Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRownież witam w nowym roku ... Jak napisała Zyrcia w naszym roku kochane
U nas sylwester bardzo udany, nawet dzieciaki wytrzymały do 2" A teraz odpoczywamy i nie zamierzamy dzisiaj robić niczego. Jedzonka dużo zostało wiec, lenistwo i tylko lenistwo. -
witam Noworocznie
Wg.BBF mamy 18tc
pozdrawiamy brzuszkowo
kochane ten rok na 100% będzie dla Nas wyjątkowy i bardzo udany - i tego się trzymamyTruskaweczka250, Joasia:), A1984, Muniek, Scintilla, Alorrene13, Viola, Nieukowa, Inesicia lubią tę wiadomość
-
Magda_lena88 - śliczny brzuszek. Achh zazdroszczę szczupłym mamą tego, że mogą już na tym etapie obserwować rosnącą piłeczkę.
Dla pocieszenia mój M w dzisiejszej fazie piżamowego lenistwa odkrył, że widzi linea negra i faktycznie .... pojawiła się ciemniejsza krecha pod brzuchem -
Jak tam noworoczne humory?
wyspane, najedzone, wybawione?
My dziś cały dzień w piżamach, upiekłam bułeczki i zajadamy wylegując się przed tv.
Miałam się właśnie pytać czy pokazała się u Was linea nigra? Bo ja mam taki cień cienia.Nieukowa lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
Trochę późne ale szczere: Szczęśliwego Nowego Roku kochane! Żeby ten rok był lepszy niż poprzedni no i przede wszystkim życzę Wam zdrowych dzieciaczków. Buziaki! :*
Joasia:), Scintilla, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
witajcie kochane, my dzis i pizamowo i saneczkowo ze starszym braciszkiem
ogolne zmeczenie po wczorajszych torturach z pijacym towarzystwem, stwierdzam ze na trzezwo sie nie da z nimi wysiedziec hihi, ale jakos przemeczylam.
kiedy dowiedzialyscie sie o plci, ja juz nie moge dluzej wytrzymac, 7-go mam wizyte i jesli sie nie dowiem to chyba zwariuje bo juz mam ochote pokupowac co nie co, a co do kreski to u mnie jeszcze nic sie nie pokazuje noi pepek mimo brzucha juz bardzo wydatnego nadal wklesly
a tak ogolnie to wszystkim czerwcoweczkom zycze cudownego 2015
Scintilla lubi tę wiadomość
-
Scintilla wrote:Magda_lena88 - śliczny brzuszek. Achh zazdroszczę szczupłym mamą tego, że mogą już na tym etapie obserwować rosnącą piłeczkę.
Dla pocieszenia mój M w dzisiejszej fazie piżamowego lenistwa odkrył, że widzi linea negra i faktycznie .... pojawiła się ciemniejsza krecha pod brzuchem
żadnej linii poniżej pępka nie zauwazyłam -
Cześć
dziś jestem pierwsza, bo siedzę w pracy i podsypiam nad herbatką...
Magda mam podobnej wielkości brzucho, mąż się śmieje że "do linii cycków doszedł"Mam mieszane uczucia, podobam się sobie ale wiem że to dopiero początek i aż się boję jaką cysterną będę przed samym porodem
Ale linea nigra zazdroszczę, jakoś tak chciałabym mieć bo to fajnie mim zdaniem wygląda
Dalej mam wrażenie że Lilka się tam w brzuchu leniwie rusza, tylko wieczorem czuję jak się skupię, a tak w ciągu dnia ciężko mi rozpoznać. Ale wszystko przede mną, jeszcze będę tęsknić za spokojem
Dostaliśmy fotelik maxi cosi bezwypadkowy po znajomychTo chyba pierwsza większa rzecz jaką mamy
Pozdrawiam noworocznie!Sista, Alorrene13, Inesicia, Magda_lena88, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Tak jeszcze ostatnio przeglądałam taką książkę, którą dostałam od teściów:
http://www.mp.pl/przewodnikdlarodzicow/?aid=47749&PHPSESSID=1cf42c651b601da4c1a09957871408d7
Jest tam dużo o wizytach lekarskich i zatrzymałam się na temacie szczepień. Pewnie jeszcze wiele razy do niego wrocimy, ale już teraz zapytam: będziecie szczepić czy nie? Na wszystko czy tylko szczepienia obowiązkowe?
Ja tak na to spojrzałam i kurcze wcale nie ma tego dużo. Teść jest pediatrą i zasponsoruje te szczepienia płatne więc sądzę że zaszczepimy na wszystko w tych pierwszych latach.Joasia:) lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:jak tam twój brzusio bo ja mam wrażenie, że nie rośnie a jestem troche szerszych kości
żadnej linii poniżej pępka nie zauwazyłam
Dzień Dobry
Monia - moje " szersze Kości " też zatrzymują postęp w wielkości brzuchatzn jak stoję i patrzę w dół to mam wrażenie, że kształt i wielkość uległy zmianie - ale jak stanę przed lustrem i widzę swój "przód" to żadnej różnicy nie ma - bluzki leżą " normalnie" musimy więc cierpliwie poczekać
Na temat szczepień jeszcze nie myślałam ... więc chętnie "podglądnę" Waszą dyskusję. Widzę, że sporo czytacie literatury ciążowej - podobno b. optymistyczną pozycją jest " Ciężarówką przez 9 miesięcy " Kaz Cooke - ciężko upolować - czy któraś czerwcóweczka to czytała ?
Miłego dnia -
Scintilla wrote:Dzień Dobry
Monia - moje " szersze Kości " też zatrzymują postęp w wielkości brzuchatzn jak stoję i patrzę w dół to mam wrażenie, że kształt i wielkość uległy zmianie - ale jak stanę przed lustrem i widzę swój "przód" to żadnej różnicy nie ma - bluzki leżą " normalnie" musimy więc cierpliwie poczekać
Na temat szczepień jeszcze nie myślałam ... więc chętnie "podglądnę" Waszą dyskusję. Widzę, że sporo czytacie literatury ciążowej - podobno b. optymistyczną pozycją jest " Ciężarówką przez 9 miesięcy " Kaz Cooke - ciężko upolować - czy któraś czerwcóweczka to czytała ?
Miłego dnia
Też słyszałam że to dobra książka, ale też nie widziałam jej nigdzie:( -
Ja mam tę książkę Kaz Cooke
Muszę przyznać że czasami idzie boki zrywać bo jest tak śmieszno-prawdziwa a czasami wydaje mi się hmm... mało profesjonalna. Tzn nie podoba mi się rozpisywanie na temat "medycyny naturalnej", aromateriapii, jogi i zielarstwa że są takie mega super dobroczynne. Nie wiem, może to jest super modne w Wielkiej Brytanii, a możw to ja się czepiam bo uważam że to banialuki
Ogólnie z jajem napisane, parodiuje taką literaturę ciążową z zadęciem i całkiem nieźle przełożone na polskie warunki. Świetne są fragmenty "pamiętnika" i IMo warto przeczytaćJa o dziwo trafiłam książkę na wyprzedaży w Matrasie albo Empiku, jeszcze zanim zaciążyłam
Co do szczepień to jestem 100% za. Nie wiem jakie są ceny tych dodatkowych, ale wszystkie podstawowe pozwolę zrobić jak najwcześniej się da.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 10:25
Scintilla lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja chcialam zapytac o ten twardniejaca macice. Jak to rozpoznajecie bo ja hmmm niewiem. Mam napiety brzuch ale to chuba sie rozciaga aalbo od wzdecia. Powiem szczerze wiem ze to wazne a boje sie czegos przegapic....hmmmmmMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
Cześć dziewczyny w Nowym Roku
Ja dziś poszalałam trochę i kupiłam parę ciuszków małej
Sa mega wyprzedaże więc korzystam, miałam czekać ale ......... co ma być to będzie czy kupię jej bluzkę czy nie.
Magda_lena88, Nieukowa, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Kochane
udanego dzionka.
U Nas od rana leje, szaro i mimo plusowej temp. to jakoś zimno. Mam nadzieję, że znowu mnie nie dorwie jakieś przeziębienie..
Co do rosnącego brzuszka to u mnie różnicę w wielkości (tak mi się zdaje) widać mniej więcej co 2tygNo ale ja nie należałam przed ciążą do tych z płaskim brzuchem i do najchudszych wg. mojego męża byłam i jestem w sam raz
a to najważniejsze, że mu się podobam innym nie muszę
ale nie o tym. Moja starsza siostra ona przed ciążą to była chuda jak tyczka prawie
a brzuszek pokazał się u Niej w okolicy 18tc za to później rósł
aczkolwiek na końcu wcale nie wyglądała jak "ciężarówka" i przytyła ok 9kg z czego mała po porodzie miała 4200
Więc jeszcze się napatrzymy na te Nasze brzuszeczki
A jeśli chodzi o szczepienia to ja będę szczepić Bejbika i to tymi "normalnymi" szczepionkami, które są zalecane nie tymi "skumulowanymi" w stylu "5in1" i w dodatku płatnymi. Wiem, że Każda ma prawo do swojego zdania ale moja siostra jest pielęgniarką i np. jeśli chodzi o te płatne tam jest np. na rotawirusy i pneumokoki a przecież co roku atakuje inny rotawirus to tak samo jak z grypą co roku jest inny szczep więc myślę, że chyba te podstawy wystarczą. No ale nie neguję zdania innych Każda z Nas zrobi co uważa za słuszne
A co do ruchów to jeszcze nic takiego bardzo odczuwalnego nie wyczułam. Ale rozmawiałam o tym ze swoim lekarzem i tak jak wszędzie piszą, że pierworódka może pierwsze ruchy wyczuć między 20-22tc nawet a wieloródki przeważnie czują je wcześniej. No a do tego mam łożysko na ścianie przedniej co też zmniejsza póki co intensywność odczuć szaleństwa Malucha
Pozdrawiamy
My dziś odbieramy w końcu ościeżnice i będzie można wstawić w mieszkaniu drzwi i w końcu kłaść paneleWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 10:57
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI ja się witam w nowym roku
Dzisiaj zaczynamy 5 miesiąc!!! Brzusio rośnie, samopoczucie ok choć kręgosłup daje o sobie znać.
My chłopaków szczepiliśmy w systemie płatnym ( trzeba o tym zdecydować już na pierwszym szczepieniu w przychodni ) i teraz też tak bedzie. Z racji, choroby Kuby u lekarzy jesteśmy często, podpytuje również w temacie płatnych szczepionek, oczywiście opinie są na TAK. Niestety twierdzą, że te bezpłatne to takie trochę minimum.