Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieukowa wrote:Hej dziewczyny, kiedy chcecie robić połówkowe?
Słyszałamże najlepiej robić dopiero po skończonych 20tc, bo wcześniej nie wszystko dobrze widać... mnie zapisali do specjalisty z FMF w 19t6dc i nie wiem czy trochę nie za wcześnie i czy nie spróbować przełożyć ;/
W pierwszej ciąży robiłam połówkowe w 19+3 i było ok
teraz umówiłam się na polną w 21 tyg bo takie mieli terminy 
Kurcze dziewczyny, jak mam przyspieszyć czas, dopiero 5 dni minęło od amniopunkcji, ja chce już wynik!
A co do świąt to dzięki Bogu już się skończyły, jedzonko ok, ale ile można tego wpychać, chodzę z ciągłym bólem brzucha z przejedzenia, masakra, dziś już byłam w piekarni po bułeczki i musiałam zjeść zwykłe śniadanie, bułeczka z szynką i pomidorem bo chyba nie dałabym rady już wciskać tego ciężkiego żarcia
-
U mnie mija kolejny dzień w łóżku. Właściwie to już tydzień leżenia. Dziś brzuch jest chyba mniej napięty, a w poniedziałek muszę poszukać lekarza, który przyjmie mnie jak najszybciej, zmierzy szyjkę i powie co dalej. M ma wolne jeszcze do 7.01, ale i tak boję się jak wrócimy (6 godzin w samochodzie) do Wawy skoro cały czas leżę.
Zyrcia co bierzesz na napinający się brzuch? Ja biorę 3x0,5 no-spę forte, 2x luteinę i 3x magne b6.
Jeśli chodzi o połówkowe to lekarz zalecił ok. 20 tygodnia. Zapisałam się na 20w1d bo tak akurat mieli termin. -
Ja odpuściłam wizytę na IP, przeczekalam do wieczora i po dwoch dniach przeszedl mi ten ból z prawej strony, zreszta to nie pierwszy raz ciagnie mnie z tej prawej strony. Kiedys mialam wycinana cyste na jajniku i mój gin zasugerowal że może mam tam jakieś zrosty ktore teraz ciągną.
Ide w poniedzialek na wizytę to wymusze na nim dokładne sprawdzenie wszystkiego.
Wiecie, zastanawiam sie nad tym ze wiekszosc z nas ma twardnienie brzucha...ja tez juz drugi tydzien mam twardy brzuch, z tym ze rano jest ok, a zaczyna sie robic twardy koło 15-16, jak juz jestem po sniadaniu, zupie itd. I tez sie martwie co moja szyjka, a z drugiej strony zastanawia mnie ze sporo z nas ma ten sam problem na tym samym etapie ciąży? A moze przyszedl czas ze brzuszki zaczely nas rosnąć i tak to ma wyglądać? ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 21:28
-
Jezeli chodzi o napinanie brzucha to ja biore nospe forte 3x1 Aspargin 2x2 i luteina 2x400 i juz mi sie nic nie napina, chyba ze zabardzo namacam sie po brzuchu wtedy mi sie napina.
Ja mam usg niby polowkowe dopiero w 24 tyg bo wczesniej nie bylo terminow a potem maja urlop no i dopiero 4 lutego takze pewnie bede ostatnia. A dlaczego wlasciwie to jest do 22 tyg a pozniej nie mozna?
[/url] -
nick nieaktualnyaghata wrote:Dziewczyny czy którąś z was ma wysokir ciśnienie? Jak tak to jakie to są wartości i czy cos na to bierzecie? Dzisiaj byliśmy w gościach bo juz umawialismy sir od dwóch miesiecy. Od wczoraj pobolewala mnie glowa, co prawda mój M mnie lekko zdenerwował bo do domu mu się nie spieszylo, ale zmierzylam sobie u nich i mialam 147/85.
Agata ja mam problem z cisnieniem, skakalo mi do np 160/100. Dostalam zalecenie aby mierzyc w domu 3-4 x dziennie z info, ze powyzej 140/90 to za wysoko, no i teraz biore Dopegyt. Pogadaj o tym koniecznie ze swoim ginem.
-
nick nieaktualny
-
Część dzisiaj;) wiecie co jakiś czas temu pisałam o tym że miałam uczulenie od wkładek zapachowych i gin mi przypisał maść ale nie pomaga tak mnie Szwedzi i piecze i dalej sądzę że to jednak infekcja chociaż mnie badał i stwierdził że nie ma infekcji infekcji i sama już nie wiem ale wytrzymać się nie da nawet jak siedzę to mnie piecze i swedzi mam tamtum rosa Ale nie pomaga:(
-
aghata wrote:Ja mam usg niby polowkowe dopiero w 24 tyg bo wczesniej nie bylo terminow a potem maja urlop no i dopiero 4 lutego takze pewnie bede ostatnia. A dlaczego wlasciwie to jest do 22 tyg a pozniej nie mozna?
Aga to chyba ma związek z wielkością dziecka- po 24tc już dziecko jest za duże a wód za mało, żeby wszystko dobrze pomierzyć i sprawdzić. Koleżanka ma taką sytuację, że mała ma późno wykrytą wadę serca (koło 28tc chyba) i nie ma już szans żeby zbadać dokładnie echo czy usg co to za wada, więc nawet nie wiedzą co będą operować i czy będą, jak mała się urodzi...
Ale wydaje mi się że są dość szerokie widełki kiedy już można i jeszcze można zrobić połówkowe... Jeżeli cię w poradni umawiali to chyba wiedzieli co robią i gdyby to było za późno to by cię wcisnęliwcześniej... przynajmniej ja sobie tłumacze w ten sposób że moje nie jest za wcześnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 09:32
-
Truskaweczka ja bym z tym poszła do gina... jeśli już nie używasz tych zapachowych wkładek to musi być infekcja... a nie masz serowatych upławów? Ja raz miałam tak cholernie swędzącą infekcję, że myślałam że kankana będę tańczyć ;/
W końcu sama sobie wyleczyłam ale to było przed ciążą... przez 3 tyg stopniowo mi przechodziło, robiłam sobie nasiadówki z rumianku żeby złagodzić świąd i często się kąpałam... Ale nie wiem czy rumianek jest zalecany w ciąży... -
Dzisiaj podaje do Apteki i coś sobie kupię, bo mój gin po nowym roku wraca wiec teraz nie przyjmuje:(
Ale jestem pewna że to infekcja bo długo się z nią zmagałam przed ciąża żeby poznać objawy:( i tak bardzo dużo cytrusów jem ale woda z cytryna czemu nie:) -
Ale jezeli to infekcja pochwy to woda z cytryna chyba nue pomoze, chyba ze mowa o infekcji ukladu moczowego. Jezeli pochwy to idz do apteki a jak uklad moczowy to zurawinka, woda z cytryna, mozna lykac jeszcze jakies tabletki ale to tez w aptece powiedza.
[/url] -
Mnie np Tantum Rosa jeszcze bardziej uczula i przy ostatniej infekcji narobiłam sobie nim większego babola niż miałam przed
Jeśli podejrzewasz, że nie jest to grzybiczne ( czyli nie masz twarożkowych upławów
) to polecam InVag + bawełniane majciochy
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny które czują już ruchy - często je odczuwacie? Ja od czasu jak je raz poczułam to tylko raz na kilka dni mam pewność że znowu mnie mała kopnie...
Dołujące trochę i teraz nie wiem czy to dlatego że ma jeszcze tyle miejsca że rzadko trafi, czy jest coś nie tak...
Wydaje mi się że to normalne ale nie mam pewności a wizyta daleeeeko.
Ps. wybraliśmy z mężem wózek
No prawie... bierzemy Baby Jogger albo model City Elite albo SummitX3. Koleżanka ma Elite i próbowaliśmy się przy nim, Summit jest prawie taki sam tylko ładniejsze kolory, nowszy model i większe koła. Te duże koła mnie trochę odstraszają i stąd nie wiem czy jednak nie Elite... cenowo tyle samo kosztują...
Sista, Suzanna22 lubią tę wiadomość
-
Nieukowa ja mam tak samo z tymi ruchami. Ciagle leze i wyczekuje zeby tylko lekko smyrnelo mnie bo tak potrafi nie smyrac caly dzien i wtedy panika. A jeszcze siostra mowi ze synowa jej kolezanki zaczela 5 mies i tak czuje ze ponic brzuch sie wygina
nie chce mi sie w to wierzyc no ale co, no a ja wtedy znowu mysle ze u mnie to jest jakby mnie ryba puknela lekko i nic wiecej
Suzanna22 lubi tę wiadomość
[/url] -
Nieukowa ja małą poczułam raz i cisza, rano ją budziłam i nic, śpi śpioch.to normalne, na razie są dzieciaczki malutkie i poczujemy tylko jak leżą blisko brzucha.mam książki o ciążach to tam piszą że ok.20 tyg dopiero czućtak poważnie dziecko
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Ja czuje od wigilii tak ze jestem w stanie stwierdzić ze to TO. I też nie często. Codziennie wieczorem. A w ciągu dnia zwykle cisza. Ponoć nawet odstępy kilkudniowe na tym etapie są normalne choć stresujące. No i też nie faluje mi brzuch bo to jeszcze jest delikatne.
Co stosujecie na zaparcia?
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Z. wrote:Co stosujecie na zaparcia?
Jeśli problem jest "niewielki" to zwykle gotowany buraczek działa cuda
Mój M. się śmieje, że jak ma toaletowy problem to nie jedzie do apteki tylko zjada jeden lunch w Mcdonaldzie i po sprawie
Jeśli jednak problem dokucza bardziej - miałam tak np. jak brałam żelazo w tabletkach to pozostaje ostateczność czyli czopki glicerynowe.
Z. lubi tę wiadomość