Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to dziewczynki, poszalalam z ciuszkami... Teraz przystopuje, aby mąż mógł jeszcze coś dokupić i abym miała co kupować w marcu, kwietniu i żeby mieć szanse dostać coś od koleżanek itp
Wizyta u ginki 20.01, 29.01 połówkoweczekam !
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magdalena cudne życzenia....postanowiłam je zrealizować
a jeszcze chciałam wam powiedziec że grzebiąc w necie i allegro trafiłam na sprzedawce który nie dośc że ma dokładnie to co szukałam - nowe ciuszki z Mothercare to jeszcze mieszka 2 ulice ode mnie. Napisałam czy moge odebrac ciuszki osobiście jesli kupie u niego, a on do mnie zadzwonił i powiedział zebym przyjechala do nich do domu bo maja mnóstwo ciuszków i nie wszytskie są wystawione na allegro. A maja cudne!! ja szukałam ubranek z Mothercare i oni maja same z tego sklepu plus Next i inne angielskie. Umowilam sie ze jutro do nich wpadne, tak więc dzisiaj odpusciłam zakupy w galeriach bo nastawiłam sie na mega zakupy u nich. U nas w Polsce mam najblizsze Mothercare w Krakowie, ale wybór jest słaby. Napisze wam jutro czy się obłowiłam.
a co do kupowania to ja uważam że lepiej jest kupowac pomalutku i po troszkę niż pózniej nagle na raz, a w zabobony nie wierzę. Jedyne co mnie może powstrzymywac to faktycznie strach przed najgorszym i że pózniej mozna zostac z tymi rzeczami, ale WIERZĘ glęboko że będzie dobrze.Joasia:), gosi_a lubią tę wiadomość
-
Ja miałam nic nie kupować co najmniej do 20 tyg. Ale potem pomyślałam że jak ma być dobrze to po prostu będzie a jak nie to nie i ubranka nie mają tu nic do rzeczy, w każdej chwili może się coś stać. No i wolę pomalutku pieniążki wydawać, a na koniec te największe wydatki tylko zostawić. Nie ukrywam że mogło by być ciężko potem na wszystko na raz znaleźć fundusze
XxMoniaXx, Viola, Joasia:), Magda_lena88 lubią tę wiadomość
-
Czarnaa94 wrote:Ja miałam nic nie kupować co najmniej do 20 tyg. Ale potem pomyślałam że jak ma być dobrze to po prostu będzie a jak nie to nie i ubranka nie mają tu nic do rzeczy, w każdej chwili może się coś stać. No i wolę pomalutku pieniążki wydawać, a na koniec te największe wydatki tylko zostawić. Nie ukrywam że mogło by być ciężko potem na wszystko na raz znaleźć fundusze
Viola, Joasia:), Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy też wychodzimy z założenia, że ciuszki i inne rzeczy kupowane nie mają wpływu na przebieg ciąży. Jeżeli trafiam na okazje to korzystam, tak było z wózkiem. A pozatym mamy jeszcze dwoje dzieci wiec musimy fundusze rozsądnie rozkładać by zakupy były radosne
Też skorzystałam z promocyjnych cen w smykuoj uwielbiam to.
A1984, A1984 lubią tę wiadomość
-
Ja też podczytuję z doskoku, między jedną a drugą drzemką.
Gratuluję pozytywnych wizyt, wyników, córeczek i synków
Mnie niestety znowu choróbsko wzięło, tym razem okropny ból gardła, kaszel, ale bez gorączki. Od 3 dni nie wychodzę z łóżka i co gorsze, niewiele lepiej się czuję. Kuruję się domowymi sposobami, bo lekarz i tak nic innego nie zaleci.
Przed chwilą jeszcze poczułam mocne kłucie jakby w szyjce, po środku podbrzusza. Wystraszyłam się i wzięłam pół nospy max.
Plany sylwestrowe też pod znakiem zapytania, zależy jak będę się czuła. A kiecka wisi...
Moje drogie,
Szampana piccolo,
Brokatu na czoło,
Uśmiechu na twarzy,
Szampańskiej zabawy,
Życzeń serdecznych,
Wspomnień najlepszych!
Szczęśliwego Nowego Roku!
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 23:41
Scintilla, Truskaweczka250, nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Witam w ten mroźny dzień
Widzę że szał zakupowy trwa,sporo już tego macieja czekam do lutego,będziemy wtedy na nowym mieszkanku więc będę miała miejsce na rzeczy dla maluszka. Narazie mam tylko jeden komplecik który dostałam pod choinkę
sama nie kupiłam jeszcze nic,mimo że korci mnie bardzo
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt,oby tak dalejza resztę jak zwykle mocno trzymam kciuki
Co do ruchów dziecka,to chyba faktycznie cały dzień śpi bo nic nie czuje. A z kolei jak np.wczoraj wieczorem się położyłam to czułam jak mi tam szaleje
Boskie uczucie
Z okazji zbliżającego się Nowego Roku życzę wam kochane wszystkiego najlepszego,aby ten przyszły rok był dla nas wszystkich cudowny. Obyśmy przebrneły spokojnie przez resztę ciąży i nasze maleństwa urodziły się silne i zdroweBawcie się dobrze w sylwestra
Scintilla, Joasia:), A1984, Magda_lena88, nenette, zyrcia, Alorrene13 lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Zyrcia- jesteś mega
Chociaż doskonale Cię rozumiem, bo ja też nie mogłam się powstrzymać na zakupach i też poszerzyłam tworzoną wyprawkę
I tak jak TY, największe zakupy w smyku, bo te rzeczy gatunkowo wyglądały nieźle i były w dobrych cenach.
Co do rozmiarów- ja kupuję ubranka w rozm. 56, 62 i mam ze 3 rzeczy z 68 (dwa kaftaniki i cieplejszą bluzę). Stwierdziłam, że bluza może być większa, bo starczy na dłużej,a pewnie za często nie będzie używana na początku. Zresztą muszę jeszcze dokupić jakąś bluzę cieńszą albo sweterek.
Dziewczyny, a ja mam pytanie, co do ubranek na krótki rękaw. BO ja się zastanawiałam, czy takiego malucha nie trzeba ubierać w cienkie body na długi rękaw jak będzie ciepło, ale się nie znam i to jest moja pierwsza ciąża. i jak coś to ile kupujecie ubranek na krótki rękaw?
Czarna, ja w przyszłym tygodniu jadę oglądać mebelki do pokoju małej, bo ciuchy muszę jej gdzieś ulokować i wtedy ponownie będę oglądać Riko Nano to dam Ci znać jakie są moje spostrzeżenia. Wczoraj w Smyku porównywaliśmy fotelik MAxi Cosi Cabriofix i Recaro Privia. Jak dla mnie ten drugi jest ciężki sam w sobie, a co dopiero jeszcze z dzieckiem. Ja zajmuję się tylko wyglądem i wagą fotelika, bo bezpieczeństwem i testami mój mąż. Przy zakupie trzeba będzie pogodzić jakoś nasze opinie, bo choć wygląd nie jest ważny to jego waga już dla mnie ma znaczenie. No, ale to z czasem.
A teraz gratuluję wszystkim mamom, które znają już płeć, pozostałym życzę by ją wkrótce poznały. A w Nowym Roku życzę Wam spokojnej ciąży, zero stresów i powodów do niepokoju, uśmiechu i lekkiego poroduNieukowa, Scintilla, zyrcia, Alorrene13, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViola wrote:A ja wlasnie obczailam śliczną pościel w Smyku, do tej pory nic mi sie nie podobalo a tę zobaczylam i postanowilam kupić ale nie jestem pewna rozmiaru, cholera jakies dziwne te polskie rozmiary poscieli, ogromne. Kiedys mialam posciel dla moich dziewczyn która idealnie pasowala do łóżeczka a te w smyku sa duzo wieksze niz wymiary standartowych lozeczek i jakos sie zawahalam czy kupowac.....musze sie poradzic kogos kto ma "świeże" dziecko
czy faktycznie ludzie uzywaja takich duzych kolder jak 100x135......
Violu wydaje mi się, że ja dla małej miałam takiej wielkości pościel. Owszem na początku dzieciak się w niej gubi, ale później wystarczyła na bardzo długo. Właściwie na większą zmieniłam jej dopiero rok temu. -
Hmm... ja nie kupuje na poczatek poscieli... mala bede kladla w spiworki plus ewentualnie kocyk, koldre kupie dopiero po jakims czasie.
Co do ciuszkow to jestem bardzo wybredna i biore po jednym jak mi sie cos wyjatkowo spodoba wiec uzbieranie kompletu zajmie mi cale miesiace
Z 68 jest taki problem, ze trudno mi oszacowac pore roku na jaka trafie z tym rozmiarem. My w rodzinie jestesmy niscy od kilku pokolen, wiec mala raczej gigantem nie bedzie. No a jak urosnie dopiero na jesien na 68 to trzeba bedzie kupic cos cieplejszego, a teraz nastawiam sie raczej na letnie rzeczy.
Chyba tylko body 68 bym wziela przed porodem...
A co do zyczen to Zycze nam owocnego Nowego Roku i przesypiajacych noce dzieciakowbo wiadomo ze wszystkie sie urodza o czasie i zdrowe, no nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 09:40
Scintilla, Joasia:), Kikusia, Sista, A1984, nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Ja również przyłączam się do życzeń noworocznych ....
Ochhh bo co to będzie za ROK!
Oby jego pierwsza połowa zleciała nam szybko bez niepotrzebnych zmartwień a kolejna połowa roku wydłużyła swoją dobę o kilka dodatkowych godzin abyśmy mogły jak najwięcej czasu spędzić z naszymi pociechami
Jednak najbardziej życzę każdej z nas ZDROWIA!
http://wrzucaj.net/images/2014/12/31/Happy-New-Year-Baby.jpgNieukowa, Truskaweczka250, Joasia:), Kikusia, A1984, nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Roku bez trosk i zmartwień,
życia w miłości, przyjaźni i szczęściu.
Oby najskrytsze marzenia znalazły urzeczywistnienie,
a każdy dzień przynosił tylko radość i uśmiech
9 miesięcy oczekiwania,
Wylegiwania i objadania.
Kilka miesięcy dolegliwości,
Wzruszeń, radości, napadów złości.
Wiele tygodni przygotowania
Ćwiczeń oddechów i przewijania,
Malutkich ciuszków kompletowania
pieluch, butelek, smoczków do ssania.
To wszystko po coś, ten chaos cały
Ciąża jest magią, cel jest wspaniały.
Bo po tych wielu miesiącach tycia
Czeka nagroda za rolę życia.
Bądź w niej więc taka, jaką być pragniesz,
a szybko serce maluszka skradniesz,
który nagrodzi wszystkie trudności,
dając Ci w zamian morze miłości.
Truskaweczka250, Scintilla, A1984, Joasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam wyniki kariotypu - prawidłowy, męski (a więc Borys), wszystkie 4 trisomie wykluczone w tym ZD którego się najbardziej bałam. Czekamy na rozszerzone badania ale tego już się za bardzo nie boję.
Popłakałam się ze szczęścia, wielka ulga - czuję jakby ktoś oddał z powrotem moje normalne życie. Gdyby nie ciąża chyba bym się upiła z radości
Dziękuję Wam za wsparcie, jesteście wspaniałe!!
Aga trzymam kciuki za Twoje wyniki, ale zobaczysz że będzie dobrze!!!!Nieukowa, Kikusia, Truskaweczka250, Scintilla, Magda_lena88, nenette, zyrcia, Joasia:), sss, Alorrene13, Katha81, Inesicia, aga87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny