X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    A jakie miałaś obciążenie? W sensie ile g glukozy?

75g

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy po doustnym teście obciążenia glukozą
    na czczo poniżej 100 mg/dl
    godzinę po - poniżej 180 mg/dl
    2 godziny po - poniżej 140mg/dl

Pozdrawiam :)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na styku mam, pewnie trzeba będzie kontrolować :-( czy ja jakieś wyniki mogę mieć nie na styku? ja więcej tego świństwa nie wypiję. Od dziś piję mniej soków.

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika mnie też to badanie z wypiciem tego świństwa przeraża. Oj ile bym dała by to mąż wypił za mnie :) A w sumie to mężczyźni mają fanie tylko po brzuszku glaskają i dumnie prezentują się przy ciężarnej żonie :)

• lilirose Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    dziś zasłabłam w kościele :O
    Biedna :* mi jest słabo nawet w sklepie na szybkich zakupach, wszędzie duszno i za ciepło.

A co do pokoiku to ja chcę białe mebelki i szare ściany + wyraziste dodatki, np. błękit z granatem lub fuksja, zależy od płci :) meble w sumie mamy tylko je przemalujemy i polakierujemy. Na pierwsze miesiące będą ok, a później, gdy zacznie raczkować, chodzić kupimy już docelowo typowo dziecięce.

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas biała sypialnia z dodatkiem fuksji wiec nic nie zmieniamy tylko właśnie kołyski bede szukać, najlepiej w fajnej cenie :) A pokój zobaczymy jak bedzie, bo narazie chłopaki mają osobne pokoje dość spore i coś przebąkują, że Bartek (5 latek ) chętnie przeniesie się do Kuby( 12 lat który, porusza się na wózku, więc Bartek to jego poniekąd prawa ręka ) i pokój Bartka bedzie dla Julki. No życie pokaże :) W innym przypadku oddamy sypialnie... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:25

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, glukoza od 2014 roku na czczo w ciąży jest do 90!

Joasia kołyska mega wypas, szczególnie żeby przy łóżku mieć.

Allorene, słuszna uwaga muszę napomknac mężowi bo fotelik wybiera on :-)
    sprawdził i do wózka Riko nano są :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:27

Joasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, ale ta glukoza na czczo faktycznie wynosi 90, ale dla krzywej cukrowej z obciążeniem są inne normy.
    Normy z obciążeniem : to pewnie plus minus/ bo widzę ze co lab. to są minimalne różnice
    1h po obciąż.75g gluk. 180 mg/dl
    glukoza we krwi 2h po obciąż.75g gluk. 140mg/dl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:37

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia zwykła glukozę mam 65 , nawet ciut za niską.
    Krzywa to całkiem coś innego

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Kasika mnie też to badanie z wypiciem tego świństwa przeraża. Oj ile bym dała by to mąż wypił za mnie :) A w sumie to mężczyźni mają fanie tylko po brzuszku glaskają i dumnie prezentują się przy ciężarnej żonie :)

Dokładnie :-) Zla jestem że pewnie jeszcze raz będę musiała to pić :-(

c77352d493.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok, ale najpierw badają poziom glukozy na czczo, potem dostajesz glukozę i te normy po obciążeniu są takie jak mówisz. Tylko że jak na czczo wyjdzie więcej niż 90 to już mówi się o cukrzycy ciążowej bez względu na wynik po obciazeniu.

norma na czczo jest od 60 więc masz w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:40

Joasia:) lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ale żeście naprodukowały :)

Zyrcia bardzo mi się podoba ten pierwszy pokoik, lubię decory na ścianach :)
    Coś podobnego mi wpadło w oko
    http://wdsinteriors.com/9-best-unique-baby-nursery-ideas-for-your-baby-room.html/unique-baby-nursery-room-interior-designs-with-tree-wall-decals

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:40

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reccaro dla mnie za drogie, a maxi cosi cabrio fix w zestawie z wózkiem wychodzi dużo taniej.Z tymi wózkami co mi się podobają i do których pasuje wychodzi w sumie ok 1600-1800zł. Bazy isofix nie chcemy, bo mamy prawie zabytkowy samochód więc do niego nie da rady tej bazy zamontować. Mój mąż jakoś nie jest napalony jeszcze na te wózki foteliki itp. z racji tego, że jest napalony na mnie -_- a mamy celibat obecnie ;D dlatego co wieczór twierdzi, że musi "badać" cyce :D Już mi się tak chce śmiać :D Faceci to jednak jedno w głowie :D

Sista lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to nie koniecznie tak jest jak piszesz Gosiu, bo kuzynka na czczo miała bardzo wysoki poziom a krzywa wyszła ok. Dopiero po dwu krotnym badaniu doszli do wniosku, że badanie glukozy na czczo bylo zakłamane, jej spożyciem cukrów w przed dzień badania. I cukrzycy ciążowej nie miała. Ważne jest to badanie krzywej,

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hejka, ale żeście naprodukowały :)

Zyrcia bardzo mi się podoba ten pierwszy pokoik, lubię decory na ścianach :)
    Coś podobnego mi wpadło w oko
    http://wdsinteriors.com/9-best-unique-baby-nursery-ideas-for-your-baby-room.html/unique-baby-nursery-room-interior-designs-with-tree-wall-decals

Super !! mi się też to podoba, właśnie takie stylowe, nowoczesne, bo niektóre te naklejki na ściane to taka wiocha :D Ale jeszcze się okaże czy postawimy na naklejki czy jakieś fajne obrazki. Ogólnie podobają mi się nowoczesne obrazy z jakąś abstrakcją więc zobaczymy :D będę aranżować całe mieszkanie więc będzie pole do popisu :D

Sista lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia uśmiałam sie przy Twoim wpisem o badaniu "cyców" bo u nas tez codzienne oględziny :) no tak to jest jak w naszym przypadku z malutkiej miseczki B z opcja push up, zmieniły wielkość na spore C.. to niech bada a co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:47

zyrcia lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie było tak. Najpierw na czczo cukier 93, lekarz zobaczył i mowil że mam zrobić obciążenie. Pobrali mi krew, zbadali na czczo i po pół godzinie dostałam do wypicia glukozę. Po godzinie wyszło 145, po dwóch 116. Diagnoza- cukrzyca ciążowa. Potwierdzone przez ginekologa i diabetologa.

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu nie miałam jeszcze tej krzywej ale Twój wynik dla mnie jest w normie. ? To tylko moje zdanie pewnie sie mylę
    Mój wynik na czczo w listopadzie 71 ( od 70-99 według mojego lab podane w jednostkach mg/dI)
    W grudniu 4,35 ( od 4,11- 5,89 normy w innym laboratorium podane w jednostkach mmol/I )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Żyrcia uśmiałam sie przy Twoim wpisem o badaniu "cyców" bo u nas tez codzienne oględziny :) no tak to jest jak w naszym przypadku z malutkiej miseczki B z opcja push up, zmieniły wielkość na spore C.. to niech bada a co :)
    haha :D no ja nosiłam małe B, czasami nawet A było za duże -_- teraz co prawda jeszcze staników nie zmieniałam, ale widać że się już z nich wylewa :D I ten wzrok Radżiego jak się rozbieram do mycia :D hahaha wzrok zboczeńca :D ale już daję się "zbadać" bo aż mi go szkoda :D

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W normie mam wyniki po podaniu glukozy ale na czczo powinno być poniżej 90. W dniu badania obciążenia glukozą na czczo wyszło 104 i pozamiatane. Jeden wynik jest do kitu i juz jest cukrzyca.

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ