Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozalia wrote:Dzięki za opinię, bo ja się na niego zdecydowałam i teraz myślę że słusznie:)
Kasika wyjdziecie z tego, będzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:22
-
Urocze brzuszki, dziewczyny
Też muszę swój wrzucić, bo już mi ostro wywaliło
Ja wybór i zakup wózka zleciłam mężowi. Stwierdziłam, że on na pewno lepiej wybierze pod kątem praktycznym, a ja tylko bym pewnie się wtrącała odnośnie wyglądu, a to kryterium bez sensu. Wiem, że na razie jeszcze nie zaczął oglądać, ale ma dużo czasu
Co do ubranek i innych rzeczy dla dziecka, to nie mamy jeszcze nic. Jeszcze dużo czasu, a poza tym szczerze mówiąc to mało rzeczy mi się w tych sklepach nie podoba... Nie lubię takiego przebierania dzieci za dorosłych, a co oglądam jakieś ubranka (nie bodziaki, tylko takie dwuczęściowe) to dużo jest takich właśnie typów "stara-malutka" i się jakoś zniechęcam... Mój mąż powiedział, że "jeżeli rzeczywiście będzie córka, to do 16 roku życia będzie nosiła ubranka w misie". Hehe jaki tatuś kurna
Co do używanych rzeczy, to zorientujcie się czy w waszym mieście są jakieś komisy z dziecięcymi rzeczami. Wiem, że np jest u mnie na osiedlu i w ogóle dużo tego w mieście, ale na razie jeszcze sama jeszcze nigdzie nie wchodziłam. Przynajmniej można obejrzeć, a nie kupować przez internet.
Kasika, trzymaj się! Jesteś w szpitalu, a więc pod dobrą opieką. Myśl pozytywnie i będzie dobrze!Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Eowena wrote:Ja wybór i zakup wózka zleciłam mężowi. Stwierdziłam, że on na pewno lepiej wybierze pod kątem praktycznym, a ja tylko bym pewnie się wtrącała odnośnie wyglądu, a to kryterium bez sensu. Wiem, że na razie jeszcze nie zaczął oglądać, ale ma dużo czasu
u mnie pewnie takie wyjście skończyłoby sie na tym że nie mielibyśmy wózka
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Kochane mam przeokropny katar, nie mogłam spać pół nocy. Czy w ciąży mogę użyć kropli do nosa czy tylko woda morska (która nic a nic mi nie pomaga)? Ratuuuuunku, nie dam rady drugiej nocy z takim zapchanym nochalem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:33
-
nadine24 wrote:Podziwiam za odwagę
u mnie pewnie takie wyjście skończyłoby sie na tym że nie mielibyśmy wózka
HahaNo myślę, że w razie czego, koło 35 tygodnia przejmę inicjatywę
A swoją drogą jeszcze wam opiszę mój sen, bo jak się obudziłam to aż się na głos śmiałam. Śniło mi się, że porwał mnie Putin, a w Rosji jakiś lekarz zrobił mi USG i stwierdził, że muszę usunąć, bo wg jego diagnozy to "dzieckus debilus", a w narodzie rosyjskim nie ma miejsca na zdebilałe dzieci. A Putin był taki miły i trzymał mnie za rękę jak słuchałam diagnozy. Hehe kurde, nie wiem gdzie w głowie siedzą te rzeczyRano opowiedziałam mężowi, a on mówi "no tak mi się coś wydawało, że przez sen mówiłaś "Władimir! Władimir!"" - oczywiście żart z jego strony, ale i tak nie mogę z tego snu
nadine24, Aka81, A1984, Nieukowa, Rozalia, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
A1984 wrote:Kochane mam przeokropny katar, nie mogłam spać pół nocy. Czy w ciąży mogę użyć kropli do nosa czy tylko woda morska (która nic a nic mi nie pomaga)? Ratuuuuunku, nie dam rady drugiej nocy z takim zapchanym nochalem...
Ja walczyłam z katarem maścią majerankową, doraźnie odtykała nos. W aptece od farmaceutki też usłyszałam że każdy spray do nosa mogę użyć, jesli nie będę go połykać, ale chyba bym nie zaryzykowała. No i jest jeszcze ten Prenalen do nosa
Eowena wrote:HahaNo myślę, że w razie czego, koło 35 tygodnia przejmę inicjatywę
A swoją drogą jeszcze wam opiszę mój sen, bo jak się obudziłam to aż się na głos śmiałam. Śniło mi się, że porwał mnie Putin, a w Rosji jakiś lekarz zrobił mi USG i stwierdził, że muszę usunąć, bo wg jego diagnozy to "dzieckus debilus", a w narodzie rosyjskim nie ma miejsca na zdebilałe dzieci. A Putin był taki miły i trzymał mnie za rękę jak słuchałam diagnozy. Hehe kurde, nie wiem gdzie w głowie siedzą te rzeczyRano opowiedziałam mężowi, a on mówi "no tak mi się coś wydawało, że przez sen mówiłaś "Władimir! Władimir!"" - oczywiście żart z jego strony, ale i tak nie mogę z tego snu
Nooo, ciekawiemnie za to ciągle budzą wybuchy, dosłownie taki huk pod głową jakby mi poduszka wybuchała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:43
A1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nadine24 wrote:Tez na początku zwróciłam uwagę na xllandera x-a, w dobrej cenie mozna było kupic używany, ale ma małą gondolę. Podobno dla "letnich" dzieci lepiej mieć gondolę z tych większych, żeby niemowlak mógł jeszcze przejeździć zimę
Nie wiem czy jest różnica w wielkości gondoli, ale ja będę miała model move a nie xa:) Mimo wszystko myślę że jakoś sobie poradzimy. -
nick nieaktualnyWitam kochane
Kasika trzymaj się słońce ...wiem, wiem łatwo się mówi, ale jesteś pod opieką lekarzy i musi być dobrze !!!
Zyrcia no to uważaj na siebie
A u nas ok, apetyt na maksa ciagle przy garach stoję i gotujeMój M już protestuje bo ma tendencje do odkładania sadełka a ja mu smaka robię
Ciekawe ile On w czasie ciąży przytyje ...
Kurczę dziewczyny nie wytrzymałam i ubrałam choinkęozdoby świąteczne też pomału wyciągam i jest super
ale się nakręciłam na te święta.
Dzwonił mój gin i przełożył wizyte z 8 stycznia na 29 grudnia bo musi wyjechać. To fajnie zobaczymy naszą córeczkę jeszcze przed nowym rokiem.
Trzymam kciuki za Wasze wizyty. Piszcie odrazu co i jakWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 14:34
-
O rany Kasika,tak mi przykro,ale wierzę że wszystko będzie z maleństwem w porządku. Trzymam za was kciuki.
Ja narazie tylko na necie oglądam sobie rzeczy dla maluszka,ale np wózek chyba będę chciała w sklepie pooglądać bo myślę że tak na żywo lepiej coś wybrać. Najwyżej jak coś mi się spodoba a znajdę w necie tańszy to będę zamawiać. Zobaczymy jeszcze sporo czasu.
Dziś mam wizytę o 16:30 także za mnie też trzymajcie kciukiRozalia, Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
A1984 wrote:Kochane mam przeokropny katar, nie mogłam spać pół nocy. Czy w ciąży mogę użyć kropli do nosa czy tylko woda morska (która nic a nic mi nie pomaga)? Ratuuuuunku, nie dam rady drugiej nocy z takim zapchanym nochalem...
A1984 lubi tę wiadomość
-
Kasika, trzymajcie się, musi być dobrze :*
Ja już więcej o zanikaniu objawów pisać nie będę, bo tak jak w weekend czułam się fajnie tak dziś zmęczenie, senność i mdłości level hard.
Jedyna fajna rzecz to sen jaki dziś miałam. Czytałam, że w ciąży w pewnym momencie libido rośnie, ale żeby aż tak
Był tak realistyczny, że gdy się obudziłam to na serio myślałam, że przed chwilą było ostre bzykankoale mąż w pracy, więc nie mogłam pociągnąć snu dalej
A co do wózków to wczoraj przeglądałam Allegro i parę mi się spodobało. My pewnie kupimy nowy, bo nie mamy od kogo pożyczyć, ale wydawać majątku też nie zamierzamy. Myelę, że zmieścimy się do 1500 zł.Nieukowa lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Joasia ja też już chciałam ubierać choinkę bo tak uwielbiam święta, ale mój mąż skutecznie mnie hamuje
No ale już nie mogę się doczekać kiedy wyjmę te wszystkie ozdoby świąteczne, a kilka dni przed Wigilią kupuje żywe gałązki świerkowe i robię w wazonie kompozycje, która potem pięknie pachnie lasem:)
lili ja juz miałam kilka takich snów one są mega realistyczne, ale u mnie to pewnie z braku seksu:)
lilirose lubi tę wiadomość
-
Rozalia, a ja właśnie ostatnio mam dużo ochoty i seks ostatni w sobotę, więc na brak nie muszę narzekać. Prędzej męża zamęczę
Mnie też choinka chodzi już po głowie. Może w tym tygodniu ubierzemy, chociaż bez śniegu to nie czuję tego klimatu.Rozalia lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
lili my to odkąd wiemy o ciąży to zero bo takiego mamy cykora...Długo się staraliśmy i strach mnie paraliżuje na myśl, że mogłoby się coś przez to stać chociaż wiem że nie,bo nie mam przeciwskazań. Po usg genetycznym może coś spróbuje:)
Lecę robić spaghetti na obiada:) -
Rozalia wrote:lili my to odkąd wiemy o ciąży to zero bo takiego mamy cykora...Długo się staraliśmy i strach mnie paraliżuje na myśl, że mogłoby się coś przez to stać chociaż wiem że nie,bo nie mam przeciwskazań. Po usg genetycznym może coś spróbuje:)
My też na początku przystopowaliśmy, ale później powolutku jakoś poszło. Po pierwszym seksie pojawiła się smużka starej krwi, ale gin uspokoił, że tak może się dziać ze względu na ukrwioną szyjkę macicy i że dopóki jest wszystko w porządku to nie ma przeciwwskazań.
Ja też lecę robić obiadSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Kasika trzymj sie....
Ja wekend bardzo meczacy za to jak padlam to sie wkoncu wyspalam , tak to zanim zanselam minelo 3 godziny potem siku i znowu to samo ... No i w wekend spotkania z muszla ale dzisiaj juz spoko. Teraz lezakuje.
Ja sie jeszcze wstrzymuje z wozkami , lozeczkami ale bieze mnie juz hee...
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm