X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rownież witam w nowym roku ... Jak napisała Zyrcia w naszym roku kochane :)
    U nas sylwester bardzo udany, nawet dzieciaki wytrzymały do 2" A teraz odpoczywamy i nie zamierzamy dzisiaj robić niczego. Jedzonka dużo zostało wiec, lenistwo i tylko lenistwo.

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Noworocznie :)
    Wg.BBF mamy 18tc :O
    pozdrawiamy brzuszkowo <3
    25qtda1.jpg
    kochane ten rok na 100% będzie dla Nas wyjątkowy i bardzo udany - i tego się trzymamy :)

Truskaweczka250, Joasia:), A1984, Muniek, Scintilla, Alorrene13, Viola, Nieukowa, Inesicia lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jak bym zjadła kiełbaskę z grilla :O jeeeeeeee masakra :D

A ja pulpety w sosie pomidorowym hehe

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 - śliczny brzuszek. Achh zazdroszczę szczupłym mamą tego, że mogą już na tym etapie obserwować rosnącą piłeczkę.

Dla pocieszenia mój M w dzisiejszej fazie piżamowego lenistwa odkrył, że widzi linea negra i faktycznie .... pojawiła się ciemniejsza krecha pod brzuchem :D

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny? ja dzisiaj mam wrażenie że mała się wierci w brzuszku jak jej ciasno takie dziwne uczucie:) ale do południa to spała bo cisza była ;) super że coś czuje jakieś ruchy <3

Z. lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam noworoczne humory? :) wyspane, najedzone, wybawione?

My dziś cały dzień w piżamach, upiekłam bułeczki i zajadamy wylegując się przed tv.

Miałam się właśnie pytać czy pokazała się u Was linea nigra? Bo ja mam taki cień cienia.

Nieukowa lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja mam do pępka ciemną widoczną kreskę tak od 2-3 tygodni i widzę ze pnie się w górę, lecz jaśniejsza jeszcze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 21:51

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę późne ale szczere: Szczęśliwego Nowego Roku kochane! Żeby ten rok był lepszy niż poprzedni no i przede wszystkim życzę Wam zdrowych dzieciaczków. Buziaki! :*

Joasia:), Scintilla, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • anioleczka Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane, my dzis i pizamowo i saneczkowo ze starszym braciszkiem :) ogolne zmeczenie po wczorajszych torturach z pijacym towarzystwem, stwierdzam ze na trzezwo sie nie da z nimi wysiedziec hihi, ale jakos przemeczylam.
    kiedy dowiedzialyscie sie o plci, ja juz nie moge dluzej wytrzymac, 7-go mam wizyte i jesli sie nie dowiem to chyba zwariuje bo juz mam ochote pokupowac co nie co, a co do kreski to u mnie jeszcze nic sie nie pokazuje noi pepek mimo brzucha juz bardzo wydatnego nadal wklesly
    a tak ogolnie to wszystkim czerwcoweczkom zycze cudownego 2015 :)

Scintilla lubi tę wiadomość

Synuś Gabrys 5 lat
    Aniołek w niebie 15.07.2014
    Synus Aron 1 miesiąc
    w4sqdqk39s83v7ix.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Magda_lena88 - śliczny brzuszek. Achh zazdroszczę szczupłym mamą tego, że mogą już na tym etapie obserwować rosnącą piłeczkę.

Dla pocieszenia mój M w dzisiejszej fazie piżamowego lenistwa odkrył, że widzi linea negra i faktycznie .... pojawiła się ciemniejsza krecha pod brzuchem :D
    jak tam twój brzusio bo ja mam wrażenie, że nie rośnie a jestem troche szerszych kości :P
    żadnej linii poniżej pępka nie zauwazyłam :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    dziś jestem pierwsza, bo siedzę w pracy i podsypiam nad herbatką...

Magda mam podobnej wielkości brzucho, mąż się śmieje że "do linii cycków doszedł" :P Mam mieszane uczucia, podobam się sobie ale wiem że to dopiero początek i aż się boję jaką cysterną będę przed samym porodem :P
    Ale linea nigra zazdroszczę, jakoś tak chciałabym mieć bo to fajnie mim zdaniem wygląda :)

Dalej mam wrażenie że Lilka się tam w brzuchu leniwie rusza, tylko wieczorem czuję jak się skupię, a tak w ciągu dnia ciężko mi rozpoznać. Ale wszystko przede mną, jeszcze będę tęsknić za spokojem :)

Dostaliśmy fotelik maxi cosi bezwypadkowy po znajomych :) To chyba pierwsza większa rzecz jaką mamy :D

Pozdrawiam noworocznie!

Sista, Alorrene13, Inesicia, Magda_lena88, Joasia:) lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeszcze ostatnio przeglądałam taką książkę, którą dostałam od teściów:
    http://www.mp.pl/przewodnikdlarodzicow/?aid=47749&PHPSESSID=1cf42c651b601da4c1a09957871408d7

Jest tam dużo o wizytach lekarskich i zatrzymałam się na temacie szczepień. Pewnie jeszcze wiele razy do niego wrocimy, ale już teraz zapytam: będziecie szczepić czy nie? Na wszystko czy tylko szczepienia obowiązkowe?
    Ja tak na to spojrzałam i kurcze wcale nie ma tego dużo. Teść jest pediatrą i zasponsoruje te szczepienia płatne więc sądzę że zaszczepimy na wszystko w tych pierwszych latach.

Joasia:) lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jak tam twój brzusio bo ja mam wrażenie, że nie rośnie a jestem troche szerszych kości :P
    żadnej linii poniżej pępka nie zauwazyłam :(

Dzień Dobry :)

Monia - moje " szersze Kości " też zatrzymują postęp w wielkości brzucha :( tzn jak stoję i patrzę w dół to mam wrażenie, że kształt i wielkość uległy zmianie - ale jak stanę przed lustrem i widzę swój "przód" to żadnej różnicy nie ma - bluzki leżą " normalnie" musimy więc cierpliwie poczekać :)

Na temat szczepień jeszcze nie myślałam ... więc chętnie "podglądnę" Waszą dyskusję. Widzę, że sporo czytacie literatury ciążowej - podobno b. optymistyczną pozycją jest " Ciężarówką przez 9 miesięcy " Kaz Cooke - ciężko upolować - czy któraś czerwcóweczka to czytała ?

Miłego dnia :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Dzień Dobry :)

Monia - moje " szersze Kości " też zatrzymują postęp w wielkości brzucha :( tzn jak stoję i patrzę w dół to mam wrażenie, że kształt i wielkość uległy zmianie - ale jak stanę przed lustrem i widzę swój "przód" to żadnej różnicy nie ma - bluzki leżą " normalnie" musimy więc cierpliwie poczekać :)

Na temat szczepień jeszcze nie myślałam ... więc chętnie "podglądnę" Waszą dyskusję. Widzę, że sporo czytacie literatury ciążowej - podobno b. optymistyczną pozycją jest " Ciężarówką przez 9 miesięcy " Kaz Cooke - ciężko upolować - czy któraś czerwcóweczka to czytała ?

Miłego dnia :)

Też słyszałam że to dobra książka, ale też nie widziałam jej nigdzie:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tę książkę Kaz Cooke :)

Muszę przyznać że czasami idzie boki zrywać bo jest tak śmieszno-prawdziwa a czasami wydaje mi się hmm... mało profesjonalna. Tzn nie podoba mi się rozpisywanie na temat "medycyny naturalnej", aromateriapii, jogi i zielarstwa że są takie mega super dobroczynne. Nie wiem, może to jest super modne w Wielkiej Brytanii, a możw to ja się czepiam bo uważam że to banialuki :P

Ogólnie z jajem napisane, parodiuje taką literaturę ciążową z zadęciem i całkiem nieźle przełożone na polskie warunki. Świetne są fragmenty "pamiętnika" i IMo warto przeczytać :) Ja o dziwo trafiłam książkę na wyprzedaży w Matrasie albo Empiku, jeszcze zanim zaciążyłam :)

Co do szczepień to jestem 100% za. Nie wiem jakie są ceny tych dodatkowych, ale wszystkie podstawowe pozwolę zrobić jak najwcześniej się da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 10:25

Scintilla lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja chcialam zapytac o ten twardniejaca macice. Jak to rozpoznajecie bo ja hmmm niewiem. Mam napiety brzuch ale to chuba sie rozciaga aalbo od wzdecia. Powiem szczerze wiem ze to wazne a boje sie czegos przegapic....hmmmmm

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny w Nowym Roku :-) Ja dziś poszalałam trochę i kupiłam parę ciuszków małej :-) Sa mega wyprzedaże więc korzystam, miałam czekać ale ......... co ma być to będzie czy kupię jej bluzkę czy nie.

Magda_lena88, Nieukowa, Joasia:) lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picgifs-good-morning-918921.gif Kochane :) udanego dzionka.
    U Nas od rana leje, szaro i mimo plusowej temp. to jakoś zimno. Mam nadzieję, że znowu mnie nie dorwie jakieś przeziębienie..
    Co do rosnącego brzuszka to u mnie różnicę w wielkości (tak mi się zdaje) widać mniej więcej co 2tyg :P No ale ja nie należałam przed ciążą do tych z płaskim brzuchem i do najchudszych wg. mojego męża byłam i jestem w sam raz <3 a to najważniejsze, że mu się podobam innym nie muszę :P ale nie o tym. Moja starsza siostra ona przed ciążą to była chuda jak tyczka prawie :P a brzuszek pokazał się u Niej w okolicy 18tc za to później rósł :P aczkolwiek na końcu wcale nie wyglądała jak "ciężarówka" i przytyła ok 9kg z czego mała po porodzie miała 4200 :P Więc jeszcze się napatrzymy na te Nasze brzuszeczki <3
    A jeśli chodzi o szczepienia to ja będę szczepić Bejbika i to tymi "normalnymi" szczepionkami, które są zalecane nie tymi "skumulowanymi" w stylu "5in1" i w dodatku płatnymi. Wiem, że Każda ma prawo do swojego zdania ale moja siostra jest pielęgniarką i np. jeśli chodzi o te płatne tam jest np. na rotawirusy i pneumokoki a przecież co roku atakuje inny rotawirus to tak samo jak z grypą co roku jest inny szczep więc myślę, że chyba te podstawy wystarczą. No ale nie neguję zdania innych Każda z Nas zrobi co uważa za słuszne :)
    A co do ruchów to jeszcze nic takiego bardzo odczuwalnego nie wyczułam. Ale rozmawiałam o tym ze swoim lekarzem i tak jak wszędzie piszą, że pierworódka może pierwsze ruchy wyczuć między 20-22tc nawet a wieloródki przeważnie czują je wcześniej. No a do tego mam łożysko na ścianie przedniej co też zmniejsza póki co intensywność odczuć szaleństwa Malucha :)
    Pozdrawiamy <3
    My dziś odbieramy w końcu ościeżnice i będzie można wstawić w mieszkaniu drzwi i w końcu kłaść panele <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 10:57

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w nowym roku :)

Dzisiaj zaczynamy 5 miesiąc :)!!! Brzusio rośnie, samopoczucie ok choć kręgosłup daje o sobie znać.

My chłopaków szczepiliśmy w systemie płatnym ( trzeba o tym zdecydować już na pierwszym szczepieniu w przychodni ) i teraz też tak bedzie. Z racji, choroby Kuby u lekarzy jesteśmy często, podpytuje również w temacie płatnych szczepionek, oczywiście opinie są na TAK. Niestety twierdzą, że te bezpłatne to takie trochę minimum.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się jeszcze nas szczepionkami nie zastanawiałam ale sama nie wiem co jest lepsze.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ