X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak wrzucić fotki aby pojawiły sie bezpośrednio w poście?

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie się przed chwilą z tym męczyłam ;-) wejdź najlepiej na stronę http://www.tinypic.pl/ i tam dodaj zdjęcie,skopiuj link który podpisany jest kod na forum. Mi się udało :-)

Suzanna22, Alorrene13 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zc4xtjoyt0ah_t.jpg

Moje łupy, jutro odbieram jeszcze paczkę ze smyka.
    Po kliknięciu na fotkę, nie jest do góry nogami, nie wiem czemu tak jest w miniaturce :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 15:48

Scintilla, nadine24, Nieukowa, Joasia:) lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie wzięło na "sentymenta" po dzisiejszym obiedzie z rodzicami i rozmowie z mamą odnośnie moich obaw w ciąży a jej niepokojów przy ciąży ze mną.
    (Np. Moją matulę lekarz w 8mies. podczas dopiero 2USG poinformował, że nie widzi główki a ja się co chwilę zastanawiam czy mnie "dobrze" zakuło :/ )

Na prawdę mamy szczęście mogąc korzystać z obecnych udogodnień - nawet z naszego Forum :)
    Fajnie jest się pośmiać z realiów życia na wzór świata Stasia Barei a z drugiej strony cieszę po stokroć, że swoją ciąże mogę realizować w swój "zaplanowany" sposób :)

Znalezione dzisiaj w necie :
    http://trocheeko.blogspot.com/2011/08/pocztowki-z-prl-u-odc-1-ciaza.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 15:56

Nieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, kupiłam swoją pierwszą pakę ciuszków na allegro :D
    Nawet bym jeszcze nic nie licytowała jeszcze, ale zobaczyłam że w paczce za 5ozł są rampersy z poprzedniego sezonu z HM na które teraz zachorowałam na wyprzedażach [w cenie 35zł za sam ten ciuszek :P]. No to wzięłam, a ciuszki fajne bo nieróżowe i poza tymi rampersami wszystko Nextowe/FF/HM :)

Allorene extra te twoje zakupy, aż wzdycham że chłopcy mają takie fajne te ciuszki :)
    Mój (OMC) wózek nazywa się Baby Jogger City Elite. Spacerówka kosztuje 1600 nowa, ale można dostać z drugiego obiegu za 1000zł. Gondolka nowa to jakieś 600zł...

Scintilla mi koleżanka z pracy (pod 60kę ma) mówiła, że jak nosiła pierwsze dziecko to na jedynym USG jakie miała lekarz powiedział jej że nie widzi lewej rączki :P Jaja musiały być z tymi starymi USG kiedyś. Domyślam się że kobietom nie było do śmiechu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 16:25

Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dlugo nas nie bylo :) ale te moje lenistwo nie zna granic ostatnio... jak wy sie czujecie bo ja jestem do niczego tylko spac i spac bym mogla jesc. A kobitki ile juz przytylyscie??? bo ja stanelam w miejscu i martwie sie troche rosne tylko w przud... :/

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze z serii starego USG. Moja mama miała jedno w ciazy, niby u specjalisty. Powiedział jej ze sa bliźniaki. Nastawiała sie na to, rodzina wiedziała. A jak sie stawiła na tydzień przed porodem w szpitalu lekarz stwierdził ze widzi jedno dziecko i jest to dziewczynka - JA ;)

Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę teraz i się zastanawiam jak mogli czymś takim ocenić tętno płodu :D
    http://wrzucaj.net/images/2015/01/04/1max.jpg

No i poprawiła mi mama humor historią jak "szpanowała" na porodówce serią kosmetyków PENATEN, którą ktoś jej załatwił z NRD :D

asiaaaaaa - u mnie waga obecna to minus 5kg od wagi wyjściowej - ale to wynik diety przy cukrzycy ciążowej - i diabetolog i ginekolog zawsze mnie uspokajają, że dziecko i tak "wybierze" z nas co najbardziej wartościowe dla niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 17:13

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Ania1704 - Witamy wśród Czerwcówcek :) nie widać jednak Twojego suwaczka :(
    Wiem, że nie widać! Niestety wstyd się przyznać ale nie potrafię go dobrze ustawić :(

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Wiem, że nie widać! Niestety wstyd się przyznać ale nie potrafię go dobrze ustawić :(

Kochana po utworzeniu swojego suwaczka np na stronie suwaczek.pl wyskoczy Ci finałowa strona z róznymi kodami - trzeba skopiować Kod BBCode w całości i wkleić go w ustawienia/społeczność

Jeśli zależy Ci na suwaczku ze strony rodzice.pl to wklej ten link znajdujący się pod "Suwaczek na Forum" i powinno pomóc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 17:30

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka w niedzielne popołudnie :)

Moja waga na plusie 5 kg. Apetyt mam ogromny czasem sama się śmieje, że nawet ilośc śmieci spadła o połowe w naszym domu.
    Nasze zakupy ciuszków na poziomie minimum. Dostaniemy po mojej siostrzenicy tylko muszę pojechać do siostry i sobie je wziąść. Może tak zrobię za kilka dni bo chcę się zorientować co należy dokupić. Wczoraj tylko kupiłam w reserved śliczne błękitne body dla dziwczynki :) takie z serduszkiem.

Dostałam też od męża książkę " ciężarówką przez 9 miesięcy " jest super. Pomimo , że to nasza 3 ciąża, to jest pare cennych rad które warto wziąć pod uwagę;).

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Dostałam też od męża książkę " ciężarówką przez 9 miesięcy " jest super. Pomimo , że to nasza 3 ciąża, to jest pare cennych rad które warto wziąć pod uwagę;).

Jeśli możesz Asiu podpytać gdzie mąż ją zdobył to byłabym wdzięczna bo ciężko dostać zarówno w Empiku jak i w Matrasie :(

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Empiku w Rybniku właśnie cena 47 zł.
    A super, że praktycznie na każdym etapie tygodnia ciąży można umieszczać swoje notatki. Planuje wpisywać tam wszystko. Bedzie super pamiątka dla Juleczki. Polecam warto :)
    Napewno były dwie sztuki wiec jak bedziesz miała duże problemy z dostaniem moge Ci ją zarezerwować w sklepie kupić i wysłać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 17:30

Scintilla lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Napewno były dwie sztuki wiec jak bedziesz miała duże problemy z dostaniem moge Ci ją wysłać :)

Jutro zaatakuje Empik obok siebie bo widzę, że pojawiła się notka o ostatnich sztukach w magazynie - gdybym miała jednak problemy ze znalezieniem to na pewno do Ciebie "zapukam" :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok śmiało :) z racji prowadzonej działaności, na poczcie mąż jest codziennie, wiec problemu brak, a Empik pod domem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 17:35

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wymiotowałam, morfologię mam super a chudnę :-( jutro zobaczymy tą glukozę.Ale trochę wyniku się boję.

Poszalałam dziś kupiłam Amelce parę ciuszków znowu. Są wyprzedaże w Smyku, Reserved i C&A. Właśnie w C&A dorwałam sztruksy za 12 zł :-) W Smyku też ciuszki fajne, duży wybór.
    Na razie stopuje, obkupiłam ją na wyprzedażach i na razie ma ;-)

Zaciekawiłyście mnie tą książką. ja to w ogóle jestem mol książkowy, pod choinkę dostałam 6 sztuk :-) A biblioteka osiedlowa to mój 2 dom ;-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chudnę, dali mi miesiąc na żarcie i już straszą kroplówkami -_- też mam morfologię dobrą, nie rzygam, jem mniej, ale częściej może dlatego, bo wcześniej najadałam się na raz jak świnia :D a teraz po trochu i pewnie żołądek się skurczył, a tu już panika. Moja ciocia powiedziała, że do 7 miesiąca nic nie przytyła, a potem jak wybiła to cieszyła się, że ciąża trwa 9 miesięcy a nie dłużej bo chyba by się turlała :D

• lilirose Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    A co myslicieo chustach i nosidlach?
    Ja sie slinie na bondolino, na pewno jak malutka nam podrosnie troche to bedziemy z nia chodzic na trekking i na spacery po gorkach w czyms takim albo w nosidle turystycznym. Co do chust to chcialabym ale nie wiem czy nie jestem zbyt wygodnicka, rozwiazywanie co chwile zeby zmienic pieluche troche mnie odstrasza od myslenia o zakupie. Nosidla sa wygodniejsze w zakladaniu i sciaganiu...
    Ja też chcę chustę, rozglądam się za NatiBaby:
    1d2078eff3d526a9647721ab4f80dd9c.jpgbig_04.jpgWarszawa_20130825_117-Edit-2-Edit.jpg
    Chciałabym jakąś w neutralnym kolorze, np. szarościach żeby mąż też bez żenady mógł nosić :)

A co do koloru ciuszków to podobnie - lubię stonowane, najlepiej pastelowe albo styl marynarski. Dla dziewczynki pewnie mieszałabym szarości, beże, biel i różne odcienie różu, dla chłopca chcę szarości, biel, granat, błękit, może czerwień. Coś takiego:
    76c704833f95506944743430de6a5ad7.jpg2013-07-20_1449.pngtwotaraboys-500x265.jpgnewborn-baby-boy-clothes-for-winterwholesale-winter-clothes---buy-childrens-clothing-fall-and-winter-gbzk93az.jpgNewborn-Girls-and-Unisex.jpgnewborn-baby-boy-clothes-summer.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 18:14

Alorrene13 lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Jeśli możesz Asiu podpytać gdzie mąż ją zdobył to byłabym wdzięczna bo ciężko dostać zarówno w Empiku jak i w Matrasie :(

Scintilla też właśnie szukałam tej książki i znalazłam :)
    Jeśli byś chciała to taniej jest na olx.pl używane ludzie sprzedają ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose ładne ciuszki :) i chusty... Tylko jak to wiązać :/ wiem ze sa instrukcje, ale z nosidełkiem chyba łatwiej? Dlaczego chusta? Bo jest bardziej Eko? :)

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ