X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu co ile masz wizyty ? ja co miesiąc ale da mnie to strasznie długo :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No biopsje kosmówki 26 listopada, potem USG prenatalne z testem pappa 3 grudnia( to było tez USG taka kontrol po tej biopsji). I dzisiaj juz u mojego ginekologa. To też raz w miesiącu u lekarza prowadzącego wychodzi tak mam daty w karcie ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 18:46

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wszystkie teraz mamy wizyty co 4 tygodnie, to taki standard w tym okresie ciąży :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też Wam to się tak dłuży :P ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dłuży się, dłuży :) chociaż nie jest już aż tak źle. Na początku 2 tygodnie to była wieczność. To też zależy czy ktoś pracuje czy jest na L4. Ja jestem na zwolnieniu od 7 tygodnia, na początku nie mogłam robić prawie nic, więc wtedy czas mega się ciągnął, ale teraz już się przyzwyczaiłam no i można sobie znaleść jakieś twórcze zajęcie :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • ola25@ Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    mam do sprzedania 3 opakowania Duphastonu terminy do 05.2016 w cenie 28 zł za opakowanie oraz witaminy femibion natal 1 za 30 zł/op. Zainteresowanych proszę o kontakt, najlepiej mailowy [email protected]

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi się ciągnie jak czekam na kolejną wizytę. Ale nic niepokojącego się nie dzieje, wiec widocznie taki standard. Dzisiaj mam uśmiech od ucha do ucha ale pewnie już za kilka dni znowu bede się zastanawiać czy z maluszkiem wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 19:11

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na usg spokojniejsza,mąż przyjechał z pracy i zaczął brzuszek gilgotać jak mu Amelka kopa zasadziła ufff kamień z serca mi spadł a na klucie w boku wzięłam nospę i trochę póściło.

Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika bedzie dobrze :) zaraz nam tu pisz co i jak.
    Magda_lena co tam u Was po wizycie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 19:18

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chjolernie sie dluzy ;)
    Ja pracuje na etacie, wiec jest znosnie, ale chcialabym juz byc po polowkowym, bo od tego momentu zaczynam zakupy na powaznie i urzadzanie pokoiku. A od kwietnia ide na zwolnienie i chyba do tego momentu wyczekuje, mimo ze lubie swoja prace. Teraz po prostu nie mam czasu odpoczac i zajac sie tak naprawde soba i Lila ;)

Kasika kciukam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 19:17

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba coś mnie przed chwilą smyrnęło ale nie jestem pewna czy to to :) <3

gosi_a, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pracuje , ale na nudę w domu nie narzekam , zawsze jest co robić ale i tak się dłuży :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sss Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 6 tygodnia na zwolnieniu, w sumie to lezakuje najwiecej czasem cos upichce teraz wiecej bo juz nie muli i mam wieksze zachcianki.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie czas szybko mija ale i tak opcja USG co dzień była by fajna :) uwielbiamy patrzeć na malutką... Tak jak każda tutaj z nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 19:39

nadine24, Evell lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ja zmieniam lekarza i wizytę mam dopiero 19go, wtedy pewno mnie skieruje na krew to może bym coś wysępiła. Nie za późno będzie ??

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia nie za pozno, wynik tym pewniejszy choc ty juz masz Leosia i to sie nie zmieni raczej ;)

zyrcia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    Ja tak na szybko (nadrobię Was w wolnej chwili) bo u Nas remont mieszkania, zakupy itd. pełną parą, że jak dziś wstałam o 7 to dopiero teraz usiadłam :P w między czasie dziś zaliczyliśmy wizytę u lekarza :) i jest wszystko w porządku :) Bobas rozwija się prawidłowo i dobrze rośnie. Niestety z dziś nie mamy foty ale lekarz obiecał, że na kolejnej wizycie da :P mimo wszystko ważne, że widzieliśmy Nasz CUD na ekranie :P Dzidzia waży już 165 g (nie wiem czemu ale przyszło mi porównanie, że to już prawie tyle ile kostka margaryny) :P dziś lekarz też nie zmierzył Dzidzi (ogólnie) ale zajął się pomiarem różnych części (główka,brzuszek,itp.) i wg. wymiarów Bobas wyrównał do TP z OM więc dziś mamy 16t+3dz :) A ja mimo 4 tyg. przerwy między wizytami i po drodze zaliczonymi świętami przybrałam 1kg (lekarz mówi, że to dobry wynik 1kg na 4tyg). ogólne wyniki badań mam w normie. Lekarz mówi, że moja morfologia jest tak idealna jakbym w ciąży nie była - to mu mówię, że ja się właśnie tak czuję jakby nie w ciąży - to śmiała się, że mam się cieszyć :P Pytał się też czy chcemy znać płeć. Ja oczywiście stanowczo mówię TAK za to mąż "nie wiem" :| i pyta lekarza na ile % dziś może obstawiać to lekarz mówi, że na 60% ale później Dzidzia się tak obróciła, że był już pewien na 80% jednak mąż się nie ugiął no i sam lekarz mówił, że nie przepada za takim szacowaniem - więc zostałam "zdominowana" przez dwóch facetów i przegłosowana :P pozostaje czekać kolejne 4tyg ale damy radę :) w końcu i tak na początku lutego planowałam pierwsze zakupy dla Bobasa więc dobrze się składa :)
    Pozdrawiamy :)

Joasia:), Aka81, Scintilla, Nieukowa, sss lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w innym temacie ... Gdzie planujecie spędzić sylwestra :)
    My w domku, przyjdą znajomi z dziećmi bedzie fajnie bo to ludzie z dużym poczuciem humoru. Od jutra przygotowania jedzonka i wystroju mieszkania... musi być bombowo :)

Sista, Scintilla, Inesicia lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku wyjątkowo nie mamy żadnych planów: ( nie wiem będziemy siedzieć w domu i przez cały rok hehe bo ponoć jak się kończy rok taki cały nowy rok eh...

Joasia:), Scintilla, Inesicia lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Amelcia rośnie jak na drożdżach :-) Pani dr potwierdziła że będzie dziewczynka. Sprawdziła szyjkę i pomierzyła łożysko i jest 1,5 cm od szyjki i mówi że to superowo :-) to odnośnie plamień. Skąd są? Nie wiadomo, będę tak miała całą ciążę, ale nie ma to nic wspólnego z niczym złym. I nie ma to z dzieckiem nic wspólnego. Na początku ciąży miałam krwiaka i pani dr podejrzewa że to po nim, on się wchłonął ale kapać z tego miejsca co był może. Dopóki nie ma żywej krwi i mówiła przede wszystkim BÓLU BRZUCHA I SZYJKI to nie dzieje się z ciążą nic złego.
    Co do Amelki 17 tc troszkę ciężki jest na USG, bo dopochwowo duży obraz wychodzi a przez brzuch słabo widać. Pokazała nam oczka, nosek, usteczka, mała ręką machała i wierzgała nogami. Coś głową na NIE kręciła. Potem już się wkurzyła i kopnęła nogą aż poczułam, pani dr stwierdziła że się zdenerwowała i kończymy :-)
    Tatuś stwierdził, że ma długgggie nogi :-) Pani dr mu przytaknęła że nogi ma :-) Modelką będzie :-)
    Dzięki Dziewczyny za kciuki!!!!

Joasia:), Sista, Aka81, Scintilla, Inesicia, Truskaweczka250, Nieukowa, sss, Katha81 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ