X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Kikusia ja mam na odwrot, rzygam różem i poki co mam same nierozowe rzeczy dla malej, praktycznie wszystkie ze zwierzatkami ;) Dla mnie ten nadmiar rozu jest komplketnie chory, lalki rozowe, misie rozowe, kucyki rozowe, klocki rozowe, meble rozowe... ble.
    Chcialabym ubierac coreczke tak jak sama lubie sie ubrac, a nigdy w zyciu nie wyszlabym na ulice przebrana za cukierkowego lizaka ani za lalke barbie ;)
    Chlopiece ciuszki sa fajne bo baardzo urozmaicone wzory i zywe kontrastowe kolory. Znalezc cos ciekawego dla dziewczynki graniczy w moim odczuciu z cudem :( oczywiscie to moje subiektywne opinie, nie krytykuje waszych gustow w zadnym razie

Mam tak samo,jeżeli będzie dziewczynka nie mam zamiru całej ubierać jej na różowo. Aż słabo mi się robi jak widzę dzieci tak ubrane.
    No ale każda ma swój gust,każdej podoba się co innego.
    Podziwiam was dziewczyny też za to że już aż tyle rzeczy macie,moim zdaniem jest na to czas.

Co do śluzu to mam go cały czas,dużo i biały,może kremowy.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania witaj;)
    Byliśmy wczoraj w sklepie pooglądać rzeczy dla Malutkiej. Sprzedawcy bardzo przekonywali nas do wózka Jedo Fyn Memo. W sumie nawet się nam spodobał prowadził się dość fajnie, ale po powrocie do domu znalazłam w necie rankingi gdzie w tej cenie można kupić wózki z wyższych miejsc rankingowych. No i nie było kolorów, które przypadłyby mi do gustu;) Jeszcze się rozejrzymy i może znajdziemy coś lżejszego chociaż chyba ciężko będzie znaleźć wózek, który z gondolą będzie ważył mniej niż 14 kg. Po za tym oglądaliśmy łóżeczka, materacyki, przewijaki itp.
    Niby moja bratowa zaproponowała nam łóżeczko, ale chcielibyśmy jakieś z szufladą bo mammy mało miejsca, a oni mieli akurat bez szuflady. Mówiła też, że mogą nam pożyczyć przewijak, jakieś karuzele i różne inne rzeczy więc może coś zaoszczędzimy na wyprawce. Dostałam też od siostry jeszcze kilka ubranek, rożek, smoczki, a kiedy wrócimy do Warszawy to zamierzam odwiedzić szmateksy i może znajdę coś fajnego. Mam nadzieję, że na połówkowym potwierdzi się córeczka;)
    Dziś weszłam na wagę i okazało się, że od początku ciąży przybyło mi jakieś 2,5 kg.

Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie no już nam troszkę ubranek jeszcze koleżanka chce mi oddać i siostra męża bo ma takie na czasie rozmiarowo bo rodziła w lutym.

Co do wózków to mi się podobają retro coś w tym stylu z większymi kołami i takie zgrabne ale jeszcze nie oglądaliśmy bo teściowie chcą kupić sami no zobaczymy na razie sama kompletuje wyprawkę :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie wozki sa waszym zdaniem lepsze - 3 w 1 czy oddzielnie gondola i spacerówka? Ja sie kompletnie na tym nie znam:( chcialabym rozejrzec sie zeby zrobic chociaz wstepne rozeznanie, które wozki sa wygodne dla niskiej mamy..

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa też akurat uważam,że z tym różem to przesada jest :D Miałam na myśli bardziej to,że zawsze chciałam mieć córeczkę ..bo można ładnie ubrać w sukienkę,spódniczkę no i ładne fryzury robić :D Zawsze jakoś bardziej miałam do czynienia z dziewczynkami tzn. pod moją opieką :) Teraz muszę się przestawić :D

Nieukowa lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie wózków i łóżeczka to mam spokój :) czekają już na małego,dostaniemy od szwagierki. Wcześniej już pokazywałam :D Wózek X-lander moim zdaniem jest bardzo fajny ;) też podobają mi się w stylu retro , ostatnio widziałam dziewczynę z takim to nie mogłam oderwać oczu choć trochę był za słodki ; cały w kropki :D

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • agawera Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śluz duzo biały , mnie dzisiaj tam boli mam jakby taki skurcz i zaszczypało musze wytrzymac do srody moj gin tylko przyjmuje w srody i mysle ze znowu jakas bakteria albo cos w tym stylu

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. A ja kiepsko spalam. Chyba wczoraj zjadlam za duzo taki mi brzuch wywalilo zasnac nie moglam pozycji zadnej dobrac, buuu nadranem mi w biodro cos weszelo ze zcierpla mi cala noga. A teraz mnie kuje nizej pepka i nie wiem kurcze. Wizyta za 2 tygodnie. Staram sie nie panikowac caly czas chodzi mi namysl ta twardniejaca macica- wypieram to z mysli ........

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • aghata Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja...

Ja mam ubran pod dostatkiem czekam tylko na potwierdzenie plci. Nie wiem tylko w czym maluszek bedzie spal. Lozeczko mam, chcialabym kolyske ale to musialabym kupowac. Posciele tez mam, tyljo ochraniacz, karuzelka, przewijak, lampka...i wozek. Kocyki, reczniki, tez mam, nie mam sie czym pochwalic nawet wam. Tylko po 30 tyg czeka mnie pranie, kupowanie kosmetykow, wyprawki do szpitala.

A bobo w brzuchu juz stuka i puka oczywiscie najwiecej o godzinie 24.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 10:57

Scintilla lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózka chcemy poszukać po połówkowym - pochodzić, potrenować w sklepach a później szukać "promocji" w necie. Raczej patrzymy już kompletowo na 3w1 - no i mamy swoje wymagania :(
    Cena - za komplet chciałabym się zmieścić w kwocie 1600zł
    Niska waga stelaża i to ile zajmuje miejsca po złożeniu - ciężżżżżko będzie :)

Na ten moment podoba mi się Baby Design Lupo :
    http://wrzucaj.net/images/2015/01/04/LUPOBabyDesign18TNo.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 11:47

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę kupować wszystko, niestety w spadku nic nie dostanę.

Piszecie o tyciu 2-3 kg to super, ja niestety chudnę :-( jem dużo a waga mi spada. mojego gina to martwi, mam nadzieję że ta glukoza wyjdzie ok.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • agawera Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika a wymiotujesz?
    w pierwszej ciazy wymiotowałam duzo i czesto 1 trymest na minusie potem był wmiare lepiej ale afektem tego była anemia
    a jak to mówi moja mama dziecko zabiera znas to co najlepsze

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a nie mozesz jesc czy chudniesz mimo normalnego jedzenia?

Ja mam +3kg i uwazam to za super wynik- nie jestem motylkiem, przed ciaza mialam graniczne bmi a bywalo ze w zimie przybieralam w normalnym cyklu rocznym 5kg ;)
    Jestem raczej aktywna fizycznie, plywam, jezdze na rowerze i rolkach, wspinam sie po gorach itd. Taka moja uroda chyba.

Moj wymarzony wozek to ten, tylko ze czerwony albo grafit: elite-gondola-cabrio-01.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 11:45

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myslicieo chustach i nosidlach?
    Ja sie slinie na bondolino, na pewno jak malutka nam podrosnie troche to bedziemy z nia chodzic na trekking i na spacery po gorkach w czyms takim albo w nosidle turystycznym. Co do chust to chcialabym ale nie wiem czy nie jestem zbyt wygodnicka, rozwiazywanie co chwile zeby zmienic pieluche troche mnie odstrasza od myslenia o zakupie. Nosidla sa wygodniejsze w zakladaniu i sciaganiu...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie przeraza mnie to 1 koło z przodu , u mnie albo w górę pod gore schody taki labirynt miejski wiec sobie nie wyobrażam takich kół i ciekawa jestem jak radzą sobie w lesie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy na osiedlu domkow parterowych, wokol mamy duzo nieutwardzonych drog i las, zero schodow. Kolezanka ma ten wozek, testowalismy go z rocznym dzieckiem na pokladzie i byl rewelacyjny - wertepy, krawezniki, korzenie w parku - sunal jak po asfalcie :) Schody sa problemem we wszystkich 3 kolowcach, wszystko zalezy od terenu jaki masz w poblizu. Jest raczej ciezki i duzy wiec do waskich klatek schodowych bez windy bylby koszmarny.
    Zalety ma takie, ze jest terenowy i ma ogrom mozliwosci jesli chodzi o ustawienie siedzenia w spacerowce (nawet calkowicie mozesz malucha polozyc bo sie rozklada na plask) i moze sluzyc dziecku nawet do 4 roku zycia jak sie uprzec ;)
    Aha i miesci sie swietnie do bagaznika ;)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy nosidełko pod choinkę,ale maluszek troche i tak poczeka zanim będzie w nim noszony.Wyglada to naprawdę solidnie,nie bałabym się wsadzić do tego dziecko a co do chusty to mam mieszane uczucia.
    mamy takie tyle że niebieskie
    ey862a99jr7v_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 13:03

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te kapcioszki ostatnio dostałam od mojego braciszka ;-) są przesłodkie

83nlkikco918_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 13:02

Scintilla, Aka81, nenette, Alorrene13, Kikusia, Ania1704 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do chusty tez mam mieszane uczucia, my raczej sie nie zdecydujemy. Ale znam osoby,ktore korzystaly i byly zadowolone..

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :) witam się w 18 tyg i 5 miesiącu jak twierdzi kalendarz belly ;)
    Ale ten czas leci... Mecze męża żeby poszedł do teściów po moje paczki, bo przyszły jak byliśmy na wyjeździe !
    Zaraz zobaczę ubranka :) :) :) mam nadzieje ze płeć sie nie zmieni, bo ciuszki sa dla chlopca, najwyżej córka będzie chodziła w nieróżowych hehe tak serio to lubię wszystkie kolory, do różowego tez nic nie mam, raz na jakiś czas, czemu nie, a tak to czerwony, zielony, żółty, tyle jest tego. Dla chłopczyka to granat, biały, brązowy, szary, niebieski, paski, kratki... Ech gdzie moje paczki :P Nieukowa jak sie nazywa ten wózek i ile kosztuje? Złapało mnie przeziębienie, wiec tez kiepsko śpię, leczę się dziś domowymi sposobami, oby jutro było lepiej. Ja tez przytyłam juz 2-3 kg, mam nadzieje ze skończy sie na 10 kg.
    Śluzu mam sporo, czasami aż nieprzyjemnie, bo czuję "mokro". Pachwiny mńie nie bolą, czasami lekko w podbrzuszu, np. Jak kicham ostatnio, mam nadzieje ze to nic złego ;) dziś czułam po sniadaniu jakby pękające bąbelki w brzuchu, ale nie wiem czy to Bejbik czy trawienie ;) Nieukowa ja też trenowałam akrobatykę, sporo lat...

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ