X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 Wszystkiego Najlepszego..i zycze Ci zebys urodzila cudonego zdrowego dzidziusia ;*

A1984 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 sto lat kochana :) A i najważniejsze dobrych wyników i szczęśliwego końca ciąży w czerwcu :)

A1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Cześć Dziewczyny! Ja mam dziś 30 urodziny :-) Jejku zawsze mnie trochę przerażała ta data ;-) Dzwoniłam do Instytutu Genetyki, wyniki maja być jutro koło 12 - jestem dobrej myśli! :)

Wszystkiego najlepszego kochana i zdrowego dzidzia :)

A1984 lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 - Wszystkiego najlepszego - spokojnej ciąży ze szczęśliwym zakończeniem :) !

http://wrzucaj.net/images/2014/12/30/Happy-Birthday-Graphics.jpg

A1984 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja tez ciesze sie waszym szczesciem. Ja na moja wizyte musze czekac do 8 stycznia :(

My na sylwestra nie mielismy planow...do wczoraj. Zadzwonil kolega M zeby przyjsc do nich. Oni maja taka fajne 3 miesieczna coreczke i bedzie jeszcze para z dziewczynka w wieku mojej Zuzi chociaz mala sie z kims pobawi.

Wczoraj ogladalam do 24 film. I wiecie co? Ja sie nie dziwie ze nie czuje ruchow w dzien, nie pamietam kiedy ostatni raz tak dlugo siedzialam a moje bejbi po 23 to normalnie wariacje odstawialo. A potem spi caly dzien i mama sie denerwuje ze nie czuje ruchow. W nocy sie wyszaleje a w dzien spi.
    Bylam wczoraj doslownie na chwilke u kolezanki ktora urodzila tydzien temu i mowi ze juz nie karmi piersia bo mala ma sraczke...pozyczylam jej ksiazke "Pierwszy rok z zycia dziecka" tam jest wszystko fajnie wyjasnione, co do szpitala, co dla dziecka o karmieniu..wyjasnilam jej ze dxiecki przy piersi zawsze ma luzna kupke mojwmZuzia to co karmienie to sraczka takze dziewczyny polecam ta ksiazke

dostałam tą książkę pod choinkę, rewelacja :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Cześć Dziewczyny! Ja mam dziś 30 urodziny :-) Jejku zawsze mnie trochę przerażała ta data ;-) Dzwoniłam do Instytutu Genetyki, wyniki maja być jutro koło 12 - jestem dobrej myśli! :)

Wszystkiego Najlepszego, 100 lat :-) i oczywiście zdrowego bejbika :-)

A1984 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam ja też mam wizyte 14.01 :D to już nie długo jakoś teraz nie mysle tak często o tych wizytach i mi szybciej zleci .Mam pytanie kiedy można się zapisać do szkoły rodzenia czy któraś z was chodzi ? :)

Ja zaczynam zajęcia 12.01 w szkole rodzenia.Mogę chodzić ale muszę zrezygnować z ćwiczeń na piłce itp

Evell lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Joasiu, wyjściowe dane, w związku z moim wiekiem miałam takie:
    trisomia 21: 1:89
    trisomia 18: 228
    trisomia 13: 1:713

Po samym USG zostały skorygowane do wyników:
    trisomia 21 1:376
    trisomia 18 1:691
    trisomia 13 1:8198

No i po wyniku PAPPA, wychodzi w finale:
    trisomia 21 1:340
    trisomia 18 1:4561
    trisomia 13 1:14252

Ja wierzę, że wszystko jest dobrze i Tomek rozwija się prawidłowo. Ale powątpiewanie jest rzeczą ludzką i myślę o tym Niffy...[/QUOT

Ja czekam na połówkowe, lekarze mówią że są wiarygodniejsze.

c77352d493.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Mam pytanie kiedy można się zapisać do szkoły rodzenia czy któraś z was chodzi ? :)
    My z M chcemy się zapisać na kurs weekendowy jakoś w lutym/marcu, żeby w pigułce poznać techniki mycia, przewijania itp. Raczej z zajęć ze sztuki oddychania i metod łagodzenia bólu podczas porodu nie będę korzystać.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, ja tez już teraz myślę o połówkowych :) To już w sumie za jakieś 6 tygodni :) Z USG wszystkie parametry wyszły książkowe, więc tego się trzymam, a zaniża wyniki mój wiek.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 Wszystkiego najlepszego!!

Evell ja jak patrzyłam terminy w szkole rodzenia do której chce się zapisać to jakoś w marcu zajęcia są:) i zapisy:)teraz to za wcześnie wszędzie tak ci powiedzą:)

Joasia oby tak nie było w sumie analizując zdjęcia w necie z usg dziewczynek to i na naszym też sie zgadza płeć z tymi w necie kurcze to wszystko wina mojego męża to on tak zaczął mówić że może jednak okaże sie synek i dlatego tak zaczęłam sie wahać..że może być inaczej muszę przestać o tym myśleć:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim...wzielam sobie 2 dni urlopu w robocie i oddaje sie slodkiemu lenistwu przy kominku ;)
    Nawet sobie zaszalalam i wykupilam abonament belly w promocji ;P
    Balam sie ze przytylam po swietach ale widze po kalkulatorze przybierania na wadze ze +3kg porownujac do wagi sprzed ciazy to nie jest dramat jeszcze ;) Jupi!

Sista imo masz jak na swoj wiek dobre wyniki, wazne ze ryzyko sie kilkukrotnie zmniejszylo. Nie nastawiaj sie na Tomka na 100% jeszcze bo tak jak powiedzialam wciaz testing metody robie ale ladny Y ci wyszedl na wyniku wiec usg powinno pokazac fifolka :P

U siebie jestem pewna tej mojej Lilki ale i tak kupuje ciuszki bardziej uniseks. Nienawidze rozu i falbanek wiec mala ma kilku ciuszkow na krzyz roznokolorowych na razie ;) Po 20tyg zaczne wybierac jakies sukieneczki to juz raczej uniseks nie bedzie. Teraz myszkuje na olx i allegro to moze jakas wieksza paczke uzywek dziewczecych kupie.

Dziewczyny ktore mialy ostatnio usg mega gratulacje ;). Super Kasika ze to krwawienie to gdzies z boku, zreszta jakby to bylo powazne to by ci tez morfologia krwi spadla. Tak trzymac ;)

A1984 najlepszego ;) niech sie wszystko uklada pomyslnie, oby wyniki biopsji byly dobre.
    Aga zreszta tobie tez tego zycze z calego serca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 11:49

aga87 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 spełnienia marzeń, spokoju przez najbliższe miesiące i zdrowego Maluszka;)
    Ja też się zastanawiam czy przypadkiem nasza Zosia nie okaże się jednak chłopczykiem. Zobaczymy co powie lekarz na połówkowym.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, co do szkoly rodzenia, to sie zastanawiam ktora wybrac... kolezanki polecaja jedna darmowa, ze niby super, ale prowadza ja polozne ze szpitala na Polnej a ja chyba nie chce tam rodzic. Z kolei przy szpitalu gdzie ja bym chciala wyladowac maja tylko platne zajecia a ja nie wiem czy sa fajne...
    Chyba musze jeszcze zasiegnac jezyka, bo gdzieniegdzie juz sa zapisy na luty-marzec...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:

Wszystkiego naj naj najlepszego! Spełnienia marzeń, zdrowej dzidzi i wszystkiego czego zapragniesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia w szpitalu w którym rodziłam. Teraz też tak będzie, ale dopiero za jakiś czas.
    Według mnie główną zaletą było to, że prowadziły ją położne z tego właśnie szpitala i na jedną trafiłam przy porodzie. Od razu była inna atmosfera a ja czułam się lepiej.

Jeśli chodzi o naukę oddychania. Ćwiczyłam bardzo dużo, ale przy porodzie średnio się to przydało :). Najlepszym efektem było chyba to, że starając się oddychać tak jak trzeba odwracałam uwagę od bólu :D

• Sista Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - nie biorę tego na ten moment na 100%, ale mam nadzieję, że dzisiaj lekarz mi potwierdzi :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja kurcze ide na sylwestra jutro nie mam ochoty bo i tak zostaje mi tylko siedzenie przy stole bo tancowac sie boje zeby potem w szpsitalu nie wyladowac. Juz w sumie mielismy zrezygnowac ale znajoma tez sie okazalo jest w ciazy wiec obie bedziemy sie gapic na towarzystwo, posiedzimy chwile potem zgarne mezulka i do do domku,
    Ja znalazlam na necie takie zdjecie zw w 14 tygodniu tam na dole wyglada tak samo u dziewczynki jak u chlopca nie wiem na ile to prawda bo ja bym chciala dziewczynke ale co bedzie to bedzie byle zdrowe .

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Kasika, ja tez już teraz myślę o połówkowych :) To już w sumie za jakieś 6 tygodni :) Z USG wszystkie parametry wyszły książkowe, więc tego się trzymam, a zaniża wyniki mój wiek.

Dokładnie u Ciebie to wiek na 100%. U mnie ja mam 32 lata więc też wiek, ale lekarze mówią że połówkowe są wiarygodniejsze. Dziecko jest większe i lepiej wszytsko zobaczyć.
    Ja mam połówkowe dopiero 4 lutego bo lekarz na urlopie, będzie to 21 +4 tc. Nie wiem czy nie za późno? 13 stycznia mam wizytę u gina to spytam.
    Tak jak pisałam, parametry dziecka są najważniejsze.

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hej wszystkim...wzielam sobie 2 dni urlopu w robocie i oddaje sie slodkiemu lenistwu przy kominku ;)
    Nawet sobie zaszalalam i wykupilam abonament belly w promocji ;P
    Balam sie ze przytylam po swietach ale widze po kalkulatorze przybierania na wadze ze +3kg porownujac do wagi sprzed ciazy to nie jest dramat jeszcze ;) Jupi!

Sista imo masz jak na swoj wiek dobre wyniki, wazne ze ryzyko sie kilkukrotnie zmniejszylo. Nie nastawiaj sie na Tomka na 100% jeszcze bo tak jak powiedzialam wciaz testing metody robie ale ladny Y ci wyszedl na wyniku wiec usg powinno pokazac fifolka :P

U siebie jestem pewna tej mojej Lilki ale i tak kupuje ciuszki bardziej uniseks. Nienawidze rozu i falbanek wiec mala ma kilku ciuszkow na krzyz roznokolorowych na razie ;) Po 20tyg zaczne wybierac jakies sukieneczki to juz raczej uniseks nie bedzie. Teraz myszkuje na olx i allegro to moze jakas wieksza paczke uzywek dziewczecych kupie.

Dziewczyny ktore mialy ostatnio usg mega gratulacje ;). Super Kasika ze to krwawienie to gdzies z boku, zreszta jakby to bylo powazne to by ci tez morfologia krwi spadla. Tak trzymac ;)

A1984 najlepszego ;) niech sie wszystko uklada pomyslnie, oby wyniki biopsji byly dobre.
    Aga zreszta tobie tez tego zycze z calego serca...

Nieukowa to plamienie po krwiaku podejrzewają. Najważniejsze że na 100% to nie od malutkiej. Wierci mi się dziś w brzuchu :-) Wczoraj na USG już miała dość to machnęła nam ręką typu " spadajcie już" i głową pokiwała na NIE! :-) Nie lubi jak się ją gilgocze, kopie wtedy, ale przynajmniej czuć ją.
    Jak mi pobiorą krew to też postaram się Ci ją przysłać.

c77352d493.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ