Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku z tymi zebami w ciazy...we Wroclawiu jest sporo lekarzy na nfz ale dzisiaj to nic nie zalatwie zadzwonie w pon popytam co i jak.
Mi tez teraz krwawia jak myje zeby czytalam ze w ciazy to normalne trzebw zaopatrzyc sie w paste dla wrazliwych dziasel i mieciutka szczoteczke.
Zastanawiam sie czy wracac jeszcze do pracy. Mam umowe tylko do dnia porodu, niby po roku bede mogla wrocic, okaze sie, ale sama nie wiem. Aaa, dziewczyny, mize wiecie...jak to jest? Jak urodze i skonczy mi sie ubezpieczenie w pracy, bo mam do dnia porodu, to kolejne dni w szpitalu jestem ubezpieczona? I jak wroce do domu? Czy M musi nas zapisac na ubezpieczenie u siebie w prqcy?[/url]
-
gosi_a wrote:Dziewczyny, a znacie wagę swoich maluszków? bo ja byłam 30 grudnia na USG i lekarz powiedział, że teraz już długość ciężko wyliczyć i podaje się wagę. A moja córa w 14 tyg 3 d. ważyła 128 g. Wiem, że to nie jest w pełni miarodajne, ale zaczęłam się zastanawiać, czy to nie za dużo. Dla mnie to ważne, bo mam cukrzycę ciążową i muszę pilnować masy dziecka. Sama od początku przytyłam 2 kg, więc to chyba nie jest dużo.
Mój mały 30.12 ważył 173ga ja praktycznie nic nie przybrałam ,tylko wróciło mi te 1,5kg które na początku spadło
-
Nieukowa wrote:Ja mam tez w planach dentyste... Mam taka ciazowa paradontoze ze zeby myje delikatniej i chyba dlatego mi sie jeden ubytek zrobil. PozA tym przerazilam sie ze mi dzasla jakby odslonily kawalek korzenia siekacza i mam nadzieje ze da sie to leczyc i mi nie sie nie wda infekcja...
Mam podobnie do Ciebie, odsłaniają mi się dziąsła i zęby stają się przewrażliwione. Chyba zadzwonię do jakiegoś dentysty.
-
hej dziewczyny. U mnie brzuszek tez nie wielki w sumie to chyba widac dalej moje zapasy na zime ia nie dzidziusia choc na sylwestrze wszyscy zauwazyli hm... Ja kurcze narazie tylko schudlam i waga stoi ...
Co do dentysty to moze sie wybiore zobaczyc co slychac ale ja chodze prywatnie mam kolo siebie wiec spoko.
A ja maluszkowi tez nic nie kupilam , wczoraj bluze mojemu chrzesniakowi na 86 wiec mpewnie i tak niedlugo wroci do mnie hee....Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
hej
Ale naskrobałyścieTak Was podczytywałam z telefonu
więc chyba jestem na bieżąco
Co do depilacji to ja teraz jak i przed ciążą używam kremu do depilacji Veet bo u mnie najlepiej działaprzed ciążą 100% skuteczności teraz tak 95% ale to dlatego, że przez brzuszek już nie jest tak łatwo wygiąć się tu i ówdzie
a pytałam lekarza czy można używać takich kremów to mówił, że tak. Bo maszynką nie mogę się wydepilować w miejscach intymnych i bikini bo jak włoski odrastają to jest to dla mnie dyskomfort a po za tym mam jakby jakieś uczulenie po maszynce
a kremik się sprawdza no i włoski tak szybko nie odrastają
No ale swoją cenę to też ma
ale jak dla mnie jest wart takiej ceny
A co do wagi maluszka to Nasz Bejbik 29.12 miał wg. USG 165g i odpowiadał 16t+3dz czyli tak jak wychodzi wg. OM.
z ciuszkami nadal czekam
Ogólnie od początku ciąży mam +2kg to chyba nie jest zły wynik. Jeden taki problem, że mało piję..mam nadzieję, że to nie zaszkodzi bo jakoś nie mogę się zmusić do picia
Mimo deszczu i wiatru życzę udanego weekenduEvell lubi tę wiadomość
-
witajcie po bardzo długiej przerwie odwazyłam sie znowu pisac na forum wczesniej mi sie nie chciało nie miałam ochoty no i okrobne mdłości mnie nurtuja niestety rano az czasami zwymiotuje i wieczorem to samo , zastananwiam sie czy czy wy macie mdłości nudnosci dosyc silne i jak myslicie jak długo to moze jeszcze potrwac
-
Dziękuję za odpowiedzi dotyczące wagi dzieci, uspokoilyscie mnie
dzisiaj z Mezem zamówiliśmy komodę i szafę do pokoju małej bo powoli trzeba gdzieś ulokowywac jej ubranka. , tym bardziej że dużo dostanę od siostry i ciagle pyta kiedy mi je dać
poza tym ponownie oglądaliśmy wozek Riko nano i jeszcze bardziej mi się wkręcił. Prowadzi się go mega leciutko, gondola jest duża, ma podnoszony podglowek i wszystkie akcesoria w zestawie. Sama gondola nie jest naprawdę ciężka jak niektórzy pisali. Ja ją bez problemu podnioslam i to jedną ręką. Gdybym miała się czepiać to jedynie spacerówka nie jest za duża ale dla mnie to nie problem bo i tak na lato kupimy lzejsza i mniejszą spacerowke.
u mnie piłeczka już widoczna ale jeszcze bez problemu się golęa do smarowania używam Palmersa
Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry noworocznie, ale sie rozpisalyscie:)
Ja nowy rok rozpoczelam wizyta na IP w sylwestra o 2 w nocy z plamieniem, mimo ze prawie caly czas półleżałam, żadnych tańców itp.. - nie musze mowic jak wszyscy byli zachwyceni w szpitalu z mojej sylwestrowej wizyty;) musze wiecej lezec teraz, ale grunt ze z dzieciaczkiem ok i po badaniach moglam wrocic do domu.
Ja Veeta uzywalam przed ciaza, teraz zaprzestalam bo nie wiedzialam czy mozna, ale faktycznie na maszynce dlugo nie pociagne bo mi brzuch juz mega przeszkadza, jakos szybko mi wyskoczyl mimo, ze przytylam raptem 100gram;) az boje sie co bedzie dalej)
Troche martwi mnie brak apetytu, praktycznie od poczatku ciazy sie z tym borykam.. mdlosci prawie nie mialam, ale za to checi do jedzenia tez nie.. czy ktoras z Was tez tak ma?? -
nick nieaktualnyNo wlasnie, moze golarka akumulatorowa bylaby faktycznie fajnym rozwiazaniem, na pewno pomogla by uniknac brzydkich krostek jak po zwyklej golarce..i o zaciecie sie raczej ciezko tez
ja mialam tylko depilator-uzyty dwa razy bo bol byl dla mnie nie do przejscia..