Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
XxMoniaXx wrote:dziś zasłabłam w kościele
A co do pokoiku to ja chcę białe mebelki i szare ściany + wyraziste dodatki, np. błękit z granatem lub fuksja, zależy od płcimeble w sumie mamy tylko je przemalujemy i polakierujemy. Na pierwsze miesiące będą ok, a później, gdy zacznie raczkować, chodzić kupimy już docelowo typowo dziecięce.
Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnyU nas biała sypialnia z dodatkiem fuksji wiec nic nie zmieniamy tylko właśnie kołyski bede szukać, najlepiej w fajnej cenie
A pokój zobaczymy jak bedzie, bo narazie chłopaki mają osobne pokoje dość spore i coś przebąkują, że Bartek (5 latek ) chętnie przeniesie się do Kuby( 12 lat który, porusza się na wózku, więc Bartek to jego poniekąd prawa ręka ) i pokój Bartka bedzie dla Julki. No życie pokaże
W innym przypadku oddamy sypialnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:25
-
Uwaga, glukoza od 2014 roku na czczo w ciąży jest do 90!
Joasia kołyska mega wypas, szczególnie żeby przy łóżku mieć.
Allorene, słuszna uwaga muszę napomknac mężowi bo fotelik wybiera on
sprawdził i do wózka Riko nano sąWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:27
Joasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiu, ale ta glukoza na czczo faktycznie wynosi 90, ale dla krzywej cukrowej z obciążeniem są inne normy.
Normy z obciążeniem : to pewnie plus minus/ bo widzę ze co lab. to są minimalne różnice
1h po obciąż.75g gluk. 180 mg/dl
glukoza we krwi 2h po obciąż.75g gluk. 140mg/dlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:37
-
Joasia:) wrote:Kasika mnie też to badanie z wypiciem tego świństwa przeraża. Oj ile bym dała by to mąż wypił za mnie
A w sumie to mężczyźni mają fanie tylko po brzuszku glaskają i dumnie prezentują się przy ciężarnej żonie
DokładnieZla jestem że pewnie jeszcze raz będę musiała to pić
-
No ok, ale najpierw badają poziom glukozy na czczo, potem dostajesz glukozę i te normy po obciążeniu są takie jak mówisz. Tylko że jak na czczo wyjdzie więcej niż 90 to już mówi się o cukrzycy ciążowej bez względu na wynik po obciazeniu.
norma na czczo jest od 60 więc masz w porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:40
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Hejka, ale żeście naprodukowały
Zyrcia bardzo mi się podoba ten pierwszy pokoik, lubię decory na ścianach
Coś podobnego mi wpadło w oko
http://wdsinteriors.com/9-best-unique-baby-nursery-ideas-for-your-baby-room.html/unique-baby-nursery-room-interior-designs-with-tree-wall-decalsWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:40
-
nick nieaktualnyReccaro dla mnie za drogie, a maxi cosi cabrio fix w zestawie z wózkiem wychodzi dużo taniej.Z tymi wózkami co mi się podobają i do których pasuje wychodzi w sumie ok 1600-1800zł. Bazy isofix nie chcemy, bo mamy prawie zabytkowy samochód więc do niego nie da rady tej bazy zamontować. Mój mąż jakoś nie jest napalony jeszcze na te wózki foteliki itp. z racji tego, że jest napalony na mnie -_- a mamy celibat obecnie
dlatego co wieczór twierdzi, że musi "badać" cyce
Już mi się tak chce śmiać
Faceci to jednak jedno w głowie
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie to nie koniecznie tak jest jak piszesz Gosiu, bo kuzynka na czczo miała bardzo wysoki poziom a krzywa wyszła ok. Dopiero po dwu krotnym badaniu doszli do wniosku, że badanie glukozy na czczo bylo zakłamane, jej spożyciem cukrów w przed dzień badania. I cukrzycy ciążowej nie miała. Ważne jest to badanie krzywej,
-
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Hejka, ale żeście naprodukowały
Zyrcia bardzo mi się podoba ten pierwszy pokoik, lubię decory na ścianach
Coś podobnego mi wpadło w oko
http://wdsinteriors.com/9-best-unique-baby-nursery-ideas-for-your-baby-room.html/unique-baby-nursery-room-interior-designs-with-tree-wall-decals
Super !! mi się też to podoba, właśnie takie stylowe, nowoczesne, bo niektóre te naklejki na ściane to taka wiochaAle jeszcze się okaże czy postawimy na naklejki czy jakieś fajne obrazki. Ogólnie podobają mi się nowoczesne obrazy z jakąś abstrakcją więc zobaczymy
będę aranżować całe mieszkanie więc będzie pole do popisu
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻyrcia uśmiałam sie przy Twoim wpisem o badaniu "cyców" bo u nas tez codzienne oględziny
no tak to jest jak w naszym przypadku z malutkiej miseczki B z opcja push up, zmieniły wielkość na spore C.. to niech bada a co
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:47
zyrcia lubi tę wiadomość
-
No to u mnie było tak. Najpierw na czczo cukier 93, lekarz zobaczył i mowil że mam zrobić obciążenie. Pobrali mi krew, zbadali na czczo i po pół godzinie dostałam do wypicia glukozę. Po godzinie wyszło 145, po dwóch 116. Diagnoza- cukrzyca ciążowa. Potwierdzone przez ginekologa i diabetologa.
-
nick nieaktualnyGosiu nie miałam jeszcze tej krzywej ale Twój wynik dla mnie jest w normie. ? To tylko moje zdanie pewnie sie mylę
Mój wynik na czczo w listopadzie 71 ( od 70-99 według mojego lab podane w jednostkach mg/dI)
W grudniu 4,35 ( od 4,11- 5,89 normy w innym laboratorium podane w jednostkach mmol/I )Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:55
-
nick nieaktualnyJoasia:) wrote:Żyrcia uśmiałam sie przy Twoim wpisem o badaniu "cyców" bo u nas tez codzienne oględziny
no tak to jest jak w naszym przypadku z malutkiej miseczki B z opcja push up, zmieniły wielkość na spore C.. to niech bada a co
no ja nosiłam małe B, czasami nawet A było za duże -_- teraz co prawda jeszcze staników nie zmieniałam, ale widać że się już z nich wylewa
I ten wzrok Radżiego jak się rozbieram do mycia
hahaha wzrok zboczeńca
ale już daję się "zbadać" bo aż mi go szkoda
Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość