Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
kasika8303 wrote:Mam pytanko dziewczyny, muszę zrobić glukozę po obciążeniu, kupiłam już ten roztwór macie jakieś pomysły z czym to wypić? Słyszałam że jest obrzydliwe
Nie jest takie złe- dałam radę wypić to w I trymestrze kiedy codziennie miałam wymioty
Pani z labora. pozwoliła wcisnąć połówkę cytryny ( nie zawsze się na to zgadzają ) - b. pomogła - no i radzę iść na badanie z osobą towarzysząca bo taki skok glukozy na czczo u mnie spowodował zawroty głowy.
-
nick nieaktualnyDla mnie smak roztworu jest taki metaliczny i obrzydliwy ( sory za szczerość ) W moim lab. babeczka ( ale to było 6 lat temu) nie zezwoliła na cytrynę i może dlatego wspominam to jako koszmar. Cały dzień w ustach czułam tez smak. Po wypiciu mocno zakręciło mi sie w głowie, bo nawet pozwoliła mi napić sie wody. Ponoć bardzo zbladłam na twarzy. Byłam bez męża i to był błąd. Teraz napewno pójdziemy razem
-
Ja robiłam obciążenie jakoś w maju i pamiętam tylko, że było okropnie słodkie, a ja za tak słodkim smakiem nie przepadam. I rzeczywiście polecam pójść z osobą towarzyszącą.
sss jeśli chodzi o mój twardniejący brzuch to nie od razu poszłam do lekarza tylko dopiero po trzech dniach bo też nie wiedziałam czy to normalne czy nie i jednak okazało się, że nie było to normalne i musiałam odleżeć w szpitalu swoje.
Dziś dostałam jeszcze trochę ubranek po mojej siostrzenicy;)
A tak w ogóle to teoretycznie za równe 5 miesięcy powinnam być na porodówce;) -
Ja zanim wybrałam się do Labo. kupiłam "testową" glukozę i spróbowałam w domu bo również miałam sporo obiekcji jak wytrzymam na tym badaniu- dzięki temu w trakcie wiedziałam mniej więcej co mnie czeka. Warto znaleźć miejsce gdzie godzą się na cytrynę bo różnica jest ogromna no i warto przed badaniem oszczędzać się ze słodyczami i cukrami prostymi - nie mówię tu o specjalnej diecie ale tak z 24h przed nie hulać np. z sokami czy jogurtami owocowymi
-
Hej
O szczepieniach jeszcze nie myślałam, trzeba będzie poznać wszystkie za i przeciw
O glukozie fajnie ze piszecie, nie miałam pojęcia ze czeka mnie picie jakiegoś roztworu
Inesica chcialam zanegować te 5 miesięcy, ale.... Faktycznie! Jej to już za 5! -
Znalazłam promocję w Lidlu na piłkę gimnastyczną ( w sklepach od 08.01) :
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=27579
zastanawiam się nad zakupem aby wzmocnić troszkę plecy -
A1984 wrote:Dziewczyny, mam wyniki kariotypu - prawidłowy, męski (a więc Borys), wszystkie 4 trisomie wykluczone w tym ZD którego się najbardziej bałam. Czekamy na rozszerzone badania ale tego już się za bardzo nie boję.
Popłakałam się ze szczęścia, wielka ulga - czuję jakby ktoś oddał z powrotem moje normalne życie. Gdyby nie ciąża chyba bym się upiła z radości
Dziękuję Wam za wsparcie, jesteście wspaniałe!!
Aga trzymam kciuki za Twoje wyniki, ale zobaczysz że będzie dobrze!!!!
Bardzo się ciesze że u Ciebie wszystko ok!Jeju jak ja Ci zazdroszczę że już wiesz, u mnie 12 stycznia mijają 3 tyg więc zostało mi jeszcze 10 dni, chyba że nie będą jeszcze mieli wyniku...
-
XxMoniaXx wrote:ja nie mam za bardzo miejsca na piłki .. mamy 2 pokoje i ciężko potem ją gdzie trzymać
ale pomysł fajny.
U nas miejsca nie ma w ogóle bo tylko 37metrów - ale widzę, że ta w ofercie ma rurkę do odpowietrzania - więc pewnie po porodzie spuszczę z niej powietrze i chowam do piwnicy -
Scintilla wrote:U nas miejsca nie ma w ogóle bo tylko 37metrów - ale widzę, że ta w ofercie ma rurkę do odpowietrzania - więc pewnie po porodzie spuszczę z niej powietrze i chowam do piwnicy
-
Co do piłki to ja mam , kupiłam chyba z 2 lata temu z zamierzeniem ćwiczeń i zgubienia parę kg
Może teraz się przydać faktycznie
Dzisiaj mamusia poszalała i kupiła synusiowi całą wielką siatkę ubranekah ale to była przyjemność,czuję wielki niedosyt
Wydałam 109zł
23szt ubranek różnych
Scintilla lubi tę wiadomość