X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przygotowany ogrom ciuszków po półtora rocznej Zuzi mojej siostrzenicy, urodzonej 5 czerwca. A że Zuzia była pierwszą dziewczynką ( do tej pory tylko 4 wnuki) to kupowaliśmy bez umiaru :) teraz mam wyprawkę gotową. Wózek kupiony już zmacany i spakowany czeka u rodziców.
    Łóżeczko tez dostaliśmy od znajomych .. nowe praktycznie bo ich córcia miała " alergie" na spanie w nim .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 16:42

• Viola Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko Żyrcia, dziołcha aleś poszalała !!!! Ja wczoraj po wizycie też nie mogłam sobie odmówić i kupiłam sukienke przepiękną i cudną czapeczkę na wyjscie ze szpitala.....troche innych rzeczy też mam ale ty jesteś liderką;-)

zyrcia lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ;) jestem w Bieszczadach :D
    Wpadłam tu tak na szybko i zobaczyłam posty o ciuszkach :)
    W jakich rozmiarach zamawiajcie/kupujecie ubranka? Ile powinno się mieć w jakim rozmiarze no i jakiego rodzaju biorąc pod uwagę że pierwsze miesiące życia naszych maluszków wypadną w wakacje :) ??? Buziaki

syy26iyeeuly3wjb.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-) ja tylko na chwilę, krótko pochwale się że u mnie dzidzia rośnie, waży 128g, prenatalne są super, usg też i długo się maleństwo pupcia ustawialo ale w końcu udało się zajrzeć i będę miała córeczkę :-) później wpadnę na dłużej to się odniosę do Waszych postów bo teraz smigamy po jakieś ciuchy dla naszej Zuzki :-) ściskam :-)

Scintilla lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki trafilam do szpitala w sobote ,bo rano bolal a raczej dziwne uklucia w brzuchu,pachwinie ze nie moglam lezec,ani sie obrocic a jak wstalam to sie rozplakalam z bolu...przeszlo po ok 20 min ,ale spanikowana mowie do meza jedzmy do szpitala to sprawdzic bo jestesmy juz po jednym poronieniu tego roku,przyjeli mnie w ciagu 5 min,zbadal na krzesle,wszystko ok pozniej wnikliwe usg maluch super,ruchliwy,duzy :D ,lozysko wporzadku,ale zerkna sobie doktor na nerke i wyszlo ze jest powiekszona,i ze mam wodonercze,czyli mocz zalega w prawej nerce,zostawili mnie na obserwacje ,pobrali mocz ,krew,wieczor doktor juz przyszedl z wynikami moczu i wiedzialam ze cos bedzie znow,z bakteriami w moczu etc bo mam za kazdym razem,a tu prosze mocz czysciutki,wiec wypisali mnie w na drugi dzien,ale kazali udac sie do urologa,iz mam byc pod stala jego opieka,bo macica bedzie rosla,i bedzie uciskala na nerke,i aby nie doszlo do jej uszkodzenia...nastraszyli...w poniedzialek szybko znalazlam urologa prywatnie oczywiscie ceny jak z kosmosu bo po 150 wizyta wraz z usg nerek...na 17 juz bylam umowiona,ogladna mi nereczki,i mowi Pani sie uspokoi duzo kobiet w ciazy ma wodonercze,i ze u mnie nie jest zbyt duze moze sie powiekszyc ale nie ma niepokoju do obaw,dostalam ziolowy urosept dwa razy po dwa,co tydz mam robic mocz,i pani ginekolog jak bedzie mnie badac ma kontrolowac wielkosc nerki ..ufffffffffffff!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dzis dopiero odebralam wypis ze szpitala,i napisane jest na nim ze moj maly synalek wazy juz 210 g :D normalnie byk :P

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym rozmiarem ciuszków jest rożnie . Dla Kuby miałam od 62 ( tak mi doradzały znajome zeby mniejszych nie kupować ) i był zonk bo jak się urodził miał 51 cm, więc musieliśmy na szybko dokupywać mniejsze. Nauczona własnym doświadczeniem dla Bartka kupiliśmy już dużo od 56 i tu też zonk bo się urodził i miał 59 cm. Więc 56 były za małe a 62 starczyły na jakieś dwa tygodnie.
    I bądź tu mądrym ... acha na USG mówili w obu przypadkach ze wymiar dziecka plus minus 5 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 17:21

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dużo rzeczy 56 ale na długi rękaw. Musze kupić jeszcze na krótki ale to jak już będe znała płeć .
    i zacznę chyba kupować większe rozmiary powoli.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ja kupiłam dzisiaj 3 body rozm 62,ale szczerze mówiąc to jestem zielona z tych rozmiarów :D Chyba dobrze mieć kilka różnych na początek :D sama nie wiem hehe

Mój mały waży 173g <3

Aaa i kupiłam sobie dziś spodnie ciążowe z prawdziwego zdarzenia :D kolejne licytyję na allegro .. uwaga cena obecna to 3,50zł :D jutro koniec aukcji ,mało chętnych :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 18:03

szczesliwamama lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwamama dobrze że tak to się skończyło będzie dobrze
    ja wczoraj miałam wizytę u mojego gin tak się denerwowałam bo miałam plamienia wcześniej że ciśnienie mi poszło w górę mam sobie mierzyć ciśnienie 2 razy dziennie
    a z dzidzią jest wszystko ok , zostałam skierowana na USG połówkowe cena mnie przeraziła 250 zł
    co do ubranek nic nie kupuje jeszcze , moja siostra w tym roku urodziła w 27 tyg i dzidzia zmarła bo było za wcześnie także zakupy zostawię na kwiecień i maj

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój nie wiem ile waży :P dowiem sie 16 stycznia :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Ło matko Żyrcia, dziołcha aleś poszalała !!!! Ja wczoraj po wizycie też nie mogłam sobie odmówić i kupiłam sukienke przepiękną i cudną czapeczkę na wyjscie ze szpitala.....troche innych rzeczy też mam ale ty jesteś liderką;-)

No straciłam wenę na kupowanie dla siebie :D Mam już tego wszystkiego ponad 50 sztuk więc stopuję... no dobra, jeszcze jutro mi koleżanka jedne śpioszki przynosi, bo pracuje w magazynie vero mody :D Ja mam większość w rozmiarze 56, dwie sztuki w rozmiarze 50 z pepco na wszelki i w dzisiejszych łupach już pare sztuk 62. Jakoś najbardziej stawiam na body, mam pare sztuk śpioszków, półspiochów i rampersów, spodenki, koszulki, no chyba wystarczy :D Jeden sweterek, to może dokupię jeszcze jakieś 2 bluzy na wszelki wypadek i koniec. Jak już pójdę na zwolnienie i będę dostawać hajsy to zacznę się rozglądać za resztą; kocyki, pościele, wanienki :o jak obczajam te listy wyprawkowe to aż głowa boli ile mi brakuje ;D a raczej nie zapowiada się żebym po kimś dostała.
    I nie chcę myśleć co będzie jak Leon na połówkowym postanowi zamienić się w Lilianę :D ale z drugiej strony nie mam parcia na róże i cekiny więc jakoś by musiała przecierpieć te samoloty ;D

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ciuszkami sie wstrzymuje,po 30 tyg mozna kupic,ale nie w 17 :) na spokojnie,ze spokojna glowa ...

BrumBrumek, Alamakota, kasika8303 lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia gratulacje synka kolejny facet na forum:)

Zyrcia Ale ty już tego nasz ja mam tylko z 10 bodziaków:) Ale po nowym roku zaczynamy zakupy:)

Kikusia lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie obczailam śliczną pościel w Smyku, do tej pory nic mi sie nie podobalo a tę zobaczylam i postanowilam kupić ale nie jestem pewna rozmiaru, cholera jakies dziwne te polskie rozmiary poscieli, ogromne. Kiedys mialam posciel dla moich dziewczyn która idealnie pasowala do łóżeczka a te w smyku sa duzo wieksze niz wymiary standartowych lozeczek i jakos sie zawahalam czy kupowac.....musze sie poradzic kogos kto ma "świeże" dziecko ;-) czy faktycznie ludzie uzywaja takich duzych kolder jak 100x135......

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia - jestem pod wrażeniem zakupionej kolekcji :)

Sporo wyprzedaży jest na http://www.51015kids.eu

My się wstrzymujemy z zakupami aż do marca, kiedy planujemy zrobić kompleksowy remont małego pokoju - więc obecnie częściej zaglądam do sklepów meblowych niż odzieżowych - ale tak to jest kiedy się mieszka w 37metrach :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkalismy w 42 m :D z dobermanem 5 miesiecznym :P i 5 letnim synem :D ale juz na szczescie jestesmy na 80 m :)

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwamama wrote:
    My mieszkalismy w 42 m :D z dobermanem 5 miesiecznym :P i 5 letnim synem :D ale juz na szczescie jestesmy na 80 m :)

w 80metrach to bym się zgubiła :D - małe mieszkania mają swoje plusy, zawsze jest cieplej i bliżej do siebie :) Zauważyłam, że mnie właśnie kręci bardziej perspektywa remontu niż zakupu całej wyprawki - i wolę chodzić między Farbami i panelami niż szukać ciuszków - oby do kwietnia to się zmieniło :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupuje od teraz już po troszce coś :)
    mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę kupować po połówkowych

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    A ja znowu podczytuję Was z doskoku :P Te zakupy remontowo - wyposażeniowe są bardzo czasochłonne i z jednej strony fajnie tak wybierać panele, kolory płytek, meble itp. ale jak się łazi już po którymś z rzędu sklepie to ma się dość :P
    No ale chyba już jesteśmy bliżej niż dalej :) :P
    Co do metrażów to my obecnie wynajmujemy ok 48m ale są to dwa pokoje i na 3p a nowe mieszkanie udało Nam się kupić na parterze :) i ok 53m ale 3 pokoje ;) nie za duże pokoje ale w końcu będziemy mieli swoją własną sypialnię <3
    Gratuluję dziewczyną pozytywnych wyników badań i pozytywnych wizyt :) za kolejne 3mam kciuki <3
    My wizytujemy połówkowo u prowadzącego gina dopiero 26 stycznia :O to jeszcze tyle czasu :x Jednak w między czasie musimy zapisać się na połówkowe do Prenatalnej Porani Genetycznej mam nadzieję, że wizyta będzie może tydzień szybciej niż u prowadzącego .. dziwnie by było mieć tak wizyty dzień po dniu :P
    Co do zakupów dla Maluszka to dziś w Auchanie oglądałam fajne body ale białe z fioletowym obszyciem i motylkiem mimo wszystko powstrzymałam się od zakupu bo tak jakoś dziwnie by mi było gdyby był chłopiec i miałby nosić motylki :O albo mam jakąś schizę :D co nie oznacza, że w razie chłopca będzie ciągle na niebiesko ganiał :P poczekam spokojnie do połówkowego :) do przeprowadzki i wtedy zacznie się "szał" :D A co do kupowania tak wczesnego to ja nie wierze w zabobony i każdy kupuje kiedy ma ochotę bo prawda jest taka, że na każdym etapie może stać się coś złego i jakby patrzeć przez taki pryzmat to zakupy by się dopiero robiło po porodzie..Jednak ja mocno wierze w to, że u każdej z Nas już do samego końca będzie tylko dobrze a nawet jeszcze lepiej <3 <3
    Kochane gdybym była w kolejnych dniach zabiegana to już dziś pędzę złożyć Wam Noworoczne życzenia <3

Każdy nowy rok to zupełnie nowa książka zawierająca 365 pustych stron.
    Wypełnij ją tym wszystkim, czego nie zrobiłeś w starym roku: słowami, których bałeś się wypowiedzieć, miłością, której nie miałeś czasu okazać i dobrocią, którą zapomniałeś kogoś obdarować.
    Szczęśliwego Nowego Roku, pełnego zmian na lepsze.
    picgifs-new-year-654439.gif

PS: i oczywiście spokojnych ciążowych dni i szczęśliwych rozwiązań w terminie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 19:39

Scintilla, Joasia:), Evell, Alorrene13, Viola, zyrcia, Katha81, lilirose lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ