Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas przygotowany ogrom ciuszków po półtora rocznej Zuzi mojej siostrzenicy, urodzonej 5 czerwca. A że Zuzia była pierwszą dziewczynką ( do tej pory tylko 4 wnuki) to kupowaliśmy bez umiaru
teraz mam wyprawkę gotową. Wózek kupiony już zmacany i spakowany czeka u rodziców.
Łóżeczko tez dostaliśmy od znajomych .. nowe praktycznie bo ich córcia miała " alergie" na spanie w nim .Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 16:42
-
Ło matko Żyrcia, dziołcha aleś poszalała !!!! Ja wczoraj po wizycie też nie mogłam sobie odmówić i kupiłam sukienke przepiękną i cudną czapeczkę na wyjscie ze szpitala.....troche innych rzeczy też mam ale ty jesteś liderką
zyrcia lubi tę wiadomość
-
Hej kochane
jestem w Bieszczadach
Wpadłam tu tak na szybko i zobaczyłam posty o ciuszkach
W jakich rozmiarach zamawiajcie/kupujecie ubranka? Ile powinno się mieć w jakim rozmiarze no i jakiego rodzaju biorąc pod uwagę że pierwsze miesiące życia naszych maluszków wypadną w wakacje??? Buziaki
-
Hej Dziewczyny
ja tylko na chwilę, krótko pochwale się że u mnie dzidzia rośnie, waży 128g, prenatalne są super, usg też i długo się maleństwo pupcia ustawialo ale w końcu udało się zajrzeć i będę miała córeczkę
później wpadnę na dłużej to się odniosę do Waszych postów bo teraz smigamy po jakieś ciuchy dla naszej Zuzki
ściskam
Scintilla lubi tę wiadomość
-
A ja dziewczynki trafilam do szpitala w sobote ,bo rano bolal a raczej dziwne uklucia w brzuchu,pachwinie ze nie moglam lezec,ani sie obrocic a jak wstalam to sie rozplakalam z bolu...przeszlo po ok 20 min ,ale spanikowana mowie do meza jedzmy do szpitala to sprawdzic bo jestesmy juz po jednym poronieniu tego roku,przyjeli mnie w ciagu 5 min,zbadal na krzesle,wszystko ok pozniej wnikliwe usg maluch super,ruchliwy,duzy
,lozysko wporzadku,ale zerkna sobie doktor na nerke i wyszlo ze jest powiekszona,i ze mam wodonercze,czyli mocz zalega w prawej nerce,zostawili mnie na obserwacje ,pobrali mocz ,krew,wieczor doktor juz przyszedl z wynikami moczu i wiedzialam ze cos bedzie znow,z bakteriami w moczu etc bo mam za kazdym razem,a tu prosze mocz czysciutki,wiec wypisali mnie w na drugi dzien,ale kazali udac sie do urologa,iz mam byc pod stala jego opieka,bo macica bedzie rosla,i bedzie uciskala na nerke,i aby nie doszlo do jej uszkodzenia...nastraszyli...w poniedzialek szybko znalazlam urologa prywatnie oczywiscie ceny jak z kosmosu bo po 150 wizyta wraz z usg nerek...na 17 juz bylam umowiona,ogladna mi nereczki,i mowi Pani sie uspokoi duzo kobiet w ciazy ma wodonercze,i ze u mnie nie jest zbyt duze moze sie powiekszyc ale nie ma niepokoju do obaw,dostalam ziolowy urosept dwa razy po dwa,co tydz mam robic mocz,i pani ginekolog jak bedzie mnie badac ma kontrolowac wielkosc nerki ..ufffffffffffff!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dzis dopiero odebralam wypis ze szpitala,i napisane jest na nim ze moj maly synalek wazy juz 210 g
normalnie byk
[/url]
-
nick nieaktualnyNo z tym rozmiarem ciuszków jest rożnie . Dla Kuby miałam od 62 ( tak mi doradzały znajome zeby mniejszych nie kupować ) i był zonk bo jak się urodził miał 51 cm, więc musieliśmy na szybko dokupywać mniejsze. Nauczona własnym doświadczeniem dla Bartka kupiliśmy już dużo od 56 i tu też zonk bo się urodził i miał 59 cm. Więc 56 były za małe a 62 starczyły na jakieś dwa tygodnie.
I bądź tu mądrym ... acha na USG mówili w obu przypadkach ze wymiar dziecka plus minus 5 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 17:21
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Za to ja kupiłam dzisiaj 3 body rozm 62,ale szczerze mówiąc to jestem zielona z tych rozmiarów
Chyba dobrze mieć kilka różnych na początek
sama nie wiem hehe
Mój mały waży 173g
Aaa i kupiłam sobie dziś spodnie ciążowe z prawdziwego zdarzeniakolejne licytyję na allegro .. uwaga cena obecna to 3,50zł
jutro koniec aukcji ,mało chętnych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 18:03
szczesliwamama lubi tę wiadomość
-
szczesliwamama dobrze że tak to się skończyło będzie dobrze
ja wczoraj miałam wizytę u mojego gin tak się denerwowałam bo miałam plamienia wcześniej że ciśnienie mi poszło w górę mam sobie mierzyć ciśnienie 2 razy dziennie
a z dzidzią jest wszystko ok , zostałam skierowana na USG połówkowe cena mnie przeraziła 250 zł
co do ubranek nic nie kupuje jeszcze , moja siostra w tym roku urodziła w 27 tyg i dzidzia zmarła bo było za wcześnie także zakupy zostawię na kwiecień i maj
szczesliwamama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViola wrote:Ło matko Żyrcia, dziołcha aleś poszalała !!!! Ja wczoraj po wizycie też nie mogłam sobie odmówić i kupiłam sukienke przepiękną i cudną czapeczkę na wyjscie ze szpitala.....troche innych rzeczy też mam ale ty jesteś liderką
No straciłam wenę na kupowanie dla siebieMam już tego wszystkiego ponad 50 sztuk więc stopuję... no dobra, jeszcze jutro mi koleżanka jedne śpioszki przynosi, bo pracuje w magazynie vero mody
Ja mam większość w rozmiarze 56, dwie sztuki w rozmiarze 50 z pepco na wszelki i w dzisiejszych łupach już pare sztuk 62. Jakoś najbardziej stawiam na body, mam pare sztuk śpioszków, półspiochów i rampersów, spodenki, koszulki, no chyba wystarczy
Jeden sweterek, to może dokupię jeszcze jakieś 2 bluzy na wszelki wypadek i koniec. Jak już pójdę na zwolnienie i będę dostawać hajsy to zacznę się rozglądać za resztą; kocyki, pościele, wanienki :o jak obczajam te listy wyprawkowe to aż głowa boli ile mi brakuje
a raczej nie zapowiada się żebym po kimś dostała.
I nie chcę myśleć co będzie jak Leon na połówkowym postanowi zamienić się w Lilianęale z drugiej strony nie mam parcia na róże i cekiny więc jakoś by musiała przecierpieć te samoloty
-
A ja wlasnie obczailam śliczną pościel w Smyku, do tej pory nic mi sie nie podobalo a tę zobaczylam i postanowilam kupić ale nie jestem pewna rozmiaru, cholera jakies dziwne te polskie rozmiary poscieli, ogromne. Kiedys mialam posciel dla moich dziewczyn która idealnie pasowala do łóżeczka a te w smyku sa duzo wieksze niz wymiary standartowych lozeczek i jakos sie zawahalam czy kupowac.....musze sie poradzic kogos kto ma "świeże" dziecko
czy faktycznie ludzie uzywaja takich duzych kolder jak 100x135......
-
Zyrcia - jestem pod wrażeniem zakupionej kolekcji
Sporo wyprzedaży jest na http://www.51015kids.eu
My się wstrzymujemy z zakupami aż do marca, kiedy planujemy zrobić kompleksowy remont małego pokoju - więc obecnie częściej zaglądam do sklepów meblowych niż odzieżowych - ale tak to jest kiedy się mieszka w 37metrachszczesliwamama lubi tę wiadomość
-
szczesliwamama wrote:My mieszkalismy w 42 m
z dobermanem 5 miesiecznym
i 5 letnim synem
ale juz na szczescie jestesmy na 80 m
w 80metrach to bym się zgubiła- małe mieszkania mają swoje plusy, zawsze jest cieplej i bliżej do siebie
Zauważyłam, że mnie właśnie kręci bardziej perspektywa remontu niż zakupu całej wyprawki - i wolę chodzić między Farbami i panelami niż szukać ciuszków - oby do kwietnia to się zmieniło
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
hej
A ja znowu podczytuję Was z doskokuTe zakupy remontowo - wyposażeniowe są bardzo czasochłonne i z jednej strony fajnie tak wybierać panele, kolory płytek, meble itp. ale jak się łazi już po którymś z rzędu sklepie to ma się dość
No ale chyba już jesteśmy bliżej niż dalej
Co do metrażów to my obecnie wynajmujemy ok 48m ale są to dwa pokoje i na 3p a nowe mieszkanie udało Nam się kupić na parterzei ok 53m ale 3 pokoje
nie za duże pokoje ale w końcu będziemy mieli swoją własną sypialnię
Gratuluję dziewczyną pozytywnych wyników badań i pozytywnych wizytza kolejne 3mam kciuki
My wizytujemy połówkowo u prowadzącego gina dopiero 26 styczniato jeszcze tyle czasu :x Jednak w między czasie musimy zapisać się na połówkowe do Prenatalnej Porani Genetycznej mam nadzieję, że wizyta będzie może tydzień szybciej niż u prowadzącego .. dziwnie by było mieć tak wizyty dzień po dniu
Co do zakupów dla Maluszka to dziś w Auchanie oglądałam fajne body ale białe z fioletowym obszyciem i motylkiem mimo wszystko powstrzymałam się od zakupu bo tak jakoś dziwnie by mi było gdyby był chłopiec i miałby nosić motylkialbo mam jakąś schizę
co nie oznacza, że w razie chłopca będzie ciągle na niebiesko ganiał
poczekam spokojnie do połówkowego
do przeprowadzki i wtedy zacznie się "szał"
A co do kupowania tak wczesnego to ja nie wierze w zabobony i każdy kupuje kiedy ma ochotę bo prawda jest taka, że na każdym etapie może stać się coś złego i jakby patrzeć przez taki pryzmat to zakupy by się dopiero robiło po porodzie..Jednak ja mocno wierze w to, że u każdej z Nas już do samego końca będzie tylko dobrze a nawet jeszcze lepiej
Kochane gdybym była w kolejnych dniach zabiegana to już dziś pędzę złożyć Wam Noworoczne życzenia
Każdy nowy rok to zupełnie nowa książka zawierająca 365 pustych stron.
Wypełnij ją tym wszystkim, czego nie zrobiłeś w starym roku: słowami, których bałeś się wypowiedzieć, miłością, której nie miałeś czasu okazać i dobrocią, którą zapomniałeś kogoś obdarować.
Szczęśliwego Nowego Roku, pełnego zmian na lepsze.
PS: i oczywiście spokojnych ciążowych dni i szczęśliwych rozwiązań w terminie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 19:39
Scintilla, Joasia:), Evell, Alorrene13, Viola, zyrcia, Katha81, lilirose lubią tę wiadomość