X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rownież witam w nowym roku ... Jak napisała Zyrcia w naszym roku kochane :)
    U nas sylwester bardzo udany, nawet dzieciaki wytrzymały do 2" A teraz odpoczywamy i nie zamierzamy dzisiaj robić niczego. Jedzonka dużo zostało wiec, lenistwo i tylko lenistwo.

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Noworocznie :)
    Wg.BBF mamy 18tc :O
    pozdrawiamy brzuszkowo <3
    25qtda1.jpg
    kochane ten rok na 100% będzie dla Nas wyjątkowy i bardzo udany - i tego się trzymamy :)

Truskaweczka250, Joasia:), A1984, Muniek, Scintilla, Alorrene13, Viola, Nieukowa, Inesicia lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jak bym zjadła kiełbaskę z grilla :O jeeeeeeee masakra :D

A ja pulpety w sosie pomidorowym hehe

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 - śliczny brzuszek. Achh zazdroszczę szczupłym mamą tego, że mogą już na tym etapie obserwować rosnącą piłeczkę.

Dla pocieszenia mój M w dzisiejszej fazie piżamowego lenistwa odkrył, że widzi linea negra i faktycznie .... pojawiła się ciemniejsza krecha pod brzuchem :D

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny? ja dzisiaj mam wrażenie że mała się wierci w brzuszku jak jej ciasno takie dziwne uczucie:) ale do południa to spała bo cisza była ;) super że coś czuje jakieś ruchy <3

Z. lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam noworoczne humory? :) wyspane, najedzone, wybawione?

My dziś cały dzień w piżamach, upiekłam bułeczki i zajadamy wylegując się przed tv.

Miałam się właśnie pytać czy pokazała się u Was linea nigra? Bo ja mam taki cień cienia.

Nieukowa lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja mam do pępka ciemną widoczną kreskę tak od 2-3 tygodni i widzę ze pnie się w górę, lecz jaśniejsza jeszcze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 21:51

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę późne ale szczere: Szczęśliwego Nowego Roku kochane! Żeby ten rok był lepszy niż poprzedni no i przede wszystkim życzę Wam zdrowych dzieciaczków. Buziaki! :*

Joasia:), Scintilla, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • anioleczka Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane, my dzis i pizamowo i saneczkowo ze starszym braciszkiem :) ogolne zmeczenie po wczorajszych torturach z pijacym towarzystwem, stwierdzam ze na trzezwo sie nie da z nimi wysiedziec hihi, ale jakos przemeczylam.
    kiedy dowiedzialyscie sie o plci, ja juz nie moge dluzej wytrzymac, 7-go mam wizyte i jesli sie nie dowiem to chyba zwariuje bo juz mam ochote pokupowac co nie co, a co do kreski to u mnie jeszcze nic sie nie pokazuje noi pepek mimo brzucha juz bardzo wydatnego nadal wklesly
    a tak ogolnie to wszystkim czerwcoweczkom zycze cudownego 2015 :)

Scintilla lubi tę wiadomość

Synuś Gabrys 5 lat
    Aniołek w niebie 15.07.2014
    Synus Aron 1 miesiąc
    w4sqdqk39s83v7ix.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Magda_lena88 - śliczny brzuszek. Achh zazdroszczę szczupłym mamą tego, że mogą już na tym etapie obserwować rosnącą piłeczkę.

Dla pocieszenia mój M w dzisiejszej fazie piżamowego lenistwa odkrył, że widzi linea negra i faktycznie .... pojawiła się ciemniejsza krecha pod brzuchem :D
    jak tam twój brzusio bo ja mam wrażenie, że nie rośnie a jestem troche szerszych kości :P
    żadnej linii poniżej pępka nie zauwazyłam :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    dziś jestem pierwsza, bo siedzę w pracy i podsypiam nad herbatką...

Magda mam podobnej wielkości brzucho, mąż się śmieje że "do linii cycków doszedł" :P Mam mieszane uczucia, podobam się sobie ale wiem że to dopiero początek i aż się boję jaką cysterną będę przed samym porodem :P
    Ale linea nigra zazdroszczę, jakoś tak chciałabym mieć bo to fajnie mim zdaniem wygląda :)

Dalej mam wrażenie że Lilka się tam w brzuchu leniwie rusza, tylko wieczorem czuję jak się skupię, a tak w ciągu dnia ciężko mi rozpoznać. Ale wszystko przede mną, jeszcze będę tęsknić za spokojem :)

Dostaliśmy fotelik maxi cosi bezwypadkowy po znajomych :) To chyba pierwsza większa rzecz jaką mamy :D

Pozdrawiam noworocznie!

Sista, Alorrene13, Inesicia, Magda_lena88, Joasia:) lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeszcze ostatnio przeglądałam taką książkę, którą dostałam od teściów:
    http://www.mp.pl/przewodnikdlarodzicow/?aid=47749&PHPSESSID=1cf42c651b601da4c1a09957871408d7

Jest tam dużo o wizytach lekarskich i zatrzymałam się na temacie szczepień. Pewnie jeszcze wiele razy do niego wrocimy, ale już teraz zapytam: będziecie szczepić czy nie? Na wszystko czy tylko szczepienia obowiązkowe?
    Ja tak na to spojrzałam i kurcze wcale nie ma tego dużo. Teść jest pediatrą i zasponsoruje te szczepienia płatne więc sądzę że zaszczepimy na wszystko w tych pierwszych latach.

Joasia:) lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jak tam twój brzusio bo ja mam wrażenie, że nie rośnie a jestem troche szerszych kości :P
    żadnej linii poniżej pępka nie zauwazyłam :(

Dzień Dobry :)

Monia - moje " szersze Kości " też zatrzymują postęp w wielkości brzucha :( tzn jak stoję i patrzę w dół to mam wrażenie, że kształt i wielkość uległy zmianie - ale jak stanę przed lustrem i widzę swój "przód" to żadnej różnicy nie ma - bluzki leżą " normalnie" musimy więc cierpliwie poczekać :)

Na temat szczepień jeszcze nie myślałam ... więc chętnie "podglądnę" Waszą dyskusję. Widzę, że sporo czytacie literatury ciążowej - podobno b. optymistyczną pozycją jest " Ciężarówką przez 9 miesięcy " Kaz Cooke - ciężko upolować - czy któraś czerwcóweczka to czytała ?

Miłego dnia :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Dzień Dobry :)

Monia - moje " szersze Kości " też zatrzymują postęp w wielkości brzucha :( tzn jak stoję i patrzę w dół to mam wrażenie, że kształt i wielkość uległy zmianie - ale jak stanę przed lustrem i widzę swój "przód" to żadnej różnicy nie ma - bluzki leżą " normalnie" musimy więc cierpliwie poczekać :)

Na temat szczepień jeszcze nie myślałam ... więc chętnie "podglądnę" Waszą dyskusję. Widzę, że sporo czytacie literatury ciążowej - podobno b. optymistyczną pozycją jest " Ciężarówką przez 9 miesięcy " Kaz Cooke - ciężko upolować - czy któraś czerwcóweczka to czytała ?

Miłego dnia :)

Też słyszałam że to dobra książka, ale też nie widziałam jej nigdzie:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tę książkę Kaz Cooke :)

Muszę przyznać że czasami idzie boki zrywać bo jest tak śmieszno-prawdziwa a czasami wydaje mi się hmm... mało profesjonalna. Tzn nie podoba mi się rozpisywanie na temat "medycyny naturalnej", aromateriapii, jogi i zielarstwa że są takie mega super dobroczynne. Nie wiem, może to jest super modne w Wielkiej Brytanii, a możw to ja się czepiam bo uważam że to banialuki :P

Ogólnie z jajem napisane, parodiuje taką literaturę ciążową z zadęciem i całkiem nieźle przełożone na polskie warunki. Świetne są fragmenty "pamiętnika" i IMo warto przeczytać :) Ja o dziwo trafiłam książkę na wyprzedaży w Matrasie albo Empiku, jeszcze zanim zaciążyłam :)

Co do szczepień to jestem 100% za. Nie wiem jakie są ceny tych dodatkowych, ale wszystkie podstawowe pozwolę zrobić jak najwcześniej się da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 10:25

Scintilla lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja chcialam zapytac o ten twardniejaca macice. Jak to rozpoznajecie bo ja hmmm niewiem. Mam napiety brzuch ale to chuba sie rozciaga aalbo od wzdecia. Powiem szczerze wiem ze to wazne a boje sie czegos przegapic....hmmmmm

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny w Nowym Roku :-) Ja dziś poszalałam trochę i kupiłam parę ciuszków małej :-) Sa mega wyprzedaże więc korzystam, miałam czekać ale ......... co ma być to będzie czy kupię jej bluzkę czy nie.

Magda_lena88, Nieukowa, Joasia:) lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picgifs-good-morning-918921.gif Kochane :) udanego dzionka.
    U Nas od rana leje, szaro i mimo plusowej temp. to jakoś zimno. Mam nadzieję, że znowu mnie nie dorwie jakieś przeziębienie..
    Co do rosnącego brzuszka to u mnie różnicę w wielkości (tak mi się zdaje) widać mniej więcej co 2tyg :P No ale ja nie należałam przed ciążą do tych z płaskim brzuchem i do najchudszych wg. mojego męża byłam i jestem w sam raz <3 a to najważniejsze, że mu się podobam innym nie muszę :P ale nie o tym. Moja starsza siostra ona przed ciążą to była chuda jak tyczka prawie :P a brzuszek pokazał się u Niej w okolicy 18tc za to później rósł :P aczkolwiek na końcu wcale nie wyglądała jak "ciężarówka" i przytyła ok 9kg z czego mała po porodzie miała 4200 :P Więc jeszcze się napatrzymy na te Nasze brzuszeczki <3
    A jeśli chodzi o szczepienia to ja będę szczepić Bejbika i to tymi "normalnymi" szczepionkami, które są zalecane nie tymi "skumulowanymi" w stylu "5in1" i w dodatku płatnymi. Wiem, że Każda ma prawo do swojego zdania ale moja siostra jest pielęgniarką i np. jeśli chodzi o te płatne tam jest np. na rotawirusy i pneumokoki a przecież co roku atakuje inny rotawirus to tak samo jak z grypą co roku jest inny szczep więc myślę, że chyba te podstawy wystarczą. No ale nie neguję zdania innych Każda z Nas zrobi co uważa za słuszne :)
    A co do ruchów to jeszcze nic takiego bardzo odczuwalnego nie wyczułam. Ale rozmawiałam o tym ze swoim lekarzem i tak jak wszędzie piszą, że pierworódka może pierwsze ruchy wyczuć między 20-22tc nawet a wieloródki przeważnie czują je wcześniej. No a do tego mam łożysko na ścianie przedniej co też zmniejsza póki co intensywność odczuć szaleństwa Malucha :)
    Pozdrawiamy <3
    My dziś odbieramy w końcu ościeżnice i będzie można wstawić w mieszkaniu drzwi i w końcu kłaść panele <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 10:57

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w nowym roku :)

Dzisiaj zaczynamy 5 miesiąc :)!!! Brzusio rośnie, samopoczucie ok choć kręgosłup daje o sobie znać.

My chłopaków szczepiliśmy w systemie płatnym ( trzeba o tym zdecydować już na pierwszym szczepieniu w przychodni ) i teraz też tak bedzie. Z racji, choroby Kuby u lekarzy jesteśmy często, podpytuje również w temacie płatnych szczepionek, oczywiście opinie są na TAK. Niestety twierdzą, że te bezpłatne to takie trochę minimum.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się jeszcze nas szczepionkami nie zastanawiałam ale sama nie wiem co jest lepsze.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ