X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Kikusia to gdzie je kupiłaś bo cena imponująca :D ?

Mam blisko siebie sklep z używaną odzieżą BIGA :) oni tam maja ubranka do dzieci jak nówki !! :D całe moje miasto ubiera tu swoje dzieci :) Nie ma ani śladu zniszczeń ,po prostu śliczne są :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:41

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem :) ostatnio też tam zaszalałam za 80 zł :) znowu się wybieram tam tylko czekam aż poznam płeć :) to wrzuć kilka fotek z udanych zakupów :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.Jak się czujecie co słychać u mnie brzuszek już widoczny jest z czego się cieszę :)ale co do ruchów to nie wiem czy to co czuje to jest to ? jak uwas jak je odczuwacie ?

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moje dzisiejsze łupy :D <3 ale na tym nie koniec hiho już zwęszyłam okazję na czwartek maja być ubrania za 1zł :D Aaa i przekonujemy tatusia ,żeby był KACPEREK <3
    4d99bed9911db96dmed.jpg
    24f5447358cf9dcfmed.jpg
    1a30fd5959525602med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 18:05

Joasia:), Scintilla, Evell, Z., XxMoniaXx, Inesicia, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

Mama!"
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamiast wyprawke to musze leczyć zęba...od przedwczoraj pobolewal, w nocy się budzilam, żadnej tabletki, zadzwonilam do gabinetu jeden mnie przyjął i co sie okazało? Ze bolu zaplombowany ząb, leczenie kanalowe bez rtg tylko jakis komputer mierzy kanały, znieczulenie tez bezpieczne tylko koszt leczenia 450zl. Do tego corcia ma urodziny, idę na polowkowe jak nie urok to Sraczka.

preg.png[/url]
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. Chyba tez muszę poszukać jakiegoś ciuchlanda u siebie bo mega fajne te Wasze zakupy i w jakiej cenie! A wiem że czasem można dostać nawet jeszcze z metkami coś :)

Moj maluch już się dość konkretnie rusza i bardzo mnie to cieszy bo wiem że jest ze mną:) Szkoda tylko że na niemal każdym usg się pleckami odwraca i buziulka nie widzę. W ogóle to już mnie ciekawi jak będzie wyglądał i do kogo będzie podobny :)

Jeśli chodzi o szczepienia to my planujemy szczepić ale właśnie nie tymi skumulowanymi. Chociaż jeszcze będę się zgłębiać w temat czy i co warto ewentualnie dobrać poza tymi podstawowymi szczepionkami.

Chciałam jeszcze zapytać - wiecie jak ułożone są Wasze maluchy w brzuchu?
    I czy na te twardnienia macicy dostawalyscie coś innego niż nospe?

Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałabym Wam powiedzieć ,że niby II trymestr to powinien być taki suuuper itd :D

Nie ,nie skądże :D Wczoraj wymiotowałam 2x , wieczorem rewolucja żołądkowa :P
    Dzisiaj rano mnie mdliło,potem zauważyłam siarę na piersiach a przed chwilą żylaki/obrzęk na udach :D

Mama!"
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia jakie rewelacyjne rzeczy :O boskie normalnie :O

Kikusia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą wyłupiłam takie cudeńka od Pani z grupy na FB :D 40zł na zdjęciu nie ma jeszcze spodenek szarych :P
    866c6e1c280175a9med.jpg

Mi się wydawało ,że 3 razy czułam małego ale nie jestem pewna :) Może jak mnie kopnie z całej siły to pewniejsza będę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 19:00

Mama!"
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia gratuluję udanych zakupów:)
    My być może w przyszłym tygodniu wybierzemy się pooglądać wózki. Może coś wpadnie nam w oko.
    Z. Jeśli chodzi o twardnienie to dostałam właśnie nospę i magnez.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Dziewczyny, mam wyniki kariotypu - prawidłowy, męski (a więc Borys), wszystkie 4 trisomie wykluczone w tym ZD którego się najbardziej bałam. Czekamy na rozszerzone badania ale tego już się za bardzo nie boję.

Popłakałam się ze szczęścia, wielka ulga - czuję jakby ktoś oddał z powrotem moje normalne życie. Gdyby nie ciąża chyba bym się upiła z radości ;-)

Dziękuję Wam za wsparcie, jesteście wspaniałe!!

Aga trzymam kciuki za Twoje wyniki, ale zobaczysz że będzie dobrze!!!!
    A1984: w jaki sposób badałaś kariotyp w ciąży? Czy robiłaś amnipunkcje?
    Z gory dziekuje za info :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście Wszystkim zdrówka I wspaniałego rozwiązania w Nowym Roku!!!!! :-)
    Jeszcze nie znamy płci, ale czekamy z niecierpliwością :-)

Scintilla, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Nikonka Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny wreszcie odwazylam się do was przyłączyć od czasu do czasu zaglądam do was tylko ciągle brakowało mi odwagi bo tak się bałam o moją ciąże. I przy okazji chce wam życzyć zdrowej ciąży i pięknego pełnego miłości 2015 ☺

Scintilla, XxMoniaXx, Truskaweczka250, Aka81, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

oeuas65glzp8ycqj.png

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ciekawe kiedy ja dostane na glukoze. podejrzewam, że na następnej wizycie tj 16-tego mi da skierowanie.

Ja dostałam bo chudnę, jeszcze na nią jest czas.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza + cytryna przygotowana :-) No i książka bo co ja tam 2 h będę robiła :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie naszego ulubionego, obecnego tematu :D - czyli ruchów dziecka - do tej pory było tylko bulgotanie i przelewanie a dzisiaj przyszło SMYRNIECIE :D ale gdzieś na wysokości pępka ... i tu się pojawiło dziwne pytanie : czy ruchy Waszych pociech odczuwanie w okolicach kolców biodrowych czy wyżej :) ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picgifs-hello-582234.gifNikonka :) Który tydzień ?:) życzę ci ślicznego,zdrowego dzidziusia :)

Mama!"
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy jak się dzieć obróci :) ja najcześciej czuję kopanie pod pępkiem, czasem po bokach , a nie raz pod kością łonową :)

Nie miałam jeszcze okazji życzyć Wam wszystkim wszystkiego dobrego w nowym roku, tak więc dużo miłości i łatwego porodu :)

Scintilla, Kikusia, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pierwsze zakupy miałam dopiero robić za miesiąc, a "przez Was" wczoraj spenetrowałam allegro i znalazłam paczkę używanych ciuszków w dobrej cenie i moim guście :) remont trwa, wszędzie masa kurzu, nawet nie mam gdzie tego dać ale nie mogłam się powstrzymać :)

Co do szczepień to rozmawiałam z paroma lekarzami przy okazji i wszyscy polecają te skumulowane szczepionki, ale kiedy pytałam czy swoje dziecko by nimi zaszczepili pojawia się milczenie, to daje do myślenia :)
    Z drugiej strony jeśli dziecko zamiast bodajże 14 szczepionek może dostać chyba 7 (tyle wyszło u dziecka mojej koleżanki) to też trzeba się zastanowić, bo można oszczędZić maluszkowi bólu i stresu.
    Ogólnie ciężka sprawa i czego się nie wybierze zawsze są plusy i minusy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 20:37

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    A ja zamiast wyprawke to musze leczyć zęba...od przedwczoraj pobolewal, w nocy się budzilam, żadnej tabletki, zadzwonilam do gabinetu jeden mnie przyjął i co sie okazało? Ze bolu zaplombowany ząb, leczenie kanalowe bez rtg tylko jakis komputer mierzy kanały, znieczulenie tez bezpieczne tylko koszt leczenia 450zl. Do tego corcia ma urodziny, idę na polowkowe jak nie urok to Sraczka.

Kanałówka w ciąży jest darmowa. Ja już 2 zęby mam zrobione kanałowo i fundusz pokrywa, tylko kartę ciąży trzeba ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ