Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Wam
miałam fatalną noc ... taki napad kaszlu, że zasnęłam dopiero ok 3:30 w nocy
masakra jakaś ... kaszlałam non stop - pozycja do spania nie mogłam sobie znaleźć
cały brzuch mi latał... potem aż troche bolał z tego kaszlania... boje się kaszlec , że coś małemu zaszkodzę
czytałam , że nawet worek płodowy może pęknąć
szyjka sie skrócić
biore syrop z cebuli , mleko z czosnkiem, syrop jakiś z apteki ale wieczorem i w nocy to koszmar. wczoraj myślałam, że pojedziemy na IP.
Boje sie o maleństwoale chyba jest silne cooo ?
-
Agata 100 lat z jednym facetem i gromadką bobasów !!
Dziewczyny z problemami, gratuluję pozytywnych wizyt a za te które wciąż czekają na wyniki ciągle trzymam kciuki, ale i tak wiemy że będzie dobrze
Ja wczoraj byłam na wizycie. Wszystko ok, Malutka waży 200 gr, z parametrów typu FL,AC i inne wychodzi że jest starsza o 4 dni. Strasznie kopała i chyba jadła śniadanie bo strasznie ruszała buzią. Cudny widok!!! Poza tym czuję ruchy od ponad tygodnia, tylko że na początku nie byłam pewna czy to TO czy jelita ale już od 3 dni wiem kiedy kopie Nela bo nie da się tego pomylić z jelitami....
Teraz chcę już chodzić rzadziej do lekarza skoro czuję ruchy więc mam postanowienie być spokojniejszą....życzę spokoju ducha wszystkim MamusiomSista, Inesicia, Aka81, Joasia:), Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość
-
aghata wrote:Monia moze tak kaszlalas bo na noc nalykalas sie syropow, zazwyczaj sa one wykrztusne i powoduja uczucie kaszlu, do godziny 17 zalecaja leczyc kaszel. Chyba ze to syrop przeciwkaszlowy
-
Będzie CHŁOPIEC
!!!!!
Inesicia, nenette, Aka81, Joasia:), Nieukowa, Scintilla, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA1984 spelnienia marzen i wszystkiego co najlepsze!
Ja dzis w koncu po wielkich bojach odebralam wyniki Pappa - wiedzialam,ze sa juz gotowe od 1,5tyg ale mieli ogromny problem z ich wydaniem, prywatna sluzba zdrowia:/ no ale wyniki wyszly tak:
Ryzyko podstawowe:
T21: 750
T18: 1806
T13: 5673
Ryzyko skorygowane po USG:
T21: 14000
T18: 29707
T13: 107612
Ryzyko skorygowane USG+krew:
T21: 6900
T18: 36121
T13: 113452
wolna B-hcg 76,2 IU/l odpowiada 1,999 MoM
Papp-a 4,710 IU/l odpowiada 1,155 MoM
wyniki sa ok i bardzo sie ciesze, zastanawiam sie tylko dlaczego to ryzyko trisomii21 wzroslo po badaniu krwi..wizyte mam dopiero 12.01, na wczesniejsza mialam sie umowic gdyby cokolwiek bylo nie tak, no ale w sumie wyniki sa w porzadku, wiec chyba nie ma co robic popeliny?
dodatkowo zastanawiam sie czy niewielka roznica w mojej wadze podanej przeze mnie do badania (ok 0,5kg) moze miec jakis wplyw? Na logike pewnie nie,ale dzis jakies mam takie dziwne przemyslenia..
my sylwestra spedzamy w domu, lekarz kazal sie oszczedzac i polegiwac wiec czeka nas wieczor z polsatem raczejcos fajnego moze do jedzonka przygotujemy i bedziemy sie goscic we dwojke, a w zasadzie w trojke
-
nick nieaktualnyNieukowa patrząc na to zdjęcie, mój Leon chyba jest kurduplem, albo siedzi gdzieś w plecach
Polecam Wam wybrać się na stronę http://www.smyk.com/ Są super wyprzedaże, 2 dni temu zamówiłam ciuszki. W sumie 16 sztuk za 119 zł zamiast 280 zł !
Oto moje łupy
A na tą chwilę wyprawka wygląda tak:
nie licząc tu tego co chomikuje moja matka
A i Pusia się cieszy z zakupów, chociaż pewnie by wolała Kocie ciateczkano, ale karton po paczce też może być
Kikusia, Nieukowa, Joasia:), gosi_a, szczesliwamama, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Kikusia gratuluję Synka
Nenette gratuluję wyniku
Zyrcia widzę, że szalejesz. Nasza wyprawka póki co przedstawia się dość marnie, ale nadrobimy;)Kikusia lubi tę wiadomość
-
Gratuluję pozytywnych wieści dziewczyny
My na sylwestra wybieramy się na małą potańcówkę, nic specjalnego i w gronie najbliższej rodziny/znajomych. Ale mam zamiar troszeczkę pofikać
Co do wyprawki: nasza wygląda dużo marniej niż Zyrci ale 2 dni temu jak weszłam do Smyka to siedziałam chyba z godzinęParę rzeczy kupiliśmy, mają super promocje, tylko że mało ubranek unisex. Gdybyśmy znali płeć to pewnie wyszlibyśmy z pełną torbą, a tak to mój mąż zarządził że na razie przerwa z zakupami do wizyty
Jak 19 stycznia dowiemy się kto siedzi w brzuszku to poszalejemy
A no i oglądaliśmy wózki w Smyku, jedyny który wpadł mi w oko to Bebetto Luca. Szkoda że nie było Riko Nano żebym mogła pomacać -
nick nieaktualny