X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista trzymam kciuki mocno zaciśnięte:) bedzie dobrze i możesz trzymać mnie za słowo ,

Sista lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sylwestra idziemy do znajomych. Juz sie zaopatrzylam w Piccolo :D polowkowe umowilam sie na 15.01 :))

Scintilla, Katha81 lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88, kasika8303 - gratuluje dobrych wieści.

U nas troszkę niewyspania - nie wiem dlaczego ale przed ciążą nigdy nie miałam problemów z przespaniem całej nocy bez pobudki - obecnie rozbudzam się czasami na siusiu i bywa, że godz. lub 2 później nie mogę zasnąć :(

Sylwester spędzamy w domu - odwiedza nas zaprzyjaźniona Para - koleżanka również w ciąży... czeka nas więc brzoskwiniowy szampan :) - Panowie sobie pewnie bardziej "poszaleją" a Panie pomarudzą o swoich "obawach i troskach" :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ciesze sie waszym szczesciem. Ja na moja wizyte musze czekac do 8 stycznia :(

My na sylwestra nie mielismy planow...do wczoraj. Zadzwonil kolega M zeby przyjsc do nich. Oni maja taka fajne 3 miesieczna coreczke i bedzie jeszcze para z dziewczynka w wieku mojej Zuzi chociaz mala sie z kims pobawi.

Wczoraj ogladalam do 24 film. I wiecie co? Ja sie nie dziwie ze nie czuje ruchow w dzien, nie pamietam kiedy ostatni raz tak dlugo siedzialam a moje bejbi po 23 to normalnie wariacje odstawialo. A potem spi caly dzien i mama sie denerwuje ze nie czuje ruchow. W nocy sie wyszaleje a w dzien spi.
    Bylam wczoraj doslownie na chwilke u kolezanki ktora urodzila tydzien temu i mowi ze juz nie karmi piersia bo mala ma sraczke...pozyczylam jej ksiazke "Pierwszy rok z zycia dziecka" tam jest wszystko fajnie wyjasnione, co do szpitala, co dla dziecka o karmieniu..wyjasnilam jej ze dxiecki przy piersi zawsze ma luzna kupke mojwmZuzia to co karmienie to sraczka takze dziewczyny polecam ta ksiazke

Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata - a głowa przestała boleć ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa pytałam o melisę, filiżankę można.

Sista kciuki zaciśnięte.

My sylwester w domku, mąż miał iść do znajomych ale ja pół sprawna przez ten bok to zostaje ze mną przed tv. Ps4 dostał to widzę że plany bez problemu zmienione

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista a jakie miałaś wyjściowe prawdopodobieństwo bez pappa ? Wnioskuje że skorygowane są jeszcze lepsze. Myśle ,że wszystko jest ok i niffy bym nie robiła. Ale to tylko moje skromne zdanie ;) Zresztą dzisiaj masz wizyte to napewno dopytasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 09:21

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wynik jest ok. Wczoraj pania dr podpytałam jeszcze, to powiedziała mi że w 12 tc to tak naprawdę tylko przezierność,kość nosowa i przepływy krwi plus pępowina naczyniowa jest wiarygodna, reszta rzeczy to czysta statystyka.Jeśli te są w normie to nie ma się czym martwić. Powiedziała ze połówkowe są dużo lepsze i wiarygodniejsze.
    Na wodonercze malutkiej powiedziała że w 12 tc aż niemożliwe aby już wykryli, to 4 lekarz który mi to mówi.
    Masz dobry wynik więc już możesz odetchnąć. To teraz kciuki za wizytę trzymam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 09:18

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika cieszę się, że z Malutką wszystko dobrze;)
    My sylwestra spędzimy w domu. Zanim trafiłam do szpitala to myślałam, że może faktycznie wybierzemy się ze znajomymi na imprezę, ale jednak postanowiliśmy odpuścić. Jeszcze nie jeden sylwester przed nami, a teraz najważniejsza jest Zosia;) A tak w ogóle to przez ten tydzień kiedy leżałam to dowiedziałam się, że mam najfajniejszego faceta pod słońcem;)
    Wczoraj M stwierdził, że dopiero teraz zaczyna być widać ciążowy brzuszek i w sumie ja też zauważyłam go tak wyraźnie dopiero wczoraj;) Teraz czekam na kopniaki

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzisiaj:) ale nic mi się nie chce jakiś dołek mam nie cieszy mnie Sylwester i wcale go nie czuje... dla mnie mi małej mamy szampana brzoskwiniowego ;) zaraz muszę posprzątać klatkę Szynszylowi Ale tak mi się nie chce:(
    Połówkowe mam na 14 stycznia mam tylko nadzieję że Milena zostanie dziewczynka bo już nam tych rzeczy dla niej różowych ze nie wyobrażam sobie że mogłoby być inaczej.

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu, wyjściowe dane, w związku z moim wiekiem miałam takie:
    trisomia 21: 1:89
    trisomia 18: 228
    trisomia 13: 1:713

Po samym USG zostały skorygowane do wyników:
    trisomia 21 1:376
    trisomia 18 1:691
    trisomia 13 1:8198

No i po wyniku PAPPA, wychodzi w finale:
    trisomia 21 1:340
    trisomia 18 1:4561
    trisomia 13 1:14252

Ja wierzę, że wszystko jest dobrze i Tomek rozwija się prawidłowo. Ale powątpiewanie jest rzeczą ludzką i myślę o tym Niffy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 09:33

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka ja też jestem umówiona na połówkowe na 14.01;)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siata to tak jak myslalam wyniki są ok. Super podniosły się wskaźniki. No to extra :) jeszcze trzymam kciuki za dzisiejszą wizyte... odrazu pisz jak było. Ja teraz bede żyć Waszymi wizytami bo na moją (od wczoraj) długo bede czekać :)

Sista lubi tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O , to widzę że trochę nas 14 stycznia będzie miało ważny dzień :)

Truskaweczka250, Inesicia lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i od wczoraj, dzięki Nieukowej, wiem, że będę miała Tomka :) Jestem w szoku :) Dzisiaj USG u mojego gina, więc może potwierdzi płeć :)

Joasia:), Scintilla, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko moja siostra miała mieć córkę a urodziła syna. Sam ordynator który prowadził prywatnie ciąże zapewniał, że to dziewczynka. Przy porodzie okazało sie inaczej. No cóż Adaś miał różową pościel w łóżeczku, czerwoną wanienkę i dość sporą ilość w różowym odcieniu ciuszków:) do dziś sie śmiejemy jak fotki przeglądamy. A najlepsze było, że szwagier zawiózł ją do szpitala bo już było po terminie a sam w tym dniu jechał w pilną delegacje. Jak dostał informacje, że to syn to kazał mojej mamie sprawdzić czy nie podmienili mu dziecka.

Sista, Truskaweczka250, Nieukowa, Inesicia lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    aghata - a głowa przestała boleć ?

Wczoraj rano jeszcze lekko pulsowala, wypilam slaba kawe i przeszlo na szczescie, ale mierzylam cisnienie mialam 131/80 takze nie za wysokie ale mogloby byc nizsze. To byla poprosty migrena w poprzedniej ciazy miewalam tylko w 1 trymestrze ale wrocily ze zdwojona sila ja karmilam piersia. Ooj co ja sie wtedy nacierpialam. Krew z sutkow, zapalenie piersi, miediac czasumplakalam jak mialam karmic mala ale po miesiacu wszystko przeszlo (oprocz migren) i karmilam ja 10 miesiecy

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja też mam wizyte 14.01 :D to już nie długo jakoś teraz nie mysle tak często o tych wizytach i mi szybciej zleci .Mam pytanie kiedy można się zapisać do szkoły rodzenia czy któraś z was chodzi ? :)

Inesicia lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ja mam dziś 30 urodziny :-) Jejku zawsze mnie trochę przerażała ta data ;-) Dzwoniłam do Instytutu Genetyki, wyniki maja być jutro koło 12 - jestem dobrej myśli! :)

Inesicia lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wejdz sobie w neta w obojetnie jaka szkole i tam bedziesz miala wszystko napisane ;)

preg.png[/url]
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ