucę, bo kiedyś obiecałam :)
    Trochę sie wypiełam, ale cóż ... Zdjęcie z ostatniego tygodnia. Pózniej napisze coś więcej...
    Mąż mnie motywuje bo sprząta w szafach i wybiera ciuchy do oddania/ wyrzucenia, tez muszę sie tym zając!
    Oto foty:
    <a href=http://zapodaj.net/647d3f9e2e531.jpg.html>image.jpg</a>
    <a href=http://zapodaj.net/67055d8f22bfb.jpg.html>image.jpg</a>

Joasia:), lilirose lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa nie jestem ekspertem ale to chyba dość nierozsądne z tym nie jedzeniem po 18. Moja znajoma też podobnie postępowała w ciąży plus ograniczała mocno jedzenie i dziecko urodziło się z niedowagą, a ona nie miała pokarmu. Myślę że ciąża to czas kiedy powinno się racjonalnie odżywiać, a jabłko albo krakers wieczorem nie spowodują że będziesz słoniem:)

Joasia twój brzuch wygląda jak w 6-7 mcu:] to twoja pierwsza ciąża?

alorenne linki nie działają :/

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    : :). :) Rozalia tak to u mnie jest, że szybko widać. Jak byłam w Warszawie na prenatalnych to była dziewczyna w 30 tyg i miała mniejszy o polowe od mojego. Cóż to pewnie z budowy wynika, bo ogólnie w poprzednich 2 ciążach przytyłam po 20 kg i wszystko znikło on 1-2 miesięcy po porodzie. M się śmieje, że znów bedzie miał tocząca się kuleczkę.

Sista, Rozalia lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się takie kuleczki podobają, tylko taki mały szok bo brzusio rzeczywiście robi wrażenie :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Inescia ja też jeszcze nic nie ogarnęłam :) chyba po usg genetycznym trochę zacznę. Albo jak pójdę na zwolnienie czyli pewnie kolo 6/7mc
    Ja też myślałam, że po usg genetycznym zacznę, ale teraz zmieniłam zdanie i myślę, że jednak zacznę po połówkowym. Jakieś ubranka dostanę od siostry i bratowej pewnie, ale ich dzieciaki rodziły się w październiku więc jeśli chodzi o malutkie ubranka to są raczej zimowe więc będziemy musieli dokupić trochę cienkich letnich ubranek. Wózki póki co oglądaliśmy na allegro, ale nic konkretnego nie wpadło nam w oko. Jak pojedziemy do domu na święta to może tam zobaczymy coś w sklepach. Przynajmniej zorientujemy się w cenach.
    Joasia brzuszek imponujący;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już kupiłam śpioszki i 2 pary półśpiochów oraz kaftanik .
    Ale konkretniej zaczne kupować ciuszki po prenatalnych . :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Hej Kobietki to i ja coś wrzucę, bo kiedyś obiecałam :)
    Trochę sie wypiełam, ale cóż ... Zdjęcie z ostatniego tygodnia. Pózniej napisze coś więcej...
    Mąż mnie motywuje bo sprząta w szafach i wybiera ciuchy do oddania/ wyrzucenia, tez muszę sie tym zając!
    Oto foty:
    <a href=http://zapodaj.net/647d3f9e2e531.jpg.html>image.jpg</a>
    <a href=http://zapodaj.net/67055d8f22bfb.jpg.html>image.jpg</a>
    niestety nie można otworzyć tych zdj :(

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Joasia jestem pod wrażeniem brzuszka,duży ale jaki uroczy :-)
    Alorrene twój też niczego sobie,trochę wam zazdroszczę,bo też już bym chciała coś widzieć :-) strasznie niecierpliwa jestem.
    Ale mnie dziś wzięło,puściłam sobie radio internetowe z muzyką świąteczną,ale super klimat ;-) już z utęsknieniem czekam na Święta.Na samą myśl jakie będą piękne wzruszam się jak głupia. Do tego zaczęłam drugi trymestr i jakoś tak lepiej się dziś czuję.A jutro do ginki idę,liczę że dowiem się co będzie.Miłego dnia

Alorrene13 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ciuszkami super bo Zuzia (siostrzenica ) urodziła się 5 czerwca wiec idealnie :) ale wezmę je dopiero koło marca kwietnia. Wózek wybrany ale też moment kupna odkładam minimum do kwietnia. Łóżeczka jako takiego w pierwszych 2-4 miesiącach nie chce wcale. Za każdym razem robiło jako stojący mebel. Teraz chce kupić taką kołyskę. Jest bynajmniej mobilna po mieszkaniu i mnie poprostu urzekła. Opcje przewijaka i wanienki wybieram z ikei. To nasze 3 maleństwo:) już nie mogę się doczekać. Takie myśli mnie nakręcają i czas mi się dłuży do tego czerwca. Kuba ( pierwszy syn) jest z 26 czerwca to super termin porodu.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny da się otworzyć zdjęcia,po prostu nie kopiujcie wszystkiego jak leci tylko od http do jpeg ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 12:06

Alorrene13 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    niestety nie można otworzyć tych zdj :(

Fuck, wiedziałam ze nie ogarnę tego na iPadzie.
    Skorki dziewczynki, zajmę sie tym pózniej. Dziś mocno zajęty dzień.
    Moze rozpiszę sie wieczorem :D

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto mój:
    http://zapodaj.net/3b97e8a2e6658.jpg.html

Rozalia, Muniek, Joasia:), lilirose, Truskaweczka250, Alorrene13, Eowena lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka mam podobny, super:) I kolejna ślicznotka na forum:)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka to moj wielkosciowo podobny :) Przesympatyczny psiak btw!
    Reszta brzucholi tez fajna, az mi szczeka opadla ze u Czarnej i Joasi az tak juz wystaje :)

Rozalia to niejedzenie pk 18 to rada gina, bo mam lekko za wysoki cukier poranny przy normalnym moim trybie zycia. Jesli to wystarczy do kolejnego badabia zeby znormalizowac cukier to diety nie zamierzam zadnej stosowac ;) jem normalnie, tylko musze kolacje wczesnie w siebie wmusic.

Czarnaa94, Rozalia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie brzuszki :) ja nie wiem na ile u mnie to brzuszek a na ile oponka bo super płaska nigdy nie byłam, zawsze miałam lekko wystający :P

czekam niecierpliwie na 15- stego na prenatalne i boję się :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro wszyscy się chwalą brzuszkami to pochwalę się i ja;)
    http://zapodaj.net/cb042e1f5f649.jpg.html

Muniek, Rozalia, Czarnaa94, Nieukowa, Joasia:), lilirose, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia ale dżaga :-) ps.fajna sukienka.
    Wiecie co zauważyłam że zaczyna mi coraz bardziej mięsko podchodzić,dziś na obiad zrobiłam kotleciki,buraczki i ziemniaki,najadlam się aż miło :-) a wcześniej nie mogłam na mięso nawet patrzeć. Teraz z kolei np pierogi czy jakieś kluski mi nie podchodzą,gdzie kiedyś to uwielbiałam. Zmieniają się smaki w ciąży bardzo.

Inesicia lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Muniek;)
    U mnie od tygodnia też apetyt większy. Na początku właśnie mięsko i nabiał nie bardzo mi podchodziły, a teraz jest już ok i w sumie mogę wszystko wcinać. A najbardziej zjadłabym gołąbki mojej mamy. Mam nadzieję, że jak pojedziemy do nich na święta to będą gołąbki.
    A propos mojej mamy-rozmawiałam z nią przed chwilą i stwierdziła, że będzie syn bo ładnie wyglądam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 16:52

Gonia123 lubi tę wiadomość

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ