X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczynki, poszalalam z ciuszkami... Teraz przystopuje, aby mąż mógł jeszcze coś dokupić i abym miała co kupować w marcu, kwietniu i żeby mieć szanse dostać coś od koleżanek itp ;)
    Wizyta u ginki 20.01, 29.01 połówkowe :) :) :) czekam ! :D

Nieukowa lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 mam takie samo podejście, jakbym miała zakładać, że coś będzie nie tak to bym po porodzie zamiast bawić bobasa biegała po sklepach :D a tak będzie z głowy :D

Joasia:), Nieukowa lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek :) zdrówka i szczęścia !
    Gratuluje dziewczynom dobrych wyników badań i kciukam za kolejne :*

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena cudne życzenia....postanowiłam je zrealizować:-)
    a jeszcze chciałam wam powiedziec że grzebiąc w necie i allegro trafiłam na sprzedawce który nie dośc że ma dokładnie to co szukałam - nowe ciuszki z Mothercare to jeszcze mieszka 2 ulice ode mnie. Napisałam czy moge odebrac ciuszki osobiście jesli kupie u niego, a on do mnie zadzwonił i powiedział zebym przyjechala do nich do domu bo maja mnóstwo ciuszków i nie wszytskie są wystawione na allegro. A maja cudne!! ja szukałam ubranek z Mothercare i oni maja same z tego sklepu plus Next i inne angielskie. Umowilam sie ze jutro do nich wpadne, tak więc dzisiaj odpusciłam zakupy w galeriach bo nastawiłam sie na mega zakupy u nich. U nas w Polsce mam najblizsze Mothercare w Krakowie, ale wybór jest słaby. Napisze wam jutro czy się obłowiłam.
    a co do kupowania to ja uważam że lepiej jest kupowac pomalutku i po troszkę niż pózniej nagle na raz, a w zabobony nie wierzę. Jedyne co mnie może powstrzymywac to faktycznie strach przed najgorszym i że pózniej mozna zostac z tymi rzeczami, ale WIERZĘ glęboko że będzie dobrze.

Joasia:), gosi_a lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nic nie kupować co najmniej do 20 tyg. Ale potem pomyślałam że jak ma być dobrze to po prostu będzie a jak nie to nie i ubranka nie mają tu nic do rzeczy, w każdej chwili może się coś stać. No i wolę pomalutku pieniążki wydawać, a na koniec te największe wydatki tylko zostawić. Nie ukrywam że mogło by być ciężko potem na wszystko na raz znaleźć fundusze ;)

XxMoniaXx, Viola, Joasia:), Magda_lena88 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Ja miałam nic nie kupować co najmniej do 20 tyg. Ale potem pomyślałam że jak ma być dobrze to po prostu będzie a jak nie to nie i ubranka nie mają tu nic do rzeczy, w każdej chwili może się coś stać. No i wolę pomalutku pieniążki wydawać, a na koniec te największe wydatki tylko zostawić. Nie ukrywam że mogło by być ciężko potem na wszystko na raz znaleźć fundusze ;)
    dokładnie. ja wózek zamierzam kupic ok 25 tyg. różnie potem może być... moge musieć nie daj boże leżec i co ... na koniec zostawiam rzeczy apteczne :)

Viola, Joasia:), Czarnaa94 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wychodzimy z założenia, że ciuszki i inne rzeczy kupowane nie mają wpływu na przebieg ciąży. Jeżeli trafiam na okazje to korzystam, tak było z wózkiem. A pozatym mamy jeszcze dwoje dzieci wiec musimy fundusze rozsądnie rozkładać by zakupy były radosne :)
    Też skorzystałam z promocyjnych cen w smyku :) oj uwielbiam to.

A1984, A1984 lubią tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podczytuję z doskoku, między jedną a drugą drzemką.

Gratuluję pozytywnych wizyt, wyników, córeczek i synków :)

Mnie niestety znowu choróbsko wzięło, tym razem okropny ból gardła, kaszel, ale bez gorączki. Od 3 dni nie wychodzę z łóżka i co gorsze, niewiele lepiej się czuję. Kuruję się domowymi sposobami, bo lekarz i tak nic innego nie zaleci.

Przed chwilą jeszcze poczułam mocne kłucie jakby w szyjce, po środku podbrzusza. Wystraszyłam się i wzięłam pół nospy max.

Plany sylwestrowe też pod znakiem zapytania, zależy jak będę się czuła. A kiecka wisi...

Moje drogie,
    Szampana piccolo,
    Brokatu na czoło,
    Uśmiechu na twarzy,
    Szampańskiej zabawy,
    Życzeń serdecznych,
    Wspomnień najlepszych! :)

Szczęśliwego Nowego Roku!

811793tteewknjgb.gif
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 23:41

Scintilla, Truskaweczka250, nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten mroźny dzień :-)
    Widzę że szał zakupowy trwa,sporo już tego macie ;-) ja czekam do lutego,będziemy wtedy na nowym mieszkanku więc będę miała miejsce na rzeczy dla maluszka. Narazie mam tylko jeden komplecik który dostałam pod choinkę :-) sama nie kupiłam jeszcze nic,mimo że korci mnie bardzo :-)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt,oby tak dalej :-) za resztę jak zwykle mocno trzymam kciuki :-)

Co do ruchów dziecka,to chyba faktycznie cały dzień śpi bo nic nie czuje. A z kolei jak np.wczoraj wieczorem się położyłam to czułam jak mi tam szaleje <3
    Boskie uczucie :-D

Z okazji zbliżającego się Nowego Roku życzę wam kochane wszystkiego najlepszego,aby ten przyszły rok był dla nas wszystkich cudowny. Obyśmy przebrneły spokojnie przez resztę ciąży i nasze maleństwa urodziły się silne i zdrowe :-) Bawcie się dobrze w sylwestra :-P

Scintilla, Joasia:), A1984, Magda_lena88, nenette, zyrcia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia- jesteś mega :) Chociaż doskonale Cię rozumiem, bo ja też nie mogłam się powstrzymać na zakupach i też poszerzyłam tworzoną wyprawkę :) I tak jak TY, największe zakupy w smyku, bo te rzeczy gatunkowo wyglądały nieźle i były w dobrych cenach.
    Co do rozmiarów- ja kupuję ubranka w rozm. 56, 62 i mam ze 3 rzeczy z 68 (dwa kaftaniki i cieplejszą bluzę). Stwierdziłam, że bluza może być większa, bo starczy na dłużej,a pewnie za często nie będzie używana na początku. Zresztą muszę jeszcze dokupić jakąś bluzę cieńszą albo sweterek.
    Dziewczyny, a ja mam pytanie, co do ubranek na krótki rękaw. BO ja się zastanawiałam, czy takiego malucha nie trzeba ubierać w cienkie body na długi rękaw jak będzie ciepło, ale się nie znam i to jest moja pierwsza ciąża. i jak coś to ile kupujecie ubranek na krótki rękaw?
    Czarna, ja w przyszłym tygodniu jadę oglądać mebelki do pokoju małej, bo ciuchy muszę jej gdzieś ulokować i wtedy ponownie będę oglądać Riko Nano to dam Ci znać jakie są moje spostrzeżenia. Wczoraj w Smyku porównywaliśmy fotelik MAxi Cosi Cabriofix i Recaro Privia. Jak dla mnie ten drugi jest ciężki sam w sobie, a co dopiero jeszcze z dzieckiem. Ja zajmuję się tylko wyglądem i wagą fotelika, bo bezpieczeństwem i testami mój mąż. Przy zakupie trzeba będzie pogodzić jakoś nasze opinie, bo choć wygląd nie jest ważny to jego waga już dla mnie ma znaczenie. No, ale to z czasem.

A teraz gratuluję wszystkim mamom, które znają już płeć, pozostałym życzę by ją wkrótce poznały. A w Nowym Roku życzę Wam spokojnej ciąży, zero stresów i powodów do niepokoju, uśmiechu i lekkiego porodu :)

Nieukowa, Scintilla, zyrcia, Alorrene13, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    A ja wlasnie obczailam śliczną pościel w Smyku, do tej pory nic mi sie nie podobalo a tę zobaczylam i postanowilam kupić ale nie jestem pewna rozmiaru, cholera jakies dziwne te polskie rozmiary poscieli, ogromne. Kiedys mialam posciel dla moich dziewczyn która idealnie pasowala do łóżeczka a te w smyku sa duzo wieksze niz wymiary standartowych lozeczek i jakos sie zawahalam czy kupowac.....musze sie poradzic kogos kto ma "świeże" dziecko ;-) czy faktycznie ludzie uzywaja takich duzych kolder jak 100x135......

Violu wydaje mi się, że ja dla małej miałam takiej wielkości pościel. Owszem na początku dzieciak się w niej gubi, ale później wystarczyła na bardzo długo. Właściwie na większą zmieniłam jej dopiero rok temu.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... ja nie kupuje na poczatek poscieli... mala bede kladla w spiworki plus ewentualnie kocyk, koldre kupie dopiero po jakims czasie.

Co do ciuszkow to jestem bardzo wybredna i biore po jednym jak mi sie cos wyjatkowo spodoba wiec uzbieranie kompletu zajmie mi cale miesiace ;)
    Z 68 jest taki problem, ze trudno mi oszacowac pore roku na jaka trafie z tym rozmiarem. My w rodzinie jestesmy niscy od kilku pokolen, wiec mala raczej gigantem nie bedzie. No a jak urosnie dopiero na jesien na 68 to trzeba bedzie kupic cos cieplejszego, a teraz nastawiam sie raczej na letnie rzeczy.
    Chyba tylko body 68 bym wziela przed porodem...

A co do zyczen to Zycze nam owocnego Nowego Roku i przesypiajacych noce dzieciakow :D bo wiadomo ze wszystkie sie urodza o czasie i zdrowe, no nie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 09:40

Scintilla, Joasia:), Kikusia, Sista, A1984, nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również przyłączam się do życzeń noworocznych ....
    Ochhh bo co to będzie za ROK :) !
    Oby jego pierwsza połowa zleciała nam szybko bez niepotrzebnych zmartwień a kolejna połowa roku wydłużyła swoją dobę o kilka dodatkowych godzin abyśmy mogły jak najwięcej czasu spędzić z naszymi pociechami :)

Jednak najbardziej życzę każdej z nas ZDROWIA!

http://wrzucaj.net/images/2014/12/31/Happy-New-Year-Baby.jpg

Nieukowa, Truskaweczka250, Joasia:), Kikusia, A1984, nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fmr8buf27c67_t.jpg

Scintilla, Joasia:), Kikusia, A1984, Alorrene13 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picgifs-new-year-1764215.gif
    Roku bez trosk i zmartwień,
    życia w miłości, przyjaźni i szczęściu.
    Oby najskrytsze marzenia znalazły urzeczywistnienie,
    a każdy dzień przynosił tylko radość i uśmiech

9 miesięcy oczekiwania,
    Wylegiwania i objadania.
    Kilka miesięcy dolegliwości,
    Wzruszeń, radości, napadów złości.
    Wiele tygodni przygotowania
    Ćwiczeń oddechów i przewijania,
    Malutkich ciuszków kompletowania
    pieluch, butelek, smoczków do ssania.
    To wszystko po coś, ten chaos cały
    Ciąża jest magią, cel jest wspaniały.
    Bo po tych wielu miesiącach tycia
    Czeka nagroda za rolę życia.
    Bądź w niej więc taka, jaką być pragniesz,
    a szybko serce maluszka skradniesz,
    który nagrodzi wszystkie trudności,
    dając Ci w zamian morze miłości.
    picgifs-baby-14448.gif

Truskaweczka250, Scintilla, A1984, Joasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki kariotypu - prawidłowy, męski (a więc Borys), wszystkie 4 trisomie wykluczone w tym ZD którego się najbardziej bałam. Czekamy na rozszerzone badania ale tego już się za bardzo nie boję.

Popłakałam się ze szczęścia, wielka ulga - czuję jakby ktoś oddał z powrotem moje normalne życie. Gdyby nie ciąża chyba bym się upiła z radości ;-)

Dziękuję Wam za wsparcie, jesteście wspaniałe!!

Aga trzymam kciuki za Twoje wyniki, ale zobaczysz że będzie dobrze!!!!

Nieukowa, Kikusia, Truskaweczka250, Scintilla, Magda_lena88, nenette, zyrcia, Joasia:), sss, Alorrene13, Katha81, Inesicia, aga87 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna wiadomość!! Najszczersze gratulacje :*

A1984 lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko to wspaniałe. Upij się dzisiaj Piccolo a co :) wszystkie wierzylysmy ze bedzie ok.

A1984 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, fantastyczna wiadomość. Można się upić ze szczęścia samą wiadomością :) Gratulacje !!!

A1984 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 cudowna wiadomość :-) gratulacje.

Dziewczyny Wszystkiego naj aby te pół roku szybko nam zleciało bez żadnych problemów.

Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ