X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam zostaję na razie na forum ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostaje tylko na forum :)

Miłego wieczoru, wygodnej pozycji do spania :) Mi w tym temacie coraz ciężej. Przewracam się z boku na bok i ciągle mi nie wygodnie. Brzusio dość spory i plecy bolą... a gdzie tu do czerwca.

Zastanawiam się nad kupnem używanej kołyski, czy lepiej nową. Nowej koszt od 370zl a używka 200. Niby każdy pisze ze stan idealny. Sama nie wiem. Ale z drugiej strony co może zniszczyć leżące niemowlę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 21:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Poproszę męża on jest bardziej kumaty w tych sprawach!! Bardzo dziękuję za podpowiedź:)
    W końcu się udało!!!! Dziękuję:()

Scintilla lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak poprzedniczki, zostaje tu na forum. Nie miałabym czasu czytać obu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 21:18

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Ja zostaje tylko na forum :)

Miłego wieczoru, wygodnej pozycji do spania :) Mi w tym temacie coraz ciężej. Przewracam się z boku na bok i ciągle mi nie wygodnie. Brzusio dość spory i plecy bolą... a gdzie tu do czerwca.

Zastanawiam się nad kupnem używanej kołyski, czy lepiej nową. Nowej koszt od 370zl a używka 200. Niby każdy pisze ze stan idealny. Sama nie wiem. Ale z drugiej strony co może zniszczyć leżące niemowlę :)

Ja bym brała używkę ;P

Joasia:) lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Hej Madziu :-) najgorsze mamy chyba już za sobą, plamienia, ustały mam nadzieję na zawsze. Amelka rośnie i pomału zaczynam ją czuć. A co u Majeczki? rośnie ? :-) Buziaki od ciotki :-*

No to super,ciesze sie ze wszystko ok :) Zazdroszcze Ci tych ruchow <3 Wspaniale uczucie.
    A Maja rosnie, juz taki ciezki klops jest z niej ze chwile ja ponosze i rece mnie bola :D Wazy 7600g :P Gada,smieje sie,przewraca na brzuszek i juz probuje siadac :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia dzięki i chyba tak zrobię, choć teraz doczytuje, że każdy ze sprzedających wybiera opcje odbioru osobistego. Kurczę trochę nie rozumiem czy tak trudno spakować i wysłać ? A jechać po 200 km traci zupełnie sens.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 21:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że jak napiszesz, że dopłacisz za przesyłkę to nie powinno być problemu ;) albo szukaj na olx lub allegro w swojej okolicy ;))

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik glukoza 75 po obciążeniu po 2 godzinach, wynik mam 134. Norm brak. Dziewczyny dobry to wynik?

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie bede obserwować właśnie na olx bo tam najlepsze ceny ;) W okolicy brak chyba tu " mało modne " :) a mi się w początkowej fazie wydaje najbardziej praktyczne.

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lezaczkow. Dzisiaj usłyszałam od siostry że im neurolog powiedziała żeby maluch nie leżał na nim za długo bo robi się leniwy. Lepiej położyć na kocu albo na brzuchu żeby dziecko musiało się ruszać żeby coś obejrzeć.
    Na fb już jestem, zawsze to łatwiejszy kontakt. Co do diet to starajcie się jeść często a mało i najlepiej węglowodany złożone. Bo samą waga nie ma się co przejmować skoro wyniki są dobre :-)
    Ja dzisiaj odebrałam od siostry spadek dla dzieciaczka i mam już lozeczko, otulacze, pościel i torbę ubrań. Musze tylkk dokupić jakieś letnie rzeczy ale to już jak będzie cieplej i większy wybór w sklepach :-)
    Dziewczyny a slyszalyscie o foteliku Recaro Privia? Jest w miarę nowy i bardzo dobrze wypada w testach. , lepiej od Cabriofixa. Piszę to bo może którejś z Was sie spodoba a nie jest jakiś mega popularny. Mój mąż go wynalazł a cenowo podobny do Maxi Cosi, widziałam że którejś się spodobał Cabriofix :-)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Mam wynik glukoza 75 po obciążeniu po 2 godzinach, wynik mam 134. Norm brak. Dziewczyny dobry to wynik?
    A jakie miałaś obciążenie? W sensie ile g glukozy?

wnidt5odau6o2x80.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia ja też bym brała używaną ;) Jak znajdzie się dobra okazja to wózek używany byśmy kupili tylko że tych co mi się podobają to coś nikt nie sprzedaje :P Zastanawiałam się pomiędzy Riko Nano i Bebetto Luca. Ale teraz jeszcze spodobał mi się Camarelo Sevilla, waży tylko 11 kg, a Riko Nano 14 :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu nie pytam o leżaczek bujaczek czy coś w tym stylu, chodzi mi o kołyskę łóżeczko taką do spania :)
    My mamy w zestawie z wózkiem Quinny fotelik maxi cosi pebble i bazę z isofix.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 21:59

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi to i ja natchniona Waszymi postami w końcu się dziś zważyłam :) No i mam 4 kg na plusie od początku ciąży. Od ostatniej wizyty 2 kg więc się cieszę bo już się martwiłam że nie tyję ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to przepraszam :-) leżaczek, bujaczek, kołyska jeszcze nie ogarniam tego wszystkiego ;-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu takie coś

http://www.smykolandia.pl/p3015,kolyska-coneco-nana-4w1-z-pilotem.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 21:56

• Viola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, jesli chodzi o fotelik samochodowy to my tez myslimy o Recaro, sa zajebiste, pieknie wykonczone jak fotele w samochodach wyscigowych. Ta firma specjalizuje sie w produkcji i projektowaniu foteli samochodowych, a co do bezpieczenstwa to maja o niebo lepsze wyniki w crash testach ktore co roku przeprowadza ADAC niz szeroko reklamowany Maxi Cosi.

gosi_a wrote:
    Co do lezaczkow. Dzisiaj usłyszałam od siostry że im neurolog powiedziała żeby maluch nie leżał na nim za długo bo robi się leniwy. Lepiej położyć na kocu albo na brzuchu żeby dziecko musiało się ruszać żeby coś obejrzeć.
    Na fb już jestem, zawsze to łatwiejszy kontakt. Co do diet to starajcie się jeść często a mało i najlepiej węglowodany złożone. Bo samą waga nie ma się co przejmować skoro wyniki są dobre :-)
    Ja dzisiaj odebrałam od siostry spadek dla dzieciaczka i mam już lozeczko, otulacze, pościel i torbę ubrań. Musze tylkk dokupić jakieś letnie rzeczy ale to już jak będzie cieplej i większy wybór w sklepach :-)
    Dziewczyny a slyszalyscie o foteliku Recaro Privia? Jest w miarę nowy i bardzo dobrze wypada w testach. , lepiej od Cabriofixa. Piszę to bo może którejś z Was sie spodoba a nie jest jakiś mega popularny. Mój mąż go wynalazł a cenowo podobny do Maxi Cosi, widziałam że którejś się spodobał Cabriofix :-)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia, ja widzialam niedawno na allegro śliczna kolyskę, wygladała na faktycznie nieużywaną i kosztowala 100 zl. Moze sprawdz na allehro, moze jeszcze jest.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia wyobraź sobie ze mój mąż też wynalazł ten fotelik Recaro Privia, mówi ze fajny ale chyba nie łączy sie ze stelażami wszystkich wózków, a nie wiem czy będzie mi służył tylko do samochodu czy tez jako miniwózek...

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ