X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    A jakie miałaś obciążenie? W sensie ile g glukozy?

75g

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy po doustnym teście obciążenia glukozą
    na czczo poniżej 100 mg/dl
    godzinę po - poniżej 180 mg/dl
    2 godziny po - poniżej 140mg/dl

Pozdrawiam :)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na styku mam, pewnie trzeba będzie kontrolować :-( czy ja jakieś wyniki mogę mieć nie na styku? ja więcej tego świństwa nie wypiję. Od dziś piję mniej soków.

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika mnie też to badanie z wypiciem tego świństwa przeraża. Oj ile bym dała by to mąż wypił za mnie :) A w sumie to mężczyźni mają fanie tylko po brzuszku glaskają i dumnie prezentują się przy ciężarnej żonie :)

• lilirose Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    dziś zasłabłam w kościele :O
    Biedna :* mi jest słabo nawet w sklepie na szybkich zakupach, wszędzie duszno i za ciepło.

A co do pokoiku to ja chcę białe mebelki i szare ściany + wyraziste dodatki, np. błękit z granatem lub fuksja, zależy od płci :) meble w sumie mamy tylko je przemalujemy i polakierujemy. Na pierwsze miesiące będą ok, a później, gdy zacznie raczkować, chodzić kupimy już docelowo typowo dziecięce.

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas biała sypialnia z dodatkiem fuksji wiec nic nie zmieniamy tylko właśnie kołyski bede szukać, najlepiej w fajnej cenie :) A pokój zobaczymy jak bedzie, bo narazie chłopaki mają osobne pokoje dość spore i coś przebąkują, że Bartek (5 latek ) chętnie przeniesie się do Kuby( 12 lat który, porusza się na wózku, więc Bartek to jego poniekąd prawa ręka ) i pokój Bartka bedzie dla Julki. No życie pokaże :) W innym przypadku oddamy sypialnie... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:25

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, glukoza od 2014 roku na czczo w ciąży jest do 90!

Joasia kołyska mega wypas, szczególnie żeby przy łóżku mieć.

Allorene, słuszna uwaga muszę napomknac mężowi bo fotelik wybiera on :-)
    sprawdził i do wózka Riko nano są :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:27

Joasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, ale ta glukoza na czczo faktycznie wynosi 90, ale dla krzywej cukrowej z obciążeniem są inne normy.
    Normy z obciążeniem : to pewnie plus minus/ bo widzę ze co lab. to są minimalne różnice
    1h po obciąż.75g gluk. 180 mg/dl
    glukoza we krwi 2h po obciąż.75g gluk. 140mg/dl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:37

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia zwykła glukozę mam 65 , nawet ciut za niską.
    Krzywa to całkiem coś innego

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Kasika mnie też to badanie z wypiciem tego świństwa przeraża. Oj ile bym dała by to mąż wypił za mnie :) A w sumie to mężczyźni mają fanie tylko po brzuszku glaskają i dumnie prezentują się przy ciężarnej żonie :)

Dokładnie :-) Zla jestem że pewnie jeszcze raz będę musiała to pić :-(

c77352d493.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok, ale najpierw badają poziom glukozy na czczo, potem dostajesz glukozę i te normy po obciążeniu są takie jak mówisz. Tylko że jak na czczo wyjdzie więcej niż 90 to już mówi się o cukrzycy ciążowej bez względu na wynik po obciazeniu.

norma na czczo jest od 60 więc masz w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:40

Joasia:) lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ale żeście naprodukowały :)

Zyrcia bardzo mi się podoba ten pierwszy pokoik, lubię decory na ścianach :)
    Coś podobnego mi wpadło w oko
    http://wdsinteriors.com/9-best-unique-baby-nursery-ideas-for-your-baby-room.html/unique-baby-nursery-room-interior-designs-with-tree-wall-decals

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:40

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reccaro dla mnie za drogie, a maxi cosi cabrio fix w zestawie z wózkiem wychodzi dużo taniej.Z tymi wózkami co mi się podobają i do których pasuje wychodzi w sumie ok 1600-1800zł. Bazy isofix nie chcemy, bo mamy prawie zabytkowy samochód więc do niego nie da rady tej bazy zamontować. Mój mąż jakoś nie jest napalony jeszcze na te wózki foteliki itp. z racji tego, że jest napalony na mnie -_- a mamy celibat obecnie ;D dlatego co wieczór twierdzi, że musi "badać" cyce :D Już mi się tak chce śmiać :D Faceci to jednak jedno w głowie :D

Sista lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to nie koniecznie tak jest jak piszesz Gosiu, bo kuzynka na czczo miała bardzo wysoki poziom a krzywa wyszła ok. Dopiero po dwu krotnym badaniu doszli do wniosku, że badanie glukozy na czczo bylo zakłamane, jej spożyciem cukrów w przed dzień badania. I cukrzycy ciążowej nie miała. Ważne jest to badanie krzywej,

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hejka, ale żeście naprodukowały :)

Zyrcia bardzo mi się podoba ten pierwszy pokoik, lubię decory na ścianach :)
    Coś podobnego mi wpadło w oko
    http://wdsinteriors.com/9-best-unique-baby-nursery-ideas-for-your-baby-room.html/unique-baby-nursery-room-interior-designs-with-tree-wall-decals

Super !! mi się też to podoba, właśnie takie stylowe, nowoczesne, bo niektóre te naklejki na ściane to taka wiocha :D Ale jeszcze się okaże czy postawimy na naklejki czy jakieś fajne obrazki. Ogólnie podobają mi się nowoczesne obrazy z jakąś abstrakcją więc zobaczymy :D będę aranżować całe mieszkanie więc będzie pole do popisu :D

Sista lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia uśmiałam sie przy Twoim wpisem o badaniu "cyców" bo u nas tez codzienne oględziny :) no tak to jest jak w naszym przypadku z malutkiej miseczki B z opcja push up, zmieniły wielkość na spore C.. to niech bada a co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:47

zyrcia lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie było tak. Najpierw na czczo cukier 93, lekarz zobaczył i mowil że mam zrobić obciążenie. Pobrali mi krew, zbadali na czczo i po pół godzinie dostałam do wypicia glukozę. Po godzinie wyszło 145, po dwóch 116. Diagnoza- cukrzyca ciążowa. Potwierdzone przez ginekologa i diabetologa.

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu nie miałam jeszcze tej krzywej ale Twój wynik dla mnie jest w normie. ? To tylko moje zdanie pewnie sie mylę
    Mój wynik na czczo w listopadzie 71 ( od 70-99 według mojego lab podane w jednostkach mg/dI)
    W grudniu 4,35 ( od 4,11- 5,89 normy w innym laboratorium podane w jednostkach mmol/I )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Żyrcia uśmiałam sie przy Twoim wpisem o badaniu "cyców" bo u nas tez codzienne oględziny :) no tak to jest jak w naszym przypadku z malutkiej miseczki B z opcja push up, zmieniły wielkość na spore C.. to niech bada a co :)
    haha :D no ja nosiłam małe B, czasami nawet A było za duże -_- teraz co prawda jeszcze staników nie zmieniałam, ale widać że się już z nich wylewa :D I ten wzrok Radżiego jak się rozbieram do mycia :D hahaha wzrok zboczeńca :D ale już daję się "zbadać" bo aż mi go szkoda :D

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W normie mam wyniki po podaniu glukozy ale na czczo powinno być poniżej 90. W dniu badania obciążenia glukozą na czczo wyszło 104 i pozamiatane. Jeden wynik jest do kitu i juz jest cukrzyca.

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ