X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuszki. Joasiu a ja myślałam, że mam duży :)

Nieukowa dzięki za skomplementowanie "pluszaka". Jego ulubione zajęcie i jego prywatna kanapa :D.

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zmienił mi się termin porodu na 20.6 dziękuję za zmienianie

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne macie też te brzuszki ... .. ech cieszy taki widok.
    A za pół roku fotki naszych maluszków co teraz w brzuszkach fikają:) cudownie.

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)
    Ładne macie brzuszki dziewczyny ;) Wszystkie widzę pomału rośniemy :)
    My dziś obwieściliśmy cudowną nowinę teściom ale cóż... Chyba dla nich taka cudowna nie była. Reakcji praktycznie żadnej, tylko "no to dobrze, oby tylko było w porządku". I mi się po prostu przykro zrobiło że chyba tylko ja i mąż się cieszymy, no i moja mama. Do dzidzi powiedziałam że jeszcze będą szaleć na jej/jego punkcie :) Ale mimo wszystko zdołowałam się trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 22:31

Joasia:) lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa nie przejmuj się ich reakcją. Czy to ich pierwszy wnuk / wnuczka bedzie ? Rodzice mojego M też z większą euforią przyjmowali wieści o ciąży siostry M niż naszą. Widocznie tak już w przyrodzie jest:) A tak się złożyło że między naszymi młodszymi dziećmi jest tylko 4 tyg różnicy. Niestety tesciowa ( teść niedawno zmarł) nadal wyróżnia Nikole a naszego Bartka. Ale my to z M obracamy w żart, bo inaczej trzeba by było do niej nie jeździć. Ech te teściowe
    Nasz Bartek mimo,że ma dopiero 5 lat potrafi czytać i pisać, a i dodaje do 100. A Nikola jest na etapie terapii logopedycznej to Tesciowa kwituje, że szkoda bo Bartek zamiast się w szkole uczyć, to z nudów bedzie psocił. O pochwaleniu Bartka nie ma co liczyć. No żenada normalnie. A na wieści, że Bartek był na turnieju szachowym postanowiła Nikoli kupić szachy i ponoć też ją nauczy. :) ... więc życzymy babci powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 23:19

• lilirose Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się późną porą.
    Gratuluję ślicznych brzuszków :) Ale z Was laski!

Jak mój urośnie to też wrzucę, a co :)

Dzięki za wypowiedzi na temat objawów. Też się cieszę, bo te mdłości były okropne, ale wiadomo, zawsze obawy są, szczególnie po tym moim grypo-zatruciu.

Dziś prawie cały dzień odpoczywałam, ale i tak zaliczyłam straszną migrenę :( Od popołudnia do wieczora głowa mi pękała, a generalnie ból głowy mam może dwa razy do roku (serio!).

No nic, życzę Wam spokojnej nocy i udanego tygodnia.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim;)
    Rozalia wrote:
    Aka mam podobny, super:) I kolejna ślicznotka na forum:)

Aka jaka laseczka jesteś:)u mnie to brzuszek jak bym była już w 5mc bo małą oponkę miałam :)

Ładnie wszystkie Wasze brzuszki:) niech rosną wielkie i dzidziusie zdrowe:)

My wczoraj byliśmy u moich rodziców i tak rozmierzwiałam z mamą żę juz byliśmy oglądać ubranka i miałam chęć cos kupić ale wszyscy zaczęli mi mówić że to za wcześnie że jeszcze mamy tyle czasu i takie tam ale ja im tłumaczę że wiem i wszystkiego nie kupię juz teraz ale po troszku można zacząć przynajmniej takie uniwersalne bo nie znamy płci oj..czy ja jakoś jestem przewrażliwiona bo takie mam wrażenie..;/ a rodzina tak mnie chyba traktuje hehe

Aka81 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Z. Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Chciałam zarzucić temat który pewnie wielokrotnie jeszcze będzie tu wracał mianowicie czy zastanawiałyście się nad wózkiem? Jaka półka cenowa? Jaka funkcjonalność? Wielofunkcyjny, klasyczny, oddzielnie gonodola, oddzielnie spacerówka? Waga? Wygląd? Macie jakieś typy? To jeden z trudniejszych wyborów a ja im dłużej grzebie w necie w tym temacie tym trudniej mi znaleźć swój typ. Wybór jest przeogromny dlatego powoli będę robić sobie zestawienie co mi odpowiada pod względem opisu a później będę jeździć i oglądać na żywa i sprawdzać jak mi "leży" :D

PS. Śliczne brzuszki, Joasia Twój jest mega :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana, właśnie wciągnęłam naleśniki z dżemem i biorę się za obowiązki:)

Z. ja będę miała x landera move bo mogę go odkupić za grosze praktycznie nowy. Wcześniej patrzyłam różne wózki od tych za 1000 do tych za 4000 zł i gdybym miała kupować dla siebie do wzięłabym teutonię. Patrzyliśmy z mężem też na bugaboo i spoke (chyba tak się to pisze), ale dla mnie te wózki są zbyt odjechane.

Zapewne za rok będziemy się chcieli przesiąść do spacerówki więc też nie opłaca nam się inwestować kilku tysięcy. A tą już mam od dawna wybraną i na pewno będzie maclaren.

Miłego dzionka!

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Jeżeli chodzi o wózek, to pewnie kupie używany 3w1 z montowanym nosidelkiem na stelaz. Nowe są dla mnie za drogie nie mam zamiaru kupować wózka powyżej 2 tys chyba wolałabym dołożyć te pieniądze do nowego auta...sofki jeżeli kogoś uraze, ale smiesza mnie osoby ktore wydają na wózek 4 tys, moja Zuzia jeździła w głębokim dopóki mocno się siedziała potem przerzucila się do zwykłej parasolki. Ja kupie więc używany za 400zl

Magda_lena88, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po małej x-landera. I jak narazie nie planuję kupować nic innego. To jest głęboka spacerówka. Mała jeździła tylko w nim i z nią się sprawdził.

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teściowie zdeklarowali się, że kupią wózek jaki sobie wybierzemy. Raczej też myślimy o jakimś 3w1, ale w sumie nie wiemy czy nowy czy używany. Gdyby udało nam się znaleźć jakiś fajny używany to nie wykluczamy, że zdecydowalibyśmy się na taki. A jeśli nie to górną granicę ustaliliśmy sobie na 2 tyś. Ważne żeby był wygodny, składał się do małych rozmiarów i był lekki bo mieszkamy na 2 piętrze bez windy. Jak już pisałam może po świętach rozejrzymy się za czymś w sklepach i będziemy na bieżąco śledzić ogłoszenia na olx.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie Uwierzycie zadzwonił do mnie rano kurier że ma paczkę dla mnie ale później tak sobie myślę przy śniadaniu że co to może byc nic nie zamawiałam i mąż też...no i czekam na niego. Odebrałam paczkę i okazało sie że wygrałam Zestaw Kosmetyków z Nivea bo kiedyś w październiku wzięłam udział ale zapomniałam o tym hehe a tu Mikołajkowy Prezent jak nic:) Super teraz mi się humor poprawił:)

9fcvebvsz7aa_t.jpg

Z., Inesicia, Rozalia, Joasia:), Katarzyna87, Alorrene13 lubią tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • Z. Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja też nie kupie wózka za 4 tys. bo mnie zwyczajnie na to nie stać a rodzice za wiele nam nie pomogą bo też nie mają z czego. Jak kogoś stać to mu nie bronie ;)
    Szukam czegoś znośnego cenowo, wolałabym raczej nowego - bo obawiam się, że jak będzie coś po gwarancji to znając moje szczęście a raczej nieszczęście coś się rozpierniczy ;) I u mnie głównym wyznacznikiem jest waga, bo ja sama jestem malutka i na pewno nie będę miała siły jeździć z wózkiem ważącym 15-17 kg + bobasek ;)
    jak powymieniacie swoje typy to też będę mogła się im bliżej przyjrzeć, a nóż i mi wpadnie w oko? :)

Truskaweczka fajny prezent, takie rzeczy zawsze poprawiają humor :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już mam model upatrzony tak ogólnie:) bo co do producenta to nie wiem:)
    ale ja wielofunkcyjny będę chciała kupić gondola stabilna sztywna nie zwisająca jak widziałam,koła duże na amortyzatorach czy pompowanie to nie wiem jeszcze kolor to jakiś uniwersalny bo planujemy jeszcze dzieci wiec nie będę kupować nowego drugi raz chyba że coś się zmieni raczej kupimy nowy, co do wagi to tez nie ciężki żebym mogła złożyć do samochodu a za jaka kwotę to jeszcze do uzgodnienia na pewno nie za 4 tys bo bez sensu..ale jak w przyzwoitej cenie żeby był bezpieczny:)

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o firmę to ja x-landera polecam bardzo. Jak już wspominałam mała jeździła tylko w nim od urodzenia do 3 lat napewno. Wiadomo jak zaczeła chodzi to mniej było jazdy, ale na dalsze trasy spisywał się super. Koła pompowane (na stacji benzynowej). Po chodniku po wertepach super jazda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.coletto.pl/pl/produkty/wozki-wielofunkcyjne/95 a ja mam upatrzony ten model, tylko jeszcze myslimy czy kupimy wersje 2w1 i fotelik osobno czy 3w1. Z wygladu mi sie bardzo podoba a i cena mysle nie najgorsza, poza tym mają fajne kolory ;)

Idę na echo serca, trzymajcie kciuki żeby było w porządku ;))

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez mi się taka gondola podoba:) ale już koła inne i konstrukcja ale całkiem ładny taki zgrabniutki:)

25.png
    Mili <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety jestem znowu w szpitalu, z maluszkiem nie najlepiej dam znać jak coś się wyjaśni. Matka czuje że z dzieciem źle, od soboty czułam że nie jest za dobrze.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymam kciuki. Odezwij się.

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ