X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiiii :D
    Dziewczyny ale super, przebadałam właśnie 3 próbki podesłane przez dziewczyny z belly (w tym jedna moja) na płeć: wygląda na to że wyniki są miarodajne :D
    W każdym razie mam info o swoim wyniku i o jeszcze jednym, że się pokrywa z USG :) Czekam jeszcze na potwierdzenie 3 badania, ale hulaj dusza :D

To która następna użyczy mi krwi w celu poznania płci bobasa? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 15:37

A1984 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Dziewczyny ale super, przebadałam właśnie 3 próbki podesłane przez dziewczyny z belly (w tym jedna moja) na płeć: wygląda na to że wyniki są miarodajne :D
    W każdym razie mam info o swoim wyniku i o jeszcze jednym, że się pokrywa z USG :) Czekam jeszcze na potwierdzenie 3 badania, ale hulaj dusza :D

Ja poproszeni namiary, jeśli dostane dodatkową próbkę to z mila chęcią wyśle jakoś za tydzień.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

hej :)

ja też chętnie ci wyślę tylko gdzieś po 10 - tym sty bo będę robić badania :)
    nie będzie wtedy za późno ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:03

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi wlazlo w plecy,leze plackiem bo sie z bolu podniesc nie moge,jak nie urok to.... dobrze ze gin dzis,chociaz nie wiem jak do niej dojade.
    Dziewczyny apap mozna brac,prawda?

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apap można w ciąży ;)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika możesz brać paracetamol a więc apap chyba także.
    W którym miejscu Cię plecy bolą? Może spróbuj się delikatnie porozciągać?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kaszel , szarpie mi brzuchem i się boje żeby nie zaszkodzić maleństwu. Od początku jak nie katar to gardło , jak nie gardło to kaszel :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bola mnie jakby pluca,ewidentnie albo przewianie albo naciagniecie.bez apapu nie dojade do lekarza.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Chętnie użycze krwi, i skorzystam z Twojej oferty :) Jutro ide na pobranie, wiec jesli Panie dadza mi próbke to wysle :) Tylko przypomnij proszę co to ma byc za próbka, jakas konkretna? :) no i dane do wysyłki :)

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o apap to moja kolezanka e 4 MIES miala.problem z zebem i brala apap nie jedną tabl a kilka i teraz urodzila zdrowa córeczkę

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naczytałam się w necie, że kaszel może być szkodliwy tzn siła kaszlu , że może pęknąć nawet worek płodowy :(
    boję się :( ale miesiąc temu miałam intensywniejszy kaszel i dzięki Bogu mi nie zaszkodziło ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:55

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam kaszel od tygodnia codziennie się inhaluje i to bardzo mi pomogło teraz tylko rano pokasluje

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też idę sie poinhalować . :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te historie które opisujecie normalnie mrożą krew w żyłach :( aż dziw że ja jak poroniłam pierwszą ciążę trafiłam do szpitala i spotkałam się z takim ciepłem i zrozumieniem ze strony i lekarzy i położnych, że nie wierzyłam że jestem w naszym pięknym kraju. Teraz nie wyobrażam sobie rodzić w jakimkolwiek innym miejscu. Jeśli któraś też jest z okolic Katowic, to z całego serca polecam szpital Łubinowa.

A ja dziś dorobiłam się drobnego urazu. Jechałam autobusem i tak szarpneło że uderzyłam brzuchem i wystającą rurkę do trzymania. Nic nie boli, maluszek kopie bez zmian więc może nie ma się czym martwić. Nie daje mi to jednak spokoju, ak myślicie?

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Dziewczyny te historie które opisujecie normalnie mrożą krew w żyłach :( aż dziw że ja jak poroniłam pierwszą ciążę trafiłam do szpitala i spotkałam się z takim ciepłem i zrozumieniem ze strony i lekarzy i położnych, że nie wierzyłam że jestem w naszym pięknym kraju. Teraz nie wyobrażam sobie rodzić w jakimkolwiek innym miejscu. Jeśli któraś też jest z okolic Katowic, to z całego serca polecam szpital Łubinowa.

A ja dziś dorobiłam się drobnego urazu. Jechałam autobusem i tak szarpneło że uderzyłam brzuchem i wystającą rurkę do trzymania. Nic nie boli, maluszek kopie bez zmian więc może nie ma się czym martwić. Nie daje mi to jednak spokoju, ak myślicie?

Raczej nic dzidzi się nie stało bo wody płodowe je chronią prze wstrząsami, a to już czujesz ruchy?

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od trzech dni czuje kopniaki, dzisiaj nawet w pozycji siedzącej i stojącej :) ale nie jakoś regularnie - zazwyczaj daje znać o sobie wieczorem i czasem po obiedzie :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore chca miec badanie plci, dodalam was do przyjaciolek, jak potwierdzicie to przesle wam namiary i instrukcje ;)

Ja sie boje porodu tylko pod katem niezyczliwosci personelu... bol mi nie straszny, ale ciezko przechodze bycie traktowana jak natretny petent albo co gorsza jak powietrze...

Suzanna22, Aka81 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Ja sie boje porodu tylko pod katem niezyczliwosci personelu... bol mi nie straszny, ale ciezko przechodze bycie traktowana jak natretny petent albo co gorsza jak powietrze...

Ja też i tego że nie ma intymności tylko tak jak jakiś ubój takie mam skojarzenia że duża sala i wszystkie na raz i jesteśmy skazane na tych ludzi co tam pracują... Jak sie ostatnio pytałam gina co tam pracuje o poród rodzinny bo mój chce byc to powiedział ze nie ma problemu ale ostatnio dowiedziałam sie że położne pod żadnym pozorem nie wpuszczają osób po mimo ze ma sie plan porodu...sama nie wiem boje się że bee tam sama bez wsparcia:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już myślałam, że tylko ja boję się tego co będzie tuż po porodzie :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane.
    Już jesteśmy po wizycie, Julka ma się bardzo dobrze. Fika, macha rączkami i nożkami. Moj gin nie wiedział, że z badań genetycznych inwazyjnych znany płeć ale też potwierdził, że to córeczka. Nadal wg USG jest starsza o tydzień. Szyjka długa, twarda i zamknięta. Wyniki krwi i moczu bez zastrzeżeń. Jestem mega szczęśliwa, że wszystko ok. Na USG wzięliśmy Bartka och jaki dumny, że widzi siostrzyczkę. A to ten sam lekarz który prowadził mi ciąże z Bartkiem, więc było co wspominać.
    Kolejna wizyta po 20 stycznia ... znów czekanie :)

Na fotce malutka ma rączki za głową.. :)

A w temacie prezentów pod choinkę, sefora taka paleta w kształcie książki do makijażu i śliczna złota bransoletka. A mąż dwie super bluzy :) mówi że spełniają jego oczekiwania ;)

Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze wizyty i wyniki badań. Napewno bedzie dobrze ... musi być. !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 18:28

Truskaweczka250, Nieukowa, Scintilla, Aka81, Z., nenette, Sista lubią tę wiadomość

‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ