Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo biopsje kosmówki 26 listopada, potem USG prenatalne z testem pappa 3 grudnia( to było tez USG taka kontrol po tej biopsji). I dzisiaj juz u mojego ginekologa. To też raz w miesiącu u lekarza prowadzącego wychodzi tak mam daty w karcie ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 18:46
-
Oj dłuży się, dłuży
chociaż nie jest już aż tak źle. Na początku 2 tygodnie to była wieczność. To też zależy czy ktoś pracuje czy jest na L4. Ja jestem na zwolnieniu od 7 tygodnia, na początku nie mogłam robić prawie nic, więc wtedy czas mega się ciągnął, ale teraz już się przyzwyczaiłam no i można sobie znaleść jakieś twórcze zajęcie
-
Witam,
mam do sprzedania 3 opakowania Duphastonu terminy do 05.2016 w cenie 28 zł za opakowanie oraz witaminy femibion natal 1 za 30 zł/op. Zainteresowanych proszę o kontakt, najlepiej mailowy [email protected] -
nick nieaktualnyBardzo mi się ciągnie jak czekam na kolejną wizytę. Ale nic niepokojącego się nie dzieje, wiec widocznie taki standard. Dzisiaj mam uśmiech od ucha do ucha ale pewnie już za kilka dni znowu bede się zastanawiać czy z maluszkiem wszystko dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 19:11
-
Jadę na usg spokojniejsza,mąż przyjechał z pracy i zaczął brzuszek gilgotać jak mu Amelka kopa zasadziła ufff kamień z serca mi spadł a na klucie w boku wzięłam nospę i trochę póściło.
Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chjolernie sie dluzy
Ja pracuje na etacie, wiec jest znosnie, ale chcialabym juz byc po polowkowym, bo od tego momentu zaczynam zakupy na powaznie i urzadzanie pokoiku. A od kwietnia ide na zwolnienie i chyba do tego momentu wyczekuje, mimo ze lubie swoja prace. Teraz po prostu nie mam czasu odpoczac i zajac sie tak naprawde soba i Lila
Kasika kciukam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 19:17
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Kochane
Ja tak na szybko (nadrobię Was w wolnej chwili) bo u Nas remont mieszkania, zakupy itd. pełną parą, że jak dziś wstałam o 7 to dopiero teraz usiadłamw między czasie dziś zaliczyliśmy wizytę u lekarza
i jest wszystko w porządku
Bobas rozwija się prawidłowo i dobrze rośnie. Niestety z dziś nie mamy foty ale lekarz obiecał, że na kolejnej wizycie da
mimo wszystko ważne, że widzieliśmy Nasz CUD na ekranie
Dzidzia waży już 165 g (nie wiem czemu ale przyszło mi porównanie, że to już prawie tyle ile kostka margaryny)
dziś lekarz też nie zmierzył Dzidzi (ogólnie) ale zajął się pomiarem różnych części (główka,brzuszek,itp.) i wg. wymiarów Bobas wyrównał do TP z OM więc dziś mamy 16t+3dz
A ja mimo 4 tyg. przerwy między wizytami i po drodze zaliczonymi świętami przybrałam 1kg (lekarz mówi, że to dobry wynik 1kg na 4tyg). ogólne wyniki badań mam w normie. Lekarz mówi, że moja morfologia jest tak idealna jakbym w ciąży nie była - to mu mówię, że ja się właśnie tak czuję jakby nie w ciąży - to śmiała się, że mam się cieszyć
Pytał się też czy chcemy znać płeć. Ja oczywiście stanowczo mówię TAK za to mąż "nie wiem"
i pyta lekarza na ile % dziś może obstawiać to lekarz mówi, że na 60% ale później Dzidzia się tak obróciła, że był już pewien na 80% jednak mąż się nie ugiął no i sam lekarz mówił, że nie przepada za takim szacowaniem - więc zostałam "zdominowana" przez dwóch facetów i przegłosowana
pozostaje czekać kolejne 4tyg ale damy radę
w końcu i tak na początku lutego planowałam pierwsze zakupy dla Bobasa więc dobrze się składa
PozdrawiamyJoasia:), Aka81, Scintilla, Nieukowa, sss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak w innym temacie ... Gdzie planujecie spędzić sylwestra
My w domku, przyjdą znajomi z dziećmi bedzie fajnie bo to ludzie z dużym poczuciem humoru. Od jutra przygotowania jedzonka i wystroju mieszkania... musi być bombowoSista, Scintilla, Inesicia lubią tę wiadomość
-
My w tym roku wyjątkowo nie mamy żadnych planów: ( nie wiem będziemy siedzieć w domu i przez cały rok hehe bo ponoć jak się kończy rok taki cały nowy rok eh...
Joasia:), Scintilla, Inesicia lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie. Amelcia rośnie jak na drożdżach
Pani dr potwierdziła że będzie dziewczynka. Sprawdziła szyjkę i pomierzyła łożysko i jest 1,5 cm od szyjki i mówi że to superowo
to odnośnie plamień. Skąd są? Nie wiadomo, będę tak miała całą ciążę, ale nie ma to nic wspólnego z niczym złym. I nie ma to z dzieckiem nic wspólnego. Na początku ciąży miałam krwiaka i pani dr podejrzewa że to po nim, on się wchłonął ale kapać z tego miejsca co był może. Dopóki nie ma żywej krwi i mówiła przede wszystkim BÓLU BRZUCHA I SZYJKI to nie dzieje się z ciążą nic złego.
Co do Amelki 17 tc troszkę ciężki jest na USG, bo dopochwowo duży obraz wychodzi a przez brzuch słabo widać. Pokazała nam oczka, nosek, usteczka, mała ręką machała i wierzgała nogami. Coś głową na NIE kręciła. Potem już się wkurzyła i kopnęła nogą aż poczułam, pani dr stwierdziła że się zdenerwowała i kończymy
Tatuś stwierdził, że ma długgggie nogiPani dr mu przytaknęła że nogi ma
Modelką będzie
Dzięki Dziewczyny za kciuki!!!!Joasia:), Sista, Aka81, Scintilla, Inesicia, Truskaweczka250, Nieukowa, sss, Katha81 lubią tę wiadomość