X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak wrzucić fotki aby pojawiły sie bezpośrednio w poście?

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie się przed chwilą z tym męczyłam ;-) wejdź najlepiej na stronę http://www.tinypic.pl/ i tam dodaj zdjęcie,skopiuj link który podpisany jest kod na forum. Mi się udało :-)

Suzanna22, Alorrene13 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zc4xtjoyt0ah_t.jpg

Moje łupy, jutro odbieram jeszcze paczkę ze smyka.
    Po kliknięciu na fotkę, nie jest do góry nogami, nie wiem czemu tak jest w miniaturce :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 15:48

Scintilla, nadine24, Nieukowa, Joasia:) lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie wzięło na "sentymenta" po dzisiejszym obiedzie z rodzicami i rozmowie z mamą odnośnie moich obaw w ciąży a jej niepokojów przy ciąży ze mną.
    (Np. Moją matulę lekarz w 8mies. podczas dopiero 2USG poinformował, że nie widzi główki a ja się co chwilę zastanawiam czy mnie "dobrze" zakuło :/ )

Na prawdę mamy szczęście mogąc korzystać z obecnych udogodnień - nawet z naszego Forum :)
    Fajnie jest się pośmiać z realiów życia na wzór świata Stasia Barei a z drugiej strony cieszę po stokroć, że swoją ciąże mogę realizować w swój "zaplanowany" sposób :)

Znalezione dzisiaj w necie :
    http://trocheeko.blogspot.com/2011/08/pocztowki-z-prl-u-odc-1-ciaza.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 15:56

Nieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, kupiłam swoją pierwszą pakę ciuszków na allegro :D
    Nawet bym jeszcze nic nie licytowała jeszcze, ale zobaczyłam że w paczce za 5ozł są rampersy z poprzedniego sezonu z HM na które teraz zachorowałam na wyprzedażach [w cenie 35zł za sam ten ciuszek :P]. No to wzięłam, a ciuszki fajne bo nieróżowe i poza tymi rampersami wszystko Nextowe/FF/HM :)

Allorene extra te twoje zakupy, aż wzdycham że chłopcy mają takie fajne te ciuszki :)
    Mój (OMC) wózek nazywa się Baby Jogger City Elite. Spacerówka kosztuje 1600 nowa, ale można dostać z drugiego obiegu za 1000zł. Gondolka nowa to jakieś 600zł...

Scintilla mi koleżanka z pracy (pod 60kę ma) mówiła, że jak nosiła pierwsze dziecko to na jedynym USG jakie miała lekarz powiedział jej że nie widzi lewej rączki :P Jaja musiały być z tymi starymi USG kiedyś. Domyślam się że kobietom nie było do śmiechu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 16:25

Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dlugo nas nie bylo :) ale te moje lenistwo nie zna granic ostatnio... jak wy sie czujecie bo ja jestem do niczego tylko spac i spac bym mogla jesc. A kobitki ile juz przytylyscie??? bo ja stanelam w miejscu i martwie sie troche rosne tylko w przud... :/

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze z serii starego USG. Moja mama miała jedno w ciazy, niby u specjalisty. Powiedział jej ze sa bliźniaki. Nastawiała sie na to, rodzina wiedziała. A jak sie stawiła na tydzień przed porodem w szpitalu lekarz stwierdził ze widzi jedno dziecko i jest to dziewczynka - JA ;)

Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę teraz i się zastanawiam jak mogli czymś takim ocenić tętno płodu :D
    http://wrzucaj.net/images/2015/01/04/1max.jpg

No i poprawiła mi mama humor historią jak "szpanowała" na porodówce serią kosmetyków PENATEN, którą ktoś jej załatwił z NRD :D

asiaaaaaa - u mnie waga obecna to minus 5kg od wagi wyjściowej - ale to wynik diety przy cukrzycy ciążowej - i diabetolog i ginekolog zawsze mnie uspokajają, że dziecko i tak "wybierze" z nas co najbardziej wartościowe dla niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 17:13

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Ania1704 - Witamy wśród Czerwcówcek :) nie widać jednak Twojego suwaczka :(
    Wiem, że nie widać! Niestety wstyd się przyznać ale nie potrafię go dobrze ustawić :(

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Wiem, że nie widać! Niestety wstyd się przyznać ale nie potrafię go dobrze ustawić :(

Kochana po utworzeniu swojego suwaczka np na stronie suwaczek.pl wyskoczy Ci finałowa strona z róznymi kodami - trzeba skopiować Kod BBCode w całości i wkleić go w ustawienia/społeczność

Jeśli zależy Ci na suwaczku ze strony rodzice.pl to wklej ten link znajdujący się pod "Suwaczek na Forum" i powinno pomóc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 17:30

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka w niedzielne popołudnie :)

Moja waga na plusie 5 kg. Apetyt mam ogromny czasem sama się śmieje, że nawet ilośc śmieci spadła o połowe w naszym domu.
    Nasze zakupy ciuszków na poziomie minimum. Dostaniemy po mojej siostrzenicy tylko muszę pojechać do siostry i sobie je wziąść. Może tak zrobię za kilka dni bo chcę się zorientować co należy dokupić. Wczoraj tylko kupiłam w reserved śliczne błękitne body dla dziwczynki :) takie z serduszkiem.

Dostałam też od męża książkę " ciężarówką przez 9 miesięcy " jest super. Pomimo , że to nasza 3 ciąża, to jest pare cennych rad które warto wziąć pod uwagę;).

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Dostałam też od męża książkę " ciężarówką przez 9 miesięcy " jest super. Pomimo , że to nasza 3 ciąża, to jest pare cennych rad które warto wziąć pod uwagę;).

Jeśli możesz Asiu podpytać gdzie mąż ją zdobył to byłabym wdzięczna bo ciężko dostać zarówno w Empiku jak i w Matrasie :(

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Empiku w Rybniku właśnie cena 47 zł.
    A super, że praktycznie na każdym etapie tygodnia ciąży można umieszczać swoje notatki. Planuje wpisywać tam wszystko. Bedzie super pamiątka dla Juleczki. Polecam warto :)
    Napewno były dwie sztuki wiec jak bedziesz miała duże problemy z dostaniem moge Ci ją zarezerwować w sklepie kupić i wysłać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 17:30

Scintilla lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Napewno były dwie sztuki wiec jak bedziesz miała duże problemy z dostaniem moge Ci ją wysłać :)

Jutro zaatakuje Empik obok siebie bo widzę, że pojawiła się notka o ostatnich sztukach w magazynie - gdybym miała jednak problemy ze znalezieniem to na pewno do Ciebie "zapukam" :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok śmiało :) z racji prowadzonej działaności, na poczcie mąż jest codziennie, wiec problemu brak, a Empik pod domem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 17:35

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wymiotowałam, morfologię mam super a chudnę :-( jutro zobaczymy tą glukozę.Ale trochę wyniku się boję.

Poszalałam dziś kupiłam Amelce parę ciuszków znowu. Są wyprzedaże w Smyku, Reserved i C&A. Właśnie w C&A dorwałam sztruksy za 12 zł :-) W Smyku też ciuszki fajne, duży wybór.
    Na razie stopuje, obkupiłam ją na wyprzedażach i na razie ma ;-)

Zaciekawiłyście mnie tą książką. ja to w ogóle jestem mol książkowy, pod choinkę dostałam 6 sztuk :-) A biblioteka osiedlowa to mój 2 dom ;-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chudnę, dali mi miesiąc na żarcie i już straszą kroplówkami -_- też mam morfologię dobrą, nie rzygam, jem mniej, ale częściej może dlatego, bo wcześniej najadałam się na raz jak świnia :D a teraz po trochu i pewnie żołądek się skurczył, a tu już panika. Moja ciocia powiedziała, że do 7 miesiąca nic nie przytyła, a potem jak wybiła to cieszyła się, że ciąża trwa 9 miesięcy a nie dłużej bo chyba by się turlała :D

• lilirose Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    A co myslicieo chustach i nosidlach?
    Ja sie slinie na bondolino, na pewno jak malutka nam podrosnie troche to bedziemy z nia chodzic na trekking i na spacery po gorkach w czyms takim albo w nosidle turystycznym. Co do chust to chcialabym ale nie wiem czy nie jestem zbyt wygodnicka, rozwiazywanie co chwile zeby zmienic pieluche troche mnie odstrasza od myslenia o zakupie. Nosidla sa wygodniejsze w zakladaniu i sciaganiu...
    Ja też chcę chustę, rozglądam się za NatiBaby:
    1d2078eff3d526a9647721ab4f80dd9c.jpgbig_04.jpgWarszawa_20130825_117-Edit-2-Edit.jpg
    Chciałabym jakąś w neutralnym kolorze, np. szarościach żeby mąż też bez żenady mógł nosić :)

A co do koloru ciuszków to podobnie - lubię stonowane, najlepiej pastelowe albo styl marynarski. Dla dziewczynki pewnie mieszałabym szarości, beże, biel i różne odcienie różu, dla chłopca chcę szarości, biel, granat, błękit, może czerwień. Coś takiego:
    76c704833f95506944743430de6a5ad7.jpg2013-07-20_1449.pngtwotaraboys-500x265.jpgnewborn-baby-boy-clothes-for-winterwholesale-winter-clothes---buy-childrens-clothing-fall-and-winter-gbzk93az.jpgNewborn-Girls-and-Unisex.jpgnewborn-baby-boy-clothes-summer.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 18:14

Alorrene13 lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Jeśli możesz Asiu podpytać gdzie mąż ją zdobył to byłabym wdzięczna bo ciężko dostać zarówno w Empiku jak i w Matrasie :(

Scintilla też właśnie szukałam tej książki i znalazłam :)
    Jeśli byś chciała to taniej jest na olx.pl używane ludzie sprzedają ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose ładne ciuszki :) i chusty... Tylko jak to wiązać :/ wiem ze sa instrukcje, ale z nosidełkiem chyba łatwiej? Dlaczego chusta? Bo jest bardziej Eko? :)

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ