X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domku, chcieli zrobić mi szew na szyjce. Mój gin się nie zgodził, szyjka zamknięta, 3,5 cm, odpowiada 14,5 tyg. za głowę się łapie że chcieli mi go założyć, gdzie 50% szans jest tylko że się uda, jak nie to w ciągu godziny poronienie :-(
    Szew można zakładać zawsze, jak się szyjka otwiera lub jest krótka to nic się nie ryzykuje bo to znak poronienia i trzeba szybko reagować ale w takiej sytuacji jak moja to on się nie zgadza!
    ZWARIUJE!!!!
    Plamienie miałam 15 minut, oczywiście w dniu @ a oni chcą tak ryzykować!
    Najważniejsze że malutka ok.Jeśli się potwierdzi córeczka to będzie Amelka. Tętno ma 153 ( idealne), i jest troszkę starsza. Wczoraj na usg w szpitalu pan dr też powiedział, że raczej dziewczynkę widzi, nie ma cienia siusiaka- tak powiedział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 13:03

Katha81 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja też będzie Amelka :)

kurcze co z tym moim tsh dziewczyny ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia niskie tsh nie zagraża w ciąży lubi skakać w ciąży najwazniejsE badanie to ft4 ono jest tylko miarodajne co do pracy tatczycy

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) uspokoiło mnie to że napisałaś, że niskie tsh nie zagraża ciąży. Ft 4 robiłam m-c temu i było w normie. Zrobię znów za miesiąc kompleksowo tsh, ft 3 i 4.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika z jakiego względu chcieli Ci założyć ten szew? Z powodu plamienia?

Dziewczyny czy Wy macie bóle kręgosłupa? Nyje mnie od rana i nic nie przechodzi. Do tego czuję takie napięcie brzucha i nie wiem co mam o tym myśleć :(

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czasem mam bóle kręgosłupa :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli na wieczór tak, ze jak sie położę to juz nie moge wstać. W ciąży to ponoć normalne ze względu na progesteron, na zmianę środka ciężkości i tez mnie brzuch lekko pobolewa od czasu do czasu wydaje mi sie ze to tez normalne przy powiekszajacej się macicy. Po porodzie bedzie sir kurczyc i to tez czasem mocno boli. Taki juz żywot nas kobiet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 13:38

preg.png[/url]
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez dziś złapały takie bóle kręgosłupa że już mam dość. Od połowy pleców, przez tyłek, pachwiny, aż same stopy. Wszystko boli, rwie i drętwieje. I w zasadzie nie wiem jak sobie z tym radzić, bo żadne ćwiczenia nie wchodzą w grę. Jak do wieczora nie przejdzie to chyba pojadę się skonsultować do lekarza albo IP.

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Rozalia, gratulacje! :)

A ja tylko czekam na 16... Jeszcze 5 dni i nasze USG. Boję się okrutnie, że przed świętami wyjdzie coś nie tak.

Poza tym jak tak dalej pójdzie to będę małym wielorybkiem. Co dwie godziny muszę jeść. Małe porcje, ale jednak. I najśmieszniejsze, że mimo to nie tyję. I jak to ogarnąć?

Zazdroszczę, ja już przytyłam 3,5 kg, a nie wydaje mi się abym jadła więcej.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH może lekko skakać w ciąży, ale wynik koło 0,5 - 1 jest idealny, nie przejmuj się!

Ja mam niezłą zagwozdkę :/ byłam u internisty z powodu tego mega kataru który nic a nic mi nie przechodzi, mam ciągle jakąś lekką gorączkę, nie mogę spać i jestem zdechła. Jak mi nie przejdzie za 2 dni mam brać antybiotyk Duomox. Powiedziała że temp powyżej 37,5 jest dla dziecka groźna i lepiej się wyleczyć.

Nie wiem co mam zrobić... antybiotyk na KATAR? :( Chociaż fakt że takiego kataru to ja w życiu nie miałam, śpię tak max 3h w nocy, w dzień w robocie (ale jutro popracuję z domu)

Co sądzicie?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe jest że katar z wirusowego przemienił się w bakteryjny jeżeli dlugo trwa, ale on wtedy jest taki gesty i zielony Hehe :P

A1984 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Możliwe jest że katar z wirusowego przemienił się w bakteryjny jeżeli dlugo trwa, ale on wtedy jest taki gesty i zielony Hehe :P

Oj jest :D

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam brać ten antybiotyk ;) Tylko, że ja miałam objawy typowe na zapalenie krtani i oskrzeli, ale gorączki nie miałam. Lekarz na pewno wie co robi ;)

A1984 lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak idę dziś na jeszcze jedno usg, moja mama mnie przekonywała. I chociaż ja uważam że wszystko jest dobrze, to nie zaszkodzi jak zobaczy go inny specjalista.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INTERPRETACJA WYNIKU TESTU PAPPA => Kalkulacja indywidualnego ryzyka (wiek+test podwójny+NT) wykazała niskie ryzyko wystąpienia trisomii 21 i niskie ryzyko wystąpienia trisomii 18 :) - pani lekarka stwierdziła, że wyniki mam bardzo ładne :)
    Jeśli chodzi o liczby to ma się to tak:

Down's syndrome (term)
    Age risk: 1:1300 / Down's risk: 1:6600 Low risk

Edwards syndrome (term)
    Age risk: 1:13000 / Edward's risk: 1:100000 Low risk

Test: Concentration: Median: Mom: Corrected Mom:
    HCGb 51,40ng/mL 39,70 1,30 1,29
    NT 1,60mm 1,4 1,15 1,15
    PAPP-A 2335,00mU/L 2527,49 0,92 1,00

Dalsze zalecenie taki aby dzwonić do nich na początku stycznia 2015 i umówić się na USG pomiędzy 20 a 22 tc :)
    teraz pozostaje czekać na wizytę u naszego gina :) a to dopiero 29.12 :O ale damy radę <3 - musimy !!
    Co do prezentów to ja mam pomysł tylko dla mojego mężusia <3 a mamy w rodzinie kilkoro dzieci jeszcze a pomysłów brak..w sumie dla mojej siostrzenicy pomysł podesłała mi na prezent siostra (mama małej) bo ona wie co się przyda młodej :) a od strony męża to ja nie mam pojęcia co dzieciakom kupić..jeden będzie miał miesiąc w święta to pewnie dostanie jakieś fajne śpiochy :) a reszta to się jeszcze wymyśli :)
    A u mnie po raz 3 w tej ciąży pojawiła się zachciewajka :O tym razem na takie pieczone/smażone kiełbaski ale to na obiad chyba zrobię jak wróci mąż :D to muszę sobie jeszcze poczekać więc teraz zajadam się rybą w galarecie <pycha> stres trochę puścił to apetyt wrócił <3
    3mam kciuki za Wasze wizyty <3
    Moniś wiem jak ciężko jest wytrzymać na spokojnie od wizyty do wizyty. Sama się stresuję, że to jeszcze tyle czasu itp. a tym bardziej, że jesteśmy po stracie..ale staram sobie tłumaczyć to, że to co na początku mogłam zrobić by z maluszkiem było oki tj. dup-ek, wypoczynek itp zrobiłam a teraz wszystko w rękach Boga i staram się mocno wierzyć, że już teraz będzie tylko dobrze. Jesteśmy już tak daleko - damy radę i trzeba pamiętać, że tylko spokój nas uratuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 15:00

A1984, Rozalia, Inesicia, Viola, Aka81, Alorrene13 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj sprzatałam kuchnie z teściową firanki płytki wszystkie szafki ze teraz mnie brzuch boli i kręgosłup że jak siade to wstać nie mogę ale dałam sobie po dupie Ale jak bym nie zaczęła sprzątać to by nie sprzątała i by był syf jestem wykończona dzisiejszym dniem:( jeszcze musiałam obiad ugotować na szybko bo M niedługo wraca padam już ze zmęczenia:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lena to może rzuć pomysłem na prezent dla mężulka ;-) bo naprawde mam pustke w głowie. Nawet go pytałam czy jest coś co by chciał,to sam nie wie.

Ja wyniki mam jutro,ale jestem bardzo optymistycznie nastawiona. A kolejna wizyta dopiero 8.01.także jeszcze bardzo duuużo.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Magda-lena to może rzuć pomysłem na prezent dla mężulka ;-) bo naprawde mam pustke w głowie. Nawet go pytałam czy jest coś co by chciał,to sam nie wie.
    Wiesz zależy jakie kto robi prezenty czy takie by po prostu były czy takie praktyczne. U Nas wyszło tak, że mąż nieświadomie mi podpowiedział :P bo on ma pracę biurową i ostatnio mu się aktówka trochę już "popsuła" tu i ówdzie więc zamierzam mu sprezentować nową taką skórzaną. Kiedyś nawet jak byliśmy w sklepie oglądał więc nawet wiem jaki kolor mu wpadł w oko :) a do tego pewnie jakieś słodkości bo tego to moje Kochanie nigdy nie odmówi :P
    A ja w sumie męża nigdy nie pytam co by chciał bo on zawsze mówi, że "nic albo buziaka" :P więc staram się go obserwować :P - ciężko jest nie powiem ale w tym roku mam nadzieję trafię w dziesiątkę :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to napewno się ucieszy,też wolałabym coś praktycznego. Ale musze najpierw coś wymyślić ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ